suksien pituus

rellu

Mikä pituiset carving sukset kannattaisi ostaa jos on 175cm pitkä ja normaalipainoinen mies?

10

9768

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heebo

      155-168cm. sellaisia voisit koittaa.

      • antsa

        Vieläkin näyttää elävän tuo harhaluulo että carver-suksien pitäisi olla laskijaa lyhyempiä. Jos tykkää vauhdista on mielestäni turhaa ostaa itseä lyhyempiä suksia alkaa vaan vituttamaan se lepattaminen ja vatkaaminen. Itelläni 10 cm pitemmät sukset kuin mitä oon pitkä. Rankemmathan pitkät sukset tietysti on, ainakin jos ne on riittävän jäykät.


      • skimbaaja
        antsa kirjoitti:

        Vieläkin näyttää elävän tuo harhaluulo että carver-suksien pitäisi olla laskijaa lyhyempiä. Jos tykkää vauhdista on mielestäni turhaa ostaa itseä lyhyempiä suksia alkaa vaan vituttamaan se lepattaminen ja vatkaaminen. Itelläni 10 cm pitemmät sukset kuin mitä oon pitkä. Rankemmathan pitkät sukset tietysti on, ainakin jos ne on riittävän jäykät.

        ...No jos tykkää laskee pientä leikkaavaa käännöstä suosittelen ostamaan itseään 10cm lyhyemmät sukset ja jos tykkää laskee vauhdikkaasti niin suosittelen silloin ostamaan 10cm pidemmät sukset...


      • Hades
        skimbaaja kirjoitti:

        ...No jos tykkää laskee pientä leikkaavaa käännöstä suosittelen ostamaan itseään 10cm lyhyemmät sukset ja jos tykkää laskee vauhdikkaasti niin suosittelen silloin ostamaan 10cm pidemmät sukset...

        Tuossa on asiaa... eli suksen pituus riippuu siitä minkälaista käännöstä tekee. Itse kävin testipäivinä testaamassa eri merkkisiä ja eri pituisia suksia. Päädyin itseni pituisiin suksiin, kun tykkään tehdä välillä lyhyttä käännöstä ja välillä taasen pitempää ja vauhdikkaampaa käännöstä. Kehottaisin menee testipäivinä testaamaan ja kokeilemaan suksia, niin silloin päätyy varmimmin oikeaan ratkaisuun...
        Ensimmäiset sukset ostin testaamatta ja enpähän ollut kovinkaan tyytyväinen, joten uusien suksien hankita tuli nopeasti eteen...


    • Carveri

      Kyllä se kääntösäde on suksen muistakin ominaisuuksista kiinni kuin pelkästä pituudesta. Itse tykkään laskea kovaa ja erittäin leikkaavalla suurpujottelutyyppisellä käännöksellä. Sukset on 170cm ja itselläni on pituutta 188cm. Olen testannut myös vastaavia 165cm suksia ja ne tuntuivat vielä paremmilta. Mielestäni nykyajan karverit kannattaa hankkia korkeintaan 170 senttisinä. Vanhan tyyppisiin suksiin verrattuna ne on todella jäykät eivätkä ne siten ole mitenkään lepsut eivätkä epävakaat vaan todella rauhalliset osaavissa jaloissa.

    • diefenbaker

      Moderneja suksia on aivan turha ostaa ylipitkinä. Parikymmentä vuotta sitten pituudella haettiin suuntavakautta ja kiertojäykkyyttä, mutta nykyisellä teknologialla ne saadaan lyhyeenkin sukseen. Useimpien merkkien pisin suksi on 180 sentin tienoilla, ja ne on tarkoitettu oikeasti isoille kavereille jotka laskee oikeasti lujaa. Itse olen 176/74, eksperttitason laskija, mäkipäiviä entisen 120 asemasta tosin enää noin 60 talvessa, ja käytän pääosin 165-170 pitkiä suksia. Offarivempulat on tietysti erikseen.

      • diefenbaker

        Muisti pätkii tähän aikaan yöstä. Käytin viime talvena pääasiassa kahta Rossarin suksea. Erikoispuikan pituus/kääntösäde 158/12 ja suurpuikan 167/21. Ja hienosti pelasivat Suomen suurimmissa mäissä.


    • Stara

      On niin.. että aluksi kannattaa miettiä minkälaiseen laskemiseen suksia haet. jos ajatuksena on laskeskella rinteitä rauhalliseen tahtiin ja pikkuhiljaa, ei kannata ostaa kilpasuksea tai ylipäätään experteille tarkoitettuja suksia. tosin 85% suomalaisista mieslaskijoista ilmoittaa olevansa vähintään expert-tason jyrä. eli meillä on Suomessa pirusti loistavia laskettelijoita. jos suksi tulee rauhallisempaan menoon, se voi olla sinun itsesi mittainen tai ehkä vähän pidempi. mitä lyhyempi suksi on, sitä enemmän se rankaisee laskijan virheistä. esim paino horjahtaa taakse, ei olekkaan vanhaan 25 cm pidempään sukseen totuttua kantaa takana,, no lopputulos on aika selvä.
      ja toisaalta, mitä lyhyempi suksi, niin yleensä kääntösäde lyhenee. rauhalliseen menoon väh.16 m ks. alle 10 m ks pakottaa laskijan koko ajan laskemaan suksella. ei voi vain olla ja nauttia.


      suksikauppiaat tietävät yleensä kaiken kaikesta, ainakin omasta mielestään, mutta muista suhtautua skeptisesti näiden tiedon mestareiden sanomisiin, koska heillähän on vain yksi päämäärä. saada sukset kaupaksi. toki sieltä löytyy asian tuntevaakin porukkaa mutta liian vähän.

      Käy ski-expossa 5-7.11 ja sieltä eri maahantuojien standeiltä utelemassa tietoja. ja skimbaajan testipäivät auttavat todella paljon. saat kokeilla ja itse arvioida eri suksia ja tämä on ehkä paras keino hakea se oma suksi alle.

    • illi1

      Saanko kysyä, mitkä ovat karverit? Mistä tietää, onko omat sukset karverit?

      • ovat

        laadukkaan suksen takuumerkintä. Yleensä teksti "karveri" tai "carver" löytyy piilomerkintänä kun irroitat vasemman suksen siteen suksesta niin pitäisi olla siinä kohti suksea painettua (siis takasiteen alla). Aidoissa karvereissa teksti on yleensä vielä suksen suuntaisesti. Jos tätä tekstiä ei löydy niin ota välittömästi yhteyttä sukset myyneeseen liikkeeseen tai suoraan maahantuojaan elleivät suksesi ole harmaatuontia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe