STS:n mielivaltaisuus

Koettu on

Jokaisen STS Kielimatkojen kautta vaihto-oppilasvuotta suunnittelevan kannattaa lukea huolellisesti järjestön sivuilta löytyvät "Pelisäännöt" ja tiedostaa, mihin sitoutuu hyväksyessään em. säännöt:

www.sts-education.com/finland/hs/vanhemmille/pelisaannot/

Lukemattomat suomalaisnuorten(kin) kokemukset ovat osoittaneet, ettei STS:n mielivaltaisuudella ole mitään rajaa. Jo pelkästään kohta 20. antaa rajattoman tulkinnanvapauden järjestölle ja mahdollisuuden "sopimusrikkomukseen" vedoten passittaa vaihto-oppilas kotiin kesken vuoden, mikäli ei esim. asianmukaista hostperhettä löydy.

Normaaleista hostperheistä on huutava pula, mikä on rahan ahneen järjestön toiminnassa johtanut työntekijöiden moraalin ja omantunnon totaaliseen rappeutumiseen. Vain rahavirralla järjestöön, joka markkinoi itseään voittoa tavoittelemattomana, on merkitystä. Nuorista ei välitetä.

Säästäkää nuorenne ikäviltä ja traumaattisilta kokemuksilta kiertämällä kaukaa tämä järjestö.

10

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koettu myös

      Huh huh! Onhan nuo täysin kohtuuttomat, suorastaan sairaat, ja tehty vain järjestöä ajatellen. Näitä ei vain ihmiset lähtövaiheessa lue kovin tarkkaan vaan luotetaan siihen, että terveen järjen mukaisesti käyttäytymällä ja rikkomatta lakia tai vahingoittamatta muita, pärjäisi, mutta ehei.
      Mielestäni ketään nuorta ei saisi lähettää kotiin muusta kuin erittäin painavista syistä. Surullista kyllä heitä uhataan lähettää kotiin todella pienistä ja mielivaltaisista syistä yhtään ajattelematta kuinka se vaikuttaa nuoreen!! Pitäisihän sitten nuo isäntäperheenkin "säännöt" saada tietää ennen kuin allekirjoittaa?????
      Tuossa näkyy selkeästi kuinka kännykän ja netin käyttöä voi siis rajoittaa miten lystää!!!!
      Ja hui hirvitys sentään mikä kauhea rikkomus jos vanhempasi tulisivat käymään liian aikaisin. Ihan sairasta, ettei vanhemmat saa käydä!!!! Mitenkä ne nykyään tuota sääntöä perustelee?
      Hyvät vanhemmat ja nuoret, uskokaa, että noita sääntöjä tulkitaan järjenvastaisesti, eikä taatusti nuoren etua ajatellen!!!!!

      • Maikku123

        Isäntäperhettä ei säännöt tunnu koskevan sen enempää kuin järjestöäkään. Eihän isäntäperhettä voi uhata erottamisella eikä kotiin passittamisella... Mitäs siitä tulisi? Järjestölle koituisi vaan lisää hommia ja uusia perheitä pitäisi etsiä. Onhan selvää, että järjestölle on helpompaa tekaista syyt vaihtarin niskaan ja lähettää hänet kotiin.

        Vaihtarijärjestöthän pitävät itsellään selkeästi valmiudet mielivaltaisiin tulkintoihin... Minkäs teet? Erottamispäätös voi napsahtaa todellakin täysin yllättäen, ilman minkäänlaista ennakkovaroitusta ja kotiinlähtö voi olla parin päivän sisällä. Näin kävi meilläkin (STS)


    • 10+19

      Mielestäni kaikille vaihtareille tulisi antaa I-phone tai I-pad tai vastaava kohdemaassa ihan turvallisuussyistä!
      Ja säännöissä tulisi olla, että isäntäperheillä ei ole oikeutta koskea siihen tai rajoittaa sen käyttöä!

      • Varautukaa

        Totta! Ja niin asiaa...!!
        iPhonen ja /tai iPadin lisäksi vaihtarille tulisi antaa myös Danielle Grijalvan yhteystiedot turvallisuussyistä.
        Hän on korvaamaton apu tilanteessa, jossa vaihtari on heitteillä, eikä järjestö kanna vastuutaan ja vanhemmat ovat Suomessa huolen murtamina.


      • Kannatetaan

        Juuri niin!


    • 15+19

      Haluan myös tuoda esille, että esim. Ciee:llä (sts:n yhteistyökumppani) on ainakin kaksi "johtajaa", jotka ovat oppinsa saaneet EF:ltä.(David Fougere ja Vickie McCormack).Se näkyy heidän linkedin profiilissaan. On siellä varmaan muitakin ja muistakin järjestöistä. Tämän vain halusin tuoda esille, että saman tyyppiset on säännöt joka "järjestössä".
      En luottaisi mihinkään niistä. Säännöt pitäisi totaalisesti uudistaa ja koko toiminta!

    • Maikku123

      "Vaihto-oppilasjärjestöt kilpailevat sillä, kuka saa eniten vaihto-oppilaita vuosittain"
      = Ei se laatu, vaan määrä.

      • 19+20

        Up


    • EI pelisäännöille

      Koska Sts /Ciee on ollut viime aikoina uutisissa Suomen lisäksi monessa muussakin maassa näiden mielivaltaisten erottamisten vuoksi, nostan tämän ketjun.
      Suostumalla näihin järjettömiin "pelisääntöihin", annatte Sts:lle oikeuden lapsenne mielivaltaiseen ja epäoikeudenmukaiseen kohteluun.

      • STS otsikoissa

        STS on otsikoissa myös vastoin lakia tapahtuvasta vaihto-oppilaiden maahantuonnista (ei koulupaikkaa, ei isäntäperhettä)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe