Pennulle kuivaruokaa ja?

noutaja-mix

Olen ottamassa koiranpentua. Aion syöttää sille enimmäkseen normaalia penturuokaa liotettuna, olen vain miettinyt, mitä ruokaan voisi lisätä, että ruokavalio olisi mahdollisimman terveellinen. En voi alkaa kokonaan tarjoamaan omia ruokia, sillä muidenkin perheenjäsenten pitäisi pystyä suht. koht. helposti ruokkimaan pentu. Jotain öljyä, kelpaako perus kalanmaksaöljy? Kasviksia soseena, puuroa, kananmunaa tai sen kuoria? Pitääkö nappuloita vähentää, miten paljon?

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • threeam

      Koira on lihansyöjä. Lisää siis lihaa (eläinkauppojen pakastealtaista) ja vaikka piimää. Lusikallinen kerrallaan ettei maha mene sekaisin. Pikkuhiljaa voit lisätä lihan määrää ja ostaa eri eläinten lihoja.
      Puurot ja kasvikset on täysin turhia jos saa nappulaa. Kananmunan voi antaa raakana ja kuorineen vaikka kerran viikossa.

      • lihamyymälät

        Lihakaupoista ja teurastamoiden myymälöistä saa halvalla luita ja koirille tarkoitettuja lihoja ja lihaa ihan yleensäkki.
        Mm. ostin muuttama kuukausi sitten reilu 1kg putkiluita, reilu 500g kylkiluita ja koiran jauhelihaa reilusti ja ihmisille myynnistä heitettyjä lihoja ja koko hela hoito maksoi reilu 8-10€


      • errNoor

        Koira on sekasyöjä, ei lihansyöjä. Sekasyöjä syö myös lihaa.

        Koirien ruuansulatuselimistö on sopeutunut vuosituhansien aikana syömään mm. ihmisten ruuan tähteitä, mitä ennen koirille enemmän annettiinkin. Susi taas on ja pysyy lihansyöjänä, samoin kissa, nämä eivät pärjäisi kasvispohjaisella ravinnolla. Nyt tämän barf-suosion myötä tuntuu yhtäkkiä naps vaan koiran kehityksessä menneen nämä vuosituhannet taaksepäin, ja unohdetaan että koira on todella sekasyöjä. Liha ei ole 100% vaatimus, vaikka hyvässä koiranruuassa on mahdollisimman paljon lihaa, koska se on kuitenkin sitä parasta ravintoa koirallekin.


        To begin with we must get a good grip on two terms ... carnivore and omnivore. The cat is considered by scientists to be a strict carnivore and the dog is considered to be an omnivore. Both species are in the Class Mammalia and the Order Carnivora, but here’s the difference: The cat cannot sustain its life unless it consumes meat in some form. Dogs, however, are able to survive on plant material alone; they do not have to consume meat. But always keep in mind that dogs do best and by nature are primarily meat-eaters. Just because by definition they are omnivores (can digest and utilize plant and animal food sources) does not mean that plant material alone makes a good source of nutrition for the dog. Far too many dogs have been undernourished by those cheap grain-based dog foods. And grain-based cat foods are even worse!


    • Kfhjhdk

      Koiralle lohiöljyä, ei kalanmaksaöljyä.

    • kysymys ?

      Itsellä jo 6kk ikäinen koiranpentu.Olen syöttänyt nappuloiden lisäksi keitettyä kananmunaa&kalaa,viiliä,raejuustoa sekä ostan raakapakasteita (lihaa.broitskuu jne)lemmikkieläintehtaanmyymälästä..Koiraa täytyy seurata jos rupeaa lihoamaan niin vähemmän ruokaa..

    • rotikka ja nakkimakkarat

      Oma koira söi pari viikkoa nappulaa kun ei ollut jääkaappia paikassa missä yövyimme kesätöiden ajan.
      Mutta nyt on saanut nappulaa liitettynä veteen, jotain punkki karkotettiin pellettiä missä on vitamiineja, maksaa leikattuna pieniksi paloiksi tai broilerin jauhen lihaa ja perkki liha ruokaa ja kaikki sekoitetaan ja välillä laitetaan jotain salaatin lehteä tai kurkkua tai jotain mitä kaapista löytyy niin sekaan. ja hyvin näyttää maistuvan 20 viikkoselle rotikalle.
      Ja hampaiden lähdön kunniaksi olen pakastanut nakkeja ja antanut sille sitten rouskuteltavaksi

      Turkki kiiltää kuin samettinen :3

    • Siiri_s

      Hyvä vaihtoehto on syöttää (aikuiselle) koiralle ihmisenruokaa, lisää lihaa joukkoon, ja laita esim. rypsiöljyä loraus sekaan. Koiran karva kiiltää!
      Koira tarvitsee muutakin kuin lihaa, toisin kuin täällä jotkut väittävät.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe