Pennulle kuivaruokaa ja?

noutaja-mix

Olen ottamassa koiranpentua. Aion syöttää sille enimmäkseen normaalia penturuokaa liotettuna, olen vain miettinyt, mitä ruokaan voisi lisätä, että ruokavalio olisi mahdollisimman terveellinen. En voi alkaa kokonaan tarjoamaan omia ruokia, sillä muidenkin perheenjäsenten pitäisi pystyä suht. koht. helposti ruokkimaan pentu. Jotain öljyä, kelpaako perus kalanmaksaöljy? Kasviksia soseena, puuroa, kananmunaa tai sen kuoria? Pitääkö nappuloita vähentää, miten paljon?

7

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • threeam

      Koira on lihansyöjä. Lisää siis lihaa (eläinkauppojen pakastealtaista) ja vaikka piimää. Lusikallinen kerrallaan ettei maha mene sekaisin. Pikkuhiljaa voit lisätä lihan määrää ja ostaa eri eläinten lihoja.
      Puurot ja kasvikset on täysin turhia jos saa nappulaa. Kananmunan voi antaa raakana ja kuorineen vaikka kerran viikossa.

      • lihamyymälät

        Lihakaupoista ja teurastamoiden myymälöistä saa halvalla luita ja koirille tarkoitettuja lihoja ja lihaa ihan yleensäkki.
        Mm. ostin muuttama kuukausi sitten reilu 1kg putkiluita, reilu 500g kylkiluita ja koiran jauhelihaa reilusti ja ihmisille myynnistä heitettyjä lihoja ja koko hela hoito maksoi reilu 8-10€


      • errNoor

        Koira on sekasyöjä, ei lihansyöjä. Sekasyöjä syö myös lihaa.

        Koirien ruuansulatuselimistö on sopeutunut vuosituhansien aikana syömään mm. ihmisten ruuan tähteitä, mitä ennen koirille enemmän annettiinkin. Susi taas on ja pysyy lihansyöjänä, samoin kissa, nämä eivät pärjäisi kasvispohjaisella ravinnolla. Nyt tämän barf-suosion myötä tuntuu yhtäkkiä naps vaan koiran kehityksessä menneen nämä vuosituhannet taaksepäin, ja unohdetaan että koira on todella sekasyöjä. Liha ei ole 100% vaatimus, vaikka hyvässä koiranruuassa on mahdollisimman paljon lihaa, koska se on kuitenkin sitä parasta ravintoa koirallekin.


        To begin with we must get a good grip on two terms ... carnivore and omnivore. The cat is considered by scientists to be a strict carnivore and the dog is considered to be an omnivore. Both species are in the Class Mammalia and the Order Carnivora, but here’s the difference: The cat cannot sustain its life unless it consumes meat in some form. Dogs, however, are able to survive on plant material alone; they do not have to consume meat. But always keep in mind that dogs do best and by nature are primarily meat-eaters. Just because by definition they are omnivores (can digest and utilize plant and animal food sources) does not mean that plant material alone makes a good source of nutrition for the dog. Far too many dogs have been undernourished by those cheap grain-based dog foods. And grain-based cat foods are even worse!


    • Kfhjhdk

      Koiralle lohiöljyä, ei kalanmaksaöljyä.

    • kysymys ?

      Itsellä jo 6kk ikäinen koiranpentu.Olen syöttänyt nappuloiden lisäksi keitettyä kananmunaa&kalaa,viiliä,raejuustoa sekä ostan raakapakasteita (lihaa.broitskuu jne)lemmikkieläintehtaanmyymälästä..Koiraa täytyy seurata jos rupeaa lihoamaan niin vähemmän ruokaa..

    • rotikka ja nakkimakkarat

      Oma koira söi pari viikkoa nappulaa kun ei ollut jääkaappia paikassa missä yövyimme kesätöiden ajan.
      Mutta nyt on saanut nappulaa liitettynä veteen, jotain punkki karkotettiin pellettiä missä on vitamiineja, maksaa leikattuna pieniksi paloiksi tai broilerin jauhen lihaa ja perkki liha ruokaa ja kaikki sekoitetaan ja välillä laitetaan jotain salaatin lehteä tai kurkkua tai jotain mitä kaapista löytyy niin sekaan. ja hyvin näyttää maistuvan 20 viikkoselle rotikalle.
      Ja hampaiden lähdön kunniaksi olen pakastanut nakkeja ja antanut sille sitten rouskuteltavaksi

      Turkki kiiltää kuin samettinen :3

    • Siiri_s

      Hyvä vaihtoehto on syöttää (aikuiselle) koiralle ihmisenruokaa, lisää lihaa joukkoon, ja laita esim. rypsiöljyä loraus sekaan. Koiran karva kiiltää!
      Koira tarvitsee muutakin kuin lihaa, toisin kuin täällä jotkut väittävät.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6689
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4330
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2760
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2080
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1633
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1437
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1114
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1071
    Aihe