Kuinka hyviä arvosanoja opettajat saivat omista aineistaan?

Keijo Koo

Olen lukiolainen ja kielten opetus kiinnostaisi, vaikka ei minulla mitään kymppejä kursseista ole aina herunut. Kuinka hyvä arvosanoja opettajat ovat saaneet lukiossa opettamistaan aineista? Erityisesti kiinnostaisi kieltenopettajien kieliarvosanat.

6

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kasi miinuksen ope

      Ei tarvitse olla kymppejä. En varmaan ole ihan tyypillisin tapaus, mutta kerronpa silti. Minä olen opettanut englantia työkseni noin 15 vuotta, ja kielten arvosanani lukiossa vaihtelivat välillä 7-9 siten, että keskiarvoksi tulee vähän alle kahdeksan. Aina ei oikein kiinnostanut koko koulunkäynti. Englanti oli kuitenkin se vahvin laji, muiden aineiden kuin kielten numerot 6-8. Yliopistoon pääsin englantilaista filologiaa opiskelemaan; tosin en ensimmäisellä yrittämällä, mutta toisella.

      Olin urani alkuaikoina vuoden töissä lukiossa, joka kuului Suomen 10 suurimman lukion joukkoon, joten kielten opettajiakin oli melko monta. Yksi meistä oli sellainen vastavalmistunut opettaja, jolla oli lukion päättötodistuksen keskiarvo ollut yli 9,5 (en muista ihan tarkkaan paljonko - ei ihan täyttä kymppiä kuitenkaan). Opiskelijat eivät millään halunneet hänen ryhmiinsä, koska hän kuulemma vaati aivan mahdottomia. Ilmeisesti hän ei sitten ymmärtänyt, että kaikki eivät ole yhtä lahjakkaita kuin hän. En asu enää kyseisellä paikkakunnalla, mutta olen kuullut, että hän siirtyikin parin vuoden jälkeen muihin tehtäviin.

    • Delspi

      Itse olin keskinkertainen oppija sekä peruskoulussa, lukiossa että yliopistolla.

      En tajunnut miten saadaan hyviä arvosanoja. En ymmärtänyt miksi koulussa ollaan ja mitä siellä tehdään. Näemmä minulla kuitenkin oli potentiaali kiitettäviin numeroihin, koska sain niitä joskus harvoin peruskoulussa, kun luin kokeisiin monta päivää.

      En siis nykyään työssäni pysty samaistumaan oppilaisiin jotka ovat todella hyviä koulussa.

      Joskus saattaa käydä niin, että erittäin hyvin opinnoissa menestynyt, ei ole sopiva opettajaksi. Koska vaatii liikaa. Koska haluaisi keskittyä asiasisältöihin eikä kasvattamiseen.

      Toisaalta aina pitää muistaa, että työhön kasvetaan. Eli jos joku kympin oppilas valmistuu opettajaksi ja kokee alkushokin, kannattaa tehdä opettajantyötä ainakin viisi vuotta. Sitten näkee alkaako se sujumaan, kun alkaa muodostua tajunta mitä se oikeasti on.

    • vaikeeta on

      Minulla oli opettamissani aineissa (=kieliä) lukioaikanani toisessa aina ja toisessa melkein aina 10.

      Joskus on tosi vaikea hyväksyä, että joku ei opi kunnolla, vaan päästelee ihan mitä sattuu. Aion kyllä siirtyä muihin hommiin, vaikka aivan uskomattoman ihaniakin oppilaita on.

      • alanvaihtaja123

        sanot vaan, et siirry. muualla joudut oikeasti tekemään töitä 45h viikko koko ajan. nyt teet korkeintaan 30h ja sulla on pitkät lomat.

        jos ope tienaa, sanotaan 3000e/kk 12,5kk/v eli 37500e/v. Työpanosta tarvitaan 30h/viikko max eli 120h/kk 9 kk ajan eli 1080 tuntia/v eli palkka on 34,7e/h.

        kun vaihdat hommia, sun pitää joko päästä erittäin hyvin palkattuun hommaan tai tyytyä huonompaan laskennalliseen tuntipalkkaan kuin nyt. ja joka tapauksessa hyväksyä 37,5h työviikko (todellisuudessa 45h, josta palkka 37,5h) ja max. 1,5kk lomat vuodessa.


      • KokeileIhmeessä

        Jaa,a: Kannattaa kokeilla kielen/kieltenopettajan työtä, niin tiedät, mistä kirjoitat. Itse toimin AMK:ssa ruotsinopettajana ja viikoittain menee n. 50 tuntia työntekoon (täysaikaisena työntekijänä). Tietty homman voi tehdä monella tapaa ja jollakin menee varmaan enemmänkin (esim. lukiossa), mutta koen tämän jo aika lailla elämäntavaksi.


    • Peruskoulun päästötodistuksessa kaikki muut kielet olivat 10, paitsi äidinkielen kirjoittamisesta "vain" 9. Lukiossa kirjoitin M:t ruotsista ja äidinkielestä, todistuksessa ruotsista 8, äidinkielestä 9. Englannista kirjoitin laudaturin ja todistuksessa oli 9. Olen suomen kielen maisteri ja opetan korkeakouluasteella (yliopisto ja amk) mm. suomen kieltä ja viestintää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11241
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3133
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2984
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1785
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1754
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    9. 85
      1738
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe