www.cantr.net - Toinen elämä

SekoETC

Cantr on alun perin kehitetty yhteiskuntasimulaatioksi, mutta hyvin pian roolipelaajat ottivat sen omakseen. Peli on alun perin luotu 2002 ja se kehittyy jatkuvasti. Peliympäristö on tiukasti In Character, varmaan kaikki tietää mitä se käytännössä tarkoittaa. Jokaisella hahmolla tulee olla erilainen personallisuus ja päämäärät.

Ominaisuuksia:

- Täysin ilmainen. Peli rahoitetaan mainoksilla ja lahjoituksilla. Lahjoittajat eivät saa etuja pelissä.

- Rajoittamaton peliaika. Voit pelata vaikka koko päivän jos haluat.

- Tekstipohjainen. Toimii yleensä vanhemmillakin kännyköillä, tosin paremmin tietokoneella. Ainoa ominaisuus mikä on ainoastaan graafinen on kartta, ja maalla on mahdollista matkustaa vaikkei pystyisi lataamaan sitä, mutta merimatkailua en suosittele ellei pysty käyttämään graafista sisältöä. Tätä peliä on pystynyt pelaamaan jopa sokea henkilö käyttäen text-to-speech -ohjelmaa.

- Ei hahmoluokkia. Voit tehdä hahmollasi mitä haluat. Suurin osa ei jumitu yhteen ammattiin vaan kerää raaka-aineita, jalostaa niitä ja tekee niistä esineitä. Esimerkkejä yleisistä ammateista: matkustava kauppias, tutkimusretkeilijä, räätäli ja kokki. Näitäkin löytyy: merirosvo, seppä, kaupunginvartija/sheriffi, tietyöläinen, savenvalaja tai muusikko. Voi myös esimerkiksi pelata mielisairasta tai vammaista hahmoa jos haluaa lisää haastetta.

- Kehittyvät kyvyt. Hahmot perivät geeninsä kahdelta satunnaisesti valitulta hahmolta siinä paikassa minne hän syntyy, ja niiden perusteella saavat aloitustason kömpelöstä mestarilliseen. Kyvyt kehittyvät kun niitä käyttää eivätkä koskaan rapistu. Suurin osa hahmoista keskittyy käyttämään niitä kykyjä joissa on synnynnäisesti hyvä, mutta joku voi esimerkiksi haluta että hänestä tulee kokki tai räätäli, vaikka aloituskyky olisi kömpelö, ja harjoituksen kautta kehittyä mestariksi.

- Vapaamuotoiset kuvaukset. Hahmon ulkonäön voi valita itse, ja ainoa rajoitus on että hahmon täytyy olla ihminen, ja aloitushetkellä 20-vuotias. Pelistä löytyy joitakin hahmoja jotka ovat hyvin lyhyitä tai hyvin pitkiä, joillakin saattaa olla lievästi suipot korvat tai tavallista enemmän karvoitusta. Jotkut voivat myös käyttäytyä kuin lapsi tai kuin eläin. Tällaiset erikoisuudet sallitaan jos ei yritä väittää että hahmo on esim. haltia, kääpiö, koira tai lapsi.

- Huone- ja esinekuvaukset: On mahdollista kuvailla kaikkia sisätiloja ja suurta osaa esineistä, mukaan lukien kaikki vaatteet.

- Kotieläimet. On mahdollista kesyttää nautakarjaa, siipikarjaa, sikoja, lampaita ja vuohia. Tulevaisuudessa tulee olemaan mahdollista kesyttää myös kavioeläimiä ja ehkä lopulta myös koiria, susia ja oselotteja.

- Matkustaminen. Maalla matkustaminen tapahtuu esimääriteltyjä teitä pitkin, mutta merillä ja järvillä voi seilata vapaasti mihin suuntaan tahansa. Cantrin maailma on hyvin laaja ja sisältää noin 50 saarta/mannerta, suurin niistä sisältää tuhansia paikkoja ja pienimmät vain yhden. On mahdollista seilata maailman ympäri ja useat ovat niin tehneet, mutta varmaan kukaan ei ole henkilökohtaisesti vieraillut jokaisella saarella.

- Kieliryhmät. Cantria voi pelata 15 eri kielellä, mukaan lukien suomi ja englanti. Suomenkielinen käännös on tällä hetkellä 97.33 % valmis, mutta uusia käännöskohteita lisätään vähän väliä. Suosittelen pelaamista englanniksi jos vain osaat, mutta suomenkielinen alue toivottaa tervetulleeksi kaikki järkevät henkilöt.

- Rekisteröityminen tulee tapahtua luonnollisesta IP-osoitteesta. Jos käyttää proxya, hakemus hylätään, koska ei ole mahdollista todistaa ettei hakija ole joku ennestään bannattu henkilö.

Olen pelannut Cantria 10 vuotta, joten voin suositella sitä.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        6
        1218
      2. Mielessäni vieläkin T

        Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
        Ikävä
        15
        1148
      3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        1
        1089
      4. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        2
        1086
      5. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        0
        1068
      6. Hyvää yötä ja kauniita unia!

        Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
        Tunteet
        2
        1065
      7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        41
        1064
      8. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        0
        1062
      9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        0
        1057
      10. Lepakot ja lepakkopönttö

        Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
        0
        1055
      Aihe