Halolan kennel

uteliaanakyselen

Kellään kokemuksia halolan kennelisä? Labradorin noutajien kannel siis lähellä Joensuuta?

43

877

Vastaukset

 • Omistaja tais just kesällä narahtaa väärän koiran käytöstä noutajien taipumuskokeessa, aikamoinen selittelijä...juttu oli koiramme-lehdessä

  • Siis millä tavalla väärän koiran käytöstä?


 • Sen verran vain kokemusta, että meidän koira on sieltä. ainakin kennelin omistaja on ahkera kyselemään pentueiden perään kuulumisia.

 • Ilmoitti nuoremman koiran kokeeseen ja käytti vanhempaa paremmin koulutettua itse kokeessa, ja väitti sekottaneensa koirat vahingossa keskenään, kuulemma..

  • Pitää paikkaansa. Vesityön jälkeen tuomari kiinnitti huomionsa siihen, että koira näyttää paljon vanhemmalta. Mikä hienointa yritti vielä lähteä karkuun, mutta saatiin kiinni. Rangaistus näin törkeästä tempusta oli vain ihan naurettava 2 vuoden kilpailukielto kokeisiin. Ihan niin kuin siitä mitään haittaa hänelle olisi kun näyttelyissä saa käydä vapaasti. Maine meni sentään jos ei muuta!


  • Ylläolevan kommentit pitävät paikkansa, törkeä tapaus. "Parasta" tässä tapauksessa on, että sen jälkeen on jouduttu tarkastamaan mikrosiru kaikilta koirilta taipumuskokeessa, jäljelle menijöiltä kahteen kertaan. Viime vuonna oli vajaa 500 taipumuskoekäyntiä, joten kaikki harrastajat pääsevät osaltaan osalliseksi tästä tapauksesta.


  • Marimi1 kirjoitti:

   Pitää paikkaansa. Vesityön jälkeen tuomari kiinnitti huomionsa siihen, että koira näyttää paljon vanhemmalta. Mikä hienointa yritti vielä lähteä karkuun, mutta saatiin kiinni. Rangaistus näin törkeästä tempusta oli vain ihan naurettava 2 vuoden kilpailukielto kokeisiin. Ihan niin kuin siitä mitään haittaa hänelle olisi kun näyttelyissä saa käydä vapaasti. Maine meni sentään jos ei muuta!

   Juu,ton kasvttajan koirien tuloksiin ei voi luottaa,huijaus jatkunu ties kuinka monta vuotta..Itse en ainakaan osta tästä kennelistä koiraa..


  • Siis näyttely titteli tuloksien perusteellako et ostas? Vai?


 • Meillä on vuoden vanha labbis kyseiseltä kasvattajalta. Olen ollut todella tyytyväinen valintaani! Alussa vähän säikähdin, kun sain pitkän listan "sääntöjä", joita tulee noudattaa, mutta asiat olivat ihan perusteltuja ja huomasin muillakin kasvattajilla olevan omat sääntönsä.

  Kasvattaja vastailee sähköposteihin mukavasti ja selittää tälläiselle ensimmäisen koiran omistajalle mielellään asioita. Tästä olen erityisen kiitollinen, kysyttävää kun tahtoo olla usein! Sanoo asiat suoraan ja kiertelemättä.

  Koira on ollut terve ja nyt kuvautin lonkat ja kyynärätkin, tuloksena terveet. Eli minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa ja ottaisin sieltä toisenkin koiran, kunhan tämä ensimmäinen vähän viisastuu.

  Tuosta taipparihommasta en tiedä mitään, vähän olen sitä itsekin mietinyt, että mitä siinä on tapahtunut... Mutta ei ole vaikuttanut minun luottamukseeni kasvattajaa kohtaan.

  • Pitäis kyllä vaikuttaa. Oikeasti tämmöiseltä huijariltako haluat koiran ottaa? Ja vielä vuolasvirta palkittu just joo moraali tuntuu olevan kohallaan


  • Joopajoo569 kirjoitti:

   Pitäis kyllä vaikuttaa. Oikeasti tämmöiseltä huijariltako haluat koiran ottaa? Ja vielä vuolasvirta palkittu just joo moraali tuntuu olevan kohallaan

   Meillä otettu pentu jolla ilmeni lonkkavika 10 kk ikäisenä. Ontuu ja kipulääkkeillä mennään. Sulkeeko se vastuun kun kauppakirjassa lueteltu mahdolliset rodunomaiset sairaudet. Onko muilla kokemuksia onko vastaavaa tapausta tullu kirjoitelkaa.


  • Hei! Minulla ollut samantapaisia ongelmia kasvattajan kanssa. Voiskos laittaa yksityisesti (s-posti tms) viestejä asiasta?


  • uskomatonta kirjoitti:

   Meillä otettu pentu jolla ilmeni lonkkavika 10 kk ikäisenä. Ontuu ja kipulääkkeillä mennään. Sulkeeko se vastuun kun kauppakirjassa lueteltu mahdolliset rodunomaiset sairaudet. Onko muilla kokemuksia onko vastaavaa tapausta tullu kirjoitelkaa.

   Haet pennun 7vk vanhana. Siitä se reippaasti kasvaa seuraavat 12kk. Mistä hitosta sitä voi tietää, mitä tulevan pitää. Meillekin sattunut huono tuuri.


 • Ota yhteytta riitta.hirvonen@pp.inet.fi

 • Kyllähän tuon näkee koiranettiä seuraamalla, että ei tässä mistään jalostuksesta ole kyse. Narttuja astutaan samoilla uroksilla, ja useimmat uroksetkin omia niin säästyy niiltäkin kuluilta. Uroksia myös annetaan astutukseen kelle vaan emille, helppoa rahaa. Nythän uusin yhteistyökennelistä hankittu astutusuros on rekisteröity miehen nimiin, ja sitä käyttikin kokeessa ulkopuolinen. Näin sitä saa koetulosta sillekin urokselle.
  Tällekin vuodelle jo kolmet pennut, voi puuh.
  Mitä näyttelyissä olen nuoria koiria nähnyt, ei miellytä silmää myöskään ulkonäöllisesti.

  • Onkohan oikein sekään että varausraha pitää maksaa ennenkuin saa nähdä edes pennut, olosuhteet ym. ja jos ei ota nähtyään käsiraha 200 jää sisään, olet ota tai jätä tilanteessa.


  • Missään nimessä sinun ei tarvitse maksaa pennusta ennen kuin sen olet nähnyt! Varausmaksu maksetaan yleensä siinä vaiheessa kun menet pentua katosamaan. Ja kasvattaja ei voi vaatia, että maksat sen näkemättä. Mikäli vaatii, vaihda kasvattajaa!


  • Kyseinen kasvattaja ei sit korvaa jos koira ei olekkaan terve. Vetoaa vain kristallipalloon kun sitä ei ole mutta eihän sitä ostajallakaan ole. Vastuullinen kennel korvaisi eikä jättäisi vahinkoa ostajan harteille.


 • Halolan Kennelistä hankittu pentu ja ei ole ensimmäinen koira meidän perheessä eli on muistakin kasvattajista kokemusta. Ei moittimista kasvattajasta, vastaa kysymyksiin nopeasti ja olen saanut hyviä neuvoja. Ostaisin häneltä toisenkin. Mikä parasta koira on ollut terve ja sillä on aivan ihana luonne eli olen todella tyytyväinen ostamaani koiraan ja kasvattajaan. Kaikki kasvattajat ovat olleet ja koirat erilaisia, mutta minulla ei ainakaan ole mitään moitittavaa.

 • Vastaan mielelläni kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin - sovitaan aika ja paikka, niin jutellaan ihan nenätysten :)

  • Mieihaite,ostin lapukan sulta aikoinaan,piti lopettaa jo ennen aikuisikää,ontui,vähänkö välitit.


 • Huijari Kennel,ei kannata luottaa

 • juu, näiden juttujen jälkeen en luota kyseisen kennelin koirien tuloksiin..en suosittele!

 • Älä osta,sairaita koiria,kuin myös koko Kennel

  • Kerropa meille lisää siitä, miten sairaita kennelin koirat ovat. Ja ihan todisteiden kera.


  • Vähän ylempänä olevan kommenttisi perusteella kuka hyvänsä, joka aivonystyröitään kykenee vaivaamaan, voi päätellä, että tässä on kysymys sinun puoleltasi vain kostoretkestä. Joku raja siinäkin, mitä kaikkea yrittää kasvattajan vastuuksi sälyttää. Jos kaikki sellaisetkin viat ja sairaudet, joita kukaan ei ole osannut ennustaa ja jotka ovat puhjenneet koiraan vasta myynnin jälkeen, olisivat automaattisesti kasvattajan vastuulla niin moraalisesti kuin käytännössäkin, niin ei kohta kukaan enää uskaltaisi kasvattaa. Saisitte hakea koiranne jatkossa rajojen takaa.

   En ota mitään kantaan mainittuun koetulokseen, sillä en siitä mitään tiedä, mutta täällä sätitään aiheen mukaista kasvattajaa jopa siitä, että koiralle on sattunut tulemaan lonkkavika ja että kasvattajan pitäisi se korvata. Tuo asiahan nyt ei ensinnäkään liity juuri tähän kasvattajaan sitten millään tavalla, sillä jokaisen kasvattajan koiriin sattuu joskus lonkkavikaisia kun lapukoista puhutaan. Myöskään korvaaminen tai korvaamatta jättäminen ei liity kyseiseen kasvattajaan mitenkään, sillä siitäkin on säädetty ihan yleispätevät säännöt, joita suurin osa ymmärtää noudattaa. Miksi tästä siis pitää tehdä niin henkilökohtaista, että mustamaalaamaan aletaan? Jos olisin ko. kasvattaja, niin tekisin tästä aiheesta tutkintapyynnön poliisille muutaman kommentoijan takia.

   Kennelliiton sivuilla sanotaan viosta seuraavaa:

   "Koirissa ilmeneviin vikoihin (sairauksiin) liittyvät korvaukset voivat tulla kysymykseen silloin, kun koirassa ilmenee luovutuksen jälkeen sairaus tai muu vika, joka on ollut koirassa piilevänä jo luovutushetkellä jos

   - koira ei ole myyjän antamien tietojen mukainen tai
   - myyjä on jättänyt kertomatta sellaisista tiedossaan olevista seikoista, joilla oli kaupan päättämisen kannalta olennainen merkitys tai
   - koira on kauppahinta, koiran käyttötarkoitus ja muut seikat huomioon ottaen muuten (olennaisesti) huonompi kuin ostajalla oli aihetta olettaa."

   Asian pitäisi siis olla harvinaisen selvä juttu tähän tollommallekin yksilölle. Jos otetaan esimerkiksi tuo lonkkavika, niin siihen liittyy se selvä fakta, että koiran terveetkin lonkat voi ihan se omistajakin pilata väärällä ruokinnalla ja liikunnalla. Vaikka oletettaisiin, että lonkkavika on ollut piilevänä jo ostohetkellä, niin ihan itseään saa ostaja syyttää, jos on päätynyt nimenomaan lapukkaan ja jos on _allekirjoittanut myyntisopimuksen, jossa lonkkavian mahdollisuudesta ko. rodussa mainitaan_. Allekirjoitus on suostumus, ymmärtäkää se. Missään ei tietenkään kielletä, etteikö kasvattaja voisi tulla hinnassa vastaan, jos niin huono tuuri käy, että koiralle lonkkavika selvillä vaivoilla puhkeaa, mutta missään ei selvästi sanota, että kasvattajan siihen on ehdottomasti lähdettävä, jos kaikki muu on hoidettu, kuten pitää.

   Todella ikävää, että joidenkin kohdalle on sairaita koiria osunut, mutta joku järki siinä, mikä on aivan ilmiselvästi merkki nimenomaan huonosta ja vastuunsa kiertävästä kasvattajasta. En näe tässä keskustelussa ainuttakaan kunnon perustelua sille, miksi mainitut viat/sairaudet olisivat olennaisessa määrin kasvattajan mustamaalaamisen oikeuttavia seikkoja. Jos niitä perusteluja löytyy, niin en mukise vastaan. Perustelemattomat, ketutuksesta selvästi johtuvat kommentoinnit sen sijaan voisi ihan itsekin ymmärtää jättää väliin.


  • Koira ei ole myyjän tietojen mukainen...Mikä koira suoritti taipparit?


  • Isohyväpeikko kirjoitti:

   Koira ei ole myyjän tietojen mukainen...Mikä koira suoritti taipparit?

   Aivan taatusti koira on oleelliselta osin ostajan tietojen mukainen, jos perinnöllisestä (sekä tietty olosuhteiden takia muodostuneesta), labradorinnoutajiinkin liittyvästä lonkkaviasta on myyntisopparissa selvä maininta ja se soppari allekirjoitetaan. Pitää olla tyhmä, jos luulee, että se oma koira on varmasti turvassa rodussa melko yleiseltä vialta, mutta ostajan tyhmyyskään ei kasvattajan vika ole.


  • Sivusta seuranneena ei tässä ole kyse mistään lonkkavioista,jos kasvattaja ilmoittaa emän suorittaneen taipumuskokeen hyvksyttävästi,nii voiko siihen luottaa? Jos on kerran jääny kiinni huijauksesta..


  • peltilehmä kirjoitti:

   Sivusta seuranneena ei tässä ole kyse mistään lonkkavioista,jos kasvattaja ilmoittaa emän suorittaneen taipumuskokeen hyvksyttävästi,nii voiko siihen luottaa? Jos on kerran jääny kiinni huijauksesta..

   "Sivusta seuranneena"

   Enpä usko. Kirjoitusasustasi ei ole hankalaa päätellä, miten monen kommentin takana olet.

   Toisekseen, kyllä tässä on kysymys lonkkavioistakin, jos lukea osaa. Tässä ketjussa on puhuttu lonkkaviasta ja ontumisista siihen malliin, että ne jo itsessään riittävät joillekin takeeksi siitä, että aiheen mukainen kasvattaja on vähintäänkin kyseenalainen. Minä sitten perustelin mielipiteeni siitä, miksi yllä mainitut asiat nimenomaan eivät ole automaattisesti kasvattajan vastuulla tai ainakaan kerro kasvattajasta juuri mitään.

   Lisäksi kerroin aivan selvästi, etten ota kantaa mainittuun koetulokseen, sillä en edelleenkään tiedä siitä yhtään mitään. Jos siis haluat jatkaa siitä jauhamista, vaikka asia lienee selvä niille, jotka halusivat jotain selvittää, niin ole hyvä vain. Mm. lonkkavikoja yms. seikkoja sen sijaan ei tarvitse tai ehkä kannatakaan pistää automaattisesti kasvattajan viaksi, jollei asiasta ole vedenpitävää näyttöä. Mutuilu ei riitä edes silloin kun tunteet myrskyävät ja tekee mieli saada itkupotkuraivareita.


 • En suosittele. "Kasvattaja" myy pennut niille joilla on rahaa. Oikeasti uusi koti ei kiinnosta. Kuhan saa vaan rahaa. Ja sen huomaa kun koira nettiä lukee. Samoja uroksia käytetään jotka on saanu just ja just taipparit läpi. Ei kiinnosta terveystilanne ollenkaan. C ja D lonkka käytetään aivan huoletta "jalostukseen" Vau voiko semmoista edes puhua. Toivottavasti lopettaa toimintansa pian kun moraali on ainakin hukkunut rahavuoren alle.

  • Vaikee myydä joilla ei ole rahaa!


 • Kokemusta on sen verran, etten ikimaailmassa osta siitä kennelistä enää toista koiraa. Kristallipalloon jos olisin saanut kurkistaa, niin en olisi ostanut sitäkään ensimmäistä. Huh huh, monelta mielipahalta olisin säästynyt.
  En kuitenkaan halua lähteä ruotimaan asiaa sen enempää ja lienee itsestään selvää, etten voi suositella.

 • Kyllähän kaikille joille näyttely ja testi tulokset ovat tärkeitä, niin tulee vähän kyseenalainen kuva kennelistä. Mutta se on perhe/harraste kaveri koira jota toiset ovat ostamassa. Kaikille ei ole tärkeintä tittelit ja pokaalit ja nimikkeet. Terveyden tilaan mitä tulee, niin sitä ei voi koskaan tietää. Pentueeseen kun syntyy jopa 8 pentua, niin kyllähän siinä voi olla jollain vähän heikompi tuuri ja voi turhankin nuorena sairastua vakavastikin. Kokemuksesta tiedän miten ikävää on joutua lopettamaan oma koira nuorena. Mutta joka osaa lukea KoiraNet jalostusjärjestelmää, tietää mitä seikkoja tulee katsoa. Tälläkin kyseisellä kennelillä on kaikkiaan teetätetty yli 500 pentua. Kun selaa kuolleisuutta, niin ei siellä kovin montaa sairauteen ainakaan kuollutta koiraa ole (taisi olla 2) Vikojahan voi kyllä olla, mutta niinhän meissä kaikissa. Ja kun selailee muita kenneleitä, niin eräässäkin on kasvatettu reilu 600 pentua, joista noin vajaan 30:nen kuolin syy on Kasvainsairaudet, syöpä,Maksan, munuaisten tai suoliston kasvain. Onko siinä sitten mennyt jalostus kohdalleen ja miksei siitä täällä kirjoitella. En tässä puolustele ketään , mutta totta on että nimensä pilasi tämä kenneli näyttely ihmisten keskuudessa. Mutta eikös se tärkeämpää ole se koirien terveys, kuin mahdolliset tittelit ja palkinnot.

  • Juu,koiran terveys on kaiken a ja o.Mut kai tuo kokeessa huijaaminen kertoo kennlistä enemmän,kuin tuhat sanaa.


 • Varasin aikoinaan ruskean pennun kyseisestä kennelistä, kun oli kuulema syntymässä RUSKEITA pentuja. No mustia olivat joka ikinen. Jälkeenpäin syynäsin niiden koirien perimän ja sain selville, ettei kyseisestä pentueista olisi edes voinut syntyä ruskeita :)

  Toinen samanlainen kusetus pisti silmään, kun mainosti, etteivät syntyvät pennut tule sairastumaan EIC-sairauteen, vaikka toinen vanhemmista oli EIC-kantajaksi testattu ja toinen testaamaton, jonka vanhemmat EIC-kantajia. Yhdistelmästä olisi toki voinut saada EIC-terveen pennun, mutta myös sen EIC-sairaan, tai pelkän kantajan.

  Kyllä kannattaa olla tarkkana, eikä langeta joka vipuun!

 • Meidän labbis synt. 29.1.17. Saimme sen kotiimme ennen vappua. Parinpäivän päästä pihallamme kävellessä ontui oik etujalkaa. Alkoi olla haluton liikkumaan, leikkimään. 10.7 viipalekuvaus. Eläinlääkäri:kiireellinen leikkaus oik. etujalka (luu poikki). Kovat lääkkeet käyttöön. Itki ja valitti 2 vrk jonka jälkeen veimme lopetettavaksi. Olen ottanut yhteyttä kasvattajaa monest, hän ei meihin. Otin yhteyttä Kenneliin, Kuluttajaasiamieheen. Kasvattajan kuuluu palauttaa koiran hinta 1200€, lääkärikulut 1200€+200€=2600€. Noh. Ei kuulu. Oikeuteen lähdemme. Kiitos kasvattajalle Sipooseen

  • Mikä tämä pentue on? Ei siellä ole syntynyt edes tuollaisella päiväyksillä pentuja. Kävelikö pentu normaalisti luovutuksessa?


  • Ei ole halolan pentu


  • No ompa kyllä outo tarina, kennelissä ei tosiaankaan pentua ole tuona päivänä edes synytynyt.Näkyy jalostustietokannasta, ettei ole.Sinne ei myöskään ole ilmoitettu menehtyneeksi pentuja .
   Ihmetyttää myös, vappu on 1.5 eli olisitte saaneet kertomasi mukaan pennun enne sitä kotiinne.Paripäivää sen jälkeen kerrot ontuvan, eli jo vapun paikkeilla, eikö?
   Mutta kerrot myös et kuvaus, olis tehty vasta10.7, eli pentunen olis ollu sulla kipeenä/ontuvana/jalkapoikkinaisena koko tuon yli 2kk?

   Pentusi tarinassa on paljon outoja piirteitä, jotka eivät vaikuta todelta.Ja outoa muutenkin, et pennun jalasta menisi luu poikki, eikä sitä muka huomaisi osto hetkellä? Pentuhan olisi ollut todella kipuinen jo silloin, eikä vasta kahden päivän jälkeen.

   Jos sinulla tuollainen pentu on, joltain hankittu.Niin vaikuttaisi siltä, että se on loukkaantunut sinun luonasi, kun oireetkin siellä vasta alkoivat.
   Ja myös tuo hoito, jos on leikattu, eläinlääkäri varmasti neuvoo kivunhoidossa yms.
   Vaikuttais siltä, et pentu, jos sellaista on ollut.Ja keltä sen nyt sitten oletkaan ostanut.On ollut terve ostohetkellä, mutta luonasi sille käynyt jotain, jokin onnettomuus?
   Varmasti itse tiedät mitä on pennulle tapahtunut ennen kun, pentu alkoi ontua.Jos koiralla on jalka poikki, se ei onnu, se ei käyttäisi poikkinaista jalkaa ollenkaan.
   Jos pennulta katkeaa jalka muutama päivä oston jälkeen, se ei johdu myyjästä, kennelistä, geeneistä tai koiran suvusta.
   Se johtuu omistajasta, joka ei osaa vahtia ja pitää pentua poissa vaaroista.Jalkahan ei katkea itsestään, sille on tarvinnut käydä jokin onnettomuus.
   Pentua on aina vahdittava, pentuhan ei itse kykene vaaroja ennakoimaan.Se on ihmisten huolehdittava, ettei pentu vaaroihin joudu, ja loukkaannu.


  • Eipä kyllä näy syntyneen pentuja tuolle päivälle....


 • Mikä koira tämä taippareissa huijattu halolan koira on? Yritti siis saada nuorelle koiralle tuloksen käyttämällä toista taitavampaa koiraa sijaisnäyttelijänä. Mikä koirammelehden nro pui tätä huijausta julki?

  Pentueita sieltä näyttää puutista tulevan vuosittain iso määrä. Tiedän miten työlästä taippareihin valmentautuminen on, mutta ei uskoisi että kukaan koiraa lähtisi vaihtelemaan.

  • Koira, jolle tulosta yritti saada oli Allies Follies, kokeen aikoihin ikää 10kk ja koira, jolla yritti kokeen suorittaa oli Halolan Aikuinen Nainen kokeen aikoihin n. 6 vuoden ikäinen. Vilppi paljastui jo vesityössä, kun vanhempi koira oli laitettu vesityöhön ja tuomarin silmiin kävi nartun roikkuva vatsanahka, että koira ei hänestä näyttänyt samalta nuorelta koiralta, joka oli ollut kokeen alussa sosiaaalisessa kokoontunmisessa muiden kokeeseen osallistujien kanssa. Olisiko ollut loppu vuoden 2013 joku Koiramme lehden nro, jossa oli Kennelliiton kurinpitolautakunnan päätös, jossa napsahti 1.5 vuotta koe-ja näyttelykieltoa, rankemmin olis pitänyt rangaista! Tapauksen jälkeen olen kyllä kyseenalaistanut koko kennelin toiminnan.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  101
  3941
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1999
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  27
  1849
 4. Otin vastaan osa-aika töitä kaupasta

  Huomasin että suomen anteliaan sosiaaliturvan ansiosta tienään 5 päivänä viikossa 3 työtuntia tekemällä saman verran kuin 5 päivänä 8 tuntia päivässä
  Maailman menoa
  18
  581