Aseksuaalista seksuaaliseksi?

onko mahdollista?

Onko aseksuaalisuudesta mahdollisuutta ns. "eheytyä" seksuaaliseksi ihmiseksi? Olen turhautunut omaan aseksuaalisuuteeni, tunnen olevani viallinen ja rikkinäinen ihminen, eikä tätä helpota yhtään yhteiskuntamme painostus siihen, kuinka seksuaalinen ihminen on normaali ja aseksuaali sairas. Toivoisin olevani kuten moni muukin, eli seksuaalinen ja seksiin kykenevä mies.

Mitään traumaperäistä tai muutakaan ikävää kokemusta ei ole taustalla. Hormonitoiminnan kanssa on synnynnäistä häikkää, jota hoidetaan hormonikorvaushoidolla. Seksuaalinen halukkuus ei ole kuitenkaan koskaan herännyt edes lisääntyneen testosteronin kautta. Itsetyydystä en ole koskaan ymmärtänyt enkä ole koskaan saavuttanut sitä kokeilemalla yhtään mitään. Olen täysin kujalla siitä kaikesta, mistä kaverit puhuvat seksiin tai omaan seksuaalisuuteen liittyen.

Olen yrittänyt hyväksyä omaa kohtaloani ja ajatellut olevani ihan hyvä ihminen tällaisenakin ja samanarvoinen kuin ne seksuaalitkin, mutta tunnen lähinnä valehtelevani itselleni tässä.

3

202

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 777

      Hyvä kysymys. Olen lukenut aseksuaalien kokemuksista, että monet ovat käyneet testaamassa hormonitasapainonsa, mutta siitä ei ole löytynyt syytä heidän aseksuaalisuudelle sillä hormonit on olleet ihan normit. En tiedä miten sinun tapauksessa käy. Olet nyt siis hormonihoidolla, joten... aika näyttää? Ehkä muutut ehkä et. Kummassakin tapauksessa olisi ihan oman hyvinvointisi kannalta parasta vain hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Älä liikaa vertaa itseäsi muihin vaan ole vain oma itsesi. Tutustu vaikka muihin aseksuaaleihin foorumilla aseksuaalit.net. Sieltä saattaa löytyä kohtalotovereita.

    • fghjkjhgfghjkjhg

      mulla meni seksuaaliset halut muutama vuosi sitten syömishäiriön takia. Hormonit meni jotenkin sekaisin, menkat loppui pitkäksi aikaa jne. En tiedä miten miehillä.

    • Anonyymi

      Miksi koet valehtelevasi jos ajattelet että olet hyvä ja samanarvoinen kuin kaikki muutkin? Aseksuaalina kokee kyllä helposti jäävänsä katveeseen yhteiskunnassa. Mutta ei se silti tarkoita sitä että se yleisin tapa olisi ainoa oikea elää. Jos aseksuaalisuus (eli ettet koe seksuaalista vetovoimaa ketään kohtaan) itsessään ei sinua haittaa, vaan ongelma on ennemmin negatiiviset mielikuvat ja erilaisuuden kokemus, niin kannattaa etsiä vertaistukea muilta aseksuaaleilta. Jos taas koet seksuaalisen orientaatiosi ongelmalliseksi ja haluaisit muuttaa sitä, kannattaa varmaan jutella ammattiauttajalle.

      Tietääkseni seksuaalisuutta ei pysty tietoisesti kukaan muuttamaan, sen kanssa on vaan opittava elämään. Kannattaa vielä huomata että seksuaalinen orientaatio on eri asia kuin libido (seksuaalinen halukkuus). Eli hormonitasapainon hoidolla voi vaikuttaa libidoon. Testosteroni sitä kai yleensä nostaa. Mutta hormonitasot eivät suoraan vaikuta kenenkään seksuaaliseen orientaatioon vaan nämä jutut on synnynnäisempiä. Samoin esimerkiksi masennus voi alentaa libidon olemattomaksi (ei tee mieli harrastaa seksiä), mutta seksuaalinen orientaatio (kuka on sinusta houkuttava) on silloinkin mikä on.

      Itsellä on auttanut ajatus siitä, että mulla on aikaa harrastaa kaikkea siistiä ja kehittää itseäni, mihin ei muilla ikäisilläni seurustelujuttujen takia näytä olevan aikaa tai motivaatiotakaan. Lisäksi koen tietynlaisen rauhallisemman elämänasenteen isona plussana, näkee asiat vähän eri näkökulmasta kuin moni muu. Tsemppiä!

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe