Aseksuaalista seksuaaliseksi?

onko mahdollista?

Onko aseksuaalisuudesta mahdollisuutta ns. "eheytyä" seksuaaliseksi ihmiseksi? Olen turhautunut omaan aseksuaalisuuteeni, tunnen olevani viallinen ja rikkinäinen ihminen, eikä tätä helpota yhtään yhteiskuntamme painostus siihen, kuinka seksuaalinen ihminen on normaali ja aseksuaali sairas. Toivoisin olevani kuten moni muukin, eli seksuaalinen ja seksiin kykenevä mies.

Mitään traumaperäistä tai muutakaan ikävää kokemusta ei ole taustalla. Hormonitoiminnan kanssa on synnynnäistä häikkää, jota hoidetaan hormonikorvaushoidolla. Seksuaalinen halukkuus ei ole kuitenkaan koskaan herännyt edes lisääntyneen testosteronin kautta. Itsetyydystä en ole koskaan ymmärtänyt enkä ole koskaan saavuttanut sitä kokeilemalla yhtään mitään. Olen täysin kujalla siitä kaikesta, mistä kaverit puhuvat seksiin tai omaan seksuaalisuuteen liittyen.

Olen yrittänyt hyväksyä omaa kohtaloani ja ajatellut olevani ihan hyvä ihminen tällaisenakin ja samanarvoinen kuin ne seksuaalitkin, mutta tunnen lähinnä valehtelevani itselleni tässä.

3

270

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 777

   Hyvä kysymys. Olen lukenut aseksuaalien kokemuksista, että monet ovat käyneet testaamassa hormonitasapainonsa, mutta siitä ei ole löytynyt syytä heidän aseksuaalisuudelle sillä hormonit on olleet ihan normit. En tiedä miten sinun tapauksessa käy. Olet nyt siis hormonihoidolla, joten... aika näyttää? Ehkä muutut ehkä et. Kummassakin tapauksessa olisi ihan oman hyvinvointisi kannalta parasta vain hyväksyä itsesi sellaisena kuin olet. Älä liikaa vertaa itseäsi muihin vaan ole vain oma itsesi. Tutustu vaikka muihin aseksuaaleihin foorumilla aseksuaalit.net. Sieltä saattaa löytyä kohtalotovereita.

  • fghjkjhgfghjkjhg

   mulla meni seksuaaliset halut muutama vuosi sitten syömishäiriön takia. Hormonit meni jotenkin sekaisin, menkat loppui pitkäksi aikaa jne. En tiedä miten miehillä.

  • Anonyymi

   Miksi koet valehtelevasi jos ajattelet että olet hyvä ja samanarvoinen kuin kaikki muutkin? Aseksuaalina kokee kyllä helposti jäävänsä katveeseen yhteiskunnassa. Mutta ei se silti tarkoita sitä että se yleisin tapa olisi ainoa oikea elää. Jos aseksuaalisuus (eli ettet koe seksuaalista vetovoimaa ketään kohtaan) itsessään ei sinua haittaa, vaan ongelma on ennemmin negatiiviset mielikuvat ja erilaisuuden kokemus, niin kannattaa etsiä vertaistukea muilta aseksuaaleilta. Jos taas koet seksuaalisen orientaatiosi ongelmalliseksi ja haluaisit muuttaa sitä, kannattaa varmaan jutella ammattiauttajalle.

   Tietääkseni seksuaalisuutta ei pysty tietoisesti kukaan muuttamaan, sen kanssa on vaan opittava elämään. Kannattaa vielä huomata että seksuaalinen orientaatio on eri asia kuin libido (seksuaalinen halukkuus). Eli hormonitasapainon hoidolla voi vaikuttaa libidoon. Testosteroni sitä kai yleensä nostaa. Mutta hormonitasot eivät suoraan vaikuta kenenkään seksuaaliseen orientaatioon vaan nämä jutut on synnynnäisempiä. Samoin esimerkiksi masennus voi alentaa libidon olemattomaksi (ei tee mieli harrastaa seksiä), mutta seksuaalinen orientaatio (kuka on sinusta houkuttava) on silloinkin mikä on.

   Itsellä on auttanut ajatus siitä, että mulla on aikaa harrastaa kaikkea siistiä ja kehittää itseäni, mihin ei muilla ikäisilläni seurustelujuttujen takia näytä olevan aikaa tai motivaatiotakaan. Lisäksi koen tietynlaisen rauhallisemman elämänasenteen isona plussana, näkee asiat vähän eri näkökulmasta kuin moni muu. Tsemppiä!

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   124
   4809
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   122
   1810
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   116
   1590
  4. 449
   1291
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   112
   1202
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   103
   966
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   61
   928
  8. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   68
   837
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   828
  10. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   819
  Aihe