John Titor

humaloidi

En ole varma, onko tästä aiheesta keskuteltu tällä palstalla, mutta lähiaikoina on nimi John Titor noussut yhä enemmän esiin. Oliko hän todellakin mies tulevaisuudesta vai huomionhaluinen huijari?
Netissä on monia keskusteluja hänestä, ja monet ovat vakuuttuneet hänen vilpittömyydestään. Mitä mieltä olette hänestä? Oliko hän todellakin mies vuodelta 2036?


http://www.johntitor.com/

27

3964

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noita-Nainen

      Mielipiteet jakautuvat aika lailla...Eras ystavani sanoi, etta "jos kyseessa on huijaus, se on ainakin hyvin tehty huijaus..."

      • humaloidi

        aivan..

        ja eikös tässä vähän aika sitten tullut joku radiokeskustelukin Titorista? Yle Suomelta tai jotain.. en kyllä itse ehtinyt sitä kuunnella. :D


    • Heh heh

      En ole ikinä kuullutkaan, enkä jaksa lukea sataa nettisivua... Eli miten hän on tullut tulevaisuudesta, miksi, ja kuinka vanha hän on?(Hän siis väittää olevansa vuodelta 2036, jos hän on yli 32vuotias, on hän jo syntynyt täällä, jolloin hän voi kertoa syntymä ja asuinpaikkansa lapsena ja joku voi ottaa molemmista dna näytteen, sillähän se selviää.)

      • humaloidi

        Hän tuli kuulemma aikakoneella tulevaisuudesta. Netistä löytyy kuvia siitä laitteesta ja kaavoista.. aika uskottavia. Ja hän on syntynyt vuonna 1998, mutta ei paljasta omaa nimeään sen takia, ettei kukaan menisi satuttamaan nuorta Titoria... kyllähän se käy järkeen.. siis tämä Titorihan oli täällä vain vuoden, muistaakseni tuli v.2001 ja sanoi palaavansa tulevaisuuteen v.2002. Sen jälkeen siitä ei ole kuulunut mitään..


        http://johntitor.strategicbrains.com/


      • pimuna
        humaloidi kirjoitti:

        Hän tuli kuulemma aikakoneella tulevaisuudesta. Netistä löytyy kuvia siitä laitteesta ja kaavoista.. aika uskottavia. Ja hän on syntynyt vuonna 1998, mutta ei paljasta omaa nimeään sen takia, ettei kukaan menisi satuttamaan nuorta Titoria... kyllähän se käy järkeen.. siis tämä Titorihan oli täällä vain vuoden, muistaakseni tuli v.2001 ja sanoi palaavansa tulevaisuuteen v.2002. Sen jälkeen siitä ei ole kuulunut mitään..


        http://johntitor.strategicbrains.com/

        tuli 2000 ja lähti 2001. kun nyt satuin tietämään...


    • ?????

      John Titor on siis yksinkertaisesti aikamatkustaja joka saapui vuodesta 2036. Titor kirjoitteli juttujaan vuosien 2000 ja 2001 vaihteessa useammille keskustelupalstoille. Näillä palstoilla Titor kertoi muunmuassa sen, että USA:ssa syttyy tässä seuraavan reilun vuoden aikana sisällisota, joka lopulta johtaa kolmanteen maailmansotaan ja rattoisaan kunnon ydinasesotaan vuonna 2015.

      • nettikeskustelut

        Jassoo vai niin.


      • MeAgain
        nettikeskustelut kirjoitti:

        Jassoo vai niin.

        Ei ihan niin. Titor oli kirjoittajana keskitason yläpuolella, tarina oli mielenkiintoinen ja tietyssä mielessä jopa fysiikka oli periaatteessa OK, kunhan ei mennä yksityiskohtiin. Hänen "ennustuksensa" tulevista tapahtumista olivat melko tyypillistä scifisotajännitys -tavaraa, mutta ainakin hän jätti itselleen porsaanreiän rinnakkaismaailmojen muodossa ;)


    • Kyseessä on kaikki klassisen uskonnon tai kulttirakentumisen ainekset: uskomaton mutta silti mahdollisena pidettävä tarina; jolla on alku ja loppu joten tarkistaakaan asiaa ei voi enää mitenkään; ennustukset jotka ovat uskottavia ja tarpeeksi laajatulkintaisia (aina löytyy jostain "todiste" joka täyttää ennustuksen); yhteiskunnallisten epäkohtien löytäminen; katastrofi-/maailmanloppuprofetiat sekä mahdollisuus muuttaa tulevaisuutta; tieteen tiedon ylittävät käsitykset asioista; itsen keskeisestä asemasta huolimatta persoonallinen vaatimattomuus ja itseä korkeampien tahojen tunnustaminen, jne. Juuri tälläisiä eväitä tarvitaan rakentamaan tehokas ja vahva kultti, joten huijaustapauksessa kyseessä olisi hyvää scifi-kirjailijaa vastaava henkilö.

      Toisaalta tarinassa on yllättäen melkoisesti uskottavuutta; jos todella joku tulisi tulevaisuudesta menneisyyteen tekemään sitä, mitä Titor on kuvannut, niin eiköhän hän toimisi kutakuinkin niinkuin Titor on toiminut? Samoin eikö muut suhtautuisi kutakuinkin niinkuin nyt suhtaudutaan? Vaikka järki käskee kieltämään välittömästi Titorin tarinan ja sijoittamaan sen lukuisten huijausten ja höpinöiden joukkoon, en pysty ottamaan 100% kieltävää kantaa. Jos itse olisin Titor vuonna 2036 ja palaisin aikakoneella 2000-luvun alkuun, niin toimisin todennäköisesti pitkälti samoin kuten Titorkin toimi. Samoin kohtaisin samat epäluulot kuin Titorinkin tapauksessa. Todennäköisesti kirjoittelisin jonnekin internetin palstalle niinkuin Titorkin.

      Ajattelin pohtia tarinaa siltä kannalta, että kyseessä on huijaus. Ensisilmäyksellä tarinassa on joitakin seikkoja, jotka pistivät silmään.
      Viittaan tässä kuviin sivulla http://johntitor.strategicbrains.com/TimeMachine.cfm

      Ensinnäkin itse aikakone näyttää vahvasti samanlaiselta kuin elokuvissa on pitkään käytetty kuvaamaan jotakin ydinpommia tms. pommia. Itseasiassa olen varma, että olen nähnyt lähes samanlaista käytettävän jossain toimintaelokuvassa (en tosin muista nimeä, mutta voi olla useampiakin). Saadakseen kuvan laitteesta "todisteeksi" huijari-Titorin ei tarvitsisi olla kuin töissä Hollywoodissa, jossa on varmaan erilaisten elokuvalavasteiden aarreaitta; sellaistenkin laitteiden jotka eivät ole koskaan päätyneet leffaan mutta joita on suunniteltu käytettäväksi. Hollywood-idea tukisi myös sitä, että huijari voisi olla jonkinlainen scifi-käsikirjoittaja, mistä syystä on osannut tehdä hyvän ja ihmisille uppoavan tarinan.

      Huoneessa paikalleen asetettuna oleva aikakonematkustuslaitteisto, jota esitellään joissakin kuvissa, näyttää pitkälti stereolaitteistolta ledeineen. Paluu tulevaisuuteen -leffoja mukaellen taas joissain kuvissa laitteisto on sijoitettu autoon. Muutoin taas tulee mieleen myös Terminator -elokuvien idea menneisyyteen matkustamisesta, tulevasta ydinsodasta jossa miljardit kuolevat jne. Tulee kieltämättä mieleen, että huijari-Titor olisi saanut vaikutteensa näistä elokuvista.

      Kuvassa jossa laser taittuu magneettikentän vaikutuksesta, on valo nähtävissä sikarin savun vuoksi. Jotenkin tuntuu epäuskottavalta, että savua tulisi niin paljon ja se pysyisi tarpeeksi kauan paikallaan, jotta voimme nähdä noin tarkasti puoli metriä lasersädettä aivan laserosoittimen juuresta lähtien.

      Toisekseen jos lukee tarkasti ennustukset ja tekniset selitykset aikamatkustuksesta, ei niissä loppujen lopuksi ole mitään sellaista, mitä kirjoitusajankohtana ei asioita hyvin tunteva voisi tietää. Ei vaadi järkyttäviä ennustamisen lahjoja arvella, etteikö hullun lehmän taudin tms. tuolloin uutisoituja seikkoja voisi arvella leviävän ja aiheuttavan uhkaa. Kertomus siitä, että AIDSia ei ole kyetty parantamaan v. 2036 mennessä, mutta syöpään on keksitty "jotain" pientä parannusta, on niin ja näin selitysarvoltaan. Muitakin samanlaisia asioita nousi esille. Toisaalta....

      Vaikea juttu. En ole puolesta enkä vastaan.

      • Heh heh

        Oliko hänen tarkoituksenaan tulla nimenomaan kertomaan tai varoittamaan? Jos joku on niin fiksu että pystyy rakentamaan aikakoneen, luulisi hänen ottavan huomioon että häntä ei luultavasti uskota... Asian todistamiseen olisi riittänyt yksinkertaisesti yhden lottorivin tai muun asian kertominen etukäteen, mitä ei voi tietää etukäteen kukaan muu kuin tulevaisuudesta tullut henkilö...eli ei toimi minulle...


      • Heh heh kirjoitti:

        Oliko hänen tarkoituksenaan tulla nimenomaan kertomaan tai varoittamaan? Jos joku on niin fiksu että pystyy rakentamaan aikakoneen, luulisi hänen ottavan huomioon että häntä ei luultavasti uskota... Asian todistamiseen olisi riittänyt yksinkertaisesti yhden lottorivin tai muun asian kertominen etukäteen, mitä ei voi tietää etukäteen kukaan muu kuin tulevaisuudesta tullut henkilö...eli ei toimi minulle...

        Alunperin Titor oli kuulemma palannut vuoteen 1975 hakemaan sen aikaista IBM5100-tietokonetta, joka oli syystä tai toisesta välttämätön vielä vuonna 2036 käytössä olevia yhteiskunnan tietoteknisiä infrastruktuurijärjestelmiä ajatellen (liittyi mm. väitettyyn Unixia vuonna 2038 koskevaan järjestelmäongelmaan).

        Paluumatkallaan takaisin tulevaisuuteen Titor olisi pysähtynyt 2000-luvun alkuun henkilökohtaisista syistä ja odotteli "suotuisan ikkunan" avautumista takaisin omaan tulevaisuuteensa.

        Minä ymmärsin asian niin, ettei tarkoituksena ollut missään vaiheessa tulla kertomaan tai varoittamaan; itseasiassa Titor sanoi ettei aio puuttua sen kummemmin vääjäämättömään kehitykseemme. Kyseiset kuukaudet, jolloin hän kirjoitteli olivat siis jollain tapaa odottelua ja ajan tappamiseksi hän kirjoitteli netissä.

        Joku oli esittänyt todistuspyynnöksi jonkin tulevan Super Bowlin tuloksia. Tämän Titor oli kuitannut sanomalla ettei hän voi tietää tai muistaa kaikkea historiasta ja vastaavasti käski kysyjän kertoa satoiko vai paistoiko aurinko eräänä tiettynä päivänä eräässä tietyssä urheiluottelussa omaan menneisyyteemme nähden. Tämä on sinänsä järkevää, jos itse matkustaisin vaikkapa omaan lapsuuteen ja pitäisi kertoa jotain eksakteja tapahtumia, tuloksia tai lottorivejä, niin enpä osaisi kertoa.

        Loistava tarina, mahdollisimman yksinkertainen ja "tyhmä" mutta silti jollakin tapaa uskottava. Jos pitäisi valita Nesaran ja Titorin välillä, niin kallistuisin uskomaan Titoria. Ainakaan siinä ei tarvitse muuta tehdä kuin odottaa pian tulevaa, ennustettua USA:n pressanvaalien jälkeistä sisällissotaa ja tarinan todenperäisyys on ratkaistu. Ajankohta ei tule muuttumaan niinkuin tuossa Nesara-tarinassa. Titor on itse esittänyt, ettei usko meidän pystyvän muuttamaan tulevaisuutta, vaikka se onkin mahdollista; joten jos ei sotaa tule, niin tarina kuuluu kokonaisuudessaan niuvanniemen horinoihin.


      • Heh heh
        mrkala kirjoitti:

        Alunperin Titor oli kuulemma palannut vuoteen 1975 hakemaan sen aikaista IBM5100-tietokonetta, joka oli syystä tai toisesta välttämätön vielä vuonna 2036 käytössä olevia yhteiskunnan tietoteknisiä infrastruktuurijärjestelmiä ajatellen (liittyi mm. väitettyyn Unixia vuonna 2038 koskevaan järjestelmäongelmaan).

        Paluumatkallaan takaisin tulevaisuuteen Titor olisi pysähtynyt 2000-luvun alkuun henkilökohtaisista syistä ja odotteli "suotuisan ikkunan" avautumista takaisin omaan tulevaisuuteensa.

        Minä ymmärsin asian niin, ettei tarkoituksena ollut missään vaiheessa tulla kertomaan tai varoittamaan; itseasiassa Titor sanoi ettei aio puuttua sen kummemmin vääjäämättömään kehitykseemme. Kyseiset kuukaudet, jolloin hän kirjoitteli olivat siis jollain tapaa odottelua ja ajan tappamiseksi hän kirjoitteli netissä.

        Joku oli esittänyt todistuspyynnöksi jonkin tulevan Super Bowlin tuloksia. Tämän Titor oli kuitannut sanomalla ettei hän voi tietää tai muistaa kaikkea historiasta ja vastaavasti käski kysyjän kertoa satoiko vai paistoiko aurinko eräänä tiettynä päivänä eräässä tietyssä urheiluottelussa omaan menneisyyteemme nähden. Tämä on sinänsä järkevää, jos itse matkustaisin vaikkapa omaan lapsuuteen ja pitäisi kertoa jotain eksakteja tapahtumia, tuloksia tai lottorivejä, niin enpä osaisi kertoa.

        Loistava tarina, mahdollisimman yksinkertainen ja "tyhmä" mutta silti jollakin tapaa uskottava. Jos pitäisi valita Nesaran ja Titorin välillä, niin kallistuisin uskomaan Titoria. Ainakaan siinä ei tarvitse muuta tehdä kuin odottaa pian tulevaa, ennustettua USA:n pressanvaalien jälkeistä sisällissotaa ja tarinan todenperäisyys on ratkaistu. Ajankohta ei tule muuttumaan niinkuin tuossa Nesara-tarinassa. Titor on itse esittänyt, ettei usko meidän pystyvän muuttamaan tulevaisuutta, vaikka se onkin mahdollista; joten jos ei sotaa tule, niin tarina kuuluu kokonaisuudessaan niuvanniemen horinoihin.

        Tätä ei tosiaan tarvitse odotella kuin vuosi, olisi silti luullut muistavan edes jonkun tapahtuman sodan lisäksi, esim. vaalien tuloksen tai ainakin irakin miehityksen koska se olisi kuitenkin yksi suurimmista vaikuttavista asioista jos sisällissota todella tulisi... Kuulostaa tuon unix jutun perusteella joltain atk-nörtin ajanvietteeltä... mutta silti mukava tarina, eikä ainakaan mikään rahastus.


      • Epeli
        mrkala kirjoitti:

        Alunperin Titor oli kuulemma palannut vuoteen 1975 hakemaan sen aikaista IBM5100-tietokonetta, joka oli syystä tai toisesta välttämätön vielä vuonna 2036 käytössä olevia yhteiskunnan tietoteknisiä infrastruktuurijärjestelmiä ajatellen (liittyi mm. väitettyyn Unixia vuonna 2038 koskevaan järjestelmäongelmaan).

        Paluumatkallaan takaisin tulevaisuuteen Titor olisi pysähtynyt 2000-luvun alkuun henkilökohtaisista syistä ja odotteli "suotuisan ikkunan" avautumista takaisin omaan tulevaisuuteensa.

        Minä ymmärsin asian niin, ettei tarkoituksena ollut missään vaiheessa tulla kertomaan tai varoittamaan; itseasiassa Titor sanoi ettei aio puuttua sen kummemmin vääjäämättömään kehitykseemme. Kyseiset kuukaudet, jolloin hän kirjoitteli olivat siis jollain tapaa odottelua ja ajan tappamiseksi hän kirjoitteli netissä.

        Joku oli esittänyt todistuspyynnöksi jonkin tulevan Super Bowlin tuloksia. Tämän Titor oli kuitannut sanomalla ettei hän voi tietää tai muistaa kaikkea historiasta ja vastaavasti käski kysyjän kertoa satoiko vai paistoiko aurinko eräänä tiettynä päivänä eräässä tietyssä urheiluottelussa omaan menneisyyteemme nähden. Tämä on sinänsä järkevää, jos itse matkustaisin vaikkapa omaan lapsuuteen ja pitäisi kertoa jotain eksakteja tapahtumia, tuloksia tai lottorivejä, niin enpä osaisi kertoa.

        Loistava tarina, mahdollisimman yksinkertainen ja "tyhmä" mutta silti jollakin tapaa uskottava. Jos pitäisi valita Nesaran ja Titorin välillä, niin kallistuisin uskomaan Titoria. Ainakaan siinä ei tarvitse muuta tehdä kuin odottaa pian tulevaa, ennustettua USA:n pressanvaalien jälkeistä sisällissotaa ja tarinan todenperäisyys on ratkaistu. Ajankohta ei tule muuttumaan niinkuin tuossa Nesara-tarinassa. Titor on itse esittänyt, ettei usko meidän pystyvän muuttamaan tulevaisuutta, vaikka se onkin mahdollista; joten jos ei sotaa tule, niin tarina kuuluu kokonaisuudessaan niuvanniemen horinoihin.

        Täytyy sanoa että tuo Titorin juttu on kyllä todella hyvä. Tosi hyvin ainakin keksinyt kaiken ja eikä jutussa mukana ole mitään "tulen varoittamaan tappaja androideista" kliseitä (tuli vain dragonball mieleen :D)

        Uskottuvuutta nakertaa se että olisi hepun luullut muistavan ainakin WTC-iskun. Ja 11/9 päivämäärä on niin kuuluisa, että vähän outoa jos sitä ei tulevaisuudessa muisteta.


      • Heh heh kirjoitti:

        Tätä ei tosiaan tarvitse odotella kuin vuosi, olisi silti luullut muistavan edes jonkun tapahtuman sodan lisäksi, esim. vaalien tuloksen tai ainakin irakin miehityksen koska se olisi kuitenkin yksi suurimmista vaikuttavista asioista jos sisällissota todella tulisi... Kuulostaa tuon unix jutun perusteella joltain atk-nörtin ajanvietteeltä... mutta silti mukava tarina, eikä ainakaan mikään rahastus.

        Olihan siellä jokin kirja myytävänä, eikös siinä ole jo lievää rahastusta?

        Henkilökohtainen uskoni juttuun on pyöreä nolla, eli hommassa ei ole yhtään uskottavuutta... liikkuu siis samassa sarjassa NESARAn kanssa. Monilla ihmisillä on vain tarve uskoa joko jumaliin tai muuhun vastaavaan legendaan, joka selittäisi vaikeasti ymmärrettäviä asioita helpolla tavalla. UNIX ja vanha IBM:n leikkimökin kokoinen tietokone tekee asiasta lähinnä koomisen.


      • pimuna
        Heh heh kirjoitti:

        Tätä ei tosiaan tarvitse odotella kuin vuosi, olisi silti luullut muistavan edes jonkun tapahtuman sodan lisäksi, esim. vaalien tuloksen tai ainakin irakin miehityksen koska se olisi kuitenkin yksi suurimmista vaikuttavista asioista jos sisällissota todella tulisi... Kuulostaa tuon unix jutun perusteella joltain atk-nörtin ajanvietteeltä... mutta silti mukava tarina, eikä ainakaan mikään rahastus.

        jos oikein olen ymmärtänyt, titor mainitsi joatin tulevasta sodasta lähi-idässä.


      • hehheh
        Epeli kirjoitti:

        Täytyy sanoa että tuo Titorin juttu on kyllä todella hyvä. Tosi hyvin ainakin keksinyt kaiken ja eikä jutussa mukana ole mitään "tulen varoittamaan tappaja androideista" kliseitä (tuli vain dragonball mieleen :D)

        Uskottuvuutta nakertaa se että olisi hepun luullut muistavan ainakin WTC-iskun. Ja 11/9 päivämäärä on niin kuuluisa, että vähän outoa jos sitä ei tulevaisuudessa muisteta.

        Lähi-idän sodan voi kuka tahansa ennustaa, kun se on siellä koko ajan menossa, vaikka sotatilaa ei olekaan julistettu... Sen ennustaa Raamattukin, mutta ei nyt puhuta tässä keskustelussa siitä...

        John titorilta olisi odottanut tuloksia pariin seuraavaan presidentin vaaliin, niitä on aika vaikea arvata etukäteen.

        Tuommoinen sivu voisi hyvin olla joku etukäteismainos jollekin elokuvalle, joka on valmistumassa, kun ihmiset kiinnostuu siitä sivusta, niin silloin elokuvan tekijät käärii hyvät rahat..


      • sobigchief
        hehheh kirjoitti:

        Lähi-idän sodan voi kuka tahansa ennustaa, kun se on siellä koko ajan menossa, vaikka sotatilaa ei olekaan julistettu... Sen ennustaa Raamattukin, mutta ei nyt puhuta tässä keskustelussa siitä...

        John titorilta olisi odottanut tuloksia pariin seuraavaan presidentin vaaliin, niitä on aika vaikea arvata etukäteen.

        Tuommoinen sivu voisi hyvin olla joku etukäteismainos jollekin elokuvalle, joka on valmistumassa, kun ihmiset kiinnostuu siitä sivusta, niin silloin elokuvan tekijät käärii hyvät rahat..

        Nimimerkki hehheh kirjoitti:
        "John titorilta olisi odottanut tuloksia pariin seuraavaan presidentin vaaliin, niitä on aika vaikea arvata etukäteen."

        Tätä John Titorilta kysyttäessä hän vastasi suurin piirtein näin:
        "En halua antaa minkäänlaista sellaista informaatiota, joka saattaisi tulevaisuudessa antaa hyötyä tai etulyöntiaseman kenellekään henkilölle."

        Mikäli kaveri oikeasti on ollut aikamatkustaja, tällainen toiminta olisi ollut järkeenkäypää...


    • ...

      Niin, mitäänhän ei ole ehdottomasti ennalta määrätty täsmällisellä tarkkuudella, eli jos menisin nyt vuoteen 2000, ja palaisin takaisin vuoteen 2004, olisi loputon määrä satunnaistekijöitä järjestellyt tapahtumia uuteen uskoon. Saattaisi olla että kolikko olisi kääntynyt 4 vuoden aikana siten että olisin vaikkapa kuollut. No tähän löytyisi ratkaisu menemällä edestakaisin ja katsomalla miellyttäisikö tämänkertainen arpajaistulos. Tai sitten voisi vain irtautua normaaleista aikajanoista ja ruveta elämään aikamatkustajan elämää taiteilijanimellä...

      Mitä tulee oikean lottorivin tms tietämiseen, niin käsittääkseni ne ovat täysin satunnaisia, joten myös aikamatkustajalle olisi mahdoton tietää mikä on jonkin tulevan loton oikea rivi.
      Entäpä sitten se, että kävisi ensin ostamassa jostain kaikki raaputusarvat, katsoisi mitkä ovat voittaja-arvat ja menisi takaisin ostamaan vain ne? Sitten kuitenkin tullaan taas ongelman eteen, eli kun ne arvat oli jo tulevaisuuden-minä ostanut nähdäkseen voittaja-arvat...

      Entäpä sitten se, että menisit kohtaamaan itsesi menneisyydessä? Tämä on jo niin mahdottoman tuntuinen asia että jättänen tämän tähän...

      • Suski

        Myös minusta tämä Titor-juttu on erittäin hyvin tehty. Kun hän vielä lähes jokaisessa viestissään korosti, että hänen ei tarvitse vakuuttaa ketään, ja hänelle on sama, uskooko joku juttua vai ei.

        Viestien maltillisuus pisti myös silmään. Moni olisi vetänyt jutun aivan överiksi. Eikä monikaan huijari olisi malttanut lopettaa viestien kirjoittamista kuten Titor teki (kun hän muka jatkoi matkaansa).

        Älykäs hemmo, joka keksi tämän kaiken. En nimittäin voi uskoa että Titor olisi oikeasti aikamatkailija. Vaikka toisaalta, ken tietää.

        Mahtavaa viihdettä joka tapauksessa!


    • Xemed

      John Titor ei todennäköisesti halunnut kertoa kaikkea kun tietää miten vaarallista on puuttua menneisyyteen. Jos olisi alkanut esim tuhoisa ydinsota kansaa olisi vähentynyt eikä maapallo olisi niin ylikansoitettu. Joku on ottanut ennusteet tosissaan eikä alkanut. Veikkaan et nyt 2036 luvulla puuttumisen ansiosta maapallolla ei mahdu elämään. Joku kun mainitsi ylhäällä että sen kun olis lottorivin kertonut mutta ethän itekkään muistaisi 36 sitten arvottuja lottonumeroita?? Käviköhön John kaksi vuotiasta minää katsomassa??

      • MeAgain

        "John Titor ei todennäköisesti halunnut kertoa kaikkea kun tietää miten vaarallista on puuttua menneisyyteen."

        No, jos haluat uskoa Titorin tarinaan, niin tuolla ei pitäisi olla edes paljoa väliä. Titorin väittämän mukaan jokainen muutos menneisyydessä ainoastaan synnyttää uuden rinnakkaismaailman.

        "Jos olisi alkanut esim tuhoisa ydinsota kansaa olisi vähentynyt eikä maapallo olisi niin ylikansoitettu. Joku on ottanut ennusteet tosissaan eikä alkanut."

        No, tuo riippuu siitä mitä osaa tarinasta täsmälleen ottaen tarkoitat. Titor julisti heinäkuussa -98 Art Bellin ohjelmaan lähettämässään faksissa Y2K-ongelmien aiheuttavan tammikuussa 2000 valtavan katastrofin, jossa kuolee tuhottomasti väkeä ydinvoimaloiden tuhouduttua ja sähkönjakelun katkettua. Todellisuudessa Y2K ei osoittautunut tuhoisaksi ja ongelmien korjaaminen oli ollut käynnissä jo hyvän aikaa ennen Titorin ns. "varoitusta", joten olisi hankala edes väittää hänen tarinoidensa saaneen ketään muuttamaan linjaansa, vaikka uskoisikin Titoria ;)

        "Joku kun mainitsi ylhäällä että sen kun olis lottorivin kertonut mutta ethän itekkään muistaisi 36 sitten arvottuja lottonumeroita??"

        No, siinä on periaatteessa ihan hyvä pointti; pystyisin itse tuskin heti sanomaan mitä olin tekemässä päivälleen viisi vuotta sitten. Sen sijaan, jos kysyttäisiin jotain merkittävää historian kulkua muuttavaa tapahtumaa, kuten WTC-iskuja, niin asia on kuitenkin jo ihan eri kategoriassa.

        "Käviköhön John kaksi vuotiasta minää katsomassa??"

        Minulla ei ole tässä välittömästi kaikki materiaali käsillä, mutta muistaakseni Titor väitti kirjoittaneensa palstoille vanhempiensa tietokoneelta ja asuneensa näiden ja nuoremman "itsensä" luona talvella 2000-2001. Titor tosiaan taisi väittää nuoremman "itsensä" olleen silloin kaksivuotias ja syntyneen vuonna 1998, eli se olisi siis juuri niihin aikoihin kun tarinan ensimmäinen versio tiettävästi ilmestyi julkisuuteen sen mainitun faksin muodossa... hmm, todella mielenkiintoinen yhteensattuma...


    • MeAgain

      Yksi kohta jäi kiusaamaan lukiessani mrkalan vanhoja postauksia. Hän viittasi tähän kuvaan:

      http://www.fangpo1.com/voyag_temps/john Files/fetch.jpg

      "Kuvassa jossa laser taittuu magneettikentän vaikutuksesta, on valo nähtävissä sikarin savun vuoksi."

      Titor selosti aikamasiinansa perustuvan voimakkaan painovoiman taipumukseen vääristää paikallista avaruusaikaa ja tämän ihmeen väitetysti tuottivat hänen laitteensa sisältämät singulariteetit. Perusidea siis ei ole täysin tuulesta temmattu vaan se perustuu ihan oikeaan fysiikkaan. Yksityiskohdat Titorin laitteessa sen sijaan tuottavat vakavia ongelmia ja jos katsotaan Titorin postausta 29.1.2001, hän sanoo laitteestaan seuraavaa:

      "The means by which I travel in time is very physical. I require a "machine" to do it. It weighs about 500 pounds and gets quite hot. I do not own it and I did not build it. Within limits, I will be happy to discuss how it works and how "future" science thinks time works. No we have not completed string theory yet but (N-10) seems to work pretty well. "

      http://www.astonishinglegends.com/wp-content/uploads/TimeMachine2.jpg

      Titorin aikalaatikko siis painaa 500 paunaa ('bout 225 kg) kaikkine komponentteineen eli singulariteetit, hallintatietokoneet, jäähdytys ja muu tavara mukana. Olettaen vaikka, että jotain 15-25 kg kokonaispainosta menee elektroniikan piikkiin, niin koneen "massiivisten" singulariteettien yhteismassaksi jää kutakuinkin 200 kg, mikä sitten jakautuisi kahden singulariteetin kesken. Titorin singulariteetin massa ei ole siis paljoa suurempi kuin länsimaisen keskivertoihmisen elopaino.

      Titor sanoi laatikon olevan hänen ajoneuvonsa (vuoden -67 Chevy) takapenkillä ja jollen kovin pahasti erehdy niin sellaisen kaaran kokonaismassa pelkästään pitäisi olla reilusti yli tonnin, mikä olisi reilusti enemmän kuin hänen koneensa avaruusaikaa massansa voimalla vääristävien singulariteettien vastaava ;)

      Kommentteja otetaan mielellään vastaan...

    • John_Connor_Titor

      Ihan hauskaa, että yksi tai useampi henkilö on jaksanut nähdä näinkin paljon vaivaa scifitarinan sepittämiseksi. Ja hyötynyt tarinasta taloudellisesti vuosia jälkikäteen.

      Vaikka aikamatkustus menneeseen olisikin joskus mahdollista, ei tästä narratiivisesta kertomuksesta siihen kyllä ole oikein mitään todisteita.

      "Titor" heitti lukemani perusteella yleistason arvioita ja arvauksia, jotka toteutuivat alle todennäköisten arvausten. Mitään yksityiskohtia ei paljastettu edes arvuutteluiden tai yleistyksien muodossa, koska sellaisia ei ollut tiedossa.

      Hahmon keksineillä on varmasti ollut hauskaa, kun ihmiset eivät ole huomanneet kahden keskeisen scifitarinan kytkeytymistä tähän tarinaan heti alkumetreillä: Terminator ja Paluu tulevaisuuteen.

      Auto-osio kymmeniä vuosia vanhoine ja tunnistettavine osineen (ei mitään tulevaisuuteen viittaavaa high tech -laitteistoa) on otettu suoraan Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogiasta. Printatut tekstit ovat kuin jostain 1970-luvun printteristä. Lisäksi tulevaisuuden skenaario (post-apokalyptisen maailman kuvaus) on suoraan Terminaattorista... Vain älykkäät koneet on jätetty pois - äärimmäisen kehittynyttä aikakonetta lukuun ottamatta.

      Terminatorissakin oltiin 2030-luvulla, jossa John Connor (vrt. John ...or) oli taistelija lähes tuhoutuneessa maailmassa. Eli tosi itsestäänselvä kaksoisolento. Jos kuitenkin hahmoon haluaa uskoa, niin paremmin siitä tietoa saa katsomalla tulevat Terminatorit kuin hoax-veljesten kirjoittelu netin uumeniin.

      Ns. tiedeosiot väitteiden tueksi on voinut tehdä jo alan harrastaja tai opiskelija. IBM:n tietokoneen takaportit eri ohjelmointikielien käyttämiseksi ja muut ominaisuudet ovat varmasti olleet myös nörttien tiedossa jo ennen niiden julkista spekulointia.

      • MeAgain

        On hankala sanoa kuinka paljon alkuperäinen Titor-porukka on saanut jutusta ulos. Muistan hyvin, että vuosien 2003-2004 tienoilla joku Titorin "vanhempina" esiintynyt henkilö myi omakustanteista kirjaa, joka kuulemma käsitti vain ne netissä saatavilla olevan matskun. Elokuva oli myös tekeillä ja netissä oli siitä jopa jotain promoja, mutta koko juttu kuihtui siihen.

        https://www.amazon.com/John-Titor-Time-Travelers-Tale/dp/1591964369

        "Hahmon keksineillä on varmasti ollut hauskaa, kun ihmiset eivät ole huomanneet kahden keskeisen scifitarinan kytkeytymistä tähän tarinaan heti alkumetreillä: Terminator ja Paluu tulevaisuuteen."

        Oikeastaan monetkin havaitsivat Titorin lainanneen useista erilaisista scifi/ydinsota- teoksista. Joitakin vuosia sitten minulla oli tilaisuus vaihtaa hieman ajatuksia yhden aikanaan Titoria netissä jututtaneen henkilön kanssa ja hän kertoi melkein heti huomanneensa muutamia erikoisia "yhteensattumia" Titorin tarinassa liittyen erääseen vanhaan kirjaan. Hän ei kuitenkaan ehtinyt nostaa kissaa pöydälle kun Titor äkisti olikin jo nostamassa kytkintä palatakseen tulevaisuuteen aikalaatikkonsa kanssa ;)

        "Auto-osio kymmeniä vuosia vanhoine ja tunnistettavine osineen (ei mitään tulevaisuuteen viittaavaa high tech -laitteistoa) on otettu suoraan Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogiasta."

        Viittaat todennäköisesti niihin kuviin, joissa Titorilla oli kylmän sodan aikainen säteilymittari aikalaatikkonsa kannen päällä ja vanha haulikko toisessa kuvassa? Periaatteessa tietenkin voisi sanoa, että sellaista tavaraa saattaisi lojua vielä nurkissa pitkälle tulevaisuuteen, mutta luulisi aikamatkustajatiimin kaltaisen eliittiyksikön olevan hieman paremmin varustettu kuin armeijan ylijäämähuutokaupasta tavaransa noutanut miliisiryhmä.

        "Printatut tekstit ovat kuin jostain 1970-luvun printteristä."

        Titor muistaakseni väisti tuota kysymystä vetoamalla ydinpommitusten vaikutuksiin... onneksi tuo pommitus ei mitenkään vaikuttanut sen aikalaatikon kasaamiseen tarvittavaan tekniikkaan ;)

        "Ns. tiedeosiot väitteiden tueksi on voinut tehdä jo alan harrastaja tai opiskelija. IBM:n tietokoneen takaportit eri ohjelmointikielien käyttämiseksi ja muut ominaisuudet ovat varmasti olleet myös nörttien tiedossa jo ennen niiden julkista spekulointia."

        Hyviä huomiota molemmat. Titorilla oli selvästi ainakin periaatteellinen ymmärrys teoreettisesta fysiikasta ja tiedon siitä IBM:n emulaattorista hän on aivan hyvin voinut saada pelkästään selaamalla läpi yhtiön vanhoja julkaisuja. Me tiedämme hyvin Titorin olleen kiinnostunut Y2K-ongelmasta alkuperäisessä tarinassaan vuonna 1998, joten siinä on se todennäköinen yhteys, jonka kautta hän on ryhtynyt tutkailemaan vanhoja tietokoneita ja päättänyt vähän maustaa tarinaansa tarkistettavilla yksityiskohdilla.


    • ViisaampikuinEinstein

      Se on huijaus. Tulevaisuudesta ei voi kukaan tulla menneisyyteen, koska kumpaakaan ei ole olemassa. Tulevaisuus on aina tulevaisuutta, vielä tapahtumatonta. Menneisyyden illuusio syntyy kyvystä varastoida muistoja aivoihin. Ts. Olemattomasta tulevaisuudesta ei kukaan voi palata olemattomaan menneisyyteen. Hyväksyy sitä tai ei, mutta meillä on vain ja ainoastaan tämä hetki, nykyisyys. Aika, ajan hahmottaminen, muistikyky jne. luo illuusioita mielessä.

      • MeAgain

        "Tulevaisuudesta ei voi kukaan tulla menneisyyteen, koska kumpaakaan ei ole olemassa."

        Riippuen täsmällisestä määritelmästä, suhteellisuusteoria kyllä mahdollistaa rajallisen "aikamatkustuksen" tulevaisuuden suuntaan relativistisissa nopeuksissa.

        Titorin tarinassa sen sijaan leikiteltiin ajatuksella rinnakkaismaailmoista, joiden välillä heidän väkensä siirtyi ihmetellen niiden pieniä ja suurempia eroavuuksia, hyvin samalla tavalla kuin 90-luvun vanhassa Sliders tv-sarjassa. Ei ole edes kaukaa haettua ehdottaa Titorin mahdollisesti saaneen vaikutteita samaisesta sarjasta ;)


    • paskapostaus2034

      El Psy Congroo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe