Ongelmia..

stressiä

Moi! Minulla on 1 v ja 7 kk vanha lapsi ja minulla on välillä raskasta hänen kanssaan. Esimerkiksi kun yritän pukea housuja sylissä, hän saattaa hakata päätään rintalastaani tai sormilla yrittää nipistää kaulasta jne. Joskus minua oikeasti sattuu kun hän riehuu. Tuntuu, että hermoni ovat usein kireällä...miten oppisin rentoutumaan arjen keskellä? Toinen asia on housuvaipan laitto..miten te muut laitatte housuvaipan lapselle..makaako vai seikooko lapsi tai onko sylissä? Minun lapseni ei tunnu tykkäävän siitä, että vaippa laitetaan (olisi mielummin ilman vaippaa) ja tuntuu, että vaipan laitto on välilä haasteellista, kun lapsi vastustaa sitä.

Lapseni osaa olla myös todella ihana pikkuinen, mutta välillä on raskasta. Olen miettinyt, että olisiko parempi että lapseni olisi vaikka 2 päivää viikossa päiväkodissa/perhepäivähoitajalla, jotta saisin välillä rauhassa kerätä voimia. Onko muilla kokemusta tuollaisesta osahoidosta, vaikka itse olisikin kotona? Olen siis sairastanut aikaisemmin masennusta...ja välilä olen nykyisinkin uupunut/masentunut.

10

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alkuperäinen..

      Vai pidetäänkö minua laiskana tms., jos lapseni menee 2 x viikko päivähoitoon? Vaikea ratkaisu minulle, mutta toisaalta meillä on muuten niin vähän hoitoapua saatavilla, että ei kai olisi paha jos lapsi oli 2 x viikko hoidossa? Ehkä vanhemmankin on hyvä saada joskus aikaa hoitaa itseään?

      • ...

        Vielä lisäisin että tämä on todella tärkeää aikaa lapsesi kanssa. Kukaan ei pysty samalla tavalla tukemaan ja auttamaan kehitystä eteenpäin kuin sinä. Vaikka ottaakin voimille kannattaa pinnistellä :). Loppujen lopuksi kyse vain hyvin lyhyestä, mutta varsin merkitsevästä vaiheesta. Tarvitset kyllä varmasti vähän hengähdys taukoja, toivottavasti pystyt tämän järjestämään mutta en usko että päiväkoti hyvä juttu. Tsemppiä.


    • ...

      Oletko kokeillut antaa pojan itse yrittää saada niitä housuja tai vappahousuja päälle? Oletteko aloittaneet pottaharjoittelun? Usein taaperoikäinen rauhoittuu kummasti kun antaa itse yrittää, istua vieressä ja rohkaista ja auttaa hommassa vain jos lapsi antaa luvan. Tästä siinä nimittäin on kyse, lapsi viestittää että nyt haluaa tehdä ITSE! :)

    • alkuperäinen..

      Kiitos kommenteista! Voi olla, että olen liikaa yrittänyt tehdä vaan asioita itse..pitää yrittää enemmän rohkaista lasta itse yrittämään. Tottakai sitten autan tarvittaessa.

      Olen myös hiukan päivittänyt tuota päivärytmi suunnitelmaa..Koetan saada itselleni omaa aikaa siten, että herään aamuisin jo klo 6 ja menen lenkkeilemään seitsemään saakka. Siten saisin jo aamusta yhdistettyä liikunnan ja oman vapaa-ajan. :) Toki yritän myös iltaisin, ainakin 21-22 yritän viettää vapaa-aikaa.

      Toistaiseksi yritämme pärjätä ilman päiväkodin apua. Jos joskus tuntuu, että voimat ei vaan enää riitä, niin sitten pitää miettiä uudelleen vaihtoehtoja. Mutta sitä ennen yritän tosissani tsempata, että jaksaisin olla hyvä ja kärsivällinen äiti. :)

    • Orkkidee

      Itte en pukisi enää tuon ikäiselle vaippaa jos hän vahvasti viestittää ettei sitä halua. Taitaa olla teillä aika kypsä siirtyä potalle tai pönttöhommiin, nythän on ollut sitä paitsi kesä, olisit antanut viilettää vaikka ilman housuja jos lapsi niin tahtoo!
      Tottahan siinä menee hermot sekä lapsella että äidillä, kun ette osaa viestiä toistenne kanssa eikä äiti hoksaa mitä lapsi haluaa :) Anna lapselle mahdollisuus kehitykseen, omien valintojen ja kannustuksen kautta oppimiseen ja huomaat arjen helpottuvan huomattavasti. Löysää siis hermojasi sen verran, että yrität kontrolloida liikaa ja pakottaa lastasi pikkuvauvan muottiin, silloin ei kummallakaan teistä kiristä!

    • alkuperäinen..

      Päädyttiin kuitenkin puolisoni kanssa siihen, että on parempi että lapsemme menee noin 3 kertaa viikossa päivähoitoon joko päiväkotiin tai perhepäivähoitajalle, kunhan vaan löydämme sopivan paikan. Ei sen takia, että lapsemme olisi erityisen vaikea, vaan siksi että itse olen ollut niin ahdistunut ja uupunut viime aikoina. Päätin jatkaa masennuslääkitystä (tauon jälkeen) uudelleen, koska se auttaa jonkun verran sairauksiini (masennus ja pakko-oireinen häiriö). Kunpa minulla ei olisi noita sairauksia, elämäni olisi paljon paljon parempaa ilman niitä. Mutta joskus elämässä on vastuullisinta pyytää apua, jos tuntuu että omat voimavarat ovat huonona.

      • ...

        Yrittäkää löytää hyvä pph. Kun tilanteesi näin hankala tarvitset varmasti apua lapsenhoitoon. Eikö teillä päin toimi puistotädit? Omat lapseni tässä iässä aamupäivät puistotädin kanssa leikkimässä sitten hain kotiin syömään ja nukkumaan. Toimi todella hyvin, antoi minulle omaa aikaa ja taaperolle sopivasti puuhaa ulkona. Päiväkoti, etenkin kokopäivähoito saattaa rasittaa pitemmän päälle sekä Sinua että taaperoasi.


      • alkuperäinen..
        ... kirjoitti:

        Yrittäkää löytää hyvä pph. Kun tilanteesi näin hankala tarvitset varmasti apua lapsenhoitoon. Eikö teillä päin toimi puistotädit? Omat lapseni tässä iässä aamupäivät puistotädin kanssa leikkimässä sitten hain kotiin syömään ja nukkumaan. Toimi todella hyvin, antoi minulle omaa aikaa ja taaperolle sopivasti puuhaa ulkona. Päiväkoti, etenkin kokopäivähoito saattaa rasittaa pitemmän päälle sekä Sinua että taaperoasi.

        En ole tavannut tällä suunnalla puistotäti toimintaa. Mennään tutustumaan lähiaikoina erääseen yksityiseen päiväkotiin, mutta vaikuttaa että se voisi olla ihan ok paikka. Ja jos pidemmän päälle tuntuu, että päivähoito on liian rasittavaa lapselle niin pitää yrittäää keksiä joku toinen ratkaisu. Itse aion alkuun keskittyä oman terveyteni hoitamiseen ja sitten ehkä myöhemmin aloitan opiskelun tai menen töihin. Tosin voi olla, että taloudellinen tilanne ei tällä hetkellä salli opiskelua, mutta pitää miettiä.


    • ...

      Tsemppiä Sinulle:). Toivottavasti löydät sieltä päiväkodista hoitajan jonka kanssa yhdessä voitte lapsesi asioita miettiä.

      • alkuperäinen..

        Kiitos! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1436
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1062
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe