Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

arto paasilinnaa, mika waltaria vai sofi oksasta?

tyttö

Moikka! Olen 15 vuotias tyttö ja koulutyön vuoksi olisi valittava yksi, otsikossa mainituista suomalaisista kirjailijoista. Työhön siis kuuluuu lukea kirjailijan 2 kirjaaa ja niiden pohjalta tutkielma. Tykkään lukea jännitystä, fantasiaa ja romantiikkaa. Rakastan historiaa, mutten ole oikein lukenut historiallisia kirjoja. Voisitteko siis suositella minulle jotakin näistä kirjailijoista?( Mikähän voisi sopia minulle parhaiten? Entäpä kenellä kirjailijalla olisi oheisista asioista pitävälle, nuorelle tytölle paras kirjailija? Arvostaisin myös jos kertoisitte mitä kirjoja kultakin kirjailijalta suosittelette. Sinuhe egyptiäilnen kiinostaa, mutta onko se liian vaikea lukuinen? Puhdistusta on kehuttu, mutta onko teksti liian vaikea? Ovatko paasilinnan kirjat hupaisia vai ärsyttäviä?)

5

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wilhelm S.

      Sinuhe on klassikko. Suosittelen sitä.
      Puhdistus on myös hyvä. Se kertoo kommunistien ihannoimasta systeemistä.

    • Ou jee.

      Arto Paasilinnaa suosittelisin. Jos lukee Sofia niin se on sama kun lukisi jotain historian kirjaa, joka kertoo Virosta. Mika waltarilta Komisario Palmut on hyvii, mut ne historia teokset ei kyllä iske, vaikka nehän tietenkin on todellista kirjallisuutta.

    • huwin vuoksi

      Miksi teidän pitää lukea kaksi kirjaa! Minä luin lukiossakin vain yhden kirjan kutakin esitelmää varten ja siinäkin oli monesti puolet liikaa.

      Mika Waltari todellakin on klassikko. Hän oli loistava kirjoittaja. Sinuhe on aika pitkä kirja, jotkut pitävät kirjaa filosofisena johtuen siinä olevasta pettymyksen leimaamasta asenneilmapiiristä, mutta ei se mitään filosofiaa ole. Sinuhe on historiallinen seikkailuteos, jonka voi lukea allegoriana toisen maailmansodan melskeisiin tapahtumiin. On siinä romanssejakin. Fantasiakirjallisuuden kanssa aika lailla samaan noidanpataan hämmennettävissä. Waltarilta on tietysti luettavissa kirjallisina kevytversioina romaaneja, joissa rikoksia ratkoo Komisario Palmu. Waltarin ensimmäinen romaani Jumalaa paossa ei ainakaan ole pituudella pilattu. Waltarin teoksista on ilmestynyt myös kirja Kolme pienoisromaania, joka on näköjään vain reilut parisataasivuinen.

      Helpoimmalla taitaisit päästä kun luet Arto Paasilinnalta mitkä tahansa kaksi romaania. Niissä on menevää miehistä toimintaa ja hurttia huumoria, joittenkin mielestä niissäkin on omaa filosofiaansa. Saat tietää mitä isä ja muut sedät lueskelevat.

      Sofi Oksanen on minulle kirjoittajana tuntematon. Hänen kirjansa on palkittu Suomessa, mikä vähän herättää epäilyksiä taiteellisuuden suuntaan. Mutta kun hänen kirjansa on palkittu myös ulkomailla, saattaa se olla ihan luettavakin.

    • Täti neuvoo

      Kukaan noista kolmesta ei ole vaikealukuinen. Sinuhen luin ala-asteella, siispä sekään ei ole kovin vaikea. Waltari on noista kyllä paras kirjailija. Esim. "Vieras mies tuli taloon" on lyhyt ja romanttinen. Paasilinnat ovat hauskoja, mutta voivat ne tuntua tylsiltäkin jos ei pidä "kevyestä" kirjallisuudesta. Jos luet mieluiten jotain uudenaikaisempaa (kuten nuoret usein haluavat), niin Oksanen on toki ihan OK.

      • tyttö

        Kiitos kaikille avusta :) luulen että valitsen sen helpoimman tien: eli otan arton. Kyse on kumminkin koulutyöstä joten ehkä toi olisi helpoin. Mutta siis aion tietenkin vielä joskus vapaa-ajalla lukea waltaria ja oksasta :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2057
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1450
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1384
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1321
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1298
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1241
    Aihe