Kani pissaa wc laatikon viereen

Kasvurauha

Meillä on 4kk luppakorva tyttö kani joka ei näytä oppivan vessa laatikon tarkoitusta. Sillä on häkissä vessa laatikko sekä olohuoneessa, koska se saa olla paljon vapaana. Ongelma on se, että kanimme tekee tarpeensa aina vessa laatikon viereen lattialle. Häkissä olevaan vessalaatikkoon on välillä osannut tehdä tarpeensa, mutta useimmiten papanat jäävät laatikon vierelle. Nyt kanimme on myös ruvennut pissaamaan runsaasti laatikoiden viereen. Olen siirrelty papanoita vessalaatikoihin, mutta ei tunnu auttavan. Onko kanimme tosiaan vaan vielä niin pieni ettei ole täysin oppinut sisäsiistiksi? Kauan sisäsiiteyteen yleensä menee? Vai onko tämä meidän kani vaan niitä tapauksia joka ei koskaan opi sisäsiistiksi? Kanimme juo myös runsaasti vettä, täytämme vesi kuppia 2-3 kertaa päivässä, joten en ihmettele vaikka pissaa tulee paljon, mutta miksi vessalaatikkoon viereen??!!

10

2242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -------

      Koettakaa siirtää vessalaatikko sinne, missä kani syö heinää. Meillä oppi tällä tavalla pissojen osalta sisäsiistiksi parissa viikossa, papanoita tulee edelleen joskus ympäri kämppää, mutta ne saa helposti imurilla pois.

      Voi tosiaan olla myös niin, ettei kanisi opi sisäsiistiksi, mutta noin nuoren kanin kohdalla en vielä luovuttaisi.

      Kannattaa myös kokeilla pissojen imeyttämistä paperiin ja paperin laittamista laatikkoon, ellette ole jo kokeilleet.

      • Mila pupu

        pese lattia pissakohdasta supehyvin, imeytä pissaa paperiin pissaa ja laita paperi WC-laatikonpohjalle pelletin alle se paperi ja laita WC-laatikkoon kanin tarpeita, noin mun kani ainakin oppi, vällä papanat ei löydä tietään WC-lootaan, mutta pissaa aina sinne.


      • Luovuttamaan en rupea!

        Häkin vessalaatikko onkin jo heinäkorin alla, mutta pitääkin kokeilla tuota pissapapereiden siirtoa. En ole uskaltanut juurikaan antaa kanin ulottuville mitään paperia, kun sillä on niitä tapana syödä.... Mutta ehkä se ei noita pissasia papereita viitsi maistaa. :)

        Kiitoksia vastauksista! :)


    • pupupuupuu

      Mitä kuiviketta sulla on vessalaatikoissa? Oma kolmivuotias kanini ei tykkää puupelleteistä vaan pissaa silloin aina vessan viereen. Jos haluaa kanin pissaavan laatikkoon on se nostettava sinne ja "komennettava".

      Käytänkin kristallikissanhiekkaa laatikoissa, kani ei syö sitä.

    • Juede

      Jos käytät purua vessalaatikossa ja häkissä niin kani ei välttämättä ymmärrä vessalaatikon tarkoitusta. Kannattaa kokeilla vaikkapa vaihtaa häkin pohjakuivike esim mattoon ja laittaa purua vain vessalaatikkoon niin kani menee sinne tekemään tarpeensa helpommin. :)

    • pupsiduu

      Ei kani komentamisesta ymmärrä, voi stressata ja se vain pahentaa tilannetta. Laita riittävän iso vessalaatikko ja kuivikkeen (esim. puru) päälle kunnon tuppo hyvää "vessaheinää". Jopa alkaa kiinnostaa istuskella siellä. Silloin kehut kovasti, pissapaperin laitto oikein hyvä idea. Meidän pieni oppi kerralla, mutta joku voi tarvita opastusta pitempään. Rauhallisesti hyvä tulee. Onnea opetteluun!

      • KaniTytto

        Mun kani oli jo alusta asti kun se tuli meille niin koulutettu sisäsiistiksi,mutta tässä lähiaikona kun oli kiire kaupassa niin tuli ostettua erilaisia WC pellettejä eikä se enää sen jälkeen mennytkään WC laatikkoon vaan sen vieren koko ajan!Sitten ostimme niitä mistä se tykkäs alunperin ja sen jälkeen kani taas menee koko ajan WC laatikkoon.Joten ehdotan,että laitat vaaleita (puupellettä) kanin WC laatikon pohjalle ja kanin WC kuuluisi olla aika iso.


    • pupu ongelmia

      Meidän kani oppi heti käyttämään vessa laatikkoa kun otin purut pois ja laitoin puupellettiä laatikkoon. Kerran se pissasi laatikon viereen mutta pesin maton ja pyyhin maton laatikon ympäriltä etikalla niin ei ole sen jälkeen pissannut laatikon ulkopuolelle.

    • kaninkasvattaja

      Koita siirtää wc laatikkoa siihen minne se pissää tai sitten toisiin nurkkauksiin;-)

    • Anonyymi

      Mulla oli täysin sama ongelma. Hankin eka ison vesslaatikon ja siirsin heinät vessalaatinko yläpuolelle. Sitten alkoi oppia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe