Finnmatkojen opas:

Missä hotellinne on?

Kun kysyimme suomea puhumattomalta Finnmatkojen oppaalta Mallorcan lentokentällä, mihin bussiin meidän pitäisi mennä, vastaus oli: "Where is your hotel?"

Menneinä aikoina turistit kyselivät tällaisia asioita oppailta, nykyisin on päin vastoin!

29

791

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cala Mayor 2013

      Finnmatkojen Mallorca on omatoimista oleilua muutoinkin. Olimme viime kesänä Palmassa Cala Mayorissa ja bussiin meno lentokentällä oli sähellystä, porukkaa liikuteltiin bussista toiseen kun äkkiä oppaat totesivatkin, että hei, kaikki ei mahdukaan. Eivät ilmeisesti olleet osanneet yksinkertaista laskutoimitusta ennakoon.

      Palatessa hyppäsimme ekan hotellin ohi ajavaan bussiin, jossa oli TUIN:n logo, kukaan ei kysellyt olimmeko maksanaat bussimatkoja ollenkaan. Bussi oli ihan joku muu kuin meidän bussi, kiersi muutamia aluieia joita sen ei pitänyt kiertää, mutta tottakai se lopulta kentälle meni.

      Hotelli Luaby Marrivent yllätti positiivisesti.

      Oppaita emme koko matkan aikana tarvinneet mihinkään. Lienevät mennene ajan otuksia. valmismatka oli okm sikäli, että omatoimimatka pakettimatkakohteeseen ei olisi tullut yhtään halvemmaksi. Mutta bussimatkan olisi voinut jättää väliin ja mennä itse taksilla.

    • Antero Aho

      Sama matka opas oli selällään karvaranteen alla joten "työt jäi suorittamatta" mut silleen........

    • zorroperro..

      Joo, kukapa sitä niin alkeellinen tunnustaa olevansa, että suomeksi haluaisi
      palvelua vaatia? Muutama vuosi sitten käväisin täällä Helsingissä rantaravintolan
      terassilla oluella ja nuori miestarjoilija ei osannut lainkaan suomea...
      Onneksi siihen löytyi toinen tarjoilija ja tulin ymmärretyksi ja sain vehnäolueni.

      Ja tässä viime viikolla soiteltuani erääseen vaateliikkeen puhelimeen niin sieltä
      vastasi automaatti "Kaarle Kustaan murteella". Sanoin asiasta myyjälle, joka
      sanoi lähettävänsä viestiä eteenpäin - se oli ainakin asiallista suhtautumista.

      Siis eletäänkö nyt aikaa, jolloin ei ainakaan asiakaspalvelua voi suomeksi vaatia
      ja ainakaan ulkomailla matkaoppailta - eikö opas todellakaan osannut Suomea?Totta kai on hyvä osata kieliä mutta ei omaa äidinkieltään tarvitse häpeämään ruveta.

      Minulla onkin sellainen käsitys ainakin Finnmatkoista jo vuosien takaa, että op-
      paat on nuoria vätyksiä, joilta ei oikein kohdetuntemusta löydy jos muutakaan?

    • Parakalo*

      No se riippuu juurikin hotellista, että mihin bussiin teidät neuvotaan. Kaikki bussit eivät aja saman hotellin kautta, vaan matkustajat kerätään eri busseihin riippuen heidän hotellistaan.

      Ehkäpä opas kysyikin: What is your hotel?

    • Missä hotellinne on?

      "Kaikki bussit eivät aja saman hotellin kautta, vaan matkustajat kerätään eri busseihin riippuen heidän hotellistaan."

      Epäilemättä! Juuri oikeata bussia yritimme saada selville. Ensin olin yrittänyt löytää suomea puhuvan oppaan kysymällä "Is there a Finnish guide here?", kun olin kuullut muutaman oppaan puhuvan ruotsia samaan aikaan laskeutuneesta koneesta tulleiden ruotsalaisten kanssa. Heitä tuli muuten samaan bussiin kanssamme.

      Suomea osaamaton opas oli vastannut kysymykseeni: "Yes, somewhere." Koska "jossakin" on vähän turhan suuri alue oppaan etsimiseen, luovuin yrityksestä asioida suomea osaavan oppaan kanssa, kerroin oppaalle hotellimme nimen ja kysyin englanniksi, mihin bussiin meidän pitäisi mennä. Vastaus: "Where is your hotel?"

      Olen suorittanut laudatur-arvosanan Helsingin yliopistossa englantilaisessa filologiassa jo 60-luvulla, joten erotan kyllä sanat "what" ja "where" toisistaan.

      • Etsijätär

        Kyllä sen verran pitää osata kertoa, että mikä kohde, hotellin nimi. (Mallorcalla on niin paljon eri lomakohteita, että itsellekin on jo tuottanut päänvaivaa, minkä kohteen valitsisin). Varmasti sillä tiedolla pitäisi löytyä oikea bussi. Suunnittelen omatoimimatkaa Mallorcalle ensi kesäksi. Lennot reilun viikon lomalle maksaa n. 170e ja hotelli 70e eli 250e/hlö. Hotelli hintavertailussa on sama jota esim. Aurinkomatkat/FM käyttää. Eli kyllä omatoimisesti tulee edullisemmaksi kuin matkatoimiston kautta, jollei oteta äkkilähtöjä huomioon. Pitää vain olla oikeaan aikaan asialla, kun matkoja etsii.


      • palvelu

        Aurinkomatkojen toiminnasta !
        on muuten todella paskaa asiakas palvelua , kysyin alustavasti bahama risteilystä soittamalla kun hintojen ei ole heidän nettisivuilla tovin siinä ja sanoin että laitatko s.postiin vielä tulee no olen n kuukauden odotellut eikä ole näkynyt ! enpä suosittele kenellekään jos asikas palvelu on näin paskaa en ihmettele että porukat jättää matkatoimistot ja rupee matkustelee omatoimisesti !!!


      • Halpis
        Etsijätär kirjoitti:

        Kyllä sen verran pitää osata kertoa, että mikä kohde, hotellin nimi. (Mallorcalla on niin paljon eri lomakohteita, että itsellekin on jo tuottanut päänvaivaa, minkä kohteen valitsisin). Varmasti sillä tiedolla pitäisi löytyä oikea bussi. Suunnittelen omatoimimatkaa Mallorcalle ensi kesäksi. Lennot reilun viikon lomalle maksaa n. 170e ja hotelli 70e eli 250e/hlö. Hotelli hintavertailussa on sama jota esim. Aurinkomatkat/FM käyttää. Eli kyllä omatoimisesti tulee edullisemmaksi kuin matkatoimiston kautta, jollei oteta äkkilähtöjä huomioon. Pitää vain olla oikeaan aikaan asialla, kun matkoja etsii.

        Mikähän hotelli on kyseessa 70e/viikko ?


      • Etsijätär

        Kyseessä on Paguerassa sijaitseva S´Olivera (aurinkomatkojen listalla myös) 5 vrk Santa Ponsassa Portofino (Tjäreborgin listoilla myös) 4 vrk. = 9 vrk n. 70e/hlö.


      • vastaustavailla

        Miksi nyt on niin vaikeaa vastata kysymykseen missä hotellinne sijaitsee ?


    • Saa nähdä mihin oppaat pystyvät Gran Canarialla (väärä foorumi ,mutta sama aihe)kun kohta sinne laskeudutaan.

    • Missä hotellinne on?

      Ehkä (lopullisen) selvyyden vuosi on vielä syytä mainita, että kerroin Finnmatkojen oppaalle hotellimme nimen, minkä jälkeen hän kysyi meiltä, missä hotellimme sijaitsi. Opas ei siis tiennyt, missä päin Mallorcaa hotellimme oli.

      Onneksi MINÄ tiesin!

      • Perdone.

        Monia hotelleja on eri paikkakunnilla samannimisinä, joten pitää muistaa sanoa se paikän ilmoittava nimiosuus myös. Tai sitten se alue.


    • Missä hotellinne on?

      "Monia hotelleja on eri paikkakunnilla samannimisinä, joten pitää muistaa sanoa se paikän ilmoittava nimiosuus myös. Tai sitten se alue."

      Finnmatkat myyvät matkoja vain yhteen nimeämääni hotelliin Mallorcalla. Finnmatkojen oppaat eivät opasta matkalaisiaan muihin kuin omilla listoillaan oleviin hotelleihin. Olisi kohtuullista olettaa oppaiden tietävän, missä Finnmatkojen käyttämät hotellit sijaitsevat.

      • matkusta enempi

        No mikä sun ongelma tässä lopulta oli? Ei mikään. Älä valita turhasta.


    • Missä hotellinne on?

      "matkusta enempi
      No mikä sun ongelma tässä lopulta oli? Ei mikään. Älä valita turhasta."

      Täytyy yrittää matkustaa enemmän. Tein ensimmäisen matkani ulkomaille vuonna 1958. Olen lentänyt noin 55 lentoyhtiöllä.

      Ei minulla ollut mitään ongelmaa enkä valita mistään — kunhan vain teen havaintoja. Kummastelin sitä, että Finnmatkojen opas ei tiennyt, missä matkatoimiston hotellit sijaitsevat. 50 vuotta sitten tuollaiset asiat kuuluivat matkaoppaiden perusasioihin. Täytyy totutella ajatukseen, että nykyisin ei vaadita niin paljon kuin ennen.

      Joillekin turisteille oppaiden mitättömät tiedot saattavat aiheuttaa ongelmia.

      • Jatkuvasti menossa

        Finnmatkoilla on 14 kohdetta ja 25 hotellia Mallorcalla!!!! Jatkuvasti vaihtuvat oppaat/kohteet, oppailla on paljon tekemistä ja kaikki pitää omaksua nopeasti ym. Vaaditko, että he muistavat jokaisen hotellin nimen? Kun kerran tuota matkailukokemusta on karttunut noin valtavasti, voisi olettaa että ymmärtää itsekin kertoa kohteen ja hotellin nimen. Niin ainakin itse teen, kun on useampia kohteita samalla lennolla.
        50 vuotta sitten oli varmaan moni muukin asia toisin. Tänä päivänä joka paikassa säästetään ja karsitaan kuluja rankalla kädellä.
        Huvittava yksittäinen huomio sekin, kun bussi lähti kentältä hotelleille, kuski laittoi cd:n päälle, jossa monella eri kielellä kerrottiin infoa, kun tultiin suomenkielen kohdalle, jossa pyydettiin kiinnittämään turvavyöt, oltiinkin jo puolivälissä kohdetta - silti olin jo laittanut turvavyön kiinni ;))

        Matkoista on tullut yhä enemmän omatoimimatkoja, matkanjärjestäjät vaan kokoavat lentoja ja hotelleja nipuiksi. Sama juttu se on kaikilla matkanjäårjestäjillä - ja samasta syystä.


      • Onpavaikeaavastata

        Ehkä hän saattoi hyvinkin tietää missä sijaitsevat, muttaIhan ei ollut näkijä, joten ei tiennyt mikä hotelli sinulla oli! Tollo!


    • Lentoja ja oppaita

      Ymmärsin, että tässä on kysymys nimenomaan oppaitten osaamisesta ja palvelusta. (vai onko kysymys heidän palvelemisestaan) Kun heille kuitenkin palkka maksetaan, niin herää kysymys mistä hyvästä. Ja mistä tule heidän palkkansa?
      Itsellä kokemukset ainoastaan näillä kuljetuksilla ja kyllä on myötähäpeä tullut viime vuosina. Toista se oli ennen vanhaan Leila Lintulat ja kumppanit.

      • klmafba

        katso neloselta "matkaoppaat" ohjelmaa niin huomaat mistä heille maksetaan...Ei mistään!!!


      • MATKAAJA
        klmafba kirjoitti:

        katso neloselta "matkaoppaat" ohjelmaa niin huomaat mistä heille maksetaan...Ei mistään!!!

        ..ja tietoisena siitä, mitä helle maksetaan ? kerron...EI MITÄÄN ja silti heidän on siedettävä tätä yllä olevaa...


    • MMHH-

      "Sama juttu se on kaikilla matkanjäårjestäjillä - ja samasta syystä."

      Ei minulta yksikään Aurinkomatkojen opas ole koskaan tiedustellut, missä jokin Aurinkomatkojen hotelli on. Kokemusta on 60-luvulta asti.

    • aqqqqqqppppp

      Epäilen että kyseessä ei ollut Finnmatkojen opas, vaan TUI-konserniin kuuluvan jonkin muun maan matkatoimiston henkilökuntaa. Siksi hän varmaankin kyseli missä hotelli on, samalle suunnalle menevät matkailijat niputetaan samaan bussiin, olivat sitten mistä maasta tahansa. Enää ei oppaita välttämättä tapaa missään, puhelimeen tulee viesti missä palvelunumero, siihen voi laittaa viestiä jos jokin hätä. Vain äärimmäisessä hädässä siihen saa soittaa.

    • finnmatAmmatka

      smat hotellit osaall kuin am ta fm paitsi että jostaihna se pitää pysytä myymään edeullisemmin esim
      palma novassa , Viva palma on edeullisempi finn lähdöillä kuin am vastaava hinnasto!!

      • Selvä_ero

        "Viva palma on edeullisempi finn lähdöillä kuin am vastaava hinnasto!!"

        En löytänyt hotellia Viva Palma kummankaan matkanjärjestäjän sivuilta. Tarkoittanet hotellia Viva Palmanova?

        Finnmatkat: kahden hengen huone 890 € per henkilö yhdeksi viikoksi, lähtö 6. kesäkuuta
        Aurinkomatkat: kahden hengen huone 855 € per henkilö yhdeksi viikoksi, lähtö 2. kesäkuuta

        Finnmatkat lentää takaisin yöllä, Aurinkomatkat päivällä. Finnmatkoilla lentokenttäkuljetus ja ateriat koneessa eivät sisälly hintaan, Aurinkomatkoilla sisältyvät.

        Aurinkomatkoilla kentällä on vastassa suomea puhuvat oppaat.


      • 275

        Aurinkomatkoillakaan ei enää ateriat sisälly matkan hintaan. Edullisimmin tuonne pääsee, kun ottaa lennot erikseen alle 200e edestakaisin ja hotelli alk. 30e/vrk esim. neljälle. Meillä lähtö kesäkuun alussa...


      • Oma-apu
        275 kirjoitti:

        Aurinkomatkoillakaan ei enää ateriat sisälly matkan hintaan. Edullisimmin tuonne pääsee, kun ottaa lennot erikseen alle 200e edestakaisin ja hotelli alk. 30e/vrk esim. neljälle. Meillä lähtö kesäkuun alussa...

        "Aurinkomatkoillakaan ei enää ateriat sisälly matkan hintaan."

        Ahaa... Kiitos tiedosta — ja muistakin vinkeistä!


    • Salou

      Joo, tällaista se välillä on. Joskus iät ajat sitten matkustettiin Espanjan Salouhun Finnmatkojen matkalla. Patalaiska opas bussissa Barcelonan lentokenttä-Salou, ei paljoa asiaa ollut ei bussimatkan aikana eikä muutenkaan, hotelleihin tultaessa, ei edes vaivautunut nousemaan itse bussista, totesi vaan että tuohon ja tuohon suuntaan niin ja noin monta metriä. Respassa sitten näytätte passinne, niin saatte huoneet. No niinhän siinä kävi, että samaan hotelliin tuli kielitaidottomia(kin) suomalaisia, joita sitten kanssamatkustajat parhaansa mukaan auttoivat. Osalle respa ilmoitti, että huone on muuttunut (siitä mikä piti varausvahvistuksen mukaan olla, merinäköala yms.). Nämä on ihan hoomoilasina siellä respassa. Osan huoneet ei olleet vielä valmiit, joten heille ilmoitettiin että pitää odottaa 2-3 tuntia, mutta kun eivät ymmärrä englantia/espanjaa niin yritä siinä sitten tajuta mitä kerrotaan. Siinä niitä sitten kimpassa tulkattiin ja selvitettiin ja kaikki oli lopulta tyytyväisiä. Paitsi, että tämä olisi ollut sen patalaiskan oppaan hommaa. Siihen aikaan ei ollut tekstaripalveluita yms. Oli palvelutoimiston osoite ja numero (jossa ei tietenkään ketään ollut paikalla koska olivat lentokenttäkuljetuksilla sinä päivänä, ainakaan suomenkielistä henkilökuntaa).
      Vanhoina hyvinä aikoina, joo siitä on aikaa myönnän, oli aina suomenkielinen opas mukana niin lentokenttäkuljetuksilla ja saattoi myös asiakkaat hotelliin ja varmisti, että kaikki ovat saaneet huoneensa. Tällaista palvelua ei saa enää edes Aurinkomatkoilla nykyään. Kun maksat valmispaketista niin siihen voi kielitaidotonkin jo odottaa saavansa tiettyä palvelua. Mutta ei se enää niin mene. Rahatpois-meininkiä ja palvelu huononee.

    • fepepfo

      Kyllä oppaiden tarve on vähentynyt ja kyllä heitä on vähennettykin esim. 30vuotta sitten jolloin me aloitimme matkailun heidän tarve oli aivan toinen. Me emme periaatteessa ole viimeisen 20v aikana tarvinneet oppaiden palveluja pahemmin. Välttävä englannin kielen taito ja oma hoksaavuus ovat olleet meidän juttu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1492
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1319
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1152
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1119
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      922
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      785
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      700
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe