lapinkoirani

apuatarvitsevaomistaja

Elikkä mulla on sekarotuinen koira.
Siinä on suomenlapinkoiraa ja karhukoiraa. Se on lapin koiran näköinen ja luonteinen. Mutta se on tosi herkkähaukkuinen. Millä saisin sen lopettamaan haukkumisen? Kiitos jos autatte! :)

9

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Porono

      Riippuu paljon missä tilanteissa se haukkuu? Haukkuuko sisällä kun ei ole tekemistä vai haukkuuko pihalla tarhassa/narun päässä? Tai vastaantuleville ihmisille/koirille?

      Riippuu paljon myös siitä onko koiralla tarpeeksi tekemistä päivittäin, eli haukkuuko turhautumistaan, vai vahtiiko, tai puolustaako tai haukkuuko leikkiessään, komentaessaan?

      Koiraa ei innosteta yhtään jos se haukkuu, eikä "haukuta" sen kanssa, eli ei aleta huutamaan sille tai koventaa ääntä. Koiralle voi opettaa haukkumaan käskystä, ja sen jälkeen hiljenemään käskystä.

      Opettakaa koira rauhoittumaan, silloin kun ei tehdä mitään

      Jos koira haukkuu paljon tarhassa, niin se joko vahtii tai on tylsää. Silloin auttaa koiran mukaan ottaminen ihmisten arkeen, ja taas ennakoidaan jos koira meinaa alkaa haukkumaan, niin rauhoitetaan se siinä vaiheessa.

    • dfghjkl

      jeps, tekemisen puutteeseen ainakin voi auttaa: aktivointi pallot ja lelut( niitä on todella paljon), uusien asioiden opettelu, työ(lapinkoira ainakin on työkoira), kunon lenkit-> kuluttavat energiaa.

      Tavallaan, jos et tiedä miksi koira haukkuu, niin siihen on vaikeampi reagoida. Oma koira on lappalainen ja haukkuu etenkin, kun innostuu. Haukkuu myös jos pitää varoittaa tai säikähtää jotain. Joskus haukkuu haukkumisen ilosta.
      Teemme töitä tämän säikähtämis asian eteen, mutta annan sen usein haukkua ulkona, kun se leikkii.

      PItää myös muistaa, että vaikka saisi useista tilanteista haukkumisen pois, niin monet koirarodut (en tiedä tuosta karhukoirasta) ovat haukkuvia, joten rotu ominaisuuksiin kuuluu hauukkuminen jossain määrin. Sitä et siis todennäköisesti koskaan saa täysin hiljaiseksi.

      Sisällä omani ei hauku lainkaan. SIllä ei ole sille tarvetta(eikä kyllä lupaakaan :) ). Se tietää että siellä on turvallista(ei pelota) ja jos lähden, niin tulen aina takaisin(ei ero ahdistusta). Koirani saisi myös sisällä haukkumaan, jos innostaisin sitä, mutta lopetan riehakkaammat leikit aina ennen sitä haukkumis pistettä ja siirrymme rauhallisimpiin leikkeihin. Toimii paikasta riippumatta, eli jos menemme vierailulle niin ei hauku vieraassakaan ympäristössä sisällä.

      Ulkona naapureiden ikäväksi, kyllä.

      Erillaisita kursseista voi olla apua.

    • 12+8

      Jos haluat haukkumattoman koiran, vaihdat koiraa eli rotua. Esim. basenji ei hauku lainkaan, spanieli-noutajatyyppiset hyvin vähän, paimenkoirat vähemmän kuin pystykorvat jne. Sinulla on kahden pystykorvarodun sekoitus, joka haukkuu.
      Miksi otit juuri ko. koiran? Mitä teet päivittäin sen kanssa, millaisissa olosuhteissa se elää, kerro lisää?

    • moijjjjjjj

      lapinkoirat ovat paimenkoiria, ja niille on luonnollista haukkua esim ohi kulkijoille.

      • erthyujiklöl

        kunpa meillä päinkin ajateltaisiin noin!
        Kiva kun joku ajattelee myös koirille kuuluvia piirteitä.


    • hauhauhauhauh

      Meillä on myös lapinkoira-karhukoira-coctail...se aloitti pentuna "tyhjän räksyttämisen"...
      sillä oli selvästi sellainen "mulla on tylsää"-kimeä haukku ja erikseen vahtihaukku jolla se ilmoitti jostain poikkeavasta.
      Varmasti moni syyttää eläinrääkkääjäksi...mutta sain opetettua koiran lopettamaan sen tyhjän haukkumisen sillä että suihkautin vettä sen naamalle jostain pullosta, kielsin ja nostin sormen huulille "shh" merkiksi...lopulta riitti että pihassa oli pullo kopiran näkyvillä kun se oli yksin ja meidän läsnäollessa "shh" merkki riitti.
      Koira haukkuu edelleen jos se näkee jotain poikkeavaa, mutta ei esim räksytä ohikulkijoille...sen voi jättää odottamaan pihalle ja sisällä se käyttäytyy oikein hyvin
      Mielestäni sama juttu kuin lapsen kieltäminen huutamasta...saa puhua ja välillä riehaantuakin mutta pitää myös osata käyttäytyä tilanteen mukaan!

    • yksilöt

      meijän lapinkoira taas ei hauku ollenkaan. Riippuu paljon koiran luonteesta.

    • tsäkäks

      Suuri osa lapinkoirista pn herkkähaukkuisia. Tiukka opetus lieventää ongelmaa, muttet voi ikinä sitä täysin estää haukkumasta. Vähän liikuntaa tms.actionia saa haukkumaan vielä herkemmin.

      Kokeileeko koirasi kuka käskee, jos räksyttää sisällä? Pitää opettaa, ettei näin tehdä. Hyvällä voi sisällä haukkumisen poisopettaa: opettamalla ensin haukkumaan käskystä(lapinkoiralle ei ongelma) ja sitten vaikenemaan käskystä (yksilöstä riippuu miten jäärä). Kohtuullisesti oppii varmasti, mutta ikinä ei kokonaan lakkaa läyskyttämästä, jos sitä sorttia on. Ulkonahaukkumiseen tämä toimii kokemuksen mukaan huonommin(aina jokin "syy" haukkumiseen ulkona löytyy?).

      Jos on piharäksy, joillekin ei voi juuri mitään. Jotkut haukkuu kaiken tai haukkuvat vain lämpimikseen. Nämä pahimmat läyskyttäjät eivät intoaan herkästi opi hallitsemaan. Ainoa keino olla pitämättä liian kauann ulkona, ettei ihmisten hermot mene???

    • minun-ei-hauku

      Kuinkahan moni tietää että Lapinkoira on toisiksi haukkuvin rotu koko maailmassa. Vain pystykorva voittaa sen haukkumisessa. Pitäisi ottaa huomioon kun ostaa varsinkin jos kerrostaloon tai rivitaloon ottaa.
      Toiseksi koiran saa haukkumattomaksi vain kun opettaa sen käskystä haukkumaan. Oma lappalainen tietää käskyn ei hauku sillä opetin sen haukahtaan aina kun ruuan saa. Turha hokea koiralle ei hauku jos ei kerran ole opettanut mitä hauku tarkoittaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1428
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      962
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      682
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe