tunisia sousse

hotel kaiser

moi!!! haluttais tietää minkä näköinen paikka sousse on?? mitkä ovat lämpötilat joulun aikaan? ikärajat alkoholin ja tupakan ostamiselle?? miten edullista siellä on?? mitä retkiä siellä on luvassa ja mihin kannattaa mennä? minkä värisiä ihmiset siellä ovat ovatko ne kaikki siellä täysin tummia=?? mitkä ovat ikärajat dickoissa ja bubeissa?? onko siellä turkiksia ja minkä hintaisia? onko siellä hyvää myynti tavaraa jota voi tuoda suomeen ja itse myydä? minkälaisia käytöstapoja ym kulttuuriin littyviä asioita pitää muistaa?? minkä lainen teidän matkanne oli?? -kiitos vastauksistanne- mulle voi lähettää myös sähköpostia kyseiseen osotteeseen!! ois myös hyvä jos kertoisitte hyviä netti osotteita joista löytyis tietoa ja kuvia soussesta=)

8

3458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sousse

      Pirun kylmää ainakin joulukuussa eli
      villapaitaa mukaan. Ennen sinne loppui
      matkojen teko joskus lokakuulla mutta
      nyt matjanjärjestäjät kai ahneuksissaan
      vie joulukuussakin kun hotellit ovat
      silloin todella halpoja.

      Soussessa parasta on hiekkaranta ja aurinko
      mutta joulukuussa ne voi unohtaa eli siellä
      ei sitten ole kuin äkäiset kauppiaat jotka
      roikkuu hihassa.

      Myyntitavara on lähinnä kaikkea tarpeetonta
      rihkamaa ja rojua ja hintapyynnit monikymmen-
      kertaisia siihen nähden mitä paikalliset maksaa.
      Aika taitava kauppamies saa olla jotta jotain
      kannattaisi tuoda jälleenmyyntiin.
      Huijaavat minkä ehtivät. Aito puuveistos
      olikin paksusti maalattua kipsiä ja erikoinen
      kivinen astia samoin maalattua kipsiä eli
      liukuhihnatavaraa.

      Kaiserissa huoneet on asiallisia mutta
      kylppärit todella törkyisiä ja keltaisen
      kirjavia ruosteineen ja homeineen.

    • hessu

      ei kannata ainakaan auringon takia mennä joulukuussa, rannalla ei tarkene.muutenkaan sousse ei säväyttänyt millään lailla...

    • ja paljon

      Joo, itse oon käyny siellä kaksi kertaa ja vielähän toi 3 kertakin menis =)..joo kertaakaan mulle ei oo sattunut mitään ihme kohtelua..siis tinkiä siellä saa..mut maassa maan tavalla.. ja mun puuesineet oli kyllä ihan täyttä puuta..Joulukuussa on jo illat tosi viileitä niin lämmintä messiin...Oikeen ihanaa matkaa sulle..ja tosiaan mäkin palasin sieltä noin 2vko sitten ja oli aivan mahtava reissu ja tosi lämmin..nami!!

    • sousse joopajoo

      etukäteen niin olisimme valinneet jonkin muun paikan.niin kauheaa se oli,tosin nykyäänhän alkaa jo matkaesitteissä olla varoituksia mm. kauppiaista.

      • make

        Okei pieni tarkennus vielä Tunisiaan: kohde saattaa olla sellainen, että Mallorcaan tottunut matkailija järkyttyy (epäsiisteys, arabikulttuuri, islam jne.). Ehkä kohde ei ole sovelias kovinkaan kokemattomalle matkailijalle.

        Sen sijaan vieraista tavoista ja kulttuurista kiinnostuneille ja ennakkoluulottomille ihmisille se on huippu kohde. Sitähän tuo jossain siellä näkyvä epäsiisteyskin on. Saa päivitellä, että miten ihmeessä nämä ihmiset voivat elää täällä roskan seassa ja toimia näin. Tällaiset kohteet avartavat ajattelua ja maailmankatsomusta. Toki Tunisiassakin voi viettää lomansa loistohotellissa täysihoidolla ja pistäytyä kaupungilla vain kerran-pari koko loman aikana.

        Mutta pelätä sitä maata ei tarvitse todellakaan! ;) Kyllä siellä pärjää. Muistakaa laittaa pipo löysälle kun menette sinne. Se ei ole Suomi.


      • Make
        make kirjoitti:

        Okei pieni tarkennus vielä Tunisiaan: kohde saattaa olla sellainen, että Mallorcaan tottunut matkailija järkyttyy (epäsiisteys, arabikulttuuri, islam jne.). Ehkä kohde ei ole sovelias kovinkaan kokemattomalle matkailijalle.

        Sen sijaan vieraista tavoista ja kulttuurista kiinnostuneille ja ennakkoluulottomille ihmisille se on huippu kohde. Sitähän tuo jossain siellä näkyvä epäsiisteyskin on. Saa päivitellä, että miten ihmeessä nämä ihmiset voivat elää täällä roskan seassa ja toimia näin. Tällaiset kohteet avartavat ajattelua ja maailmankatsomusta. Toki Tunisiassakin voi viettää lomansa loistohotellissa täysihoidolla ja pistäytyä kaupungilla vain kerran-pari koko loman aikana.

        Mutta pelätä sitä maata ei tarvitse todellakaan! ;) Kyllä siellä pärjää. Muistakaa laittaa pipo löysälle kun menette sinne. Se ei ole Suomi.

        Tässä vielä todella lyhyt oppimäärä tinkimiseen, ettei tarvitse sitten palstoilla valittaa että teitä on huijattu (valittaako Suomeen tuleva turisti, että häntä on huijattu, jos hän käy ostamassa Stokkalta jotain jonka huomaa halpa-hallissa maksavan huomattavasti vähemmän?):

        1) Myyjä sanoo, että pala Saharan ruusua maksaa 5 dinaaria. Väittelet 2 minuuttia, että liian kallis. Sitten otat taskusta jotain pikkukolikoita esiin ja laskeskelet niitä. Kappas siinä olisi juuri 1 dinaari. Enempää rahaa ei ole. Myyjä ei suostu tiputtamaan hintaa. Alat hitaasti tekemään lähtöä, laitat tuotteen takaisin hyllyyn ja otat taka-askelia "liikkeestä" ulos. Mutiset jotakin vielä yhdestä dinaarista ja tarjoat sitä. Kun olet ovella, myyjä lupaa myydä tuotteen sinulle dinaarilla.

        2) Huivin hinta: myyjä sanoo, että päähän kiedottava arabihuivi (punainen tai musta) maksaa 25 dinaaria. Otat 2 dinaaria taskusta ja sanot, että enempää ei ole. Myyjä närkästyy. Väittelet hinnasta aikasi. Lopulta löydät vielä pari dinaaria taskusta. Myyjä ei ole tyytyväinen. Sitten löydät vielä yhden dinaarin. Nyt tarjoat hänelle 5 dinaaria. Enempää sinulla ei ole. Taas hitaat askeleet ulos ja tarjous 5 dinaarista. Myyjä suostuu 5 dinaariin.

        3) Käy katsomassa paikallisesta liikkeestä paljonko jokin tuote maksaa (esim. Soula center). Sitten voit mennä tinkaamaan ko. tuotteen medinasta samaan hintaan. Tinkaaminen on hauskaa, koska tiedät paljonko tuote oikeasti maksaa. Älä suostu maksamaan dinaariakaan enemmän.

        4) Puolet pois hinnasta ei ole tarpeeksi tingitty.

        5) Takseissa mittari päälle aina.

        6) Jos olet Tunisiassa eka kertaa, älä osta 2 ensimmäisenä päivänä MITÄÄN. Tarkkaile hintoja ja käyskentele medinassa. Puolessa välissä viikkoa ala ostamaan tavaraa halvalla kun tiedät hintatasosta jotain (yleensä 1 dinaarilla/tavara eli 0,7 eurolla).

        Helppoahan tämä on ja tosi hauskaa...


    • Titti

      Paljon matkanneena, en toista kertaa menisi Sousseen. Joulukuussa on ainkin kylmää ja tuulee.
      Mutta ei se kylmyyskään niin haittaa vaan kapustelijat ja epäystävälliset ihmiset.

      Vaikka sanotaan maassa maan tavalla, niin siellä se ei pätenyt. Jos jotain hyvää, niin hotellimme ruoka oli aivan erinomaista, nam.

      Mene ennen vaikka Egyptiin, mutta ennen marraskuuta.

    • Matkailija minäkin

      Suosse on hyvin epäsiisti paikka..kadulla joudut pidättämään välillä hengitystä ettei yrjö lennä,Siis hyvin epäsiisti paikka!Jos pidät rihkamasta mm.peltilautasia jossa lukee TUNIS,"nahka"sandaaleja,samoin "nahka"laukkuja,posliini tavaroita,koruja...niitä sieltä löytyy!kaikkialla samat romut!!!jos haluat jotain mielenkiintoista lähde puolenpäivän kestävälle retkelle,jossa ratsastetaan kamelilla,aasilla,hevosilla semmoiseen pieneen beduiinikylään jossa paikallinen nainen paistaa leipää kiviuunissa,samalla voit syöttää kamelille kaktusta yms.Suossessa on paljon kulkukissoja,ranta on epäsiisti.Ruoka on pahaa..
      Vältä salattia,majoneesia ja jäätelöitä sekä huonosti kypsennettyjä ruokia!Ripuli iskee silti!
      Toivottavasti sinulle Tunisia on hyvä paikka,itse en menisi sinne vaikka ilmaiseksi pääsisin sen verran huonoja kokemuksia!

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      165
      6911
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4087
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2065
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1591
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      20
      1564
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe