Muutto rivitalosta kerrostaloon

säälittäää

Onkos kukaan tehnyt saman vaihdon kissojensa kanssa.Siis kun kissani on tottuneet oleen ulkona häkissä ja nyt uudessa asunnossa ei ole parvekettakaan.Pakko oli muuttaa kun sain kerrankin asunnon keskustasta.
Miten totutan kissulit ?onko vippas-konsteja kellään?
Kissat on kumpikin jo 5v.

14

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+7

      Olen itsekin asunut kaupungin keskustassa pienessä yksiössä jossa tosin oli parveke, mutta se oli lasittamaton eikä siihen saanut laittaa verkkoa joten kissalla ei ollut sinne asiaa.

      Olihan se suurempiin tiloihin ja ulkotarhaan tottuneelle aikuiselle kissalle varmasti haasteellista, varsinkin kun se myös joutui olemaan päivisin yksin kotona neljän seinän sisällä.

      Sisällä koitin aktivoida ja leikittää kissaa mahdollisimman paljon, mutta sitäkin tärkeämpää oli valjasulkoilu parisen kertaa päivässä. Ulkona oltiin yleensä vähintäin tunti kerrallaan, ja jos vaan mahdollista niin pitempään jotta kissa sai tarpeeksi liikuntaa ja ainakin erilaisia kokemuksia aisteilleen.

      Oma neuvoni siis on että viet kissasi päivittäin valjaissa happea haistelemaan! Jos kissasi eivät ole oppineet valjastelemaan ulkona yhtä aikaa on sen opettelu ehkä hieman aikaa vaativaa, mutta kokemuksesta voin kertoa että kyllä sekin sitten harjoituksen myötä onnistuu ellei kissoilla ole totaalisen erilaiset käsitykset siitä mitä ulkona tehdään.

      • järki hoi

        Keskustassa kaksi kissaa valjaissa.
        Voi khiesus.


      • 76+54
        järki hoi kirjoitti:

        Keskustassa kaksi kissaa valjaissa.
        Voi khiesus.

        Mikä siinä on ongelmallista ellet sitten asu jossain maailman metropolissa?

        Mulla on ollut kaupungin keskustassa kerrallaan jopa kolme kissaa ja koira, ja silti ulkoiltiin tyyliin 2 2, eli ensin kaksi kissaa yhdessä ja sitten koira kissan kanssa. Sisareni pisti vieläkin paremmaksi, eli hän pärjäsi kahden kissan sekä vauvanvaunujen kanssa samalla ulkoilureissulla.

        Jos taloyhtiöllä ei ole edes alkeellista piha-aluetta eikä lähikaduilla ole jalankulkumahdollisuuksia, voi kissalle tehdä kuin pienelle koiralle eli sen voi helposti siirtää esim. sylissä paremmalle paikalle. On sitä itsekin aikoinaan joutunut laittamaan kissan kantokoriin ja fillaroimaan parikin kilometriä jotta päästiin kunnolla valjastelemaan eikä koko ajan tarvinnut autoja väistellä.

        Herää nykyaikaan sillä myös kaupungeissa elää kissoja jotka ulkoilevat valjaissa vallan hienosti jos niillä vain on omistaja joka vaivautuu kissojensa kanssa ulkoilemaan ja huom omaa kärsivällisyyttä opettaa ja totuttaa ne siihen erilaisissa ympäristöissä.


      • 8+2
        järki hoi kirjoitti:

        Keskustassa kaksi kissaa valjaissa.
        Voi khiesus.

        Usko tai älä, mutta naapurirapussani asui vuosia sitten opiskelija jolla oli kaksi punaista kissaa joita todellakin ulkoilutettiin valjaissa yhtäaikaa. Omalla pihalla ne olivat flexeissä ja saivat näin ollen liikkua hieman vapaammin, mutta jalkakäytävillä kulkiessaan ne olivat turvallisuussyistä lyhyemmässä taluttimessa.

        Ja kuinka ne kissat kulkivatkin kauniisti! Suu pyöreänä seurasin kun ne osasivat pysähtyä rinta rinnan omistajansa kanssa liikennevaloihin, ja kun "vihreä mies ilmestyi", kipittivät ne kiltisti kadun yli.

        Tämä kaikki tapahtui kaupungin keskusta-alueella jossa ei ollut lähellä viheralueita vaan todellakin piti kulkea pitkin jalkakäytäviä paikasta A paikkaan B. Pienen välimatkan päässä oli kyllä yksi koulun piha jossa saattoi olla edes hieman liikennettä karussa kissan kanssa, mutta muutoin ympäristö oli normaalia kaupungin ruutukaava-aluetta kerrostaloineen.


    • miksi keskustaan

      Minä kyllä luopuisin tuossa vaiheessa ehkä kissoista jos olisi pakko muuttaa keskustaan parvekkeettomaan asuntoon.

      Mutta jos nyt pakko on, niin ei kai siinä muuta voi kuin minimoida haitat. Yritä nyt itse pysyä siellä kotona sitten mahdollismman paljon.
      No onneksi niillä on toisensa sis kun niitä on kaksi.

    • säälittäää

      Täällä on jokaisella koira ja monet ei noudata lakia ja pidä niitä kytkettyinä ja yleensä ne on juuri suurikokoisia ja vihaisia:(Sitte vielä kissan vihaajat jotka kissan nähdessään päästävät tahallaan koiran irti juuri silloin.

      Todellakaan en jätä kissoja yksin kotiin jos en ole itse, niin aina joku muu.

      • 15+7

        Kuinka kauan olet uudessa asunnossasi asunut kun jo nyt tiedät että jokaisella on koira? Tarkoitatko samaa taloa, lähitaloja vai koko kaupungin keskustaa?

        Olet aikamoisen villin lännen asuinpaikaksesi valinnut jos ihan kaupungin keskustassa koirat ovat vapaana? Haluan tietää sen kaupungin nimen jossa rakit liikkuvat kaduilla vapaana kuin eteläisessä Euroopassa ikään!

        Kuinka monta kertaa sulle on käynyt että ulkoiluttaessasi kissaa joku on päästänyt koiran tahallaan irti juuri silloin? Miten siinä kävi?

        Mullaeon jonkun kerran käynyt lenkkeilymaastossa ja haja-asutusalueella niin, että irtokoira on juossut kohti taluttimessa ollutta kissaani, mutta asia on selvinnyt sillä kun olen napannut kissan syliini ja komentanut koiraa tiukasti. Kertaakaan koira ei ole päässyt kissaani kiinni tai edes yrittänyt minua purra, sen sijaan irtokissat jopa kaupungin kaduilla ovat olleet hyvinkin aggressiivisia jopa minuakin kohtaan kun olen liikkunut kissani kanssa.

        Myönnän että kaksi kissaa samassa sylissä on jo hieman hankalampaa, mutta kokemuksesta voin sanoa että onnistuuhan se sekin. Muutamia kertoja olen joutunut vapaasti mutta valvotusti ulkoilevat kissani haalimaan syliini yhtä aikaa kun pihaan on tullut vieras koira tai kissa. Se vi*uttaakin aika paljon kun omassa pihapiirissään ei saa rauhassa eläimiään ulkoiluttaa. Usko pois, kaupungissa kissojen kanssa on tässä suhteessa huolettomampaa ulkoilla kuin haja-asutusalueella missä osan vuodesta aikaani vietän.


      • Päivän paras!

        Kaupungin keskustassa irti olevia suurikokoisia vihaisia koiria :DDDDDDD


    • strasse

      Ei kai kissasi olleet häkissä ulkona 24/7 joten eiköhän ne sopeudu häkittömäänkin elämään jos niillä on tarpeeksi liikkumatilaa ja virikkeinen ympäristö sisällä. Jos keskustassa asuminen on sinulle tärkeää, vaihda heti parvekkeelliseen asuntoon kun sellainen on markkinoilla. Parvekkeeton asunto on kuin vankila ihmisellekin.

      • 6km työmatka

        Mieluummin hieman pitempi työmatka ja kissojen ulkoilumahdollisuus kuin keskusta-asunto jossa kissat kärsivät sisällä.

        Joskus lemmikkien vuoksi täytyy tinkiä omasta mukavuuden halusta.

        Keskustassa vuokrat ovat paljon korkeampia kuin lähiöissä, joten jää entiseen asuntoon ja käytä säästyneet varat polkupyörän ostoon tai bussilippuihin.


    • 80+6

      Kissoillasi on ollut kurjat olot jo vanhassakin asunnossa, joten suurta muutosta ne eivät tule kokemaan. Valjaissa ulkoilutuksesta ei ole kissoille mitään iloa. Paras ratkaisu olisi antaa kissat maalle, jossa ne saavat nauttia vapauden riemuista.

      • 8+8

        Kiitos vain, mutta maaseudulla on jo omasta takaa irtokissoja riittämiin, eli siellä ei kaivata laiskojen kaupunkilaisten katteja lisäriesoiksi.

        Aloittajalle talutin käteen ja kissat valjastelemaan!


      • 8+65
        8+8 kirjoitti:

        Kiitos vain, mutta maaseudulla on jo omasta takaa irtokissoja riittämiin, eli siellä ei kaivata laiskojen kaupunkilaisten katteja lisäriesoiksi.

        Aloittajalle talutin käteen ja kissat valjastelemaan!

        Vapaana ulkoilevista kissoistahan ei ole mitään todellista riesaa vaan hyötyä. Toiseksi "valjastelusta" ei kissalle ole mitään iloa. Vapaus on kissalle parasta.


      • 14+14
        8+65 kirjoitti:

        Vapaana ulkoilevista kissoistahan ei ole mitään todellista riesaa vaan hyötyä. Toiseksi "valjastelusta" ei kissalle ole mitään iloa. Vapaus on kissalle parasta.

        Eiköhän sekin ole jo riittävä syy ettei halua vierasta irtokissaa omaan pihaansa!

        Toiseksi, ainakin meidän kissat suorastaan nauravat ääneen kun otan valjaat esille ja ne tietävät pääsevänsä ulos juoksemaan, kiipeilemään, hyppimään ja metsästämään! Yksikään ei ole koskaan sanonut ettei valjaissa ja pitkässä flexissä olisi mukavaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1649
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      25
      1421
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1119
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1081
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1072
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      981
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 5
      955
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      942
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      934
    Aihe