Kuuba vai Dominikaaninen

Vaikea valita

Kumpaan menisi? Mitkä ovat plussat ja miinukset molemmissa? Taskuvarkauksia, ryöstöjä?

5

674

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rep. Dom.

      Dominikaaniseen ehdottomasti!

      Molemmissa varmasti yhtä paljon varkauksia.. Mutta molemmissa maissa käyneenä liputan ehdottomasti Domonikaanisen Tadavallan puolesta!

    • mi amor Cuba

      Olen käynyt useasti Kuubassa: Havanna , Varadero, Santa Clara, Santiago de Cuba, Cienfuegos ja Cayo Coco. Matkustanut paikoista toiseen busseilla ja takseilla.
      Kuuba on suosikkini: ihmiset tosi mukavia , rentoja luonteita, Maa on turvallinen , mitään ei ole sattunut ja on monia tuttavia. Domnikaanisessa tasavallassa en ole käynyt. MUtta nyt mietin matkustaisinko ensin Dominkaaniseen tas valtaan ja siirtyisin sielta taasen Kuubaan. Kuubassa olen asunut myös perhemajoituksessa useasti ( casa particulares ) ja ne todella palvelevia ja ystävällisiä ja halpoja 20-30 € / yö.

    • CubaHavana

      casa particularit on kyllä 10-25 CUC, yleisin on 15. Maleconilla olen ollut 15-20 niin että on ikkuna merelle koloniaalisessa talossa ja linnoitus näkyy ja voi tuuduttautua uneen meren tyrskyissä. On varmaan olleet mukavia jos oot 30 euroo maksanut, kun monilla päiväpalkka 1-2 CUC eli 1-2usd. Valtion eläke tyyliin 5 euroa.

      40 eurolla pitäisi alkaa jo kattohuoneisto ja poreallas löytymään.

      Kuuba on maailman turvallisin maa ulkomaalaisille, varsinkin Havanna, koska kameroita on kaikkialla esim katuvaloissa ja kulmissa ja jengi kyttää niitä ruutuja 24/7, ja jos mitään näkyy niin poliisi on paikalla ja paikalliset saa turpiin ja menolipun leirille jo pelkästä turistin todistuksesta.

      Ryöstöjä ei ole, mutta taskuvarkauksia diskoissa kyllä. Neidit ne siellä lähinnä varastelee tungoksessa ja lähtevät heti vessaan ja ulos jos onnistuvat.
      Jos lompakosta löytyy 40 euroa niin se on sama kuin 1kk palkka. Vaan turistillapa yleensä se parisataa mukana, ellei ole joku sniiduilija.

      Noniin nyt voi alkaa aukomaan päätä jos ei viesti miellyttänyt.

      Viisumin korvaa turistikortti, voimassa 30pv pitää olla ennen koneeseen nousua. Voi pidentää 30pv lisää jos Havanassa anoo paikan päällä. Lentokenttävero lähtiessä 25CUC.

      Tuliaisrommin osto kannattaa jättää lentokentälle. Esim Varaderon lentokenttä tullessa on kuin Afrikan kehitysmaa, likaiset vessat ja spermaa ringillä. Ei mitään ostettavaa ja kaikki yrittää kusettaa. Lähtiessä ihan toinen meno. Lähtöaula on moderni ja ylhäällä isot kaupat, siistit vessat. Kuubassa kaikessa laillisessa tupakassa ja alkoholissa on valtionhinnat, eli sama hinta sillä 14v rommipullolla siellä kentällä kuin siellä sivukadun lähikaupassa kiinalaisten sytkärien (jotka toimii 5 sytytystä) ja saippuoiden välissä.

      Eli: Tuo oma stendari. Tuo 10 ja tee joku iloiseksi.

      Tiesittekös että Kuubaan saa ottaa vaikka kontillisen lääkkeitä mukaan tullitta, niin lukee niissä maahantulolapuissa. Mutta Cuba onkin kauppasaarrossa, vaikka lähes ainoana maana lähettää itsensä kustantamaa lääkäriä Ebolamaihin. Samalla myös kuuban tärkein vientituote = lääkärit. Maksaa bensansa niillä mm Venezuelalle. Monta tuhatta lääkäriä ulkomailla "maksuna" siitä sun tästä.

      Pysykää poissa Kuubasta. Jättäkää se mulle. : )

    • Dominikaaninen!

      Itse ihastuin ominikaaniseen tasavaltaan, Kuubassa ei ole tullut käytyä sikareita tupruteltua. Se on kuitenkin ymmärtääkseni erilaisten saartojen takia hieman aikaansa jäljessä, etenkin palveluiden osalla. Dominikaaninen tasavalta on juuri sopivan eksoottinen meikäläiselle, tosin turistipolkujen ulkopuolella olisi hyvä osata sitä espanjaa, muualla pärjää kyllä englannillakin. Taskuvarkaita ja muita ryöstöjä ei varovaisen juurikaan tarvitse pelätä, pullottamatonta juomavettä kyllä sitten senkin edestä (vältä siksi myös jääkuutioita). Auton rattiin en itse tarttunut, vaan annoin muiden hommata itseni ehjänä perille.

    • Domiin

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      322
      3343
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      208
      2725
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      141
      2483
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      2005
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      15
      1992
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1652
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      20
      1526
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1496
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      122
      1266
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      246
      1211
    Aihe