Koulunkäynninohjaajien työaika

Koulunkäynninohjaaja

Mikähän älyvalo on taas ollut asialla ammattiliiton lisäksi, vaatimassa koulunkäynninohjaajille puolen tunnin lepotaukoa, niinkuin yleistyoajan omaavilla on?

Meidän työmaa eli oppilaat ovat paikalla alakoulunpuolella pääsääntöisesti 8-14, jos työaikamme on 8-15, niin mitä ihmettä me teemme vielä puoli neljään, kun ruokatauko lisää päivän pituutta puolella tunnilla? Ja milloin pidämme ruokatauon, kun meille kuitenkin kuuluu ruokalassa valvonta, mutta emme voi silloin syödä, koska ruokataukomme ei ole työaikaa?? Me olemme tulevaisuudessa ruokatauolla kesken päivän, silloin kun oppilaat ovat tunnilla.

Pitäis ymmärtää, että kaikista töistä ei saa rautalangallakaan vääntämällä niin sanottua tasa-arvoista ja -etuista työtä. Tähän saakkaa olemme toimineet esimerkkiruokailijoina ja siinä on ollut kyllä todella työmaata opettaa lapsille haarukan ja veitsen käyttöä, sekä muita pöytätapoja. Ne ovat pääsääntöisesti hukassa useimmilla oppilailla.

Koulunkäynninohjaajien työ on pääsääntöisesti osa-aikatyötä ja siten myös osa-aikapalkka. Tätä pientä palkkaa kompensoimassa on ollut juurikin esimerkkiruokailu verotusarvolla työn lomassa. Tulevaisuudessa maksamme ruokailusta ja ruokailemme missä huvittaa ja tämä on pois luokkatyöskentelystä. Sen lisäksi päivämme pitenee puolella tunnilla, lähes kokotyöaikaiseksi, mutta osa-aikapalkalla.

Koulut eivät ole verrattavissa tuotantolaitoksiin tai sairaaloihin ym. joissa ymmärrän tämän käytänteen toimivan ja olevan työntekijän eduksi, koska heidän työmaansa ei mihinkään katoa.

Meidän "työmaamme" lähtevät kotiin. Valmistelutöitä tietysti on, muttei niin paljon kuin puolituntia X 5, koska valmistelutunnit on nyt jo otettu huomioon ohjaajien lukujärjestyksiä laadittaessa.

Koen olevani lusmu iltapäivisin, en tiedä mitä tekisin ja aika kuluu hitaasti.
En halua urautua tähän kunnan työpaikan "toimintatapaan."

Toimin tehokkaasti ja hektisesti, kun oppilaat ovat koulussa. Jaksan kyllä ilman puolen tunnin lepotaukoa, mutta en jaksa venyä koululla enää sen jälkeen, kun työmaani on poistunut.

Olen ottanut tämän työtehtävän vastaan tietoisena siitä, että työ on osa-aikaista ja se on sopinut minulle ja monelle muulle.
Ammattiliitot ajavat kokoaikatyöasiaa, mutta eivät kysy meidän työntekijöiden mielipidettä. Lomautuksia liitto vastustaa ja nyt on menty siihen, että jos et halua/jaksa/ei riitä ammattitaito muihin töihin, niin sinun on otettava palkatonta lomien ajaksi, koska lomapäivät eivät riitä kesä-, syys-, talvi- ja joululomien ajaksi.
Viime vuonna otin palkatonta eri jaksoissa yhteensä kuukauden verran. Se on oma valintani oman jaksamiseni vuoksi. Jos opettajat ja oppilaat väsyvät ja tarvitsevat lomansa, niin kyllä me ohjaajatkin väsymme ja tarvitsemme lomamme. Nyt tuntuu, että meillä teetetään "kaikenmaailman" töitä loma-ajat, jotta ammattiliitot saavat rahansa palkoistamme, eivätkä vaan joudu maksumiehiksi lomautusten aikana.

Siirrymme pikkuhiljaa muihin töihin.

1

520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen KKO

      Juuri näin. Nyt ollaan huonontamassa koulunkäynninohjaajien työssäoloa ja näin ollen myös avustamista tarvitsevien lasten oloja.

      Kyllä on liikaa pikkuherroja keksimässä kapuloita rattaisiin. Tässä taitaakin olla koulunkäynninohjaajien alasajo. Me kyllä joustetaan, mutta esimiehet ja muut pikkupomot kiristävät siimoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      101
      2140
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      433
      1635
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1333
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      15
      1163
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      78
      1137
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      11
      1075
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      182
      1022
    8. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      283
      1021
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      989
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      847
    Aihe