Koulunkäynninohjaajien työaika

Koulunkäynninohjaaja

Mikähän älyvalo on taas ollut asialla ammattiliiton lisäksi, vaatimassa koulunkäynninohjaajille puolen tunnin lepotaukoa, niinkuin yleistyoajan omaavilla on?

Meidän työmaa eli oppilaat ovat paikalla alakoulunpuolella pääsääntöisesti 8-14, jos työaikamme on 8-15, niin mitä ihmettä me teemme vielä puoli neljään, kun ruokatauko lisää päivän pituutta puolella tunnilla? Ja milloin pidämme ruokatauon, kun meille kuitenkin kuuluu ruokalassa valvonta, mutta emme voi silloin syödä, koska ruokataukomme ei ole työaikaa?? Me olemme tulevaisuudessa ruokatauolla kesken päivän, silloin kun oppilaat ovat tunnilla.

Pitäis ymmärtää, että kaikista töistä ei saa rautalangallakaan vääntämällä niin sanottua tasa-arvoista ja -etuista työtä. Tähän saakkaa olemme toimineet esimerkkiruokailijoina ja siinä on ollut kyllä todella työmaata opettaa lapsille haarukan ja veitsen käyttöä, sekä muita pöytätapoja. Ne ovat pääsääntöisesti hukassa useimmilla oppilailla.

Koulunkäynninohjaajien työ on pääsääntöisesti osa-aikatyötä ja siten myös osa-aikapalkka. Tätä pientä palkkaa kompensoimassa on ollut juurikin esimerkkiruokailu verotusarvolla työn lomassa. Tulevaisuudessa maksamme ruokailusta ja ruokailemme missä huvittaa ja tämä on pois luokkatyöskentelystä. Sen lisäksi päivämme pitenee puolella tunnilla, lähes kokotyöaikaiseksi, mutta osa-aikapalkalla.

Koulut eivät ole verrattavissa tuotantolaitoksiin tai sairaaloihin ym. joissa ymmärrän tämän käytänteen toimivan ja olevan työntekijän eduksi, koska heidän työmaansa ei mihinkään katoa.

Meidän "työmaamme" lähtevät kotiin. Valmistelutöitä tietysti on, muttei niin paljon kuin puolituntia X 5, koska valmistelutunnit on nyt jo otettu huomioon ohjaajien lukujärjestyksiä laadittaessa.

Koen olevani lusmu iltapäivisin, en tiedä mitä tekisin ja aika kuluu hitaasti.
En halua urautua tähän kunnan työpaikan "toimintatapaan."

Toimin tehokkaasti ja hektisesti, kun oppilaat ovat koulussa. Jaksan kyllä ilman puolen tunnin lepotaukoa, mutta en jaksa venyä koululla enää sen jälkeen, kun työmaani on poistunut.

Olen ottanut tämän työtehtävän vastaan tietoisena siitä, että työ on osa-aikaista ja se on sopinut minulle ja monelle muulle.
Ammattiliitot ajavat kokoaikatyöasiaa, mutta eivät kysy meidän työntekijöiden mielipidettä. Lomautuksia liitto vastustaa ja nyt on menty siihen, että jos et halua/jaksa/ei riitä ammattitaito muihin töihin, niin sinun on otettava palkatonta lomien ajaksi, koska lomapäivät eivät riitä kesä-, syys-, talvi- ja joululomien ajaksi.
Viime vuonna otin palkatonta eri jaksoissa yhteensä kuukauden verran. Se on oma valintani oman jaksamiseni vuoksi. Jos opettajat ja oppilaat väsyvät ja tarvitsevat lomansa, niin kyllä me ohjaajatkin väsymme ja tarvitsemme lomamme. Nyt tuntuu, että meillä teetetään "kaikenmaailman" töitä loma-ajat, jotta ammattiliitot saavat rahansa palkoistamme, eivätkä vaan joudu maksumiehiksi lomautusten aikana.

Siirrymme pikkuhiljaa muihin töihin.

1

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toinen KKO

      Juuri näin. Nyt ollaan huonontamassa koulunkäynninohjaajien työssäoloa ja näin ollen myös avustamista tarvitsevien lasten oloja.

      Kyllä on liikaa pikkuherroja keksimässä kapuloita rattaisiin. Tässä taitaakin olla koulunkäynninohjaajien alasajo. Me kyllä joustetaan, mutta esimiehet ja muut pikkupomot kiristävät siimoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      591
      4071
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3418
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2959
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2901
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2234
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2171
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2107
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1935
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1930
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1879
    Aihe