Miksi ei saa heitellä keppejä?

koirapuistoilija

Luin juuri yhestä keskustelusta, ettei jossain koirapuistossa saa heitellä keppiä?
Onko yleinenkin sääntö? Meinaatteko että tulee koirille tappelu?

Raahessa ainakin koirapuistossa ei ole niin hirveänä porukkaa ja aika vakkari käyttäjät yleensä käyttää niin täällä ainakin heitellään keppejä melkein kaikki.

Olisi kiva tietää jos yleensä ei saa, kun olisi vähän nolompaa joskus toisella paikka kunnalla mennä puistoon ja sitten saada ensi töikseen torut kun lähtisin keppiä viskaamaan : /

39

1779

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 23-5

      Tappeluriski siinä on olemassa, jos ei vuorenvarmasti tiedetä kaikkien paikalla olevien koirien sitä heittelyä sietävän. Jos joku toinen onkin nopeampi ja ehtii saada kepin ensin, voi koira jolle se oli tarkoitettu, kiskaistakin raivarit päälle ja vaatia keppiään takaisin.

      Keppionnettomuudetkaan eivät ole aivan tuntemattomia, vaikka heittäisit vain yhdelle koiralle. Omalleni meni kerran keppi kärki edellä syvälle kurkkuun, kielen alta. Nyt on yhden tuttavan koiralla tikit kitalaessa, kun keppi tökkäsi siihen suuntaan.

      • koirapuistoilija

        Entä jos kaikki koirat on puistossa sellasia, että on kysytty että onko omistuksenhalua ja kaikki ovat sellaisia tuttuja koiria, että tietää ettei ongelmia pitäisi olla ja että keppi ei olisi terävä ja tikkuinen, niin voiko sitten heittää?

        Kiitos vastauksesta muuten :)


      • säännöt kieltää
        koirapuistoilija kirjoitti:

        Entä jos kaikki koirat on puistossa sellasia, että on kysytty että onko omistuksenhalua ja kaikki ovat sellaisia tuttuja koiria, että tietää ettei ongelmia pitäisi olla ja että keppi ei olisi terävä ja tikkuinen, niin voiko sitten heittää?

        Kiitos vastauksesta muuten :)

        Älä heittele, olen nähnyt tälläisten tapaustenkin ottavan yhteen ja kunnolla, eli parhaat kaverukset aikansa juoksevat yhdessä kepin perässä ja yhtäkkiä tulee ilmi riita, ja sitten erotellaan....Jos ei osaa lukea sääntöjä, on parempi pysyä pois koko puistosta.


      • ostapallovaikka
        koirapuistoilija kirjoitti:

        Entä jos kaikki koirat on puistossa sellasia, että on kysytty että onko omistuksenhalua ja kaikki ovat sellaisia tuttuja koiria, että tietää ettei ongelmia pitäisi olla ja että keppi ei olisi terävä ja tikkuinen, niin voiko sitten heittää?

        Kiitos vastauksesta muuten :)

        Miks o pakko heittää keppiä, kun tiedetään että se voi läpäistä koiran suun, ja aiheuttaa lääkärioperaation???


    • itsekseenheittelijä

      Tappeluhan siellä voi syntyä jos useampi koira hamuaa sitä keppiä, mutta itse en lähtisi mitenkään torumaan (oma koirani ei kepeistä/leluista välitä jätän torumisen niille joille se on ongelma)

    • Jep!

      Joo, niin se on ainakin tuolla viertolan koirapuistossa. Kokemuksia keppien heittelystä on sen verran. Kerrompa nyt yhden kokemukseni: Olin koirapuistossa novascotiannoutaja narttuni sekä parsonrusselinterrieri urokseni kanssa. Siellä ei ollut ketään muita kuin me joten päätin sitten alkamaan heittämään keppiä koirilleni. Siitähän sitten tuli riita. Parsonpoikani sai köniin tollerinartultamme vaikka ovat parhaat kaverit. Siitä tuli sitte eläinlääkäri reissu.

    • Caucasiansd

      Heitä palloja tai kumiankkaa, ei tule haavereita. Tehdään sellainen vasemmistolainen tasapäistävä ratkaisu: "kun kaikilla ei ole keppejä niin osalle voi tulle paha mieli niin kielletään keppien heittely?" Muistan kun minulta lapsena kiellettiin koulussa taskulaskin tällä perusteella. Nyt aikuisena vaadin mersuja kiellettäväksi koska mulla ei ole ja mulle tulee paha mieli.

      • LässynLässyn

        Samaistatko itsesi koiraeläimeen???


    • enerkiapakkaus

      Jos koira on yksin omistajansakanssa tarhassa, voi keppejä heitellä. Kuitenkin kannattaa olla tarkkana, ettei keppi ole terävä. Minulla itselläni on itsetehtyjä pyöreäpäisiä keppejä, ne ovat tehty puuharjanvarresta. Pallojakin tietenkin on. Jos tarhaan ilmestyy samallepuolelle koira, tietenkään en silloin keppiä heittele, jottei synny riitatilannetta.

      • köyhähuvivoimaksaa

        Nykyään on ihan lelujakin koirille, kepit, on vaarallisia vaikka halpoja.


    • sharing is caring

      Lähestulkoon jokaikisessä koirapuistossa missä yleensäkkään lukee säännöt on myös tuo ettei keppejä, kiviä tai omia leluja saa heitellä koirapuistossa. Kaikki koirat kun eivät osaa jakaa leluja, siksi tuo sääntö turhien puremien välttämiseksi.

      Ensitöikseen kannattaa tietysti kysyä kaikilta paikalla olijoilta onko ok jos heität kepin. Jos joku ei ole täysin varma koiransa suhtautumisesta asiaan kannattaa heittelyleikit jättää toiseen kertaan, jos taas kenelläkään ei ole mitään sitä vastaan voi keppiä hyvillä mielin heitellä koirapuistossakin - kannattaa tosin tiedostaa se että se keppiä ei välttämättä tuodakkaan sinulle takaisin vaan se lähtee koirien keskenäiseen leikkiin. Meilläkin päin moni tuo jopa oman pallon tai narulelun koirapuistoon, kysyy aina saako heitellä, ja sillä sitten leikkii jopa kymmenen koiraa kaikessa sovussa. :)

      • kaikki ei noudata

        No ei niitä sääntöjä kukaan lue, vaan onpa sitten tullut poliisit lukemaan ja muutama koira on poliisilta saanut porttikiellon puistoon.


    • ei mielellään

      Itse en koirakouluttajana pitäisi hyvänä ideana keppien heittämistä koirapuistossa. Kyseessä on pieni, rajattu alue, jossa vastoin kaikkia "luonnonlakeja" vieraittenkin koirien pitäisi tulla toimeen keskenään.

      Sitä tavoitetta ei edistä koiran kiihdyttäminen (keppien heittely lisää koirien stressitasoa joka jo muutenkin on korkealla puistoympäristössä).

      Olen aina yrittänyt julistaa sitä "evankeliumia" että koirapuisto ei ole koirille hyvä paikka, mutta tulokset julistuksestani eivät ole menneet perille.

      • Doggie

        Itse en omia koiriani vie ikinä koirapuistoon. Ensinnäkin koira on luotu kulkemaan omistajansa vierellä eikä olemaan suljettuna häkissä monen epätasapainoisen koiran kanssa. Toiseksi taudit, kuinka moni on nähnyt että rokotuskortteja tarkistetaan puistojen porteilla. Kolmanneksi laiskat ja välinpitämättömät ihmiset jotka luulevat tietävänsä koirista kaiken ja käyttäytyvät sen mukaisesti. Koiraa voi sosialistaa muullakin tavalla ja ei kauhean hyvin näytä oppi menneen perille kun joka kerta kuulee puistoissa olleen tappeluita.


      • Hjorthund

        Samaa mieltä. Koirien leikkihaka on yleensä liian pieni liian monelle koiralle. Jos samat korttelinkoirat käyvät siellä ja tuntevat toisensa voi koirilla olla mukavaa mutta jos uusi koira ilmestyy piiriin niin voi olla että vakiskoirilla on reviirin puolustus halu varsinkin jos ne ovat väliaiakaisesti laumaantuneet yhteen tottumuksesta. Jos syntyy riita tarhassa jossa ei edes ole pakeutumis mahdollisuutta on hyvin vaarillinen tilanne vieraalle koiralle jos vakiskoirat liittyy puolustusryhmään yhtä vastaan. Onneksi koirat yleensä toimivat hyvin kun ovat tottuneet ja oppineet koirakielen. Olen koirapsykoloogi Ruotsissa, anteeksi kielelliset virheet.


    • oulussa säännöt

      Olen ollut muutaman kerran koirapuistossa, jossa idiootit ovat alkaneet nakella keppejä/palloja koiralleen, sieltä on toinen koira tullut ja päättänyt että tuo keppi/pallon on hänen, sitten on heikompi koira ulissut, kun turpiin on tullut niin että tukka lähtee. Oma koirani ei tappeleen ala, muttei anna palloja eikä keppejä pois, on muutaman pallonkin hajottanut, mutta eipä ole minun eikä koirani vika, säännöt ainakin oulussa on selvät, mitään ei heitellä jos on toisia koiria paikalla.

      "Koirapuistojen säännöt saattavat vaihdella jonkin verran paikkakunnittain, tässä kuitenkin muutamia yleisiä ohjeita, joita olisi hyvä noudattaa:

      - Älä tuo puistoon sairasta, vihaista tai kiimaista koiraa

      - Huolehdi, että koirasi rokotukset ja madotukset ovat kunnossa

      - Varmista, että koirasi tulee toimeen muiden koirien kanssa

      - Pidä puiston portti / portit aina suljettuna

      - Pidä koira aina irallaan, myös kaulapanta tai valjaat on syytä ottaa pois

      - Koiraa ei saa jättää yksin ja valvomatta aitaukseen

      - Jokainen koiranomistaja on vastuussa lemmikistään ja sen tekemisistä

      - Älä heitä keppejä, lumipalloja tai kiviä, äläkä tuo puistoon omia leluja

      - Pidä puisto siistinä keräämällä koirien jätökset niille tarkoitettuihin astioihin

      - Huolehdi, ettei koirasi haukunnallaan häiritse ihmisten yörauhaa (klo 22 – 07)"

      • Kaikkea muuta noudatetaan paitsi että valjaat aina päällä siltä varalta että tulee tappelu. Helpompi erottaa koirat. Oma lelu joskus mukana mutta sillä ei leikitä jos paikalla muita.. Keppien heittely ei ole kiva jos vahingossa heittää toista tai jos on paikalla sellaisia koiria jotka eivät saa leikkiä kepeillä. Itsekkin yritän välttää että koira puree puukeppejä mutta silloin tällöin kun oikein leikityttää niin en kiellä :)


    • leikkikaverit

      Mä oon tehny sitä että sovitaan kaverikoirien kanssa treffit puistoon ja otetaan leluja mukaan (2uros ratikkaa ja 2 narttu rotikkaa,yks narttu bull masriffi) ja jos puistossa ei ole muita koiria niin heittelemme leluja ja annamme koirien leikkiä niillä,mutta heti kun tulee oudomoi niin otamme lelut pois ja laitamme laukkuihin piiloon, tai jos on joku tosi tosi tosi tosi tuttu koira niin annamme heidän leikkiä. Muutoin ei.

      • kaitajuat

        Paitsi ettei noiden koirien kanssa tule kukaan muu sinne puistoon.


      • suvaitsevaisuutta
        kaitajuat kirjoitti:

        Paitsi ettei noiden koirien kanssa tule kukaan muu sinne puistoon.

        Meilläkin on ns.koiratreffit tiettyinä aikoina, jolloin muita koiria harvemmin puistossa. Koirat ovat koulutettuja ja omistajat ovat tuttuja keskenään, mitään pahempaa ei ole koskaan sattunut. On siellä usein joku pienempikin leikkinyt muiden mukana, koirapuistohan on kaikille avoin.
        Mikäli oma koira on arka/ aggressiivinen toisille, kannattaa poistua puistosta/ kysyä ennen sisääntuloa, minkälaista jengiä paikalla. Koiran luonnehan ei ole aina koosta tai rodusta kiinni.


    • yhtenäpäivänä

      Pari päivää sitten oli ikävä, kun erään suuren kultaisennoutajan omistaja heitteli keppiä koiralleen VAIKKA se ärähti joka kerta, kun joku muukin yritti tavoitella keppiä. Olisi voinut tajuta ekasta kerrasta, ettei ainakaan jatka heittelyä, mutta ei. Lähdettiin sitten menemään. Jos olisi tullut lähemmäs, olisin maininnut asiasta.

      • päiväpilalla

        On se vaikeata kun niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kepakon heitto koiralle tai koirille saadaan tehtyä iso ongelma ja tunteet nousee pintaan.


      • eiollenkaanvaikeaa
        päiväpilalla kirjoitti:

        On se vaikeata kun niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin kepakon heitto koiralle tai koirille saadaan tehtyä iso ongelma ja tunteet nousee pintaan.

        Ongelman aiheuttaa siitä kepakosta aiheutuva riita koirien kesken, ei itse kepin heittely. Sitä koiratappelua ja siitä johtuvaa mahdollista eläinlääkärikäyntiä sillä heittelykeillolla koetetaan välttää.


      • vadelmatarha
        eiollenkaanvaikeaa kirjoitti:

        Ongelman aiheuttaa siitä kepakosta aiheutuva riita koirien kesken, ei itse kepin heittely. Sitä koiratappelua ja siitä johtuvaa mahdollista eläinlääkärikäyntiä sillä heittelykeillolla koetetaan välttää.

        eikös terve kilpailu ole ihan mukavaa katseltavaa? Säännöt on tietenkin sääntöjä ja puistossa niitä tulisi noudattaa mikäli siellä jostain syystä haluaa aikaansa viettää.


    • nosikshei

      Koska virtsaaminen yleisellä paikalla on rikos.

      • sdfhdggjjbjmjb

        mä kyl heitän kepillisen vettä tuolla kuten koiratkin tekee


    • noheivaan

      Jos osuu ihmiseen tai koiraan? muuten ihan outo sääntö

    • Noutajat

      Oma koirani on hulluna keppeihin, eikä osaa lopettaa noutamista jos joku vain heittää. Usein koirapuistossa koira on ihan läkähdyksissään, kun keppi vain lentää ja kukaan ei usko, jos omistaja huutaa, että ÄLÄ HEITÄ SITÄ KEPPIÄ VAIKKA KOIRA SEN SINULLE TUOKIN! Koiran kieltäminen toimii siihen asti, että joku toinen katsoo vierestä ja lässyttää jotain "no voi, kiellettiinkö leikki, tuo tänne niin minä heitän..." ja koirahan tuo. Voisin kuvitella tämän olevan usean noutajan omistajan ongelma!

      • turpiinheittäjille

        Käske noiden tapausten lukea säännöt, jos eivät suostu lopettamaan, soita poliisi paikalle, jotka sitten lukevat ne säännöt ja käskee poistumaan. Sellaiset joille säännöt on liian vaikea omaksua soitetaan poliisi, muuallakin.


    • kusikielto

      Heitin kepillisen koirapuistoon jaheti oli mielensäpahoittajat kimpussa, haukkuivatkin oikein lahjakkaasti. Eläköön koirapuisto ja sen asukit!

      • Säädyllisyys

        Ihme ettet paskonu sinne samalla ja pyytäny toisilta paperii. Ai niin.. ethän sinäkään pyyhi persettäsi koska ei koiratkaan pyyhi. Sulla on tavat kuin elukalla.


      • Veikkaampa

        Varmaan vielä yritit nylkyttää uroskoiraa mutta se murisi ja näytti sulle hampaitaan.


    • minunminunminun

      En itse käytä koiraani koirapuistoissa, mutta voisin kuvitella, että lelujen heittely on kielletty ihan syystä. Oma koirani on äärimmäisyyksiin asti kärsivällinen. Koirakaverit saavat repiä ja raastaa leikkiessä, eikä poitsu hermostu. Paitsi silloin kun joku kavereista löytää ihan minkä tahansa "kikkareen", oli se sitten keppi, lelu tai sammaleen pala. Ja siitähän syntyy tappelu, ellei toinen anna periksi. Koirani omistaa omasta mielestään kaikki "lelut". Eli näin omasta näkökulmasta katsottuna kaikki lelut voivat aiheuttaa pahankin tappelun, varsinkin jos koirat eivät ole tuttuja keskenään..

    • selväksituli

      Koirapuistossa kepittäminen siis kielletty.

    • ensinäytös

      No saadana, ne gebithän ovad Abrahamin pyhäinjäännös bergele. Niiden gohtalo on Ismon hansan käsissä ja ilmAn suolaa ei ole koiria. Heidän jumalansa palvoo Sebboa. Ostaisitko makkaaraa ilman nauriksia? No sata vuotta sitten ihmisten oli paggo juu

    • 34567890

      Keppi pelkästään on vaaraksi koiralle, voi mennä kitalaesta läpi, näin on monelle koiralle käynyt.Siksi kannattaa heitellä turvallisia laadukkaita leluja keppien sijaan.
      Korapuistoissa ei saa heitellä lelujakaan, koska se voi aiheuttaa tappelun koirien välille.
      Oma koirani on ns.pallofriikki.Jos heität pallon tai mitä vaan, sen on pakko se saada myös hakea.Se ei kestäisi kilpailua pallosta, vaan ottaisi pallon toiselta koiralta keinoja kaihtamatta.On rodultaan ja luonteeltaan domonoiva, joten ei kunnioita muita koiria tuossa tilanteessa.Eli jos heittelisit palloasi tai keppiäsi puistossa jossa olisi myös minun koirani, koirani hakisi keppisi tai pallosi vaikka se olisikin jo koirasi suussa.Jos koirasi ei sitä suosiolla antaisi, minun koirani ottaisi sen siltä väkisin.Monet koirat ovat hyvin kilpailuviettisiä, ja anastavat kepin tai pallon toiselta koiralta, tappelujahan siitä seuraisi jos niitä heitteilisi koirapuistossa.Eli, jätä keppisi ja lelusi kotiin.Heittele,jos muita koirai ei ole paikalla.

      • tarkkanasaapiolla

        Tuota kitalaesta läpi juttua en ole koskaan kuullutkaan!


    • uteliasaatu

      Kellään kokemuksia hyviä tai huonoja mitä on tapahtunut kun keppejä heitelty koirapuistossa?

    • Labra

      Täällä heitellään tennispalloja, eivät maksa paljon, eikä kukaan valita, kunhan on opetus sujunut hyvin, että milloin palata käskystä isännän/emännän luokse, ja koskee myös "naapurienkin" koiria.....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1428
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      962
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      682
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe