Rotikka pelkoa

:))))

Itselläni on paha tapa olla vähän varautunut ja hermostunut rotikoita kohtaan jos vaikka koirapuistossa sellainen tulee siihen tervehtimään, uskaltanut olen yhtä silittää kun se siihen tuli oikein seisomaan ja oli kättä haistellut hetken, kylkiä vähän aikaa silittelin ja yksi nojasi vain jalkoihin ja heilutti leppoisasti häntää ja sainkin todeta että hei, ei ne kaikki pahoja ole

Rotikkapelkääjänä itsekkin myönnän yleistäväni ja yritän päästä tästä tavasta eroon koska tunnen ainakin muutaman todella hyvin koulutetun rotikan joista toinen oli juuri tuo joka antoi tosi hyvin silitellä ja nauttikin siitä ja toinen on muuten vain todella pitkäpinnainen ja hyvin koulutettu.

Silti en oikein ole päässyt tästä pelostani yli ja vaikken rotikkoja erityisesti väistäkkään, en nyt ole niiden suurempi ystäväkään, kun kumminkin nykyisin niitäkin on jalostettu aika paljon ja monet ostavat vain suuren ja badassin koiran jota sitten eivät osaa kouluttaa joka lisää vain rotikalle pahaa mainetta,
lisäksi vissiin nykyisin aika heikkohermoisia? tuttavani tutulla oli nähtävästen ollut juuri yleisesti hyvin koulutettu yksilö jolta sitten yksi päivä napsahti ja kun omistaja tuli ovesta sisään kävi käteen kiinni ja karkasi ja puri toistakin, koira jouduttiin lopettamaan.

Tälläisten heikkohermoisten ja huonosti koulutettujen yksilöiden vuoksi rotua pelkään vähäsen, kun kumminkin niin suuri ja voimakas koira, sama juttu muittenkin suurten koirien kanssa joilla on nykyisin jalostuksessa usein mennyt vikaan (heikkohermoisuus) tai muuten vain ihmiset ostavat 'pahis' koiraksi ja eivät kouluta...

Olen kumminkin katsonut esim youtubestakin videoita juuri tuollaisista lepposista rotikoista

Toivoisin, että jotkut voisivat tähän keskuteluun omaa kantaansa kertoa rotikoista, sekä huonoista/että hyvistä kokemuksista? Haluaisin omaa kantaani rodusta saada vähän vankemmaksi, enkä vain pelätä huhujen takia kaikkia yksilöitä kun on niitä hyvähermoisia ja hyvin koulutettujakin joita saisi pelätä vähemmän kuin vaikka jotain naapurin vesikauhuista pikku koiruutta joka ei ole saanut minkään sortin koulutusta : 'D (itsekkin olen kyllä pikkukoiran omistaja mutta on myös keskikokoinenkin)

Sori jos olen loukannut joitain rotikan omistajia, en siis mitenkään yleisesti rotua dissaa, mutta siitä kun on kuullut vain niin paljon pahaa niin on vaikea olla olematta varuillaan :(

26

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On vain hyvä

      olla niiden kanssa vähän varovainen. Niistä kun ei oikein naamanilmeistä pysty ihminen lukemaan koska se sitten napsahtaa. Yleisesti kuitenkin mitä näitä nähnyt niin ovat ihmisille aikasta lepposia kavereita. Toisin kuin koiralleni sen kanssa tavatessa näitä. Niistäkin enemmistö kulkee nätisti ohi vaikka oma koira sitten ulvoisikin kuin syötävä. Mutta se pieni vähemmistö sitten taas ei.

      Ja sitäkään en käsitä miksi tuo mun rekku aina tykkää riekkua ja härnätä niitä. Ei vissiin nuorena saanut tapella niiden kanssa tarpeekseen tai saanut riittävän montaa kertaa turpiinsa niiltä. Lähes kaikki muut rodut ohitellaan aikasta nätisti. Mutta rotikat, not!

    • nice dogs

      Oma ensi kohtaamiseni rodun edustajan kanssa oli ollessani n. 10v kun ystäväni perheeseen muutti aikuinen kookas kodinvaihtaja urosrotikka. Äitini pelkäsi kuollakseen tuota lempeää jättiläistä sillä tällä oli tapana "höristä" (=kuulostaa kuorsauksen ja murinan sekoitukselta) tyytyväisyyttään, minusta tuo oli vain äärettömän herttaista. Se koira oli kyllä yksi ylikasvanut sylikoira, aina perässä kerjäämässä huomiota ja yrittämässä miellyttää kaikin keinoin. Oli myös uskomattoman hyvin koulutettu ja totteli jopa meitä lapsia kuuliaisesti tilanteessa kuin tilanteessa ja kärsivällisyyttäkin sillä riitti pienempien lasten kanssa vaikka muille jakaa.

      Sittemmin noita rotikoita on näin koiraharrastajana tullut nähtyä enemmänkin. Nuorta ja vanhaa, kouluttamatonta ja toko mestaria. Yhteisinä piirteinä näillä kaikilla on ollut pitkä pinna, ystävällisyys ja leppoisa luonne - rotikka on yksi rotu joka ei turhasta hötkyile! Tyypillinen rottweiler on itsevarma, hyvä hermoinen ja uskollinen kumppani.

      Nykyään vähän joka rodussa esiintyy ikävä kyllä myös tuota heikkohermoisuutta mutta rottweilerin kohdalla tälläiset yksilöt ovat kyllä yhä melko harvassa. Osaamattomia omistajia kannattaa kyllä varoa oli hihnan päässä mikä koira tahansa mutta ihan tavallisen omistajan käsittelyssä tavallisessa rotikassa ei ole mitään pelättävää. :)

    • 2+12

      Minulla on pääasiassa enemmän huonompia kuin parempia kokemuksia rottweileristä. Lähes aina vastaantulevat rotikat nostavat sellaisen metelin, onneksi oma koirani ei noteeraa niitä mitenkään. Toisinaan näyttää, ettei omistaja jaksa koiraansa hallitakaan.

      Harvemmin vastaan tulee nätisti käyttäytyvä rottweiler. Muutaman kerran koirapuistossa on sellainenkin ollut, ja myönnän, että kokoajan siinä on ollut hieman varautunut ja valmiina toimimaan, vaikka koira olikin ihan lälly ja hinkui koiraani vain leikkiin kokoajan.

      Itse en rotua sillälailla pelkää, mutta pidän sitä hieman arvaamattomana toisten koirien kanssa, vaikka ei kaikki arvaamattomia olekaan. Mutta koska suurin osa tapaamistani rotikoista ovat olleet enemmän ja vähemmän koira-aggressiivisia, niin olen varautunut niiden kanssa.
      Jos jossain junassa, bussissa, kadulla jne tulee vastaan rotikka (ja itsellä ei koiraa mukana), niin ei siinä mitään aihetta pelolle tai varautuneisuudelle ole. Turhaa hysteriaa.

      En kuitenkaan tuomitse rotua. Minusta rottweiler on hieno rotu, mutta näin sivullisen silmin on jotenkin helppo tuomita, kenelle rotu sopii. Pääasiassa näen vain sellaisia, kenelle rotu ei sovi. Harkitsin itsekin yhdessä välissä rottweileriä, mutta luovuin ajatuksesta, koska en ollut varma, pystyisinkö tarjoamaan rotikalle tarpeeksi aktiivista kotia, jotta sen psyyke ei kärsi. Minusta rotikat ovat työkoiria, eivät pelkkiä lenkkikavereita, ne tarvitsevat muutakin kuin peruslenkitystä.

    • :))))

      Kiva kuulla muittenkin ihmisten mielipiteitä tästä rodusta : )

      Itsekkin tosiaan olen melkein kuullut tosi paljon juuri huhuja ja tarinoita tälläisistä rotikoista joilla on joku päivä napsahtanut, mutta mitä olen itse vaikka lenkillä nähnyt niin eipä ole yksikään vielä hihnaräyhännyt, ennemmin ovat juuri vaikka monet terrierit saattaneet äristä....

      Yritän tässä mielipidettäni rotikasta saada vähän neutraalimmaksi, itse en hankkisi mutta osaavan kouluttajan käsissä ovat komeita ja kauniita koiria. En ole varma pääsenkö koskaan varautuneisuudestani eroon juuri tuollaisten osaamattomien ostajien vuoksi, mutta toisaalta juuri nuo hyvin koulutetut korjaavat mielipidettä :)

    • aina silittelen

      Rotikat ovat yleensä ihmisystävällisiä, mutta eivät koirapuistokoiria, eivät tule kaikkien koirien kanssa toimeen, varsinkaan saman sukupuolen.

    • rooooi

      Mua ärsyttää se ku yhel tuttaval o naapuris rotikka, sillai tosi hyvi kouluettu niiku vartijakoiraksi, et sen niiku pitäis pysäyttää se 'rikollinenyms' mut ei käyä kiinni, ja kans tottelee sitä omistajaa tosi hyvi, mut sit se se omistaja onki hyvä pelkästää kouluttamises, ku sit on muuten ihan vastuuton.
      Pitää rotikkaa pihalla irti ja sit kerran se oli hämäräl ollu pihal irti niiku tutun mies oli tullu pihaa, oli rotikka kaatanut ja siin pääl seisso murissu ja pitäny siinä miestä ainaki tunni, enne ku rotika omistaja oli tullu ulos ja komentanu pois, vaikkei ollukaa kiinni käyny, ei koiraa ny täysi vahtimat saa jättää ei-aidatulle alueelle etenkään tollalailla koulutettua.
      Tapaus vissii toistu monta kertaa monienki naapureitten kaa, et aina tuli koira seisattaa ja murisee siihe ku omistaja ei ollut paikalla, ku jätti omistaja koiran monesti irti pihaa, myöhemmi jou'uttii hyvi kouluettu koira lopettaa, koska omistaja ensi o kouluttanu tollaseks, mut sit jätti aina vastuuttomast pihhaa.

      Rotikatki usei ns. pahoja koirii just tollaste vastuuttomien omistajie takia, mut samaha se ois ollut jonki toiseki iso rodu kaa, sais ihmiset vähä miettii mitä koiriensa kaa kanttii ja ei kantti tehä

    • ei niit kai oo

      Onko sellasiakin rotikoita jotka ei räyhää ohituksessa, koiralle varmaan, eikä ihmiselle?
      Ei oo kohdalle osunu, kaiki räyhäävät, ohittavat karvatpystyssä , sitä hyvin koulittua rotikka ohittajaa odotellessa -_-

      • Pro koirat

        Onhan noita, täällä ainakin 100% rotikoista, eli 2 kpl. Toinen halusi leikkiä koirani kanssa, ja toinen sieti koiraani, mutta ei halunnut olla tekemisissä, ei ollut kuitenkaan vihainen. Siitä en tiedä miten muut koirat kohtaavat, mutta kelpo koiria ovat olleet näin omasta vinkkelistä katsottuna.


    • Tervettä pelkoa; koskaan ei voi tietää onko siellä hihnan toisessa päässä asiaan lainkaan perehtynyt tapaus.

      Eihän tuosta nyt kauaa ole kun blondin rotikka rupesi kaupan edessä rähisemään joillein papparaiselle, kun pappa muutaman metrin päässä kumartui laittamaan lenkkareita paremmin kiinni. -Voi mahdoton miten arvaamattomasti käyttäytynyt pappa!
      Blondi melkein jaksoi pidellä urosta, kaksin käsin roikkui kiinni koirassa, joten kävelin siihen vällin ja käskin koiran hiljaiseksi; siihen se jäi leuka väpättäen katsomaan...

      Sen verran sosiaalistettu ja koulutettu koiraa, että rähisi muillekin ohikulkijoille; kannattaa todellakin väistää, jollei ennestään tiedä koiraa kiltiksi ja taluttajia päteviksi koiranpitäjiksi.

      • Koskee kaikkia!

        Koskee kaikkia koiria en välitä saada puremaa perhoskoiraltakaan!


      • Tokitoki!
        Koskee kaikkia! kirjoitti:

        Koskee kaikkia koiria en välitä saada puremaa perhoskoiraltakaan!

        Mutta jos joutuisit/saisit valita kummalta maistaisit hammasta, niin tuskin rotikka olisi ykkösvaihtoehtosi. Vai kuinka?


      • Aivan sama
        Tokitoki! kirjoitti:

        Mutta jos joutuisit/saisit valita kummalta maistaisit hammasta, niin tuskin rotikka olisi ykkösvaihtoehtosi. Vai kuinka?

        Tuollaista valintaa ei tarvi tarvi tehdä. Valitsen olla saamatta hammasta yhdeltäkään rotikalta perhoskoiralta tai mikä puudeli sinulla onkaan. Keinot on samat piskiin katsomatta. Vielä en ole purruksi tullut mutta kauimpaa kiertäisin ne joilla on kaksi tai enempi koiria talutuksessa.


      • Kierräkierrä
        Aivan sama kirjoitti:

        Tuollaista valintaa ei tarvi tarvi tehdä. Valitsen olla saamatta hammasta yhdeltäkään rotikalta perhoskoiralta tai mikä puudeli sinulla onkaan. Keinot on samat piskiin katsomatta. Vielä en ole purruksi tullut mutta kauimpaa kiertäisin ne joilla on kaksi tai enempi koiria talutuksessa.

        Kierrä vaan, ex-naapurillani oli 5 tipsua (oli kasvattaja), ihan yksin käveli laumansa kanssa aina. Niistä mussuista ei ollut muuta haittaa kun haukku, ja sekään ei ketään satuta. Itelläkin kaks koiraa ja nekin vaan ääntelee, mutta hyvä tietää että asennevammaiset pysyy kauempana!


      • Eipä yllätä
        Kierräkierrä kirjoitti:

        Kierrä vaan, ex-naapurillani oli 5 tipsua (oli kasvattaja), ihan yksin käveli laumansa kanssa aina. Niistä mussuista ei ollut muuta haittaa kun haukku, ja sekään ei ketään satuta. Itelläkin kaks koiraa ja nekin vaan ääntelee, mutta hyvä tietää että asennevammaiset pysyy kauempana!

        Siinä taas yksi räköttävien koirien omistaja. mahtaa olla hyvin hallussa kaikki muukin sitten. Jotkut saa koirat olemaan räköttämättä. Ota siitä tavoite itsellesi ja kuulu niihin harvoihin. Ei se räkötys mitään linnunlaulua ole.


      • Kierräkierrä
        Eipä yllätä kirjoitti:

        Siinä taas yksi räköttävien koirien omistaja. mahtaa olla hyvin hallussa kaikki muukin sitten. Jotkut saa koirat olemaan räköttämättä. Ota siitä tavoite itsellesi ja kuulu niihin harvoihin. Ei se räkötys mitään linnunlaulua ole.

        Ääntelee = toinen vinkuu kun haluaa tutustumaan, toinen räksyttää noin puolelle vastaantulevista koirista
        Ei pure, eikä hyökkäile.

        Siinä taas yks toisten arvostelija jolle kelpaa vaan paras... Muiden koirat perseestä koska...eivät ole sun rakkeja. Mulla ihanat koirat joista toisen ainoa ongelma on joidenkin koirien haukkuminen. Huikamala!!!! Kyllä on hermot pienestä kii, mee jonnekin vihanhallintakurssille. Eipä mua häiritse muidenkaan koirien haukku, perkele ku se on vaan ääntä. Antaa haukkua, ei se ole multa pois.


      • 17+5
        Kierräkierrä kirjoitti:

        Ääntelee = toinen vinkuu kun haluaa tutustumaan, toinen räksyttää noin puolelle vastaantulevista koirista
        Ei pure, eikä hyökkäile.

        Siinä taas yks toisten arvostelija jolle kelpaa vaan paras... Muiden koirat perseestä koska...eivät ole sun rakkeja. Mulla ihanat koirat joista toisen ainoa ongelma on joidenkin koirien haukkuminen. Huikamala!!!! Kyllä on hermot pienestä kii, mee jonnekin vihanhallintakurssille. Eipä mua häiritse muidenkaan koirien haukku, perkele ku se on vaan ääntä. Antaa haukkua, ei se ole multa pois.

        Ei ne lapsetkaan huvikseen itke..... Eikö kannattaisi löytää syy räksyttämiselle, se ei ole pelkkää ääntä.


      • Kierräkierrä
        17+5 kirjoitti:

        Ei ne lapsetkaan huvikseen itke..... Eikö kannattaisi löytää syy räksyttämiselle, se ei ole pelkkää ääntä.

        Kuka sanoo ettei ole yritetty? Nuori koira kyseessä, koulutus kesken. Ei se haukku silti mitään tee, ja jos vastaantuleva koira haukkuu, sekään ei haittaa. Muuten paitsi että haukkuva koira saa mun koirankin haukkumaan, vaikka siihen asti ois ollut hiljaa. Joka päivä alkaa koulutus alusta, vaikee saada otetta mistään, kun aina ollaan lähtökuopissa. Ja joihinkin koiriin reagoi, kaikkiin ei, riippuu koirasta.

        Lapset muuten itkee joskus huvikseen, turhaan kiukuttelevat että saavat tahtonsa läpi.


      • sdsd
        Kierräkierrä kirjoitti:

        Ääntelee = toinen vinkuu kun haluaa tutustumaan, toinen räksyttää noin puolelle vastaantulevista koirista
        Ei pure, eikä hyökkäile.

        Siinä taas yks toisten arvostelija jolle kelpaa vaan paras... Muiden koirat perseestä koska...eivät ole sun rakkeja. Mulla ihanat koirat joista toisen ainoa ongelma on joidenkin koirien haukkuminen. Huikamala!!!! Kyllä on hermot pienestä kii, mee jonnekin vihanhallintakurssille. Eipä mua häiritse muidenkaan koirien haukku, perkele ku se on vaan ääntä. Antaa haukkua, ei se ole multa pois.

        Hah hah vai rakkeja :) olen huomannut sen ennenkin että kun ei itse hommaa osata ja koirien käytös hävettää, muuttuu toisten koirat rakeiksi jne.
        Minun rakkini ei räksytä kun en ole sellaista oikeutta antanut :)
        En tarvitse vihanhallintakurssia mutta sinä näemmä tarviit. Koira heijastaa omistajansa käytöstä, joten ihmekös se miten sinun koiras käyttäytyy.
        Jotkut osaa jotkut ei :) ... mutta kaikille niitä koiria annetaan silti.


      • Kierräkierrä
        sdsd kirjoitti:

        Hah hah vai rakkeja :) olen huomannut sen ennenkin että kun ei itse hommaa osata ja koirien käytös hävettää, muuttuu toisten koirat rakeiksi jne.
        Minun rakkini ei räksytä kun en ole sellaista oikeutta antanut :)
        En tarvitse vihanhallintakurssia mutta sinä näemmä tarviit. Koira heijastaa omistajansa käytöstä, joten ihmekös se miten sinun koiras käyttäytyy.
        Jotkut osaa jotkut ei :) ... mutta kaikille niitä koiria annetaan silti.

        No, elämä voi potkia muuten päähän mutta koirat hoidan hyvin. Ja kenenkään on aivan turha tulla käkättämään mun koirista, kun eivät niitä tunne. Kyllä näkee ihmisten ennakkoasenteet; vedetään koira kireelle, ja omalle naamalle "v---- mitä asennevammaisia" -ilme, ja kuljetaan pipo syvällä päässä. Ja vielä oletetaan tietävänsä miten meillä eletään, HAH!! Vaan siksi että koira haukkuu. Vaikka ainoa mitä meidän haukkuja just tarvii, on niitä KOHTAAMISIA muiden koirien kanssa, sosiaalisia kontakteja, ja opetustilanteita. Ja ei, kaikki vetää kovaa ohi kun olis poliisi perässä, sosiaalista koiraa nyt siinä sitten. Ei tuttujen kanssa voi tuota tehdä, kun koirat tuntee toisensa ennestään.

        Että KYLLÄ, saa haukkua, paitsi haukkupannan kanssa ollaan hiljaa. Äsken lenkillä, kuinkahan monta haukkuvaa koiraa tuli taas vastaan, en edes jaksanu laskea, eikä mun elämää hetkauta suuntaan eikä toiseen koiran haukku, äänet kun kuuluu elämään.

        Homma hävettää muuten siks että mitä muut ajattelee, just tuota: "huono koiranomistaja" ties mitä pa^skaa, ilman että tunnette minua tai koiriani ollenkaan. Sehän se kertookin kaiken taas, ei hitto sentään. Juuri teikäläisiä en voi sietää; kyylätään, arvostellaan..

        Kierrä tosiaan kaukaa, mielummin tapaankin niitä ketkä ei arvostele ulkoisten juttujen perusteella.


      • Kierräkierrä
        sdsd kirjoitti:

        Hah hah vai rakkeja :) olen huomannut sen ennenkin että kun ei itse hommaa osata ja koirien käytös hävettää, muuttuu toisten koirat rakeiksi jne.
        Minun rakkini ei räksytä kun en ole sellaista oikeutta antanut :)
        En tarvitse vihanhallintakurssia mutta sinä näemmä tarviit. Koira heijastaa omistajansa käytöstä, joten ihmekös se miten sinun koiras käyttäytyy.
        Jotkut osaa jotkut ei :) ... mutta kaikille niitä koiria annetaan silti.

        "Minun rakkini ei räksytä kun en ole sellaista oikeutta antanut :)"

        Voi jee mikä peruslause. Juu niin, helppohan se on sellasella koiralla mikä ei koe siihen tarvetta. Ei mullakaan edelliset koirat ole olleet räksyjä, nyt tämä yksi on, kuuluu rotuominaisuuksiin, eikä tuosta yksilöstä sitä oo yhtään helppo kitkeä pois.
        Edellisten koirien perusteella mä olen siis hyvä koiranomistaja ja nyt olenkin sitten huono, voi jepajee, kyllä oot viksu ja vilmaattinen


      • isoisoäiti
        Kierräkierrä kirjoitti:

        "Minun rakkini ei räksytä kun en ole sellaista oikeutta antanut :)"

        Voi jee mikä peruslause. Juu niin, helppohan se on sellasella koiralla mikä ei koe siihen tarvetta. Ei mullakaan edelliset koirat ole olleet räksyjä, nyt tämä yksi on, kuuluu rotuominaisuuksiin, eikä tuosta yksilöstä sitä oo yhtään helppo kitkeä pois.
        Edellisten koirien perusteella mä olen siis hyvä koiranomistaja ja nyt olenkin sitten huono, voi jepajee, kyllä oot viksu ja vilmaattinen

        Älä välitä vaikka koiras vähän haukkuukin ei se ketään haittaa.
        Täällä vaan nuo toiset on niin taitavia kasvattamaan,ainakin näppäimillä.

        Nuo poliisikoirat on saaneet pitkän koulutuksen ihmisiltä jotka siis todella osaavat jotain, mutta niin vaan oti työtehtävässä ollut koira ja karkasi. Epäilevät että peni peuraa katsastamaan.


      • Ripiriemua!
        isoisoäiti kirjoitti:

        Älä välitä vaikka koiras vähän haukkuukin ei se ketään haittaa.
        Täällä vaan nuo toiset on niin taitavia kasvattamaan,ainakin näppäimillä.

        Nuo poliisikoirat on saaneet pitkän koulutuksen ihmisiltä jotka siis todella osaavat jotain, mutta niin vaan oti työtehtävässä ollut koira ja karkasi. Epäilevät että peni peuraa katsastamaan.

        Voi riemua! Iiä joka ylemmyydellään painaa kaikki maahan omistaa ilmeisesti itsekon joukon räköttäviä (karkailevia piskejä) :)
        Joo räköttävät koirat ohitetaan kun kerran ei ole pakko siihen räkötystä jäädä kuuntelemaan, että ohi marssitaan ei pelkoa :) jos se häpeämistä helpottaa niin laittaa sellaisen keltaisen nauhan kiinni täällä oli linkki jossain :)


      • isoisoäiti
        Ripiriemua! kirjoitti:

        Voi riemua! Iiä joka ylemmyydellään painaa kaikki maahan omistaa ilmeisesti itsekon joukon räköttäviä (karkailevia piskejä) :)
        Joo räköttävät koirat ohitetaan kun kerran ei ole pakko siihen räkötystä jäädä kuuntelemaan, että ohi marssitaan ei pelkoa :) jos se häpeämistä helpottaa niin laittaa sellaisen keltaisen nauhan kiinni täällä oli linkki jossain :)

        Huntinkin korjasi autoilija talteen, pääsi taas poliisille avuksi ja itselleen iloksi jahtailemaan peuroja.
        Ei muuten ole meillä itsekon joukkoa koiria. Ompa muutama koira ja haukkuvat naapurin kissatkin, se on niin tärkeä homma niille etten viitsi edes kieltää.
        Saati maahan niitä painaa!


    • koirafani456

      Hyvin erilaisia kokemuksia. Oma koirani oli vähällä päästä hengestään, kun kouluttamaton rotikka pääsi omistajaltaan katrkuun vielä rotikan kotitalon lähistöllä = puolusti reviiriään. Sitten on tullut myös hyvinkoulutettuja kilttejä ja ystävällisiä yksilöitä vastaan. Kaikenlaisia. Mutta hieman varullani olen, kun koskaan ei tiedä kumpaan ryhmään uusi rotikka kuuluu.

    • Rotikat on parhaimpia koria mitä löytyy kun ne on koulutettu, itsekkin olen seurannut millainen on rotikka kun se on radalla duunissa, myöskin rotikoiden ipo-suojelua seurannut(ei huolittu mun exbullmastiffiä aikoinaan koulutkseen, syy bulmastiffillä kouluttajan mukaan yli ampuu koulutuksen takia suojeluvaisto) . Yksi syy on pelolle rotikoden tumma väritys iltapäivälehtien höpitä rodusta, esim bullmastiffejä ei ihmset osaa samallalailla pelätä kun rotikoita kokemusta

    • dddd2

      Kotona lempeitä, ulkona petoja. Älä ala silitellä koirapuistossa, ole kun et huomaisikaan. Näin osoitat johtajuutta etkä ainakaan saa koiraa säikähtämään kosketustasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3055
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      105
      2395
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2172
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      156
      1972
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1817
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1247
    7. 165
      1246
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1166
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe