Vaihtuva teksti nettisivuille / APUA

Sinisippi

Moi!
Tein joskus lapsena nettisivut, jonne laitoin jonkin (muistaakseni monimutkaisen) koodin, jolla teksti nettisivulla (taisivat olla runoja minulla silloin) vaihtui aina, kun sivun päivitti. Muistaakseni koodissa määriteltiin aina teksti 1. teksti 2. teksti 3. jne. En ole vuosikausiin yrittänyt tehdä minkäänlaisia netisivuja, mutta nyt pitkästä aikaa tarvitsisin näitä ruostuneita taitoja. Osaisiko joku neuvoa, millä koodilla tekstin saisi sivulla vaihtumaan näin? Kiitos paljon avusta!

6

312

  Vastaukset

  • Google-haku: javascript vaihtuva teksti. Alkuun tuli jonkun Webbipankin sivut, jossa koodeja mm. vaihtuville teksteille ja kuville. Taustaksi tarvitaan alkeistiedot sivun rakenteesta, siis ainakin head- ja body-tagien aloitus ja lopetus. Javascrpthän toimii selaimessa, eli voit tallentaa sivun omalle koneelle (html- tai htm-pääte tiedostoon) ja kokeilla sivun toimivuttaa. Ja kai siellä sivulla muutakin on kuin vaihtuva teksti.

   • Mikähän vikana, kun en millään saa Html- koodia näkyville selaimessa... Siis ei vielä netissä vaan koneella (browse) komennolla:näkyy vain kirjoittamani alkukoodi eikä esim. Otsikkoa. Title tagien välissä... Yrittänyt kaiken? Apuraha??,Hermot riekaleina. Onkohan vika sit jossain tiedoston löytämisessä eli file3 tai kansipolku? En osaa!!
    Ps. Epätoivoinen jo!


   • Fernanni kirjoitti:

    Mikähän vikana, kun en millään saa Html- koodia näkyville selaimessa... Siis ei vielä netissä vaan koneella (browse) komennolla:näkyy vain kirjoittamani alkukoodi eikä esim. Otsikkoa. Title tagien välissä... Yrittänyt kaiken? Apuraha??,Hermot riekaleina. Onkohan vika sit jossain tiedoston löytämisessä eli file3 tai kansipolku? En osaa!!
    Ps. Epätoivoinen jo!

    Selaimet eivät oletusarvoisesti esitä kaikkien HTML-elementtien sisältöä, kuten esim. TITLE-elementtiä, joka edustaa dokumentin (Web-sivun) ulkoista otsikkoa. Ks.:
    http://weppipakki.com/html/1strict/title.htm  • <head>
   <title>Vaihtuva teksti nettisivuille </title>
   </head>

   Tämä tulee selaimen tab otsikoksi.
   --------------------------------------------------
   <body>
   <h1> OTSIKKO 1</h1>
   </body>

   tämä tulee näkyviin siivulle. (body:n sisällä)
   --------------------------------------------------

   https://www.w3schools.com/tags/tag_title.asp

   Paina "Try it yourself".

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Loppu tulee

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/de4f134c-da1b-45ba-88bd-47c1c70283ec Vihdoinkin Umpilla on tajuttu Jämsän heikon sijainnin merkitys bisnekselle. Vi
   Jämsä
   60
   1315
  2. Stefun sisko ja Sofia parhaat ystävät

   Stefun sisko laittanut ig storyyn videon Sofiasta sydämillä. Sofia laittoi ig storyynsa Stefun siskosta videota, Rapumestari ja pusuhymiö. Stefun sisk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   1310