Ystävät ennen Sahaja yogaa

santra

Kysyisin teiltä tietäjiltä millä tavalla S y:aan liittyneet suhtautuvat ystäviinsä entisestä elämästä. Nämä ystävät eivät ole liittyneet mukaan.

Vielä kummastelen, että vaikuttaa kuin paikoilla, jossa uskontoa harjoitetaan, olisi suuri merkitys. Tarvitseeko valaistuakseen matkustella pitkin maapalloa? Eikö kuitenkin sisäinen harmonia ole tärkein asia, johon tähdätään. Eihän tavalliset köyhät voi matkustella ja lähettää lapsiaan Italiaan ja Intiaan. Kuinka rahoitus järjestetään?

Olisin kiitollinen asiallisista vastauksista.

31

2477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asiallinen vastailija

      Asia on täysin henkilökohtainen. Jokainen suhtautuu kavereihinsa parhaaksi näkemällään tavalla.

      Sahaja Joogaan ei liitytä, jokainen voi käyttää aikaansa ja energiaansa asialle juuri sen verran kuin itse parhaakseen näkee.

      Valaistuakseen ei tarvitse matkustella ympäri maapalloa.
      Kundalini nousee selkärangan juuresta päälaen päälle, ainoastaan oman puhtaan halun ja vilpittömän pyynnön avulla, sillä edellytyksellä että joku jolla tämä kyseinen Kundalini -energia on herännyt, on itse-oivallusta antamassa. (Vrt. kynttilällä jossa on liekki, voidaan sytyttää muita kynttilöitä.)
      Kundalini ei tunne rahaa, joten rahalla ei ole mitään merkitystä meditoidessa.
      Koska Kundalini on voimakkampi kun meditoidaan yhdessä, on usein hyödyllistä ja mukavaa matkustaa paikalle mihin kokoontuu useita, esim tuhansia joogeja.
      Jos tähän ei ole varaa, ei ole mitään henkistä syytä olla pettynyt. Jos taas on pettynyt, on se ainoastaan omaa nöyryyden ja vilpittömyyden puutetta, millä ei taasen ole mitään tekemistä Kundalinin tai Hengen kanssa.
      Näiden tosiasioiden takia rahaton mutta nöyrä joogi pääsee meditaatioon helposti vaikkapa Peräseinäjoella tai Vantaalla, mutta rikas ja itseään täynnä oleva wannabe-joogi ei pääse meditaatioon vaikka olisi kymmenentuhatta joogia ympärillä, paikkana Intia, ja Shri Mataji henkilökohtaisesti läsnä.

      Sama koskee tietysti lapsien lähettämistä ulkomaille. Jos ei ole varaa lähettää, niin sitten ei lähetetä. Ainoa mittari sille kuinka 'hyvä' on Sahaja Joogassa, on se kuinka puhdas on sydän.
      Ajan, kollektiivisten kokemusten, ja Shri Matajin tapaamisten avulla sydäntä on toki 'helpompaa' puhdistaa, mutta nämä itsessään eivät merkitse mitään, jos omassa sielussa tökkii, eikä ymmärrä siitä tökkijästä luopua..

    • LSS

      Riippuu varmaan joogista ja kavereista, millaisiksi suhteet kehittyvät. Silloin kun minä olin Sahaja Yogassa (lähdin kuutisen vuotta sitten), aika harvalla käytännössä oli kovin läheiset välit entisiin ystäviin. Minua ei ainakaan kukaan kieltänyt olemasta entisten kavereitten kanssa tekemisissä (lukuunottamatta erästä ulkomaalaista "liideriä", joka käski minun katkaista kaikki välit biseksuaaliin ystävääni), mutta käytännössä kaverisuhteisiin tuli ongelmia.

      Ensinnäkin sahaja-joogit pyrkivät säilyttämään energiansa tai värähtelynsä mahdollisimman puhtaina. Koska vanhat kaverit eivät meditoi sahaja-tekniikoilla, niin heidän energiansa voivat olla negatiivisia, ja tämä negatiivisuus voi tarttua. Minua ainakin kehotettiin, etten saisi hirveästi koskettaa vanhoja kavereitani.

      Toiseksikin Sahaja Yoga ja sen mukanaan tuomat asiat ovat joogien elämässä todella keskeisellä sijalla, eivätkä kaverit pysty välttämättä ymmärtämään maailmaa, jossa sahaja-joogi elää. Itse olin alussa melko avoin kaikista Sahaja Yogaan liittyvistä asioista kavereilleni, sillä seurauksella, että monet pelästyivät, ja välimme viilenivät tai katkesivat. Myöhemmin en sitten puhunut joogasta paljoakaan, mutta kaveruussuhde, jossa täytyy jättää niin paljon niin tärkeästä asiasta sanomatta, ei voi olla kovin syvällinen.

      Toisaalta vanhoihin kavereihin saattaa olla hyvä pitää yhteyttä, sillä hehän ovat potentiaalisia tulevia sahaja-joogeja. Mutta heille on sitten tärkeää esittää Sahaja Yoga hyvässä valossa, ei voi esimerkiksi kertoa omista epäilyksistään tai ongelmistaan liikkeessä, mikä syö taas kaveruudelta luottamusta ja syvyyttä.

      Sahaja Yoga tuo myös mukanaan niin paljon uusia uskonveljiä ja -siskoja ja niin paljon toimintaa, ettei joogilla välttämättä ole samalla lailla aikaa eikä tarvetta pitää yhteyttä vanhoihin kavereihin.

      • multikultti

        ...nämä alkavat olla kultin tai lahkon tunnusmerkkejä:

        "...aika harvalla käytännössä oli kovin läheiset välit entisiin ystäviin."

        "...Minua ainakin kehotettiin, etten saisi hirveästi koskettaa vanhoja kavereitani."

        "...Toisaalta vanhoihin kavereihin saattaa olla hyvä pitää yhteyttä, sillä hehän ovat potentiaalisia tulevia sahaja-joogeja."

        "...heille on sitten tärkeää esittää Sahaja Yoga hyvässä valossa, ei voi esimerkiksi kertoa omista epäilyksistään tai ongelmistaan liikkeessä,..."

        http://www.geocities.com/Athens/Atrium/7246/checklist.html


      • Markus
        multikultti kirjoitti:

        ...nämä alkavat olla kultin tai lahkon tunnusmerkkejä:

        "...aika harvalla käytännössä oli kovin läheiset välit entisiin ystäviin."

        "...Minua ainakin kehotettiin, etten saisi hirveästi koskettaa vanhoja kavereitani."

        "...Toisaalta vanhoihin kavereihin saattaa olla hyvä pitää yhteyttä, sillä hehän ovat potentiaalisia tulevia sahaja-joogeja."

        "...heille on sitten tärkeää esittää Sahaja Yoga hyvässä valossa, ei voi esimerkiksi kertoa omista epäilyksistään tai ongelmistaan liikkeessä,..."

        http://www.geocities.com/Athens/Atrium/7246/checklist.html

        mutta ei kannata ottaa kirjoituksia turhan vakavasti.


        LSS on lopettanut Sahaja Joogan aikoinaan, koska ei ole päässyt meditaatioon omien sisäisten ongelmiensa takia.

        Kaikista hänen kirjoituksistaan heijastuu asiasta tietävälle katkeruutta, ja sitä ettei hän ole pystynyt sisäistämään asian ydintä todellakaan.
        Hän kirjoittaa asioista mentaalisesti tajuamatta että kun asiat kokee hengen kautta, muuttuvat ne epämääräisistä käsitteistä todellisuudeksi.
        Hän on ollut heikko omien negatiivisuuksiensa edessä, ei ole pystynyt käsittelemään niitä, ja suunnannut sitten tähtäimensä muihin tajuamatta että kaikki on loppupeleissä kuitenkin itsestä kiinni.

        Nyt hän kirjoittelee 'objektiivisesti', vaikka Sahaja Joogaa ei todellisuudessa pysty käsitteelistämään, ja se ainoa millä on oikeasti merkitystä, eli meditaatio, jää täysin taka-alalle.

        Sahaja Joogan voi ymmärtää ainoastaan ainutlaatuisen meditaatiokokemuksen kautta. Jos tätä ei koe, ei ymmärrä käytännössä yhtään mitään Sahaja Joogasta.


        Sahaja= spontaani, sisäsyntyinen

        Yoga= yhteys kaikkialla olevaan voimaan


        Jos tätä yhteyttä ei ole, on turha puhua objektiivisuudesta.
        Jos tämä yhteys on, kaikki on selvää, ja viimeinen mahdollinen ajatus olisi lopettaa meditoiminen.

        Niin valaisevaa se on.


      • Markus

        Aikaisemmin käytyäni keskustelua täällä, en saanut yhtään vastausta mustamaalaajilta ja panettelijoilta tähän viestiini, jonka kirjoitin Yogi Bear nimimerkillä.

        Se on ymmärrettävää, koska nämä asiat todistavat Sahaja Joogan ainutlaatuisuuden ja sen että se toimii.
        Uskoisin, että olet kuuden vuoden aikana ainakin silloin tällöin päässyt oikeaan meditaatioon, vai miksi muutoin olisit kuutta vuotta meditoinut?
        Mieli ei pysty meditaatiota ymmärtämään, joten et varmasti meditaatiota kykene muistamaan, mutta muistat ehkä joitain tunnusmerkkejä Sahaja Joogan aikoinaan herättämästä Kundalini -energiastasi.

        Kirjoitin siis alunperin tämän kun minulle väitettiin, että Kundalinin virtauksen tunteminen, on vain 'päälaen ja kämmenen lämpenemisestä johtuvaa ilmavirtausta' ja niin edelleen...

        Viestin sisältö on jotain huomattavasti tärkeämpää, kuin Shri Matajin pankkitilin saldo, tai se että mitä joku 'liideri' on sinulle jossain päin maailmaa sanonut.


        ***


        Mutta eihän se selitä sitä, että se sama energia, sama virtaus, tuntuu myös vasemmassa kädessä, joka on koko ajan ollut avonaisena sylissä kämmenpuoli ylöspäin.

        Eihän se myöskään selitä sitä, että kun Shri Mataji vetää Itse-oivallus meditaation, ei kammentä tarvitse edes painaa päälaen päälle, vaan riittää että kämmenet ovat avoinna Häntä kohti, ja silti virtaus tuntuu.

        Eihän se selitä sitääkään, että energia virtaus tuntuu tulevan kämmenistä ulos päin, päälaelta ylöspäin?

        Näin ei pysty myöskään, ainakaan minulle, selittämään sitä että kun virtaus tuntuu, tulee siitä erittäin hyvä olla.
        Hermot lepäävät, sydän täyttyy ilosta ja autuudesta, mieli rauhoittuu ja muuttuu myötätuntoiseksi.

        Se ei myöskään selitä sitä, että miten Kundalini energiasta, ja sen viileästä virtauksesta on puhuttu jo tuhansia vuosia.

        Ja miten ihmeessä se virtaus saattaa tuntua ihan missä vain, yks kaks yllättäin, aina jonkun epäitsekkään oivalluksen myötä, saman hyvän olon saattelemana, joka sadoille tuhansille ihmisille on antanut sisällön elämäänsä ja vastauksen kysymyksiinsä?

        En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?

        Enpä oikein usko, uskon ennemminkin niin, että Luojan luoma trikki on se, että ne jotka yrittävät aivojensa avulla elämää ymmärtämään, ovat umpikujassa.
        Ne jotka nöyrtyvät ja ymmärtävät oman pienuutensa ja aivojensa rajallisuuden, on heillä mahdollista se perimmäinen Sydämestään löytää.


        Rauhaa, huumorintajua ja rakkautta kaikille tasapuolisesti. Olemmehan me kaikki saman Luojan luomia.

        Sekä Sinä, että Minä.

        Uskoimme me siihen tai emme.


      • LSS
        Markus kirjoitti:

        mutta ei kannata ottaa kirjoituksia turhan vakavasti.


        LSS on lopettanut Sahaja Joogan aikoinaan, koska ei ole päässyt meditaatioon omien sisäisten ongelmiensa takia.

        Kaikista hänen kirjoituksistaan heijastuu asiasta tietävälle katkeruutta, ja sitä ettei hän ole pystynyt sisäistämään asian ydintä todellakaan.
        Hän kirjoittaa asioista mentaalisesti tajuamatta että kun asiat kokee hengen kautta, muuttuvat ne epämääräisistä käsitteistä todellisuudeksi.
        Hän on ollut heikko omien negatiivisuuksiensa edessä, ei ole pystynyt käsittelemään niitä, ja suunnannut sitten tähtäimensä muihin tajuamatta että kaikki on loppupeleissä kuitenkin itsestä kiinni.

        Nyt hän kirjoittelee 'objektiivisesti', vaikka Sahaja Joogaa ei todellisuudessa pysty käsitteelistämään, ja se ainoa millä on oikeasti merkitystä, eli meditaatio, jää täysin taka-alalle.

        Sahaja Joogan voi ymmärtää ainoastaan ainutlaatuisen meditaatiokokemuksen kautta. Jos tätä ei koe, ei ymmärrä käytännössä yhtään mitään Sahaja Joogasta.


        Sahaja= spontaani, sisäsyntyinen

        Yoga= yhteys kaikkialla olevaan voimaan


        Jos tätä yhteyttä ei ole, on turha puhua objektiivisuudesta.
        Jos tämä yhteys on, kaikki on selvää, ja viimeinen mahdollinen ajatus olisi lopettaa meditoiminen.

        Niin valaisevaa se on.

        Olipa kaunista ja tietäväistä luonnehdintaa sinulle täysin tuntemattomasta ihmisestä.

        Olen jo aikaisemmin esittänyt toiveen, että jättäisit tällaisen henkilökohtaisuuksiin menevän ilkeilyn pois. Onko se ainoa tapa, millä kykenet kirjoituksiani kommentoimaan?

        Ymmärrän, että haluat esittää Sahaja Yogan mahdollisimman positiivisessa valossa ja siksi sinua ärsyttää se, että minä, joka katselen liikettä vähän kriittisemmin, esitän ajatukseni julkisesti.

        Ymmärrän myös, että haluat painottaa sitä, mikä on mielestäsi Sahaja Yogan ydin eli meditaation kokemusta. Sahaja Yoga liikkeenä on kuitenkin hyvin paljon muutakin kuin meditaatio.

        Minun näkökulmastani on vinoutunutta esittää Sahaja Yoga pelkkänä meditaationa. Sinun näkökulmastasi on vinoutunutta esittää Sahaja Yoga muuten kuin kytköksissä meditaatioon.

        Sinusta vakavasti otettava informaatio tulee liikkeen sisältä, minusta liikkeen ulkopuolelta.

        Yritetään kuitenkin elää näitten erimielisyyksien kanssa ilman henk. koht. ilkeilyjä, jooko?


      • LSS
        Markus kirjoitti:

        Aikaisemmin käytyäni keskustelua täällä, en saanut yhtään vastausta mustamaalaajilta ja panettelijoilta tähän viestiini, jonka kirjoitin Yogi Bear nimimerkillä.

        Se on ymmärrettävää, koska nämä asiat todistavat Sahaja Joogan ainutlaatuisuuden ja sen että se toimii.
        Uskoisin, että olet kuuden vuoden aikana ainakin silloin tällöin päässyt oikeaan meditaatioon, vai miksi muutoin olisit kuutta vuotta meditoinut?
        Mieli ei pysty meditaatiota ymmärtämään, joten et varmasti meditaatiota kykene muistamaan, mutta muistat ehkä joitain tunnusmerkkejä Sahaja Joogan aikoinaan herättämästä Kundalini -energiastasi.

        Kirjoitin siis alunperin tämän kun minulle väitettiin, että Kundalinin virtauksen tunteminen, on vain 'päälaen ja kämmenen lämpenemisestä johtuvaa ilmavirtausta' ja niin edelleen...

        Viestin sisältö on jotain huomattavasti tärkeämpää, kuin Shri Matajin pankkitilin saldo, tai se että mitä joku 'liideri' on sinulle jossain päin maailmaa sanonut.


        ***


        Mutta eihän se selitä sitä, että se sama energia, sama virtaus, tuntuu myös vasemmassa kädessä, joka on koko ajan ollut avonaisena sylissä kämmenpuoli ylöspäin.

        Eihän se myöskään selitä sitä, että kun Shri Mataji vetää Itse-oivallus meditaation, ei kammentä tarvitse edes painaa päälaen päälle, vaan riittää että kämmenet ovat avoinna Häntä kohti, ja silti virtaus tuntuu.

        Eihän se selitä sitääkään, että energia virtaus tuntuu tulevan kämmenistä ulos päin, päälaelta ylöspäin?

        Näin ei pysty myöskään, ainakaan minulle, selittämään sitä että kun virtaus tuntuu, tulee siitä erittäin hyvä olla.
        Hermot lepäävät, sydän täyttyy ilosta ja autuudesta, mieli rauhoittuu ja muuttuu myötätuntoiseksi.

        Se ei myöskään selitä sitä, että miten Kundalini energiasta, ja sen viileästä virtauksesta on puhuttu jo tuhansia vuosia.

        Ja miten ihmeessä se virtaus saattaa tuntua ihan missä vain, yks kaks yllättäin, aina jonkun epäitsekkään oivalluksen myötä, saman hyvän olon saattelemana, joka sadoille tuhansille ihmisille on antanut sisällön elämäänsä ja vastauksen kysymyksiinsä?

        En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?

        Enpä oikein usko, uskon ennemminkin niin, että Luojan luoma trikki on se, että ne jotka yrittävät aivojensa avulla elämää ymmärtämään, ovat umpikujassa.
        Ne jotka nöyrtyvät ja ymmärtävät oman pienuutensa ja aivojensa rajallisuuden, on heillä mahdollista se perimmäinen Sydämestään löytää.


        Rauhaa, huumorintajua ja rakkautta kaikille tasapuolisesti. Olemmehan me kaikki saman Luojan luomia.

        Sekä Sinä, että Minä.

        Uskoimme me siihen tai emme.

        Markus: Aikaisemmin käytyäni keskustelua täällä, en saanut yhtään vastausta mustamaalaajilta ja panettelijoilta tähän viestiini,

        LSS: Mustamaalaajan tai panettelijan ominaisuudessa en minäkään kysymyksiisi haluaisi vastata.

        Markus: Uskoisin, että olet kuuden vuoden aikana ainakin silloin tällöin päässyt oikeaan meditaatioon, vai miksi muutoin olisit kuutta vuotta meditoinut?

        LSS: Pienenä selvennyksenä, että en ole meditoinut vain sitä kuutta vuotta, jonka olin Sahaja Yogan jäsen. Meditoin ennen Sahaja Yogaa ja meditoin nykyäänkin.

        Markus: muistat ehkä joitain tunnusmerkkejä Sahaja Joogan aikoinaan herättämästä Kundalini -energiastasi.

        LSS: Kyllä, vaikka nuo kokemukset eivät rajoitu taaskaan siihen kuuteen vuoteen, jonka olin Sahaja Yogan jäsen.

        Markus: Mutta eihän se selitä sitä, että se sama energia, sama virtaus, tuntuu myös vasemmassa kädessä, joka on koko ajan ollut avonaisena sylissä kämmenpuoli ylöspäin.

        Eihän se myöskään selitä sitä, että kun Shri Mataji vetää Itse-oivallus meditaation, ei kammentä tarvitse edes painaa päälaen päälle, vaan riittää että kämmenet ovat avoinna Häntä kohti, ja silti virtaus tuntuu.

        Eihän se selitä sitääkään, että energia virtaus tuntuu tulevan kämmenistä ulos päin, päälaelta ylöspäin?

        LSS: Haluat siis minun kommentoivan tätä käsistä ja päästä tulevaa energiavirtausta? En ole mikään energiavirtausten asiantuntija, mutta jotkut (ilmeisesti) viisaammat ovat selittäneet näitä ilmiöitä monella tavalla. Hypnoosi taisi olla erään psykoanalyytikon selitys. Jotkut ex-jäsenet uskovat Matajin olevan tantrikko, joka kykenee aiheuttamaan ihmisissä kyseisiä ilmiöitä. Itsesuggestio on ollut yksi kuulemani selitys.

        Oli mitä oli, minusta olennaista on kuitenkin se, että tällaisia energiavirtauksia esiintyy ja niihin kiinnitetään huomiota muissakin liikkeissä tai terapiasuuntauksissa. Sahaja Yoga vain jostain syystä näkee kyseisen ilmiön todisteena siitä, että Mataji on Pyhä Henki.

        Markus: Näin ei pysty myöskään, ainakaan minulle, selittämään sitä että kun virtaus tuntuu, tulee siitä erittäin hyvä olla.
        Hermot lepäävät, sydän täyttyy ilosta ja autuudesta, mieli rauhoittuu ja muuttuu myötätuntoiseksi.

        LSS: Joku skeptikko voisi sanoa sinun ehdollistuneen. Kun virtaus tuntuu, tunnet itsesi hyväksi joogiksi, ja saat mielihyvää. Tai kun rauhoitut ja tunnet iloa ja rauhaa, kehität kokemuksen virtauksesta. Mutta oli taaskin miten oli, energiavirtauksen ja siihen yhdistyvän hermolevon, ilon, rauhan ja myötätunnon kokemukset esiintyvät muuallakin kuin Sahaja Yogassa. Se täytyy tosin myöntää, että Sahaja Yogassa kyseisiä kokemuksia käytetään nerokkaasti luomaan jäsenissään uskoa ja vakaumusta Sahaja Yogan ainutlaatuisuudesta ja Matajin jumaluudesta.


        Markus: Se ei myöskään selitä sitä, että miten Kundalini energiasta, ja sen viileästä virtauksesta on puhuttu jo tuhansia vuosia.

        LSS: Intian tantrisessa perinteessä on puhuttu kundalinista kauan. Mataji on omaksunut sen systeemiinsä. Mitä selityksiä tämä vaatii?

        Markus: Ja miten ihmeessä se virtaus saattaa tuntua ihan missä vain, yks kaks yllättäin, aina jonkun epäitsekkään oivalluksen myötä, saman hyvän olon saattelemana, joka sadoille tuhansille ihmisille on antanut sisällön elämäänsä ja vastauksen kysymyksiinsä?

        LSS: Sadattuhannet muut ihmiset ovat löytäneet vastaavan sisällön elämäänsä jostakin muualta kuin Sahaja Yogaan liittyvistä kundalinikokemuksista. Ja mikäli puhutaan niistä vastauksista, joita kundalini kysymyksiin antaa, niin epävarmuutta niitten suhteen kyllä esiintyy. Jotkut erosivat Sahaja Yogasta, kun kundalini kertoi heille, ettei Mataji olekaan Pyhä Henki. Joku tunsi todella vahvaa viileää tuulta teidän demoniksi luokittelemanne Oshon kuvasta. Joku sai kundaliniltaan vastauksen, joka oli ristiriidassa Matajin juttujen kanssa, ja Mataji ilmoitti, että hänen juttunsa ovat värähtelyjä tärkeämmät. Olen itse osallistunut sessioihin, joissa tunnustellaan paperilappujen avulla eri asioitten energioita, enkä ole kamalan vakuuttunut kyseisestä energiasta tai joogien kyvystä tuntea sitä. Mikäli kykenette siihen, miksette esimerkiksi mene lunastamaan Skepsis ry:n lupaamaa palkintoa yliluonnollisesta ilmiöstä? Luulisi, ettei se olisi kovin vaikeaa, mikäli Sahaja Yoga toimii niin kuin te väitätte.

        Markus: En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?

        LSS: Ennen kuin voin kommentoida tätä, niin laita Adi Shankaracharyan ennustus tänne. Juttua, joissa joku on kuullut jonkun suuruuden joskus ennustaneen jotain hänelle merkityksellistä tapahtuvaksi on aika mahdoton kommentoida.


      • multikultti
        Markus kirjoitti:

        mutta ei kannata ottaa kirjoituksia turhan vakavasti.


        LSS on lopettanut Sahaja Joogan aikoinaan, koska ei ole päässyt meditaatioon omien sisäisten ongelmiensa takia.

        Kaikista hänen kirjoituksistaan heijastuu asiasta tietävälle katkeruutta, ja sitä ettei hän ole pystynyt sisäistämään asian ydintä todellakaan.
        Hän kirjoittaa asioista mentaalisesti tajuamatta että kun asiat kokee hengen kautta, muuttuvat ne epämääräisistä käsitteistä todellisuudeksi.
        Hän on ollut heikko omien negatiivisuuksiensa edessä, ei ole pystynyt käsittelemään niitä, ja suunnannut sitten tähtäimensä muihin tajuamatta että kaikki on loppupeleissä kuitenkin itsestä kiinni.

        Nyt hän kirjoittelee 'objektiivisesti', vaikka Sahaja Joogaa ei todellisuudessa pysty käsitteelistämään, ja se ainoa millä on oikeasti merkitystä, eli meditaatio, jää täysin taka-alalle.

        Sahaja Joogan voi ymmärtää ainoastaan ainutlaatuisen meditaatiokokemuksen kautta. Jos tätä ei koe, ei ymmärrä käytännössä yhtään mitään Sahaja Joogasta.


        Sahaja= spontaani, sisäsyntyinen

        Yoga= yhteys kaikkialla olevaan voimaan


        Jos tätä yhteyttä ei ole, on turha puhua objektiivisuudesta.
        Jos tämä yhteys on, kaikki on selvää, ja viimeinen mahdollinen ajatus olisi lopettaa meditoiminen.

        Niin valaisevaa se on.

        Ei tuo LSS:n rienaaminen ainakaan yhtään auta asiaa. En tiedä aiemmista keskusteluistanne, mutta minusta hänen kirjoituksensa vaikutti hyvinkin tasapainoiselta, jopa niin että ajattelin hänen suhtautuvan myönteisesti liikkeeseen. Ellei kirjoitus sitten ollut ironinen?

        Kysynpä nyt Sahaja joogassa mukana olevilta ja sen lopettaneilta, kuinka suhtaudutaan niihin jotka haluavat erota liikkeestä tai ovat eronneet?

        "..vaikka Sahaja Joogaa ei todellisuudessa pysty käsitteelistämään, ja se ainoa millä on oikeasti merkitystä, eli meditaatio, jää täysin taka-alalle."

        Ei meditaatio voi olla ainoa asia, vaan kyllä on myös merkitystä liikkeen/ryhmien toimintatavoilla.


      • Markus
        LSS kirjoitti:

        Markus: Aikaisemmin käytyäni keskustelua täällä, en saanut yhtään vastausta mustamaalaajilta ja panettelijoilta tähän viestiini,

        LSS: Mustamaalaajan tai panettelijan ominaisuudessa en minäkään kysymyksiisi haluaisi vastata.

        Markus: Uskoisin, että olet kuuden vuoden aikana ainakin silloin tällöin päässyt oikeaan meditaatioon, vai miksi muutoin olisit kuutta vuotta meditoinut?

        LSS: Pienenä selvennyksenä, että en ole meditoinut vain sitä kuutta vuotta, jonka olin Sahaja Yogan jäsen. Meditoin ennen Sahaja Yogaa ja meditoin nykyäänkin.

        Markus: muistat ehkä joitain tunnusmerkkejä Sahaja Joogan aikoinaan herättämästä Kundalini -energiastasi.

        LSS: Kyllä, vaikka nuo kokemukset eivät rajoitu taaskaan siihen kuuteen vuoteen, jonka olin Sahaja Yogan jäsen.

        Markus: Mutta eihän se selitä sitä, että se sama energia, sama virtaus, tuntuu myös vasemmassa kädessä, joka on koko ajan ollut avonaisena sylissä kämmenpuoli ylöspäin.

        Eihän se myöskään selitä sitä, että kun Shri Mataji vetää Itse-oivallus meditaation, ei kammentä tarvitse edes painaa päälaen päälle, vaan riittää että kämmenet ovat avoinna Häntä kohti, ja silti virtaus tuntuu.

        Eihän se selitä sitääkään, että energia virtaus tuntuu tulevan kämmenistä ulos päin, päälaelta ylöspäin?

        LSS: Haluat siis minun kommentoivan tätä käsistä ja päästä tulevaa energiavirtausta? En ole mikään energiavirtausten asiantuntija, mutta jotkut (ilmeisesti) viisaammat ovat selittäneet näitä ilmiöitä monella tavalla. Hypnoosi taisi olla erään psykoanalyytikon selitys. Jotkut ex-jäsenet uskovat Matajin olevan tantrikko, joka kykenee aiheuttamaan ihmisissä kyseisiä ilmiöitä. Itsesuggestio on ollut yksi kuulemani selitys.

        Oli mitä oli, minusta olennaista on kuitenkin se, että tällaisia energiavirtauksia esiintyy ja niihin kiinnitetään huomiota muissakin liikkeissä tai terapiasuuntauksissa. Sahaja Yoga vain jostain syystä näkee kyseisen ilmiön todisteena siitä, että Mataji on Pyhä Henki.

        Markus: Näin ei pysty myöskään, ainakaan minulle, selittämään sitä että kun virtaus tuntuu, tulee siitä erittäin hyvä olla.
        Hermot lepäävät, sydän täyttyy ilosta ja autuudesta, mieli rauhoittuu ja muuttuu myötätuntoiseksi.

        LSS: Joku skeptikko voisi sanoa sinun ehdollistuneen. Kun virtaus tuntuu, tunnet itsesi hyväksi joogiksi, ja saat mielihyvää. Tai kun rauhoitut ja tunnet iloa ja rauhaa, kehität kokemuksen virtauksesta. Mutta oli taaskin miten oli, energiavirtauksen ja siihen yhdistyvän hermolevon, ilon, rauhan ja myötätunnon kokemukset esiintyvät muuallakin kuin Sahaja Yogassa. Se täytyy tosin myöntää, että Sahaja Yogassa kyseisiä kokemuksia käytetään nerokkaasti luomaan jäsenissään uskoa ja vakaumusta Sahaja Yogan ainutlaatuisuudesta ja Matajin jumaluudesta.


        Markus: Se ei myöskään selitä sitä, että miten Kundalini energiasta, ja sen viileästä virtauksesta on puhuttu jo tuhansia vuosia.

        LSS: Intian tantrisessa perinteessä on puhuttu kundalinista kauan. Mataji on omaksunut sen systeemiinsä. Mitä selityksiä tämä vaatii?

        Markus: Ja miten ihmeessä se virtaus saattaa tuntua ihan missä vain, yks kaks yllättäin, aina jonkun epäitsekkään oivalluksen myötä, saman hyvän olon saattelemana, joka sadoille tuhansille ihmisille on antanut sisällön elämäänsä ja vastauksen kysymyksiinsä?

        LSS: Sadattuhannet muut ihmiset ovat löytäneet vastaavan sisällön elämäänsä jostakin muualta kuin Sahaja Yogaan liittyvistä kundalinikokemuksista. Ja mikäli puhutaan niistä vastauksista, joita kundalini kysymyksiin antaa, niin epävarmuutta niitten suhteen kyllä esiintyy. Jotkut erosivat Sahaja Yogasta, kun kundalini kertoi heille, ettei Mataji olekaan Pyhä Henki. Joku tunsi todella vahvaa viileää tuulta teidän demoniksi luokittelemanne Oshon kuvasta. Joku sai kundaliniltaan vastauksen, joka oli ristiriidassa Matajin juttujen kanssa, ja Mataji ilmoitti, että hänen juttunsa ovat värähtelyjä tärkeämmät. Olen itse osallistunut sessioihin, joissa tunnustellaan paperilappujen avulla eri asioitten energioita, enkä ole kamalan vakuuttunut kyseisestä energiasta tai joogien kyvystä tuntea sitä. Mikäli kykenette siihen, miksette esimerkiksi mene lunastamaan Skepsis ry:n lupaamaa palkintoa yliluonnollisesta ilmiöstä? Luulisi, ettei se olisi kovin vaikeaa, mikäli Sahaja Yoga toimii niin kuin te väitätte.

        Markus: En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?

        LSS: Ennen kuin voin kommentoida tätä, niin laita Adi Shankaracharyan ennustus tänne. Juttua, joissa joku on kuullut jonkun suuruuden joskus ennustaneen jotain hänelle merkityksellistä tapahtuvaksi on aika mahdoton kommentoida.

        Yleinen käsite sanasta meditaatio on epämääräinen.
        Kun meditoit, pääsetkö ajatuksettomaan tietoisuuteen, sahasraraan, mikä on todellinen määre meditaatiolle?

        Se minkä sinä haluat leimata uskoksi, on tietoisuutta, mutta tätähän on mahdotonta ymmärtää jos sitä ei itse koe.

        Et pääse siihen meditaatioon mistä puhun, siksi sinun on turha kuvitella ymmärtäväsi Sahaja Joogaa, siksi sinun vastauksesi vain sivuavat totuutta.


        ***


        Miksi annoit vastaukseksi psykoanalyytikkojen teorioita tai epäonnistuneiden ex-jäsenien uskomuksia?
        Miksi et kysy itseltäsi rehellisesti omaa teoriaasi, ja anna sitä sitten tänne?
        Miksi et hetken ajaksi vetäydy ja katso olisiko sinun uskomuksesi ehkä väärä, ja syyt sinun vastahakoisuuteesi ymmärtämään sinussa itsessäsi.
        En puhu nyt viiden minuutin vetäytymisestä, vaan todellisesta intro-spektiosta ja oman mielensä kohtaamisesta.


        Kaikki on loogista kun vain pääsee meditaatioon, koska sen inttäminen on täällä turhaa, yritän pitää egoni kurissa ja ymmärtää tämän äsken mainitsemani tosiasian.


        Pahoittelen että toin julki henkilökohtaisuuksiin menemällä asioita, mitkä ovat suht selviä kun vain hieman ymmärtää miten asiat toimii. Tämän väittäminen on röyhkeän kuuloista, siksi poikii vastareaktioita ja siksi se on typerää.


        Pohja se on miunkin säkissäni, sanois Mauno Juntere.



        Ps. Aikaisemmalle kyselijälle myös pahoittelut että sorruin hyökkäämään. Lumin kirjoitukset ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin objektiivisia, jos oikeasti ymmärtää mistä Sahaja Joogassa on kyse. Hän ehkä pitää niitä ihan tosissaan objektiivisina, mutta se että ymmärtääkö hän mistä S.Y:ssä on kyse, onkin sitten ihan eri juttu.


        Pps. Lumille vielä, energioita kokee ja näkee ym.ym. monessakin liikkessä ja erinäisissä harjoituksissa. Se että energia nostaa tietoisuuden puhtaan täydelliseen yhteyteen nykyhetken kanssa, on jotain ihan muuta. Vai mitä?


      • Markus
        multikultti kirjoitti:

        Ei tuo LSS:n rienaaminen ainakaan yhtään auta asiaa. En tiedä aiemmista keskusteluistanne, mutta minusta hänen kirjoituksensa vaikutti hyvinkin tasapainoiselta, jopa niin että ajattelin hänen suhtautuvan myönteisesti liikkeeseen. Ellei kirjoitus sitten ollut ironinen?

        Kysynpä nyt Sahaja joogassa mukana olevilta ja sen lopettaneilta, kuinka suhtaudutaan niihin jotka haluavat erota liikkeestä tai ovat eronneet?

        "..vaikka Sahaja Joogaa ei todellisuudessa pysty käsitteelistämään, ja se ainoa millä on oikeasti merkitystä, eli meditaatio, jää täysin taka-alalle."

        Ei meditaatio voi olla ainoa asia, vaan kyllä on myös merkitystä liikkeen/ryhmien toimintatavoilla.

        --Ei meditaatio voi olla ainoa asia, vaan kyllä on myös merkitystä liikkeen/ryhmien toimintatavoilla. --

        Tottakai, mutta jos pääsee meditaatioon, voi tällöin ymmärtää nämä toimintatavat.

        Toki toimintatavoissa on aina parantamisen varaa, olemmehan kaikki keskeneräisiä ihmisiä ja sillai.


        ***


        Korostan kuitenkin vielä, että ainoa mahdollisuus ymmärtää mistä Sahaja Joogassa on kyse, on se, että pääsee ajatuksettomaan tietoisuuteen, hiljaisuuteen, mielensä yläpuolelle.

        Siksi myös nämä kirjoitukset ovat enemmän tai vähemmän turhia.

        Tulevaisuudessa saadaan www.jooga.org sivustoille Q&A palsta, jossa tietty voi sitten kysellä mitä haluaa tietää.
        Tämäkään ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, minkä mainitsin kaksi kappalettä ylempänä.


      • LSS
        multikultti kirjoitti:

        Ei tuo LSS:n rienaaminen ainakaan yhtään auta asiaa. En tiedä aiemmista keskusteluistanne, mutta minusta hänen kirjoituksensa vaikutti hyvinkin tasapainoiselta, jopa niin että ajattelin hänen suhtautuvan myönteisesti liikkeeseen. Ellei kirjoitus sitten ollut ironinen?

        Kysynpä nyt Sahaja joogassa mukana olevilta ja sen lopettaneilta, kuinka suhtaudutaan niihin jotka haluavat erota liikkeestä tai ovat eronneet?

        "..vaikka Sahaja Joogaa ei todellisuudessa pysty käsitteelistämään, ja se ainoa millä on oikeasti merkitystä, eli meditaatio, jää täysin taka-alalle."

        Ei meditaatio voi olla ainoa asia, vaan kyllä on myös merkitystä liikkeen/ryhmien toimintatavoilla.

        Tarkoitukseni ei ole ollut ivata Sahaja Yogaa. Olen usein puolustanut liikettä, kun sitä vastaan on hyökätty minun mielestäni asiattomasti. Suhtaudun kuitenkin Sahaja Yogaan kriittisesti, enkä halua vaieta kokemuksistani sen parissa.

        En osaa sanoa, onko mitään yksiselitteistä tapaa, jolla Sahaja Yogassa suhtaudutaan liikkeestä eronneisiin. Ei kuitenkaan hirveän positiivisesti ja hyväksyvästi. Se, kuinka suhtaudutaan minuun, joka ilmaisen ajatukseni julki, tulee varmasti selväksi Idän uskonnot -palstalla käydyistä keskusteluista. Muutkin kriittistä näkökulmaa esittäneet on leimattu katkeriksi ja tasapainottomiksi. Johonkuhun, joka voisi vielä tulla takaisin ja horjuu lähtönsä suhteen, voidaan suhtautua ns. ohjaavan rakastavasti.

        Lopullinen lähtö liikkeestä kyllä tarkoittaa yleensä, että sen piirissä solmitut ystävyyssuhteet katkeavat.


      • LSS
        LSS kirjoitti:

        Tarkoitukseni ei ole ollut ivata Sahaja Yogaa. Olen usein puolustanut liikettä, kun sitä vastaan on hyökätty minun mielestäni asiattomasti. Suhtaudun kuitenkin Sahaja Yogaan kriittisesti, enkä halua vaieta kokemuksistani sen parissa.

        En osaa sanoa, onko mitään yksiselitteistä tapaa, jolla Sahaja Yogassa suhtaudutaan liikkeestä eronneisiin. Ei kuitenkaan hirveän positiivisesti ja hyväksyvästi. Se, kuinka suhtaudutaan minuun, joka ilmaisen ajatukseni julki, tulee varmasti selväksi Idän uskonnot -palstalla käydyistä keskusteluista. Muutkin kriittistä näkökulmaa esittäneet on leimattu katkeriksi ja tasapainottomiksi. Johonkuhun, joka voisi vielä tulla takaisin ja horjuu lähtönsä suhteen, voidaan suhtautua ns. ohjaavan rakastavasti.

        Lopullinen lähtö liikkeestä kyllä tarkoittaa yleensä, että sen piirissä solmitut ystävyyssuhteet katkeavat.

        Lisäyksenä vielä tuohon edelliseen viestiini, että Mataji (sahaja-joogien guru ja Jumala) on sanonut, että ne jotka lähtevät Sahaja Yogasta, vajoavat todella alas. He mm. saavat kamalia parantumattomia sairauksia.

        Tämä asenne on kai aina taustalla sahaja-joogien suhtautumisessa, oli se sitten pelokasta, hyökkäävää, varautuneen ystävällistä tai säälivää.


      • Markus
        LSS kirjoitti:

        Lisäyksenä vielä tuohon edelliseen viestiini, että Mataji (sahaja-joogien guru ja Jumala) on sanonut, että ne jotka lähtevät Sahaja Yogasta, vajoavat todella alas. He mm. saavat kamalia parantumattomia sairauksia.

        Tämä asenne on kai aina taustalla sahaja-joogien suhtautumisessa, oli se sitten pelokasta, hyökkäävää, varautuneen ystävällistä tai säälivää.

        Luuletko siis vakavissasi kun lisäilet näitä 'kai' oletuksia että osut oikeaan, tai edes lähelle?

        Selventäisitkö itse että missä tapauksessa Shri Mataji on näin sanonut?
        Onko hän sanonut että näin on aina ja jokatapauksessa?

        Aikaisemmin kirjoitit että minä luotan liikeen sisältäpäin tulevaan, sinä liikkeen ulkopäin tulevaan vakavaan informaatioon.
        Tässä hyvä esimerkki joogista joka meditoi, ja 'joogista' joka ei meditoi. Olet jo aikaisemmin joogassa ollessasi todistanut että guru-periaatteesi oli heikko, menemällä naimisiin vaikka 'et olisi ikinä itse valinnut häntä puolisoksesi'.
        Siksi kuvittelet nytkin että ulkoapäin tuleva informaatio olisi jotenkin tärkeätä joogille.
        Sahaja Joogi luottaa sydämestään tulevaan informaatioon. Ei liikkeen sisältä, vaan sielunsa sisältä.
        Koska Kundalini on kaikille sama, on näin myös Kundalinin antama informaatio sama. Kaikki siitä sivusta tuleva on harhaa.
        Kun totuus valkenee niin guru-periaate vahvistuu, on enää turha sen jälkeen häiritä itseään epäilyillä ja kritisoinnilla, jotka ovat vain egon henkiinjäämistaistelua.

        Lisä huomautuksena; pään sisäiset dualistiset ja suhteelliset ajatukset, mitä sinäkin varmasti kuuntelet, on eri juttu kuin sydämestä kumpuava viisaus ja ajatukseton absoluuttinen tieto.


        Pps. Kirjoitit meditoivasi, et kuitenkaan vastannut kysymyksiin jotka siitä väistämättä heräsivät.


        Ppps. Sinulla on täysi oikeus vastailla parhaalla mahdollisella tavallasi kysymyksiin. En aio sen kummemmin häiritä sinua enään, sillä ymmärrän että se halu mitä Joogaan tarvitaan, pitää löytyä itsestä.
        Syyt kutsumukseesi jätän sinun itsesi pohdittavaksesi. Toivottavasti näet vielä sen, mitä yrität parhaasi mukaan olla näkemättä.


        Hyviä jatkoja ja rauhaa sielullesi. Toivottavasti tavataan joskus jossain muissakin merkeissä.


        Markus


      • LSS
        Markus kirjoitti:

        Luuletko siis vakavissasi kun lisäilet näitä 'kai' oletuksia että osut oikeaan, tai edes lähelle?

        Selventäisitkö itse että missä tapauksessa Shri Mataji on näin sanonut?
        Onko hän sanonut että näin on aina ja jokatapauksessa?

        Aikaisemmin kirjoitit että minä luotan liikeen sisältäpäin tulevaan, sinä liikkeen ulkopäin tulevaan vakavaan informaatioon.
        Tässä hyvä esimerkki joogista joka meditoi, ja 'joogista' joka ei meditoi. Olet jo aikaisemmin joogassa ollessasi todistanut että guru-periaatteesi oli heikko, menemällä naimisiin vaikka 'et olisi ikinä itse valinnut häntä puolisoksesi'.
        Siksi kuvittelet nytkin että ulkoapäin tuleva informaatio olisi jotenkin tärkeätä joogille.
        Sahaja Joogi luottaa sydämestään tulevaan informaatioon. Ei liikkeen sisältä, vaan sielunsa sisältä.
        Koska Kundalini on kaikille sama, on näin myös Kundalinin antama informaatio sama. Kaikki siitä sivusta tuleva on harhaa.
        Kun totuus valkenee niin guru-periaate vahvistuu, on enää turha sen jälkeen häiritä itseään epäilyillä ja kritisoinnilla, jotka ovat vain egon henkiinjäämistaistelua.

        Lisä huomautuksena; pään sisäiset dualistiset ja suhteelliset ajatukset, mitä sinäkin varmasti kuuntelet, on eri juttu kuin sydämestä kumpuava viisaus ja ajatukseton absoluuttinen tieto.


        Pps. Kirjoitit meditoivasi, et kuitenkaan vastannut kysymyksiin jotka siitä väistämättä heräsivät.


        Ppps. Sinulla on täysi oikeus vastailla parhaalla mahdollisella tavallasi kysymyksiin. En aio sen kummemmin häiritä sinua enään, sillä ymmärrän että se halu mitä Joogaan tarvitaan, pitää löytyä itsestä.
        Syyt kutsumukseesi jätän sinun itsesi pohdittavaksesi. Toivottavasti näet vielä sen, mitä yrität parhaasi mukaan olla näkemättä.


        Hyviä jatkoja ja rauhaa sielullesi. Toivottavasti tavataan joskus jossain muissakin merkeissä.


        Markus

        No hei taas.

        Markus:Luuletko siis vakavissasi kun lisäilet näitä 'kai' oletuksia että osut oikeaan, tai edes lähelle?

        LSS: Kirjoitan niin kuin itse asian olen liikkeessä ollessani kokenut. Se on minun kokemukseni. Olen iloinen, jos sinulla on erilainen kokemus.

        Markus: Selventäisitkö itse että missä tapauksessa Shri Mataji on näin sanonut?
        Onko hän sanonut että näin on aina ja jokatapauksessa?

        LSS: Minulla ei ole mahdollisuutta (eikä olisi kyllä aikaakaan) käydä läpi kaikkia Matajin puheita. Voin luottaa tässä suhteessa vain omaan (ja joittenkin muitten ex-jäsenten) muistiin. Jos itse olet kuunnellut Matajin puheita, olet varmaankin kuullut vastaavia juttuja.

        Se, mitä Mataji sanoo kriittisistä ex-jäsenistä, löytyy mm. Ekadasha Rudra -puheesta vuodelta 1984:

        "But Ekadasha Rudra, at that time, at such a time when somebody tries to harm the cause of Sahaja Yoga, after being in Sahaja Yoga, then hits you so badly that the whole attack is very widespread. But the whole family can be protected if there are few people of that family doing Sahaja Yoga work - could be protected. But in case the family that is against all the time of Sahaja Yogis and try to trouble them, can be completely destroyed, very badly."

        Samassa puheessa Mataji neuvoo, millainen asenne "negatiivisiin" ihmisiin pitäisi olla:

        "One should not have sympathy with anyone who is negative, whether he is mad, whether there is something wrong with him, whether he is your relation, or anything. No sympathy of any kind, on the contrary a kind of anger should be there for that person, a kind of detachment."

        Markus: Aikaisemmin kirjoitit että minä luotan liikeen sisältäpäin tulevaan, sinä liikkeen ulkopäin tulevaan vakavaan informaatioon.
        Tässä hyvä esimerkki joogista joka meditoi, ja 'joogista' joka ei meditoi.

        LSS: Ai....en ole kyllä missään vaiheessa väittänyt olevani joogi.

        Markus: Olet jo aikaisemmin joogassa ollessasi todistanut että guru-periaatteesi oli heikko, menemällä naimisiin vaikka 'et olisi ikinä itse valinnut häntä puolisoksesi'.

        LSS: Äh, jätin aikoinani vastaamatta tähän, koska kommenttisi oli minusta niin absurdi. Mutta jos haluat välttämättä toistaa kommenttisi, niin mene itse järjestettyyn avioliitton Sahaja Yogassa ja tule sitten keskustelemaan aiheesta näin tietäväisesti. Et voi millään tietää, minkälaista painostusta omaan naimisiinmenooni liittyi. Sitä paitsi kun minä lähdin liikkeestä, parikymmentä suomalaista sahaja-joogia oli solminut järjestetyn avioliiton, joista puolet oli päätynyt eroon. "Huono guru-periaate" tuntuu siis olevan kovin yleinen tauti sahaja-joogien keskuudessa. Herää kysymys, miksi Sahaja Yoga, jonka pitäisi parantaa kaikki sairaudet, ei ole kyennyt parantamaan tätä. Ja kuinka on mahdollista, että niin moni "huonosta guru-periaatteesta" kärsivä ylipäänsä naitetaan? Eivätkö avioliittoja järjestävät liiderit tai Mataji huomaa, että näissä ihmisissä on niin perustavanlaatuinen puute?

        Markus: Siksi kuvittelet nytkin että ulkoapäin tuleva informaatio olisi jotenkin tärkeätä joogille.
        Sahaja Joogi luottaa sydämestään tulevaan informaatioon. Ei liikkeen sisältä, vaan sielunsa sisältä.

        LSS: Ai, eikö Matajin jutuilla ole enää teille merkitystä?

        Markus: Koska Kundalini on kaikille sama, on näin myös Kundalinin antama informaatio sama. Kaikki siitä sivusta tuleva on harhaa.

        LSS: Eli kun kundalinikokemukset vahvistavat Matajin jutut todeksi, ne ovat totta. Jos ne ovat ristiriidassa Matajin juttujen kanssa, ne ovat harhaa. Vai miten?

        Markus: Kun totuus valkenee niin guru-periaate vahvistuu, on enää turha sen jälkeen häiritä itseään epäilyillä ja kritisoinnilla, jotka ovat vain egon henkiinjäämistaistelua.

        LSS: Sinun käsitykseesi yhtyvät varmasti monien muittenkin uskonnollisten liikkeitten monet muut kannattajat.


        Markus: Pps. Kirjoitit meditoivasi, et kuitenkaan vastannut kysymyksiin jotka siitä väistämättä heräsivät.

        LSS: Sinähän jo kerroit, että en kykene meditoimaan. Mikäli katsot voivasi arvioida jonkun toisen (vieläpä sinulle täysin tuntemattoman) ihmisen meditaation laatua tai syvyyttä, niin en jaksa osallistua. Tulos olisi pelkkä juupas-eipäs -väittely.

        Kaikkea hyvää kuitenkin sinullekin ja onnea tiellesi sahaja-joogina!


      • LSS
        Markus kirjoitti:

        Yleinen käsite sanasta meditaatio on epämääräinen.
        Kun meditoit, pääsetkö ajatuksettomaan tietoisuuteen, sahasraraan, mikä on todellinen määre meditaatiolle?

        Se minkä sinä haluat leimata uskoksi, on tietoisuutta, mutta tätähän on mahdotonta ymmärtää jos sitä ei itse koe.

        Et pääse siihen meditaatioon mistä puhun, siksi sinun on turha kuvitella ymmärtäväsi Sahaja Joogaa, siksi sinun vastauksesi vain sivuavat totuutta.


        ***


        Miksi annoit vastaukseksi psykoanalyytikkojen teorioita tai epäonnistuneiden ex-jäsenien uskomuksia?
        Miksi et kysy itseltäsi rehellisesti omaa teoriaasi, ja anna sitä sitten tänne?
        Miksi et hetken ajaksi vetäydy ja katso olisiko sinun uskomuksesi ehkä väärä, ja syyt sinun vastahakoisuuteesi ymmärtämään sinussa itsessäsi.
        En puhu nyt viiden minuutin vetäytymisestä, vaan todellisesta intro-spektiosta ja oman mielensä kohtaamisesta.


        Kaikki on loogista kun vain pääsee meditaatioon, koska sen inttäminen on täällä turhaa, yritän pitää egoni kurissa ja ymmärtää tämän äsken mainitsemani tosiasian.


        Pahoittelen että toin julki henkilökohtaisuuksiin menemällä asioita, mitkä ovat suht selviä kun vain hieman ymmärtää miten asiat toimii. Tämän väittäminen on röyhkeän kuuloista, siksi poikii vastareaktioita ja siksi se on typerää.


        Pohja se on miunkin säkissäni, sanois Mauno Juntere.



        Ps. Aikaisemmalle kyselijälle myös pahoittelut että sorruin hyökkäämään. Lumin kirjoitukset ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin objektiivisia, jos oikeasti ymmärtää mistä Sahaja Joogassa on kyse. Hän ehkä pitää niitä ihan tosissaan objektiivisina, mutta se että ymmärtääkö hän mistä S.Y:ssä on kyse, onkin sitten ihan eri juttu.


        Pps. Lumille vielä, energioita kokee ja näkee ym.ym. monessakin liikkessä ja erinäisissä harjoituksissa. Se että energia nostaa tietoisuuden puhtaan täydelliseen yhteyteen nykyhetken kanssa, on jotain ihan muuta. Vai mitä?

        Vastaan vielä kysymykseesi minun henk.koht. käsityksestäni Sahaja Yogan kundalinikokemuksista. Aika ei eilen riittänyt.

        Markus: Miksi annoit vastaukseksi psykoanalyytikkojen teorioita tai epäonnistuneiden ex-jäsenien uskomuksia?
        Miksi et kysy itseltäsi rehellisesti omaa teoriaasi, ja anna sitä sitten tänne?

        LSS: Minulla ei ole mitään omaa teoriaa kyseisistä kokemuksista. Te sanotte aina, että kokemuksiin pitäisi suhtautua tiedemiehen avaralla mielellä. Mielestäni minä teen juuri niin. Ilmiö on kiinnostava, ja olisi hyvin mielenkiintoista, jos sitä tutkittaisiin. Todellakin haluaisin tietää, onko kyse vain itsesuggestiosta vai toimiiko energia sillä tavoin kuin Mataji väittää vai jotakin siltä väliltä. Siksi ihmettelenkin, että miksette käänny esimerkiksi Skepsis ry:n puoleen ja pyydä heitä tutkimaan ilmiötä. Sehän olisi hienoa, jos ilmiön olemassaolo pystyttäisiin oikeasti todistamaan tieteellisesti.

        Toistaiseksi tämä "suhtautukaa tähän hypoteesina, tiedemiehen avaralla mielellä" on ollut pelkkää sanahelinää. Kun joku oikeasti suhtautuu ilmiöön tiedemiehen avaralla mielellä eikä uskovaisen kritiikittömällä mielellä, tuo joku on negatiivinen, suuriegoinen, ei ymmärrä, ei pääse meditaatioon ym ym.

        ps. Toivottavasti vieläkin vastailet Sahaja Yogaa koskeviin kysymyksiin tällä palstalla. Minusta on hyvä, että ihmiset saavat liikkeestä tietoa sekä sen sisältä että ulkoa. Olen vastustanut vain henk.koht. loukkauksia ja ilkeyksiä, en sitä, että jaat informaatiota Sahaja Yogasta.


      • LSS
        Markus kirjoitti:

        Luuletko siis vakavissasi kun lisäilet näitä 'kai' oletuksia että osut oikeaan, tai edes lähelle?

        Selventäisitkö itse että missä tapauksessa Shri Mataji on näin sanonut?
        Onko hän sanonut että näin on aina ja jokatapauksessa?

        Aikaisemmin kirjoitit että minä luotan liikeen sisältäpäin tulevaan, sinä liikkeen ulkopäin tulevaan vakavaan informaatioon.
        Tässä hyvä esimerkki joogista joka meditoi, ja 'joogista' joka ei meditoi. Olet jo aikaisemmin joogassa ollessasi todistanut että guru-periaatteesi oli heikko, menemällä naimisiin vaikka 'et olisi ikinä itse valinnut häntä puolisoksesi'.
        Siksi kuvittelet nytkin että ulkoapäin tuleva informaatio olisi jotenkin tärkeätä joogille.
        Sahaja Joogi luottaa sydämestään tulevaan informaatioon. Ei liikkeen sisältä, vaan sielunsa sisältä.
        Koska Kundalini on kaikille sama, on näin myös Kundalinin antama informaatio sama. Kaikki siitä sivusta tuleva on harhaa.
        Kun totuus valkenee niin guru-periaate vahvistuu, on enää turha sen jälkeen häiritä itseään epäilyillä ja kritisoinnilla, jotka ovat vain egon henkiinjäämistaistelua.

        Lisä huomautuksena; pään sisäiset dualistiset ja suhteelliset ajatukset, mitä sinäkin varmasti kuuntelet, on eri juttu kuin sydämestä kumpuava viisaus ja ajatukseton absoluuttinen tieto.


        Pps. Kirjoitit meditoivasi, et kuitenkaan vastannut kysymyksiin jotka siitä väistämättä heräsivät.


        Ppps. Sinulla on täysi oikeus vastailla parhaalla mahdollisella tavallasi kysymyksiin. En aio sen kummemmin häiritä sinua enään, sillä ymmärrän että se halu mitä Joogaan tarvitaan, pitää löytyä itsestä.
        Syyt kutsumukseesi jätän sinun itsesi pohdittavaksesi. Toivottavasti näet vielä sen, mitä yrität parhaasi mukaan olla näkemättä.


        Hyviä jatkoja ja rauhaa sielullesi. Toivottavasti tavataan joskus jossain muissakin merkeissä.


        Markus

        Vastaan vielä tähänkin. Sahajvidya-sivulla on ainakin yksi Matajin kommentti Sahaja Yogasta lähdöstä:

        "A person who is not innocent...who play 'games'...who try ticks...gossip...indulge in filth...Sri Ganesha cuts them out. He sees for a while, and if people remain still half baked, they are thrown out of Sahaja Yoga; Innocence gives complete sincerity, and Ganesha is the judge...and he is the one who throws you out on the periphery...like a tangent you get out of Sahaja Yoga...and then you go down and down and down...and you may develop horrible diseases of the Mooladhara chakra."


      • Mamaki
        LSS kirjoitti:

        Vastaan vielä kysymykseesi minun henk.koht. käsityksestäni Sahaja Yogan kundalinikokemuksista. Aika ei eilen riittänyt.

        Markus: Miksi annoit vastaukseksi psykoanalyytikkojen teorioita tai epäonnistuneiden ex-jäsenien uskomuksia?
        Miksi et kysy itseltäsi rehellisesti omaa teoriaasi, ja anna sitä sitten tänne?

        LSS: Minulla ei ole mitään omaa teoriaa kyseisistä kokemuksista. Te sanotte aina, että kokemuksiin pitäisi suhtautua tiedemiehen avaralla mielellä. Mielestäni minä teen juuri niin. Ilmiö on kiinnostava, ja olisi hyvin mielenkiintoista, jos sitä tutkittaisiin. Todellakin haluaisin tietää, onko kyse vain itsesuggestiosta vai toimiiko energia sillä tavoin kuin Mataji väittää vai jotakin siltä väliltä. Siksi ihmettelenkin, että miksette käänny esimerkiksi Skepsis ry:n puoleen ja pyydä heitä tutkimaan ilmiötä. Sehän olisi hienoa, jos ilmiön olemassaolo pystyttäisiin oikeasti todistamaan tieteellisesti.

        Toistaiseksi tämä "suhtautukaa tähän hypoteesina, tiedemiehen avaralla mielellä" on ollut pelkkää sanahelinää. Kun joku oikeasti suhtautuu ilmiöön tiedemiehen avaralla mielellä eikä uskovaisen kritiikittömällä mielellä, tuo joku on negatiivinen, suuriegoinen, ei ymmärrä, ei pääse meditaatioon ym ym.

        ps. Toivottavasti vieläkin vastailet Sahaja Yogaa koskeviin kysymyksiin tällä palstalla. Minusta on hyvä, että ihmiset saavat liikkeestä tietoa sekä sen sisältä että ulkoa. Olen vastustanut vain henk.koht. loukkauksia ja ilkeyksiä, en sitä, että jaat informaatiota Sahaja Yogasta.

        "onko kyse vain itsesuggestiosta vai toimiiko energia..."

        Kyllähän tuo varmaan toimii, en sitä lainkaan epäile.
        Kyse on enemmänkin siitä, toimiiko se VAIN sahaja yogan kautta.

        Rohkenen epäillä, kyllähän tuo tuntuu toimivan myös esim. buddhalaisen meditaation kautta.

        Yleensäkin on aika vaarallisen kapeakatseista olettaa, että jokin liike voi "omistaa" koko totuuden, ja että muilla ei ole yhtään mitään.


      • LSS
        Mamaki kirjoitti:

        "onko kyse vain itsesuggestiosta vai toimiiko energia..."

        Kyllähän tuo varmaan toimii, en sitä lainkaan epäile.
        Kyse on enemmänkin siitä, toimiiko se VAIN sahaja yogan kautta.

        Rohkenen epäillä, kyllähän tuo tuntuu toimivan myös esim. buddhalaisen meditaation kautta.

        Yleensäkin on aika vaarallisen kapeakatseista olettaa, että jokin liike voi "omistaa" koko totuuden, ja että muilla ei ole yhtään mitään.

        Hei Mamaki ja muut!

        Mamaki:Kyllähän tuo varmaan toimii, en sitä lainkaan epäile.
        Kyse on enemmänkin siitä, toimiiko se VAIN sahaja yogan kautta.

        Rohkenen epäillä, kyllähän tuo tuntuu toimivan myös esim. buddhalaisen meditaation kautta.

        LSS vastailee: Joo, osuit minusta asian ytimeen. Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia kokemuksia kundalinista tms. sinulla on buddhalaiseen meditaatioon liittyen. Ja muittenkin keskustelua seuraavien kokemuksia olisi kiva lukea.

        Olen itse miettinyt noita Sahaja Yogan energiakokemuksia paljonkin, koska ne ovat niin keskeisen merkittäviä liikkeessä.

        Sahaja Yogan guru väittää, että kyseinen energia on tieteellisesti todistettavissa, ja siksi olen peräänkuuluttanut, että sen toimivuutta oikeasti lähdettäisiin tutkimaan tieteellisesti. Mutta jätän nyt tuon tieteellisyyden ja siirryn henk.koht. kokemuksiin.

        Itse olen tietoisesti kokenut kyseisen energian ensimmäistä kertaa, kun osallistuin Intiassa Aurobindon ashramin meditaatioon. Energian heräämiseen liittyi tietty nöyrtyminen ja pyytäminen. Käsistäni alkoi virrata jotakin, ja tunsin olevani yhteydessä koko maailmankaikkeuteen ympärilläni. Minussa tapahtui myös maailmankuvan muutos. Ennen elämäni keskiössä ollut Minä antoi keskeisen tilan jollekin Suuremmalle. (tämä ei tarkoita, että minulla ei sen jälkeen olisi ollut egoa, kyllä se on edelleen tallella :-) )

        Tämä tapahtui siis ennen Sahaja Yogaan liittymistäni. Sahaja Yogassa energioihin kiinnitettiin sitten tiiviisti huomiota. Käsistä ja päästä ja koko ruumiin läpi virtaavan viileän, miellyttävän tuulen lisäksi oli tosin myös muunlaisia kokemuksia. Kuolleitten henkien tai negatiivisuuksien aiheuttamat "catch" -ilmiöt olivat joskus kivuliaita. Kundalinin sanottiin puhdistavat jotakin chakraa, ja sekin saattoi tuntua ikävältä. Ensimmäisten puja-rituaaliensa jälkeen monet voivat huonosti.

        Muistan esimerkiksi, kun istuin Intiassa tilaisuudessa, jossa Mataji oli itse paikalla, ja tuntui, että joka kohtaa sattui ja väänsi. Joku poistui ja sanoi minulle, että ei voinut olla tilaisuudessa, kun läsnä on niin paljon bhuutteja (kuolleita henkiä). Bhuuttien sanottiin kerääntyvän Matajin luo.

        Ihmettelin jossain vaiheessa sitä, että jos Sahaja Yogi menee Sahaja Yoga -tilaisuuteen ja Matajin luo ja voi huonosti, huono olo kertoo siitä, että Matajissa on voimakas puhdistava energia ja ihmisen negatiivisuudet poistuvat (tai kuolleet henget kerääntyvät jumalallisen Matajin luo ja kiusaavat joogeja). Mutta jos Sahaja Yogi menee jonkun "väärän gurun" tilaisuuteen ja voi huonosti, huono olo kertoo siitä, että "väärä guru" on väärä guru.

        No, mitä tulee sitten aikaan jälkeen Sahaja Yogan...vaikka "catch"-ilmiöt ovat loppuneet, minulla on edelleenkin tuntemuksia viileästä tuulesta. En tosin nykyään kiinnitä enää siihen ollenkaan samalla lailla huomiota, enkä pidä sitä enää hyvinvointini mittarina. Olen varmaan tietoisesti jättänyt energian huomiotta, koska se on muistuttanut minua liikaa Sahaja Yogasta ja ikävistä kokemuksistani siellä. Toisaalta kyseessä on energia, jonka tunsin jo ennen Sahaja Yogaa, joten ehkä alan jossain vaiheessa taas tunnustella sitä tarkemmin.

        On kyllä ihan kiinnostavaa ja avartavaa pohtia näitä energia- ja kundalinijuttuja, että kiitos vain keskustelun aloittaneelle Markukselle. Olisi kiva myös kuulla sahaja-joogien kommentteja (paitsi tietty niitä "olet epäonnistunut, tasapainoton ja katkera etkä kykene meditoimaan").
        Ja tosiaan myös teidän buddhalaisten ja muitten kokemuksia.


      • tao
        LSS kirjoitti:

        Hei Mamaki ja muut!

        Mamaki:Kyllähän tuo varmaan toimii, en sitä lainkaan epäile.
        Kyse on enemmänkin siitä, toimiiko se VAIN sahaja yogan kautta.

        Rohkenen epäillä, kyllähän tuo tuntuu toimivan myös esim. buddhalaisen meditaation kautta.

        LSS vastailee: Joo, osuit minusta asian ytimeen. Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia kokemuksia kundalinista tms. sinulla on buddhalaiseen meditaatioon liittyen. Ja muittenkin keskustelua seuraavien kokemuksia olisi kiva lukea.

        Olen itse miettinyt noita Sahaja Yogan energiakokemuksia paljonkin, koska ne ovat niin keskeisen merkittäviä liikkeessä.

        Sahaja Yogan guru väittää, että kyseinen energia on tieteellisesti todistettavissa, ja siksi olen peräänkuuluttanut, että sen toimivuutta oikeasti lähdettäisiin tutkimaan tieteellisesti. Mutta jätän nyt tuon tieteellisyyden ja siirryn henk.koht. kokemuksiin.

        Itse olen tietoisesti kokenut kyseisen energian ensimmäistä kertaa, kun osallistuin Intiassa Aurobindon ashramin meditaatioon. Energian heräämiseen liittyi tietty nöyrtyminen ja pyytäminen. Käsistäni alkoi virrata jotakin, ja tunsin olevani yhteydessä koko maailmankaikkeuteen ympärilläni. Minussa tapahtui myös maailmankuvan muutos. Ennen elämäni keskiössä ollut Minä antoi keskeisen tilan jollekin Suuremmalle. (tämä ei tarkoita, että minulla ei sen jälkeen olisi ollut egoa, kyllä se on edelleen tallella :-) )

        Tämä tapahtui siis ennen Sahaja Yogaan liittymistäni. Sahaja Yogassa energioihin kiinnitettiin sitten tiiviisti huomiota. Käsistä ja päästä ja koko ruumiin läpi virtaavan viileän, miellyttävän tuulen lisäksi oli tosin myös muunlaisia kokemuksia. Kuolleitten henkien tai negatiivisuuksien aiheuttamat "catch" -ilmiöt olivat joskus kivuliaita. Kundalinin sanottiin puhdistavat jotakin chakraa, ja sekin saattoi tuntua ikävältä. Ensimmäisten puja-rituaaliensa jälkeen monet voivat huonosti.

        Muistan esimerkiksi, kun istuin Intiassa tilaisuudessa, jossa Mataji oli itse paikalla, ja tuntui, että joka kohtaa sattui ja väänsi. Joku poistui ja sanoi minulle, että ei voinut olla tilaisuudessa, kun läsnä on niin paljon bhuutteja (kuolleita henkiä). Bhuuttien sanottiin kerääntyvän Matajin luo.

        Ihmettelin jossain vaiheessa sitä, että jos Sahaja Yogi menee Sahaja Yoga -tilaisuuteen ja Matajin luo ja voi huonosti, huono olo kertoo siitä, että Matajissa on voimakas puhdistava energia ja ihmisen negatiivisuudet poistuvat (tai kuolleet henget kerääntyvät jumalallisen Matajin luo ja kiusaavat joogeja). Mutta jos Sahaja Yogi menee jonkun "väärän gurun" tilaisuuteen ja voi huonosti, huono olo kertoo siitä, että "väärä guru" on väärä guru.

        No, mitä tulee sitten aikaan jälkeen Sahaja Yogan...vaikka "catch"-ilmiöt ovat loppuneet, minulla on edelleenkin tuntemuksia viileästä tuulesta. En tosin nykyään kiinnitä enää siihen ollenkaan samalla lailla huomiota, enkä pidä sitä enää hyvinvointini mittarina. Olen varmaan tietoisesti jättänyt energian huomiotta, koska se on muistuttanut minua liikaa Sahaja Yogasta ja ikävistä kokemuksistani siellä. Toisaalta kyseessä on energia, jonka tunsin jo ennen Sahaja Yogaa, joten ehkä alan jossain vaiheessa taas tunnustella sitä tarkemmin.

        On kyllä ihan kiinnostavaa ja avartavaa pohtia näitä energia- ja kundalinijuttuja, että kiitos vain keskustelun aloittaneelle Markukselle. Olisi kiva myös kuulla sahaja-joogien kommentteja (paitsi tietty niitä "olet epäonnistunut, tasapainoton ja katkera etkä kykene meditoimaan").
        Ja tosiaan myös teidän buddhalaisten ja muitten kokemuksia.

        Sivusta seuranneena ei sahaja tunnu vaikuttavan kovin - miten tuon nyt sanoisi - myötätuntoa kasvattavasti harjoittajiinsa. Henkilökohtaisuuksiin menevä syyttely ja panettelu ei ole sellaista, jossa minä haluaisin olla mukana.
        Tuollaista oman opin, seuran, lahkon, piirin jne. väen väkisin puolustamista ei taolaisuudessa tapaa.

        Taolaisuus hakee harmoniaa, kosmoksen kanssa sopusoinnussa elämistä eikä takerru itseen, siihen mitä "minä" koen, ei edes silloin kun sellaiset kokemukset ovat meditaation sivuvaikutuksia.
        Taolainen katsoo herkästi myös tietynlaisen meditaation keinotekoiseksi, luonnon normaaliin kulkuun puuttumiseksi. Ei toki luonnottomaksi.

        Minulle ei ole selvinnyt näitä viestejä lukiessa mikä on sahaja yogan pihvi. Kärsimyksestä, turhautumisesta, turhaan takertumisesta, jälleensyntymästä vapautuminen vai joku kokemus sinänsä?


      • LSS
        tao kirjoitti:

        Sivusta seuranneena ei sahaja tunnu vaikuttavan kovin - miten tuon nyt sanoisi - myötätuntoa kasvattavasti harjoittajiinsa. Henkilökohtaisuuksiin menevä syyttely ja panettelu ei ole sellaista, jossa minä haluaisin olla mukana.
        Tuollaista oman opin, seuran, lahkon, piirin jne. väen väkisin puolustamista ei taolaisuudessa tapaa.

        Taolaisuus hakee harmoniaa, kosmoksen kanssa sopusoinnussa elämistä eikä takerru itseen, siihen mitä "minä" koen, ei edes silloin kun sellaiset kokemukset ovat meditaation sivuvaikutuksia.
        Taolainen katsoo herkästi myös tietynlaisen meditaation keinotekoiseksi, luonnon normaaliin kulkuun puuttumiseksi. Ei toki luonnottomaksi.

        Minulle ei ole selvinnyt näitä viestejä lukiessa mikä on sahaja yogan pihvi. Kärsimyksestä, turhautumisesta, turhaan takertumisesta, jälleensyntymästä vapautuminen vai joku kokemus sinänsä?

        Hei!

        Tao:Minulle ei ole selvinnyt näitä viestejä lukiessa mikä on sahaja yogan pihvi. Kärsimyksestä, turhautumisesta, turhaan takertumisesta, jälleensyntymästä vapautuminen vai joku kokemus sinänsä?

        LSS vastaa: Mikäli kukaan sahaja-joogi ei vastaa, niin heidän pihvinsä voi lukea mm. sivulta www.jooga.org

        Oman näkemykseni mukaan Sahaja Yogan pihvi voi olla monenlainen.

        Pihvi, joka kerrotaan uusille tulokkaille:
        Sahaja Yoga on kiva, yksinkertainen meditaatio- ja rentoutustekniikka, joka kundalinin nousun myötä vakiinnuttaa ihmisen ajatuksettomaan tietoisuuteen. Tämä synnyttää ihmisessä tasapainoa, iloa, rauhaa. Vaivat paranevat, riippuvuuksista pääsee eroon.

        Pihvi, joka paljastuu myöhemmin:
        Mataji on Jumala, joka on viimeinkin inkarnoitunut maan päälle kaikkine voimineen. Hän on tullut pelastamaan maailman, ja sahaja-joogit ovat hänen instrumenttejaan tässä työssä. Olennaista on täydellinen antautuminen Matajille.

        Selvensikö tämä?

        Ai niin, toimiiko Suomessa joitakin taolaisia yhteisöjä tai ryhmiä vai oletteko yksinäisiä harjoittajia?


      • tao
        LSS kirjoitti:

        Hei!

        Tao:Minulle ei ole selvinnyt näitä viestejä lukiessa mikä on sahaja yogan pihvi. Kärsimyksestä, turhautumisesta, turhaan takertumisesta, jälleensyntymästä vapautuminen vai joku kokemus sinänsä?

        LSS vastaa: Mikäli kukaan sahaja-joogi ei vastaa, niin heidän pihvinsä voi lukea mm. sivulta www.jooga.org

        Oman näkemykseni mukaan Sahaja Yogan pihvi voi olla monenlainen.

        Pihvi, joka kerrotaan uusille tulokkaille:
        Sahaja Yoga on kiva, yksinkertainen meditaatio- ja rentoutustekniikka, joka kundalinin nousun myötä vakiinnuttaa ihmisen ajatuksettomaan tietoisuuteen. Tämä synnyttää ihmisessä tasapainoa, iloa, rauhaa. Vaivat paranevat, riippuvuuksista pääsee eroon.

        Pihvi, joka paljastuu myöhemmin:
        Mataji on Jumala, joka on viimeinkin inkarnoitunut maan päälle kaikkine voimineen. Hän on tullut pelastamaan maailman, ja sahaja-joogit ovat hänen instrumenttejaan tässä työssä. Olennaista on täydellinen antautuminen Matajille.

        Selvensikö tämä?

        Ai niin, toimiiko Suomessa joitakin taolaisia yhteisöjä tai ryhmiä vai oletteko yksinäisiä harjoittajia?

        taolaisia ryhmiä en tunne.
        Taolaisuutta ei harjoiteta.


      • Mamaki
        LSS kirjoitti:

        Hei Mamaki ja muut!

        Mamaki:Kyllähän tuo varmaan toimii, en sitä lainkaan epäile.
        Kyse on enemmänkin siitä, toimiiko se VAIN sahaja yogan kautta.

        Rohkenen epäillä, kyllähän tuo tuntuu toimivan myös esim. buddhalaisen meditaation kautta.

        LSS vastailee: Joo, osuit minusta asian ytimeen. Olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia kokemuksia kundalinista tms. sinulla on buddhalaiseen meditaatioon liittyen. Ja muittenkin keskustelua seuraavien kokemuksia olisi kiva lukea.

        Olen itse miettinyt noita Sahaja Yogan energiakokemuksia paljonkin, koska ne ovat niin keskeisen merkittäviä liikkeessä.

        Sahaja Yogan guru väittää, että kyseinen energia on tieteellisesti todistettavissa, ja siksi olen peräänkuuluttanut, että sen toimivuutta oikeasti lähdettäisiin tutkimaan tieteellisesti. Mutta jätän nyt tuon tieteellisyyden ja siirryn henk.koht. kokemuksiin.

        Itse olen tietoisesti kokenut kyseisen energian ensimmäistä kertaa, kun osallistuin Intiassa Aurobindon ashramin meditaatioon. Energian heräämiseen liittyi tietty nöyrtyminen ja pyytäminen. Käsistäni alkoi virrata jotakin, ja tunsin olevani yhteydessä koko maailmankaikkeuteen ympärilläni. Minussa tapahtui myös maailmankuvan muutos. Ennen elämäni keskiössä ollut Minä antoi keskeisen tilan jollekin Suuremmalle. (tämä ei tarkoita, että minulla ei sen jälkeen olisi ollut egoa, kyllä se on edelleen tallella :-) )

        Tämä tapahtui siis ennen Sahaja Yogaan liittymistäni. Sahaja Yogassa energioihin kiinnitettiin sitten tiiviisti huomiota. Käsistä ja päästä ja koko ruumiin läpi virtaavan viileän, miellyttävän tuulen lisäksi oli tosin myös muunlaisia kokemuksia. Kuolleitten henkien tai negatiivisuuksien aiheuttamat "catch" -ilmiöt olivat joskus kivuliaita. Kundalinin sanottiin puhdistavat jotakin chakraa, ja sekin saattoi tuntua ikävältä. Ensimmäisten puja-rituaaliensa jälkeen monet voivat huonosti.

        Muistan esimerkiksi, kun istuin Intiassa tilaisuudessa, jossa Mataji oli itse paikalla, ja tuntui, että joka kohtaa sattui ja väänsi. Joku poistui ja sanoi minulle, että ei voinut olla tilaisuudessa, kun läsnä on niin paljon bhuutteja (kuolleita henkiä). Bhuuttien sanottiin kerääntyvän Matajin luo.

        Ihmettelin jossain vaiheessa sitä, että jos Sahaja Yogi menee Sahaja Yoga -tilaisuuteen ja Matajin luo ja voi huonosti, huono olo kertoo siitä, että Matajissa on voimakas puhdistava energia ja ihmisen negatiivisuudet poistuvat (tai kuolleet henget kerääntyvät jumalallisen Matajin luo ja kiusaavat joogeja). Mutta jos Sahaja Yogi menee jonkun "väärän gurun" tilaisuuteen ja voi huonosti, huono olo kertoo siitä, että "väärä guru" on väärä guru.

        No, mitä tulee sitten aikaan jälkeen Sahaja Yogan...vaikka "catch"-ilmiöt ovat loppuneet, minulla on edelleenkin tuntemuksia viileästä tuulesta. En tosin nykyään kiinnitä enää siihen ollenkaan samalla lailla huomiota, enkä pidä sitä enää hyvinvointini mittarina. Olen varmaan tietoisesti jättänyt energian huomiotta, koska se on muistuttanut minua liikaa Sahaja Yogasta ja ikävistä kokemuksistani siellä. Toisaalta kyseessä on energia, jonka tunsin jo ennen Sahaja Yogaa, joten ehkä alan jossain vaiheessa taas tunnustella sitä tarkemmin.

        On kyllä ihan kiinnostavaa ja avartavaa pohtia näitä energia- ja kundalinijuttuja, että kiitos vain keskustelun aloittaneelle Markukselle. Olisi kiva myös kuulla sahaja-joogien kommentteja (paitsi tietty niitä "olet epäonnistunut, tasapainoton ja katkera etkä kykene meditoimaan").
        Ja tosiaan myös teidän buddhalaisten ja muitten kokemuksia.

        Meidän sanghassamme ei lainkaan tehdä varsinaisia kundalini-harjoituksia. Syynä ei uskon puute kundaliniin, vaan pikemminkin huoli hyvien ja pätevien opettajien puutteesta. Huono opettaja tai taitamaton yrittely kun voi viedä harjoittajan jopa Lapinlahteen, olen kuullut. Tavallinen meditaatiokin toimii, ja kundalini herää kyllä pehmeästi, omia aikojaan.

        Minulla kundalini heräsi luonnostaan, kun olin alkanut meditoida säännöllisesti. Se suhahti voimakkaasti alimmasta chakrasta päälaelle saakka.
        Ei siitä voinut erehtyä. Eräs ystäväni, joka näkee ihmisten auroja, näki minut pian tämän jälkeen ja parkaisi hämmästyksestä: - Mitä ihmettä sinulle on tapahtunut, sinullahan on kaikki kanavat auki !!!! Ja kyllä, minulla oli myös "puhdistusvaiheessa" erittäin voimakkaita pahkoinvointikohtauksia (vessanpytyllä piti käydä oksentamassa) ja näin myös unia, joissa "paha" lensi pois suuren varjolinnun hahmossa. Tuli silloin mieleen keskiaikaiset "riivaajien" karkoittamiset, samasta siinäkin touhussa lienee ollut kysymys. Buddhalaisten puja-rituaalien jälkeen ei kyllä koskaan ole ollut huono olo, päinvastoin. Voimakasta, jopa transsendenttia yhteyttä kaikkeuteen olen myös kokenut, meditaatiossa ja joskus ihan arjessakin.

        Ja - kaikki tämä - ihan ilman Matajia. En silti väitä, että hän ei olisi hyvä opettaja. Mutta ei tosiaan ainoa. Polkuja on monia, monenlaisia.


      • tao
        tao kirjoitti:

        taolaisia ryhmiä en tunne.
        Taolaisuutta ei harjoiteta.

        meni vähän hätäisesti:

        Sahaja yoga ei ole uskonto mielestäni siksi, että uskonto lähtee pyhyyden kokemuksista, tavallaan selityksenä niille. Tämä oli siis lausuntoni tausta. Haluamatta loukata ketään.
        Mutta toisille SY on jotain.

        Taolaisuutta ei harjoiteta.
        Jos kertaan tässä taolaisia ajatuksia, kertomuksia jne, tulee helposti mieleen pyhä munkki, jota on alettava apinoida ja harjoittaa taolaisuutta.
        Lyhyesti :
        ei mökin mummo harjoita mökin mummolaisutta.
        Ei taolainen harjoita taolaisuutta.

        Taolainen elää sopusoinnussa ja harmoniassa.
        Niin elää käsittääkseni myös buddhalainen valaistunut.
        Mitä se harmoninen elämä on, onkin pitempi juttu.
        Ja onko taolaisia ollenkaan ?


      • varis
        Markus kirjoitti:

        mutta ei kannata ottaa kirjoituksia turhan vakavasti.


        LSS on lopettanut Sahaja Joogan aikoinaan, koska ei ole päässyt meditaatioon omien sisäisten ongelmiensa takia.

        Kaikista hänen kirjoituksistaan heijastuu asiasta tietävälle katkeruutta, ja sitä ettei hän ole pystynyt sisäistämään asian ydintä todellakaan.
        Hän kirjoittaa asioista mentaalisesti tajuamatta että kun asiat kokee hengen kautta, muuttuvat ne epämääräisistä käsitteistä todellisuudeksi.
        Hän on ollut heikko omien negatiivisuuksiensa edessä, ei ole pystynyt käsittelemään niitä, ja suunnannut sitten tähtäimensä muihin tajuamatta että kaikki on loppupeleissä kuitenkin itsestä kiinni.

        Nyt hän kirjoittelee 'objektiivisesti', vaikka Sahaja Joogaa ei todellisuudessa pysty käsitteelistämään, ja se ainoa millä on oikeasti merkitystä, eli meditaatio, jää täysin taka-alalle.

        Sahaja Joogan voi ymmärtää ainoastaan ainutlaatuisen meditaatiokokemuksen kautta. Jos tätä ei koe, ei ymmärrä käytännössä yhtään mitään Sahaja Joogasta.


        Sahaja= spontaani, sisäsyntyinen

        Yoga= yhteys kaikkialla olevaan voimaan


        Jos tätä yhteyttä ei ole, on turha puhua objektiivisuudesta.
        Jos tämä yhteys on, kaikki on selvää, ja viimeinen mahdollinen ajatus olisi lopettaa meditoiminen.

        Niin valaisevaa se on.

        Kaikella kunnioituksella, mutta juuri ongelmien tai eriävän mielipiteen vähätteleminen sen vuoksi, että henkilö ei ole saavuttanut hengen tasoa, oikeaa tietämystä, oikeaa kokemusta, puhtautta pyrkimyksissään tms. vaikeasti määriteltävää ja varsinkin koettavaa asiaa, saa kaiken kuulostamaan hieman epäilyttävältä ja aivopesuun viittaavalta. Sen sijaan, että oltaisiin avoimesti valmiita pohtimaan ongelman tai ilmiön syitä puolin ja toisin, vedotaan johonkin ominaisuuteen ja puutteeseen ongelman esittäneessä henkilössä ja siinä, ettei hän ole saavuttanut "tietämystä" tai "oikeaa asennetta". Huh. Tällaista tulee varoa.


      • tao
        varis kirjoitti:

        Kaikella kunnioituksella, mutta juuri ongelmien tai eriävän mielipiteen vähätteleminen sen vuoksi, että henkilö ei ole saavuttanut hengen tasoa, oikeaa tietämystä, oikeaa kokemusta, puhtautta pyrkimyksissään tms. vaikeasti määriteltävää ja varsinkin koettavaa asiaa, saa kaiken kuulostamaan hieman epäilyttävältä ja aivopesuun viittaavalta. Sen sijaan, että oltaisiin avoimesti valmiita pohtimaan ongelman tai ilmiön syitä puolin ja toisin, vedotaan johonkin ominaisuuteen ja puutteeseen ongelman esittäneessä henkilössä ja siinä, ettei hän ole saavuttanut "tietämystä" tai "oikeaa asennetta". Huh. Tällaista tulee varoa.

        Kääntäen löytyy henkilöitä jotka katsovat saavuttaneensa merkittävän pyhyyden asteen
        ja antavat lausuntoja asiasta kuin asiasta, täysin immuunina kaikille huomautuksille tai kommenteille (ns. pyhyystauti). Tämä ei tietysti koske minua.

        ”Jos gurunne käyttää "pyhä"-sanaa, kehottaisin juoksemaan karkuun. Kun ihminen käyttäytyy 'pyhästi' eli puhuu ja liikehtii rauhallisen lempeästi, ei menetä malttiaan, on älykäs ja joustava puheissaan, pukeutuu kauniisti, usein itämaisvivahteisesti, hänen luullaan olevan henkinen - vaikka kyse voi olla peräti saatanallisuudesta eli ulkoisten arvojen palvelukseen pyhittäytyneen persoonan hioutuneisuudesta. Näitä 'pyhyysominaisuuksia' eli kapeutuneen käyttäytymisen piirteitä voidaan kutsua vaikkapa 'leijuntapiirteiksi', koska ko henkilö vaikuttaa niin pyhältä kuin hän leijuisi vähintään puoli metriä irti maasta. ”
        http://www.netlife.fi/users/msiivola/omia/henkinen_kasvu.html#Pyhyystauti


      • Anti-Sahaja
        LSS kirjoitti:

        Markus: Aikaisemmin käytyäni keskustelua täällä, en saanut yhtään vastausta mustamaalaajilta ja panettelijoilta tähän viestiini,

        LSS: Mustamaalaajan tai panettelijan ominaisuudessa en minäkään kysymyksiisi haluaisi vastata.

        Markus: Uskoisin, että olet kuuden vuoden aikana ainakin silloin tällöin päässyt oikeaan meditaatioon, vai miksi muutoin olisit kuutta vuotta meditoinut?

        LSS: Pienenä selvennyksenä, että en ole meditoinut vain sitä kuutta vuotta, jonka olin Sahaja Yogan jäsen. Meditoin ennen Sahaja Yogaa ja meditoin nykyäänkin.

        Markus: muistat ehkä joitain tunnusmerkkejä Sahaja Joogan aikoinaan herättämästä Kundalini -energiastasi.

        LSS: Kyllä, vaikka nuo kokemukset eivät rajoitu taaskaan siihen kuuteen vuoteen, jonka olin Sahaja Yogan jäsen.

        Markus: Mutta eihän se selitä sitä, että se sama energia, sama virtaus, tuntuu myös vasemmassa kädessä, joka on koko ajan ollut avonaisena sylissä kämmenpuoli ylöspäin.

        Eihän se myöskään selitä sitä, että kun Shri Mataji vetää Itse-oivallus meditaation, ei kammentä tarvitse edes painaa päälaen päälle, vaan riittää että kämmenet ovat avoinna Häntä kohti, ja silti virtaus tuntuu.

        Eihän se selitä sitääkään, että energia virtaus tuntuu tulevan kämmenistä ulos päin, päälaelta ylöspäin?

        LSS: Haluat siis minun kommentoivan tätä käsistä ja päästä tulevaa energiavirtausta? En ole mikään energiavirtausten asiantuntija, mutta jotkut (ilmeisesti) viisaammat ovat selittäneet näitä ilmiöitä monella tavalla. Hypnoosi taisi olla erään psykoanalyytikon selitys. Jotkut ex-jäsenet uskovat Matajin olevan tantrikko, joka kykenee aiheuttamaan ihmisissä kyseisiä ilmiöitä. Itsesuggestio on ollut yksi kuulemani selitys.

        Oli mitä oli, minusta olennaista on kuitenkin se, että tällaisia energiavirtauksia esiintyy ja niihin kiinnitetään huomiota muissakin liikkeissä tai terapiasuuntauksissa. Sahaja Yoga vain jostain syystä näkee kyseisen ilmiön todisteena siitä, että Mataji on Pyhä Henki.

        Markus: Näin ei pysty myöskään, ainakaan minulle, selittämään sitä että kun virtaus tuntuu, tulee siitä erittäin hyvä olla.
        Hermot lepäävät, sydän täyttyy ilosta ja autuudesta, mieli rauhoittuu ja muuttuu myötätuntoiseksi.

        LSS: Joku skeptikko voisi sanoa sinun ehdollistuneen. Kun virtaus tuntuu, tunnet itsesi hyväksi joogiksi, ja saat mielihyvää. Tai kun rauhoitut ja tunnet iloa ja rauhaa, kehität kokemuksen virtauksesta. Mutta oli taaskin miten oli, energiavirtauksen ja siihen yhdistyvän hermolevon, ilon, rauhan ja myötätunnon kokemukset esiintyvät muuallakin kuin Sahaja Yogassa. Se täytyy tosin myöntää, että Sahaja Yogassa kyseisiä kokemuksia käytetään nerokkaasti luomaan jäsenissään uskoa ja vakaumusta Sahaja Yogan ainutlaatuisuudesta ja Matajin jumaluudesta.


        Markus: Se ei myöskään selitä sitä, että miten Kundalini energiasta, ja sen viileästä virtauksesta on puhuttu jo tuhansia vuosia.

        LSS: Intian tantrisessa perinteessä on puhuttu kundalinista kauan. Mataji on omaksunut sen systeemiinsä. Mitä selityksiä tämä vaatii?

        Markus: Ja miten ihmeessä se virtaus saattaa tuntua ihan missä vain, yks kaks yllättäin, aina jonkun epäitsekkään oivalluksen myötä, saman hyvän olon saattelemana, joka sadoille tuhansille ihmisille on antanut sisällön elämäänsä ja vastauksen kysymyksiinsä?

        LSS: Sadattuhannet muut ihmiset ovat löytäneet vastaavan sisällön elämäänsä jostakin muualta kuin Sahaja Yogaan liittyvistä kundalinikokemuksista. Ja mikäli puhutaan niistä vastauksista, joita kundalini kysymyksiin antaa, niin epävarmuutta niitten suhteen kyllä esiintyy. Jotkut erosivat Sahaja Yogasta, kun kundalini kertoi heille, ettei Mataji olekaan Pyhä Henki. Joku tunsi todella vahvaa viileää tuulta teidän demoniksi luokittelemanne Oshon kuvasta. Joku sai kundaliniltaan vastauksen, joka oli ristiriidassa Matajin juttujen kanssa, ja Mataji ilmoitti, että hänen juttunsa ovat värähtelyjä tärkeämmät. Olen itse osallistunut sessioihin, joissa tunnustellaan paperilappujen avulla eri asioitten energioita, enkä ole kamalan vakuuttunut kyseisestä energiasta tai joogien kyvystä tuntea sitä. Mikäli kykenette siihen, miksette esimerkiksi mene lunastamaan Skepsis ry:n lupaamaa palkintoa yliluonnollisesta ilmiöstä? Luulisi, ettei se olisi kovin vaikeaa, mikäli Sahaja Yoga toimii niin kuin te väitätte.

        Markus: En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?

        LSS: Ennen kuin voin kommentoida tätä, niin laita Adi Shankaracharyan ennustus tänne. Juttua, joissa joku on kuullut jonkun suuruuden joskus ennustaneen jotain hänelle merkityksellistä tapahtuvaksi on aika mahdoton kommentoida.

        "LSS: Sadattuhannet muut ihmiset ovat löytäneet vastaavan sisällön elämäänsä jostakin muualta kuin Sahaja Yogaan liittyvistä kundalinikokemuksista. Ja mikäli puhutaan niistä vastauksista, joita kundalini kysymyksiin antaa, niin epävarmuutta niitten suhteen kyllä esiintyy. Jotkut erosivat Sahaja Yogasta, kun kundalini kertoi heille, ettei Mataji olekaan Pyhä Henki. Joku tunsi todella vahvaa viileää tuulta teidän demoniksi luokittelemanne Oshon kuvasta. Joku sai kundaliniltaan vastauksen, joka oli ristiriidassa Matajin juttujen kanssa, ja Mataji ilmoitti, että hänen juttunsa ovat värähtelyjä tärkeämmät. Olen itse osallistunut sessioihin, joissa tunnustellaan paperilappujen avulla eri asioitten energioita, enkä ole kamalan vakuuttunut kyseisestä energiasta tai joogien kyvystä tuntea sitä. Mikäli kykenette siihen, miksette esimerkiksi mene lunastamaan Skepsis ry:n lupaamaa palkintoa yliluonnollisesta ilmiöstä? Luulisi, ettei se olisi kovin vaikeaa, mikäli Sahaja Yoga toimii niin kuin te väitätte."


        Loistava kommentti Lumi!
        Ei taida Markukselta löytyä enää selittelyä tähän. Itsekkin olen tuntenut viileää tuulta Oshon kuvasta, sahaja joogan vastaisista kirjoituksista yms. Kerran tein kokeen, jossa kirjoitin neljään lappuseen kaikenlaisia sahaja joogan näkökulmasta demonisia asioita kuten, Maharishi Mahes Yogi yms. Yhteen lappuun kirjoitin Shri Mataji Nirmala Devi. Ja kun tunnustelin näitä viittä kiinni taitettua lappua niin Shri Mataji lapusta lähti catheja ja vasenpuoli tuntui lämpimältä. Ainoa lappu joka oli viileä oli se jossa luki PAHUUS!!! Ja vaikka Mataji lappu olisikin ollut se viileä tämäkään ei olisi todistanut vielä mitään, se pitäisi vielä voida toistaa monesti niin, että se ei vaikuttaisi pelkästään sattumalta. Jos sahaja joogit oikeasti väittävät, että heidän lappusten tunnustelunsa toimii niillä jotka sen osaavat(eli vishuddi on tarpeeksi auki), niin kehoitan ottamaan yhteyttä tänne.

        http://www.skepsis.fi/haaste/

        Saisitte skepsikseltä vielä rahaakin jolle olisi varmasti käyttöä vaikka sahaja koulujen rakentamiseen.


      • Anti-Sahaja
        Markus kirjoitti:

        Aikaisemmin käytyäni keskustelua täällä, en saanut yhtään vastausta mustamaalaajilta ja panettelijoilta tähän viestiini, jonka kirjoitin Yogi Bear nimimerkillä.

        Se on ymmärrettävää, koska nämä asiat todistavat Sahaja Joogan ainutlaatuisuuden ja sen että se toimii.
        Uskoisin, että olet kuuden vuoden aikana ainakin silloin tällöin päässyt oikeaan meditaatioon, vai miksi muutoin olisit kuutta vuotta meditoinut?
        Mieli ei pysty meditaatiota ymmärtämään, joten et varmasti meditaatiota kykene muistamaan, mutta muistat ehkä joitain tunnusmerkkejä Sahaja Joogan aikoinaan herättämästä Kundalini -energiastasi.

        Kirjoitin siis alunperin tämän kun minulle väitettiin, että Kundalinin virtauksen tunteminen, on vain 'päälaen ja kämmenen lämpenemisestä johtuvaa ilmavirtausta' ja niin edelleen...

        Viestin sisältö on jotain huomattavasti tärkeämpää, kuin Shri Matajin pankkitilin saldo, tai se että mitä joku 'liideri' on sinulle jossain päin maailmaa sanonut.


        ***


        Mutta eihän se selitä sitä, että se sama energia, sama virtaus, tuntuu myös vasemmassa kädessä, joka on koko ajan ollut avonaisena sylissä kämmenpuoli ylöspäin.

        Eihän se myöskään selitä sitä, että kun Shri Mataji vetää Itse-oivallus meditaation, ei kammentä tarvitse edes painaa päälaen päälle, vaan riittää että kämmenet ovat avoinna Häntä kohti, ja silti virtaus tuntuu.

        Eihän se selitä sitääkään, että energia virtaus tuntuu tulevan kämmenistä ulos päin, päälaelta ylöspäin?

        Näin ei pysty myöskään, ainakaan minulle, selittämään sitä että kun virtaus tuntuu, tulee siitä erittäin hyvä olla.
        Hermot lepäävät, sydän täyttyy ilosta ja autuudesta, mieli rauhoittuu ja muuttuu myötätuntoiseksi.

        Se ei myöskään selitä sitä, että miten Kundalini energiasta, ja sen viileästä virtauksesta on puhuttu jo tuhansia vuosia.

        Ja miten ihmeessä se virtaus saattaa tuntua ihan missä vain, yks kaks yllättäin, aina jonkun epäitsekkään oivalluksen myötä, saman hyvän olon saattelemana, joka sadoille tuhansille ihmisille on antanut sisällön elämäänsä ja vastauksen kysymyksiinsä?

        En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?

        Enpä oikein usko, uskon ennemminkin niin, että Luojan luoma trikki on se, että ne jotka yrittävät aivojensa avulla elämää ymmärtämään, ovat umpikujassa.
        Ne jotka nöyrtyvät ja ymmärtävät oman pienuutensa ja aivojensa rajallisuuden, on heillä mahdollista se perimmäinen Sydämestään löytää.


        Rauhaa, huumorintajua ja rakkautta kaikille tasapuolisesti. Olemmehan me kaikki saman Luojan luomia.

        Sekä Sinä, että Minä.

        Uskoimme me siihen tai emme.

        ”En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään”, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?”

        Tätä on tietysti älytöntä nyt kommentoida, kun Markus näyttäisi vetäytyneen keskustelusta. Kommentoinpa kumminkin.

        Ensinnäkin tämän kaltaiset ennustusten toteutumiset eivät todista yhtään mitään mistään, luusi jokaisen nyt sen ymmärtävän. Esimerkiksi kuka tahansa tuona kyseisenä päivänä syntynyt henkilö (niitä on varmasti muitakin, kuin ”Shri” mataji) voisi ruveta halutessaan väittämään olevansa tuon kyseisen ennustuksen henkilö. Asiassa ei ole mitään ihmeellistä ja se, että sinä Markus et voi sitä ymmärtää kertoo kyllä jotain järjellisen ajattelun kyvyistäsi.



        Ja tässä lopussa vielä tuo kyseinen ennustus:

        And she took many incarnations to save the world, Gods, and human beings from demons. In modern times, demos of the past have come with decent and attractive appearances. Man has become a slave of his nature and goes to extremes to accomplish his ambitions, ending in disasters. The Ocean of Love as the Divine Mother has again decended onto this world, on the 21st of March, 1923, to save mankind. (21st March is equinox when day and night are equal).
        Perhaps She has taken the birth on this day to correct imbalance even at the cosmic level.
        (teksti otettu sahaja joogan mantrakirjasta)


        Anti-Sahaja


      • LSS
        Anti-Sahaja kirjoitti:

        ”En myöskään kirkkaimmalla järjellänikään pysty ymmärtämään”, että miten esim. Adi Shankaracharya, suurena pyhimyksenä tunnettu mies joka eli n.1300 vuotta sitten, on osannut tämän kaiken ennustaa tapahtuvaksi, juuri tänä aikana?

        Ei kai hän vain ollut huijari?”

        Tätä on tietysti älytöntä nyt kommentoida, kun Markus näyttäisi vetäytyneen keskustelusta. Kommentoinpa kumminkin.

        Ensinnäkin tämän kaltaiset ennustusten toteutumiset eivät todista yhtään mitään mistään, luusi jokaisen nyt sen ymmärtävän. Esimerkiksi kuka tahansa tuona kyseisenä päivänä syntynyt henkilö (niitä on varmasti muitakin, kuin ”Shri” mataji) voisi ruveta halutessaan väittämään olevansa tuon kyseisen ennustuksen henkilö. Asiassa ei ole mitään ihmeellistä ja se, että sinä Markus et voi sitä ymmärtää kertoo kyllä jotain järjellisen ajattelun kyvyistäsi.



        Ja tässä lopussa vielä tuo kyseinen ennustus:

        And she took many incarnations to save the world, Gods, and human beings from demons. In modern times, demos of the past have come with decent and attractive appearances. Man has become a slave of his nature and goes to extremes to accomplish his ambitions, ending in disasters. The Ocean of Love as the Divine Mother has again decended onto this world, on the 21st of March, 1923, to save mankind. (21st March is equinox when day and night are equal).
        Perhaps She has taken the birth on this day to correct imbalance even at the cosmic level.
        (teksti otettu sahaja joogan mantrakirjasta)


        Anti-Sahaja

        Tuo ennustus oli siis nimenomaan Sahaja Yogan omasta mantrakirjasta. Itse etsiskelin aikoinani kyseistä ennustusta suoraan jostakin Adi Shankaracharyan tekstistä, mutta en löytänyt. Olisikin kiva kuulla, mistä tarkkaan ottaen kyseinen ennustus on napattu (jos mistään).

        Sitä paitsi mahdollinen ennustus 21.3.1923 syntyneestä naisesta ei minun käsitykseni mukaan edes voisi viitata Matajiin. Eräs hyvin varhaisessa vaiheessa mukana ollut ex-jäsen kertoi, kuinka alussa Matajin syntymäpäivä ei ollut 21.3., vaan se muutettiin, ja selitys oli, ettei Jumalalla ole samalla lailla syntymäpäivää kuin tavallisilla ihmisillä. Oikean syntymäpäivän voi tarkistaa esim. Sir C.P. Srivastavan (Matajin aviomies) henkilötiedoista, jos sattuu saamaan käsiinsä jonkun laajan tietosanakirjan tai muun vastaavan.

        Mielenkiintoinen tuo 21.3. on siksi, että sinä päivänä, tai itse asiassa keskiyöllä, Rajneesh-Osho-Bhogwashin sanotaan valaistuneen.


    • Tiina

      Olen ollut sahajayogassa mukana parisen vuotta aika tiiviisti.Vaikka sahajayogan myötä olen saanut uusia ystäviä, on minulla silti säilynyt yhtälailla myös vanhat ystävät. Tosin nykyisin en vietä aikaa heidän kanssaan humalassa kotibileissä, sillä alkoholi tai muut päihteet eivät ole enää maistununeet. Onneksi voin tehdä ystävieni kanssa paljon muutakin. Jokaisella yogilla on omanlaisensa elämäntilanne.Jos vanhojen kavereiden kanssa yhdistää vain ryyppyreissut,pilvenpolttelu yms,olisi itseltänikin nämä vanhat kaverit jääneet.Eräs yogi ystäväni kerran sanoi omaltakohdaltaan että todelliset ystävät ovat säilyneet sahajayogan myötä.

    • persesilmä

      Jos on todella valaistunut ei ole tarvetta matkustella mihinkään, liittyä kultteihin, harjoittaa rituaaleja eikä yleensäkään tehdä mitään, hyödyllistä tai hyödytöntä.

      Jokainen tie valaistumiseen vie siitä pois. Valaistuminen on sitä, että tajuaa tien kulkemisen turhuuden. Valaistuneet loikoilevat tien pientareella.

      • neiti_lalla

        Musta tuntuu, että Sahaja joogassa on niin suuri merkitys sillä, miten vahva ihminen itse on sisäisesti. Jos on vahvempi, niin elää miten haluaa ja meditoi. Voi istua vaikka joskus vanhojen kavereiden kanssa baarissa, vaan ei se kovin kivaa ole:) Sitten kun on ns. valaistunut niin tajuaa senkin homman oikean puolen. Joistain baareista pitää tosin poistua henkistä oksennusta pidätellen:(

        Niin, mulla on säilynyt samat kaverit osakseen Sahaja joogan myötä. Vaan tapasinpa eilen tosi herttaisen satanisti tytön ja sain hänestä uuden kaverin:D Ei sillä ihmisen uskonnolla tai kotsomuksella ole väliä kaveruuden osalta. Enemmänkin on merkitystä henkisyydellä ja sillä fiksuudella voiko olla jonkin kanssa kaveri. Oikeestaan mulla ei ole ainuttakaan Sahaja jooga kaveria. Liikkeen sisällä on vaikeeta saada kavereita. Pitää olla muiden silmissä aivan samanlainen kuin muutkin niin ehkä sitten onnituisi?

        Mä etsin vielä sitä omaa laumaa, mutta meditoimista en lopeta:) Itseäni en todellakaan voi pitää tyypillisimpänä joogina jos sellaisena ollenkaan.

        Rauhaa ja Rakkautta kaikille;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3648
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      202
      1766
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1354
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      149
      1240
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      883
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      875
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      57
      850
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      840
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      829
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      48
      803
    Aihe