Group on 29.10-5.11.2014 Kyrenia

Pumppernikkeli

Heippa!
Löytyykö tällä päivämäärällä lähtijöitä muita?
Meitä lähdössä 4 aikuista ja hotelli on Golden Bay Beach.
Joko matkadokumentit ovat teillä ok?

34

444

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kusettamista.

      Hei.Golden Bayssä ei ole minkläänlaista ilmastointia!! Parisen viikkoa sitten kymmenneestä vieraasta kuusi vaihtoi hotellia..Matkadokumentit tulivat samana päivänä kun oli lähtö! Go International lupaa enemmän kun mitä antaa..Grouponilla tämä sama hotelli..

      • pumppernikkeli

        Heippa!
        Olen ollut samassa hotellissa parikymmentä vuotta sitten. Silloin asuimme Bungaloweissa. En tiedä, ovatko jo purettu pois.Ilmastointi oli toimiva tällöin. Loman ajankohta oli silloin sama:loka-marraskuun vaihde. Olettaisin, ettei noin syksystä ole enää kovin kuuma..tai ainakin toivon niin.
        Ostimme toiset kaksi matkaa suoraan matkatoimistosta.
        Näille kahdelle matkalaiselle ei ole viellä tullut uutta matkadokumenttia, missä olisi ne uudet aikaistetut lentoajat.
        3 meiliä matkatoimistoon: ei mitään vastausta...


    • Berengaria

      Hei! Neljän hengen seurue odottaa pääsevänsä 29.10. matkaan, ja fiilis on kuin arpajaisissa olisi.. peruuntuuko vaiko ei. Hotelli Riverside Garden Res.

    • Triinu2

      29.10. olisi tarkoitus lähteä ja majoittua Golden Bay Beach hotellissa. Matkaliput saapuivat sähköpostiin 3.9. (Travel Confirmation), käsittääkseni tuo vahvistus on myös matkaliput? (Vai onkohan sittenkään, lipussa ei ole matkaan lähtevien henkilötunnuksia, pelkät nimet vain ja lentoajat. Varausta tehtäessä myös tähdennettiin, että nimen on oltava ilmoitettuna niin kuin passissa, varausvahvistuksessa toisen henkilön nimi on ilmoitettu etunimi ensin ja sukunimi perässä...Lieneekö tuolla nyt sitten käytännössä merkitystä?) Lähtöaika Helsingistä klo 7.55.

      • WW99

        Triinu2, ei siinä lipussa ole kuin pelkät nimet ja ei sillä ole merkitystä onko etunimi ensin vai ei :) . Mutta tuosta lähtöajasta kannattaa kysellä, meillä oli sama lähtöaika pari viikkoa sitten kun olimme samanmoisella diilillä, sillä ikävä kyllä todellinen lähtöaika on 08.55! Näin meille lähtöselvityksessä sanottiin ja johtunee siitä kun on matkatoimisto on norjalainen ja siinä lipussa olevat ajat on Norjan aikaa ! Meidän lento lähti siitäkin ajasta vielä puoli tuntia myöhässä eli siinä 9.30, että tällaista se touhu on! Ja lisänä vielä, hotelli ei ole Golden Bay Beach vaan pelkkä Golden Bay :(
        Jos katot kuvia etukäteen hotellista niin tuo Golden Bay Beach on upea mutta tuo Golden Bay on tosi vaatimaton! Aurinkoista lomaa kuitenkin ;)


    • pumppernikkeli

      NYT tuli postia matkatoimistolta, Se tosin on vasta varausvahvistus (Travel Confirmation).
      Mielestäni sen jälkeen pitäisi tulla viellä Traveldocument, joka toimii matkalippuna koneeseen.Oikaiskaa ihmeessä, jos olen
      hakoteillä!
      Lähtöaika ainakin näyttää täsmäävän Triinun kanssa.
      Toivotaan nyt, että pääsemme lentoon. Mukavaa kuulla muistakin,joilla sama matkan ajankohta!
      Laitettaisiinko heti viestiä tähän aloitukseen, jos matka perutaan tai Traveldocument tulee matkatoimistolta?
      Häntä pystyyn vaan- vaikka pyykkipojalla!

      • WW99

        Saat vielä 2-3 varausvahvistusta Go Sydeniltä, me saimme viimeisen lähtöä edeltävänä iltana! Hyvää lomaa ;)


    • WW99

      Ikävä kertoa mutta se ei ole Golden Bay Beach Hotel vaan Golden Bay Hotel, diilissä väärä hotelli. Tämä Beach hotelli on Larnacassa etelä-Kyproksella ja on jonkin verran eritason hotelli ! Tämä Golden Bay Hotelli on pieni kaksikerroksinen epäsiisti pikku liiteri, jos noin voi ilmaista siellä kyseissellä diilillä käyneenä! Kaikki toimi hienosti matkalla mutta hotelli oli pettymys ja lento, tosi ahtaat istuimen välit. Jos on pitkä ihminen niin vajaa kuusituntia koneessa tulee olemaan mielenkiintoista! Ja välilasku on mennen tullen ja sen vuoksi että lentäjät ja lentoemot vaihtuu, tunnin verran on parkissa :( .

      • Derya..

        Olin reissussa maali-huhtikuun vaihteessa. Se välilasku kylläkin tehdään sen takia, ettei Pohjois-Kyprokselle voi lentää suoraan vaan täytyy laskeutua Turkin puolelle saamaan lentolupa. Saarihan on jaettu ja P-Kyprosta ei ole tunnustanut kuin Turkki.


    • WW99

      Ikävä kertoa mutta se ei ole Golden Bay Beach Hotel vaan Golden Bay Hotel, diilissä väärä hotelli. Tämä Beach hotelli on Larnacassa etelä-Kyproksella ja on jonkin verran eritason hotelli ! Tämä Golden Bay Hotelli on pieni kaksikerroksinen epäsiisti pikku liiteri, jos noin voi ilmaista siellä kyseissellä diilillä käyneenä! Kaikki toimi hienosti matkalla mutta hotelli oli pettymys ja lento, tosi ahtaat istuimen välit. Jos on pitkä ihminen niin vajaa kuusituntia koneessa tulee olemaan mielenkiintoista! Ja välilasku on mennen tullen ja sen vuoksi että lentäjät ja lentoemot vaihtuu, tunnin verran on parkissa :( .

    • Triinu2

      Kiitos vastauksista! :) Tuo "Traveldocumenthan" sinne sähköpostiin oli silloin 3.9. tulla räpsähtänyt. Samaa itsekkin mietin, että väärä kellonaika on lennolle varmaan papereissa (ei siis Suomen aikaa tuo ilmoitettu aika).

    • Pumppernikkeli

      Kiitoksia hyödyllisistä tiedoista. Laitoin meiliä Grouponille ja tiedustelin, mikä lentoaika on se oikea.Ilmoittelen sitten vastauksesta. Minusta on kyllä aika omituista, jos lentojen lähtöajat olisi ilmoitettu Helsingin kentältä Norjan kellon mukaan!
      Hotellin taso ei ole minulle yllätys. Siitä on vanhassa ketjussa pitkät jutut.Olen myöskin ollut tuossa hotellissa viime vuosisadan puolella. Siksi ei muistikuvat ole kovin terävät ja muutoksia on varmaan tehty sen jälkeen paljonkin.

      Kysymys varmaan on kuitenkin tästä hotellista:
      Go Golden Bay Hotel.
      Luulen, että ainakin norjalaiset kutsuvat sitä tuolla nimellä(?)


      Tarvii kai sanoa, että taitavat olla todella kovan tason valokuvaajat asialla;)
      Halvimmalta matkalta ei voi vaatia viiden tähden tasoa...
      Jos maksaa 199e, ei hotellille voi jäädä kovin paljoa. Yrittävät sitten tienata lisää niillä aterioilla.
      Laitetaan nyt sitten linkkiäkin tuosta "liiteristä".
      Jos ei tykkäile olosta, on hyvä pitää mielessä, että Dolmukset kulkevat usein!

      http://www.gointernational.no/detay-623-2-go-golden-bay-hotel-north-cyprus

    • Pumppernikkeli

      Tervehdys!
      Tuli postia Grouponilta.Sekä Traveldocument , että Travel Confirmation kelpaavat matkalipuksi koneeseen.
      Lentoajat ovat ilmoitettu oikein ja pitävät paikkansa.WW99:llä
      oli nähtävästi ollut vain kone myöhässä omalla matkallaan.

      Laitan viellä linkin "Pohjois-Kyproksen Grouponiin": Se on nimeltään Firsat Kibris.Tänään esim. viellä ehtisi tilata laitesukelluksen tunnin Kyreniassa- jos sellainen kiinnostaa.
      Niitä järjestetään lokakuun loppuun asti. Erilaisia tarjouksia ravintoloihin myös löytyy.

      http://www.firsatkibris.com/en/firsatkibris-tumsehirler

      • Matkaan

        Hei,

        meitä on lähdössä kaksi ja hotelli on Ada Beach Hotel. Kahdet aikataulut matkasta tulleet. Ensimmäinen lähtö oli muutaman päivän kuluessa s.postin saapuessa. Otin yhteyttä Go Internationaliin ja uusi Travel Confirmation tuli jonkin ajan kuluessa.


    • Reilu Kuukausi

      Hei "Matkaan"- kirjoittaja.

      Me tulimme lokakuun 1 päivänä Kyrenian reissulta, ko hotellissa yövyimme. Sanottakoon että yllätävän kiva hotelli oli ( Ok aamiainen, kiva ympäristö ja näköalat hotellista, mukavan iso "hotellipiha" jota kylläkin aloitettiin laittamaan ns. talviteloille ja siksi kävi hieman karumman näköiseksi loppuakohden mutta lämmintä oli yli 32 joka päivä.) Ainut miinuspuoli hotellissa oli se ettei sinne saanut viedä mitään syömistä tai juomista hotelli ulkopuolelta (kiinnijäämismaksu olisi ollut 50e)... Tämä ehkä siksi, että tuettaisiin hotellin omaa ravintolaa ja baaripuolta, toisaalta aika tyhmä homma... mutta... kyllä sinne muutamana kertana pientä salakuljetusta harrastettiin ;) :(

      Toivotaan teille mukavaa ja aurinkoista matkaa!! :)

      • Halpa on halpa

        Tulimme tänään,ja Adassa asuimme,sinne ei saanut viedä edes VETTÄ,(kuulemma hygienia syistä = keksittyä paska juttuja) ostokset ottivat respaan.me otimme ulosmennessä viinit ja joimme ne muualla.olin vihainen ,kun ei tästä kerrottu,huoneesseen oven sisäpuolelle liimattiin eka aamupalan aikana lappu missä tää kerrottiin.hotelli on parhaat päivänsä nähnyt ,muka 4 tähden taso.3 on sammunut ajat sitten ja se raasu viimeinenkin on hiipumassa,!!! Aamupala oli kyllä hyvä ja mereenkin pääsi uimaan. Paskasta on ympäristöt joka puolella.pidä kirjaa henkilökunnan nähden kun tilaat esim. Juomia, sillä jotenkin ne rahat pitää turistilta saada! Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavat mielellään, eikä rosvoja tainnut olla ??? Koneessa todella penkit asennettu pirun ahtaalle,oli vaikeuksia istua ,vaikka olen vain 178 pitkä.


      • Merja-Leena

        Siis mistä hotellista tässä 50 eukan sakossa on kyse?


    • Triinu2

      Tänään on taas lähtenyt lento kyseiseen matkakohteeseen, Finavian sivuilla lennon lähtöaika oli taas ilmoitettu klo 8.55. Eli taidan olla sen verran rohkea, että tulla kentälle vähän suunniteltua myöhemmin (tai ainakin tarkistaa suunnitellun lähtöajan edeltä käsin niin ei tarvitse "turhaan" odotella.)

      • Pumppernikkeli

        Moikka Triinu2 ja muut lähtijät! Olet varmaan oikeassa tuossa
        lähdössäsi.Saattaapa olla, että saamme juuri ennen lähtöä nuo oikeat, myöhäisemmät lähtöajat.Nyt on enää viikko lähtöön.
        Joko matkavakuutus on ok. ja pakkailua mietitty?
        Meitä lähtee 4 henkeä:80-vuotias vanhempi rouva,54-vuotias nainen 49-vuotias miesystävä,sekä 33-vuotias nainen.
        Ajatuksena olisi mennä Savas Boranselin retkelle. Ehkä myös veneretkelle- jos ei meri kovasti myrskyä.Yhtenä päivänä olisi kiva käydä myös Nikosiassa eli turkiksi Lefkosassa. Emme silti taida käydä Kreikan puolella.
        Paljon tietysti uimistakin hotellin rannassa, jos vesi ei aivan hyistä viellä.
        Paras kai rahdata jo matkalaukussa sitä naposteltavaa sinne hotelliin. Jos noin ovat tarkkoja omien syömisten ostamisesta.
        Ei ainakaan kiinnitä niin paljon huomiota. Ajatuksena on kuitenkin ruokailla joitakin kertoja myös hotellin ravintolassa.
        Tietysti myös Kyrenian keskustassa ruokaillaan silloin, kun siellä käydään.Toivottavasti matkakumppanikin hyväksyvät nämä suunnitelmani.. No, siellä sitten nähdään!


    • Eija-Liisa1

      Joku jo matkalla ollut ja Golden Bayssa asunut: Onkohan huoneessa jääkaapin lisäksi mitään muuta varustusta: onko yhtään mitään astioita,veitsiä ym. normaaleiden juomalasien lisäksi?Mietin vaan, että ottaisinko jotain kertakäyttöistä vähän mukaan. Tiedän kyllä, ettei esim. omia välipaloja huoneessa saisikaan syödä "hygeniasyistä"- eikä teetä keitellä. Onko siellä keittolevyä ja vesipannua?

    • Pumppernikkeli

      Katselin erääst eräältä kyselypalstalta: joku halusi tietää "oikeasti"
      edullisia ruokailupaikkoja Kyreniasta. Laitan pari vastausta tähän.
      1)Ezic Premier, osoite:Bamar Sk N:16, Kyrenia.
      2)Ezic Peanuts, osoite: Karakiz Sk No:26, Kyrenia. Jälkimmäisen puhelinnumeron otin ylös, koska siellä pitäisi olla myöskin hienot näköalat: 90 392 815 0692
      Mainittiin myös pari muuta paikkaa ilman osoitetietoa:Hotelli Colonyn lähistöllä sijaitseva Beyti ja Pia Bella-hotellin lähistöllä sijaitseva Mollys Place.

      Veneretkiä säävarauksella viellä tähän aikaan tekee ainakin
      tämä: www.welayachthing.com Lähtö: New tourism Harbor,
      klo 10.Matkan pitäisi maksaa 29e ja ruuat lienevät retkellä hyvät!
      Nämä netistä katsotut vinkit siis ihan omalla vastuulla.. Kun en ole niitä itse testaillut.Omasta mielestäni ainakin nuo alussa olevat 2 ruokapaikkaa vaikuttivat hyvin lupaavilta.

      Tai hei, lukekaa ihan itse. Mitä tässä olen turhia jaaritellut jo pitkästi! Tuolla paljon juttua Kyreniasta:

      http://www.tripadvisor.co.uk/Tourism-g2604084-Kyrenia_District-Vacations.html

    • vasta syksyllä

      Ihan hyvältä näyttäisi säiden puolesta Kyreniassa. Olisi kiva tietää myös meriveden lämpötilat. Uiminen kiehtoisi mieltä!

      http://www.accuweather.com/en/cy/kyrenia/123378/weather-forecast/123378

    • vasta syksyllä

      Täs sitte se meidän hulppea lukaali:Golden Bay Beach- hotelli Alsancakissa, Kyrenian keskustasta 7km...
      Jääkaapista sen verran, että ainakin minibaari löytyy.
      Tämä nettisivu vähän erilainen kun tuo aikaisempi tuolla ylempänä.Voi vaikka kysellä suoraan hotellin respasta jos on jotain kysyttävää huoneista.

      http://www.northcyprus.net/golden-bay-hotel.html

    • vasta syksyllä

      Eipä tuo hotellin meiliosoite toiminutkaan! Turha siis mitään kyselyitä lähetellä..Olisin kysynyt mahdollisuutta vaihtaa bungalowiin. Ehkei ihan viisasta: ei ilmastointi/lämmitystä, ei tv:tä, ei baarikaappia ja tuskin Wifikään toimii noissa mökeissä.Ajattelin vain, että jos siellä olisi jotenkin "itsenäisempää" asustella.Uskon, että lämpötilan puolesta pärjäisi viellä kyllä.

    • Onko muita menossa Riverside hollyday villageen?
      Travel confirmation tuli hyvissä ajoin, enää odottelen yhden matkustajan syntymäajan muutosta..

      • mitämitämitä?

        Ei kyllä omassa Travel Confirmatiossani ei ole minkään maan syntymäaikoja. Eikä niitä ole edes kyselty. Tänään lauantai ja matka on jo keskiviikkona.Tiistaina tarkoitus jo matkustaa lähemmäksi lentoasemaa. Ei ole kyläpaikassa tulostinta- mikäli aivan viime tippaan jättävät. Tympii, että joutuu toimimaan omana matkatoimistonaan. Matka ostettu suoraan matkatoimistosta- ei Grouponin kautta.
        Niin: onko sinne Riverside Holiday Villageen menijöitä???
        (kts. ed.viesti) -Sotkin nyt sinun hakusi tällä valitusvirrelläni.


      • mitämitämitä? kirjoitti:

        Ei kyllä omassa Travel Confirmatiossani ei ole minkään maan syntymäaikoja. Eikä niitä ole edes kyselty. Tänään lauantai ja matka on jo keskiviikkona.Tiistaina tarkoitus jo matkustaa lähemmäksi lentoasemaa. Ei ole kyläpaikassa tulostinta- mikäli aivan viime tippaan jättävät. Tympii, että joutuu toimimaan omana matkatoimistonaan. Matka ostettu suoraan matkatoimistosta- ei Grouponin kautta.
        Niin: onko sinne Riverside Holiday Villageen menijöitä???
        (kts. ed.viesti) -Sotkin nyt sinun hakusi tällä valitusvirrelläni.

        johtuisiko jotenkin varaus valinnoista..
        meillä on lapset samoissa travel confirmationeissa, että saatiin yhteiset huoneet
        Contact details on pelkällä nimellä, mutta passengers details on myös syntymäajat.
        Lapselleni oli vain laitettu oma syntymäaikani.. Lupasivat korjata.


      • mitämitämitä?
        erm kirjoitti:

        johtuisiko jotenkin varaus valinnoista..
        meillä on lapset samoissa travel confirmationeissa, että saatiin yhteiset huoneet
        Contact details on pelkällä nimellä, mutta passengers details on myös syntymäajat.
        Lapselleni oli vain laitettu oma syntymäaikani.. Lupasivat korjata.

        Kiitos vastauksestasi, erm! Hätäilin jo sen verran, että laitoin Go Sydeniin -taas kerran jälleen sähköpostia.Siellä on ilmeisesti hyvin pieni toimisto ja paljon töitä. Vastaukset ovat usein omalla kohdallani viipyneet. No, jos ei mitään tapahdu, menen kentälle ihan normisti ja esitän lappuni. Vastuu on matkatoimistolla.


    • matkaaja

      Heippa
      Olemme olleet golden bay:ssa nyt viisi päivää. Ihan toimiva hotelli hintaansa nähden. Hieno oma ranta 100 metrin päässä.
      Siivous toimiva ja lämmintä vettä tulee.
      Repulla voi tuoda sisään mitä vaan.
      Dolmukset kulkee kyreniaan joka on viehättävä paikka.
      Satama on ilta-aikaan idyllinen paikka.

      Kaikkiaan jos matkasta maksaa 199 niin oli parempi mitä odotettiin.

      • Pumppernikkeli

        Tervehdys, matkaaja ja kaikki muutkin matkaajat! Olipa mukava saada noin positiivista palautetta tuosta paikasta.Minulle käy kyllä vähän kulahtanut hotellikin, jos ei ole likainen.Olen huomannut, että kunnon karttoja Kyreniasta on vähän mahdoton löytää- ainakaan netistä.Paras varmaan kysellä sataman turisti-infosta.
        Jos satut matkaaja lukemaan tämän-tai joku muu tietävä: Kertoisitko minkälaisia retkiä GoSyden järjestää ja millaisia ovat niiden hinnat? Olisi kiva tietää jo hieman aiemmin. Kiitos jo etukäteen, jos joku jaksaa kirjoittaa muutaman rivin!


    • nytnapsahti

      Mites muille on käynyt? Meidän neljän hengen perheen riverside hotelli muuttui kahdeksi eri hotelliksi ja matkaa välillä jonkin verran..

      • pumppernikkeli

        Kun matkan tilasit: Oliko esitetty eri hotellivaihtoehtoja- tyyliin majoitus on joko hotellissa A) B) C) D) Vai oliko niin, että saitte itse suorilta tehdä hotellivalinnan oman maun mukaan.
        Olen nimittäin huomannut, että matkan tilauksessa on ollut kahta eri tyyliä.
        Jos teillä on ollut tuo ensimmäinen vaihtoehto, voi olla ehkä vähän vaikea tehdä valitus. Mielestäni tuossa toisessa tapauksessa ainakin kannattaa ehdottomasti tehdä oppaalle reklamaatiota.
        Voi olla vähän vaikeaa ketään ulkopuolista matkustusparia saada vaihtamaan" lennossa" hotellia- niin, että te pääsisitte samaan hotelliin. Ellei siihen liittyisi jotain lisäetua.
        Älkää jättäkö asiaa tähän! Mitkä ne kaksi eri hotellia ovat ja kummassa mieluiten olisitte kaikki?
        Jospa joku tätä palstaa lukeva pari olisi halukas vaihtamaan hotellia? Pidän teille peukkuja!
        Viimeiset Matkadokumentit tuli eilen sähköpostiin eilen. Mikään ei ollut muuttunut- ei se lähtöaikakaan tuntia myöhäisemmäksi. .Syntymäaikoja ei ilmeisesti kysellä muilta, kun lapsiperheiltä.Viellä kaikille: pakatkaa ajoissa. Se vie aikaa yllättävän paljon!Hyvää matkaa!


    • Titiityy

      Lähtö 29.10, Finavia ilmoittaa lennon lähtevän klo 7.55, eli aikautaulu pitää nyt kutinsa! :)

    • ujfoufposufps

      Onkohan Riverside Garden resortissa vielä altaat auki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2246
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      131
      1320
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1145
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe