Alku ja loppu

"Jos käsität että kaikki havaitsemasi hyökkäykset ovat omassa mielessäsi eivätkä missään muualla, olet vihdoinkin saanut selville niiden lähteen- ja mistä ne ovat lähtöisin siellä niiden täytyy loppua." IOK

4

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aci m l a i ne n

      Hei, miten sitä "käsitetään" että havainnot ovat omassa mielessä? Voin yrittää uskoa että se on noin kun se kerran Kirjassa seisoo, mutta mitä jos ei vain tunnu siltä? Voisiko joku kuvailla omin sanoin sitä prosessia kun ulkona havaittu hyökkäys yhtä-äkkiä havaitaankin omassa mielessä.
      Ajattele vaikka että joku lyö sinua niin että sattuu todella kovasti. Miten voit ajatella että tämä on sinun mielessäsi EIKÄ missään muualla? Paitsi että yrittää teeskennellä ajattelevansa niin koska on niin hirmuisen pyhä ja henkinen ja valaistunut Ihmeiden Oppikurssin opiskelija. Miten se temppu tehdään?

      • Sarcisson

        "Voin yrittää uskoa että se on noin kun se kerran Kirjassa seisoo, mutta mitä jos ei vain tunnu siltä?"

        Ei tunnukaan, ja on usein helpompi selittää ajatuksen avulla: "Loukkaaja ei tarkoittanut tuota todella...hän ei vain pystynyt parempaan." Se on jonkinlaista teeskentelyä useimmiten, olet siinä mielestäni oikeassa.

        Tuota voisi lähestyä erottamalla kaksi asiaa: fyysinen ja henkinen hyökkäys.

        Fyysinen on sitä kun joku huitaisee nyrkillä. Se on ihan luonnollinen reaktio suojella itseään kivulta ja väistää. Joskus harvoin jopa käyttää väkivaltaa estääkseen pahemmat seuraukset muille tai itselle.

        Henkinen on sitä kun reagoimme sanoihin (myös lausumattomiin sanoihin, jotka tulkitsemme ihmisen eleistä ja ilmeistä). Tässä tapauksessa emme suojele itseämme, vaan suojelemme omaa kuvaamme itsestämme (minäkuva, ego). Eli suojelemme omaa ajatustamme toisten ihmisten sanoilta, jotka nekin ovat ajatuksia. Ajatus loukkaa ajatusta. Tässä hyökkäys tapahtuu siis puhtaasti omassa mielessä. Puolustamme jotain, joka ei ole oikeasti olemassa joltain joka ei myöskään ole oikeasti olemassa.

        Miten se temppu tehdään? Ymmärtämällä sen itse tai paremmin näkemällä sen itse siinä tilanteessa. Minä en tässä tilanteessa reagoi mihinkään muuhun kuin omiin ajatuksiini itsestäni. En puolusta mitään todellista, ainoastaan itse luomaani kuvaa itsestäni. Mihin koko hyökkäys siis voisi kohdistua?


      • 777

        Olen vain satunnainen iok-lukija, mutta vastaan silti. Näen että "mieli" tarkoittaa kuin kollektiivista tietoisuutta mikä on kaikessa ja kaikkialla läsnä. Vähän kuin unessa kaikki mitä unessa tapahtuu, vaikka isku kasvoihin, on unen sisällä eli sinun mielessä tapahtuvaa ja siksi yhtä epätotta kuin koko uni itsessään. Että jos ylipäätään aisteillasi jotain havaitset niin se on jo todiste sen epätodellisesta unimaisesta luonteesta eikä sinällään vaadi mitään "uskoa" ollakseen näin. Tietenkin sillä on omat seurauksensa tässä materiaalisella tasolla, mutta mitä sitten. Sitten sinä laitat merkityksen neutraalille unitapahtumalle ja tuomitset sen esim. hyväksi tai pahaksi, vaikka sillä ei sinällään ole minkäänlaista sisäänrakennettua merkitystä. On vain ohimeneviä aistimuksia. Voit käyttää unta heräämisesi hyväksi ja tulkita iskunkin kasvoihin vaikka läsnäoloon herättävänä tekijänä tai mahdollisuutena antaa anteeksi. Temppu siis tehdään siten kuin pikkuprinssin siteerauskin kuuluu että tärkeimpiä asioita ei näe silmillä vaan sydämellä.


    • Havainto on omassa mielessä. NYT.

      Kurssi kertoo olevansa mielen muutoksen kurssi. Omin sanoin ymmärrän ettei se vasta kysymykseen "Miten silloin olisi pitänyt toimia" Vaan minulle se opettaa miettimään miten nyt arvioin sitä aiemmin tapahtunutta tilannetta.
      Siellä ei myöskään kielletä järjellistä toimintaa, esim. aseella päälle karkaavaa henkilöä kyllä saa ja pitää väistää aivan niin hyvin kun jaloista irtoaa.

      Jos kuitenkin isku tulee perille opetetaan erottamaan teko ja henki - lö. Miten sen sanoisi muutoin kuin lapsen esimerkillä. Ei lasta pieksetä vaikka se ei vielä osaa potalle.

      Ei hyökkääjällä ole (omassa mielessään) muuta mahdollisuutta kuin väkivalta. Tuskin kukaan tekee itsemurhaa huvikseen. Ei vain ole muuta näkökulmaa kuin itsetuho.
      Varmastikin tunnen kipua jos minua kidutetaan. Onhan jo ilmaisuunkin ladattu - kidutus = kipu.

      Kaikki on kuitenkin mielessä. Tuskin preivikit toteavat jälkeenpäin että tulinpa ampuneeksi vaan eiköhän väistämättä ensin ole suunnitelma -mielessä - ja sitten valmistautuminen - mielessä ja sitten toiminta - mielessä- toteuttaminen - m ...

      Hän on siten itsensä opettanut kuten meistä jokainen on omassa mielessään ottanut opikseen kuka mitäkin ja kurssin mukaan ainut parannuskeino on anteeksianto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2816
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      100
      2114
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      146
      908
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe