Ensimmäinen Haulikkko

Dark Hunter

Mikä olisi hyvä ja kohtuu hintainen haulikko ensimmäiseksi metsästys haulikoksi? hintaa maks 700 ja kaliperi mielellään 12/89. Olen ajatellut ostaa Lincoln Premier Haulikon jonka saisi hintaan 645€.

10

4924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parker-Hale

      Baikalista saisit kans ihan hyvän pelin jahtiin, IJ-27 on aivan pätevä peli. Vaikka ase onkin venäläinen niin se on hyvä, venäläinen kun on osannu aina tehdä aseita ja nimenomaan baikalin tehtaalla on pitkät perinteet. Mut tuo kaliiberi riippuu ihan siittä et mitä aiot metsästää, 12/76 on ihan riittävä koko kaikkeen vesilintumetsästykseen. Nimittäin jos läheltä tömäyttää 64 grammaa hauleja sorsaan, niin siit linnusta ei paljon jää jäljelle.
      Itellä on riittäny kyseinen patruunan koko ihan hyvin ja 70 pitkälläkin jää kauniisti eikä saalis mene pilalle.

      • Duck's hunter

        Baikal on hyvä kun aloitta metsästämisen on edullinen ja varmatoiminen. Kadun sitä kun myin oman baikalini pois jokus muinoin.


    • mikorke

      terve,
      itse olen omistanut muutamia haulikoita matkanvarrella ja tällä hetkellä kaapissa seisoo Lincoln pr.
      kokemukset pyssystä ovat hyvät. ainoa miinus on alussa lievä jäykkyys asetta taitettaessa mutta se poistuu iän myötä. Nyt n. 100 laukausta takana ja ase on notkea.
      Suosittelen....

    • haulikkomies

      Itselläni on myös lincoln premier tosin kaliperi on 12/76. hyvin on pelittäny. kyllä 12/76 pystyy ampumaan kettuja ja hanhiakin kun vaan pistää iso hauliset paukut piippuun. erittäin hyvä haulikko ja hinta laatusuhde on loistava!

      • MasaMize

        Huvä on myös Leijona DLX Hunter tai Leijona Sport Hunter kalinperi on kylläkin 12/76.
        Hinta tolla ekalla n.690e ja tolla tokalla 750e


    • Kurt

      No mulla eka oli ykspiippunen Valmet, sitte tuli Baikal IJ27 12/70, hyvä peli, on tippunu teeret ja metsot, ei ruostu, ei sit millään ja aina toiminu. Seuraava pyssy on Baikal IJ27 12/76 ejektoreilla ja vaihtosuppareilla. Ja sitä ei sit tarvii vaihtaa ainakaa 20 vuoteen. Että jos rahalle vastinetta haluat..

    • jeps

      Joo tuo Baikal IJ27 12/76 ejektoreilla ja vaihtosuppareilla kuulostas hyvältä. Päällekkäispiippunen on hyvä valinta ja nuo vaihtosupparit olis hyvät sais eka piipunki suoralla sylinterillä ja olis vaihtoehtoja. Itellä Tikka 712 12/76 ja minimagnumit on riittäny kanalintujahtiin ja myös tavalliset paukut. Ainoa miinus minun pyssyssä on ettei ole ku kiinteät piiput, se suora sylinteri olis mahtava jos pomppaa läheltä ja vaikeasta paikkaa ylös joku elukka, olis vähän niinku Roope Ankan tussari. Osumaan alko paremmin ku lyhensin perän sopivaksi ottamalla pehmusteen pois. Perän pituus on haulikkoammunnassa ensisijaisen tärkeä joten ÄLÄ osta ylimitoitettua haulikkoa ja laita vaikka 200 € lisää sillä hyvin huollettuna ase kestää kymmeniä vuosia.

    • Sportti ampuja

      Haulikoista puhuessa pitää muistaa se että haulikon tukki on haulikon tähtäin.

      1) Sopiva haulikon perän pituus on sellainen että liipasin on etusormen ensimmäisen taipeen kohdalla, perän ollessa käden taipeessa kiinni. (Huomio mahdollinen vaatetus)

      2) Sopiva haulikon perän korkeus on sellainen että näet jyvän kun poskiluu on kiinni perässä. Tämä asian on harvemmin kunnossa! Yleensä perät ovat liian matalia. Itse tykkään ampua "pystyssä" olevalla piipulla, täten näen kohteen kokonaan ampuessa. Eli peräni on korkea.

      3)Ase tuntuu hyvältä tähdätessä. Ja tunnet olosi hyvältä kun "nostat" aseen poskelle. Eli ase ei ota kainaloon kiinni ja muutenkin tuntuu että ase loksahtaa helposti kohdalleen.

      Miksi nosto on " " merkeillä? Koska se kuvaa väärin oikeata nosto tekniikkaa! Oikea nosto tekniikka kuvaa paremminkin työntö! Eli asetta työnnetään noin 50 asteen kulmassa siten että piipun korko ei heittelisi ollenkaan.

      4) Aseen tasapaino on sopiva sinulle. Tätä pystyy korjaamaan lyijypainoilla. Itse tykkään ampua etu painoisella aseella. Täten rekyyli ei heittele piippua minne sattuu.

      5) Se tärkein asia! Et tee haulikolla mitään jollet osaa ampua sillä! 90% haulikkolla sohlaavista metsästäjistä ei osaa ampua! Se on karu fakta!

      Eli ensi kesänä menet lähimmälle kiekko radalle treenaamaan. Kyllä siellä ohjataan ja opetetaan uutta ampujaa ilomielin! Kun menet radalle ja katsot ampujien haulikoita niin huomaat kuinka isoja eroja löytyy perissä!

      Ja jos asut Etelä-Suomessa niin kannattaa myös käydä riistapoluilla. Tässä haulikko ammunta lajissa ammutaan erillaisia liikkuvia tauluja ja kiekkoja.

      • Sportti ampuja

        Unohtui kokonaan sanoa asia lyhyesti.

        Sopiva ase on sellainen mikä sopii parhaiten sinun henkilökohtaisen anatomisten mitta suhteiden kanssa yhteen.

        On harvinaista että ase sopii sinulle ilman mitään modifikaatioita.

        Itsellänin on Beretta 682 johonka on kahdet piiput (vaihtosupisteinen ja skeet piipuinen). Ja sitten löytyy myös puoli automaatti Benelli.

        Tuossa aikaisempi kaveri kehui että ase notkistuis jo 100 laukauksen jälkeen. Tätä en pidä hyvän aseen merkkinä! Antaa hieman sitä kuvaa että aseesta tulee liian väljä hyvin nopeasti!


    • rauhaa luonnosta

      olen metsätänyt 40 vuotta monenlaisilla haulikoilla 8 vuotta on lincoln premier 12.76 ei ole ollut muuta vikaa kuin nallipiikt lyhennetiin tähän astisista haulikoista paras upotus tappava ase olen testannut n monia patruunoita paras on sellier bellot mini -magnum 42,5 ramman lataus haulikoko 3.75-4.00 milliä jos ase on kohti jänistä vähän ylimatkallekin siihen jää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1407
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    5. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1279
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1217
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      641
      1186
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1008
    Aihe