Ensimmäinen Haulikkko

Dark Hunter

Mikä olisi hyvä ja kohtuu hintainen haulikko ensimmäiseksi metsästys haulikoksi? hintaa maks 700 ja kaliperi mielellään 12/89. Olen ajatellut ostaa Lincoln Premier Haulikon jonka saisi hintaan 645€.

10

3834

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Parker-Hale

   Baikalista saisit kans ihan hyvän pelin jahtiin, IJ-27 on aivan pätevä peli. Vaikka ase onkin venäläinen niin se on hyvä, venäläinen kun on osannu aina tehdä aseita ja nimenomaan baikalin tehtaalla on pitkät perinteet. Mut tuo kaliiberi riippuu ihan siittä et mitä aiot metsästää, 12/76 on ihan riittävä koko kaikkeen vesilintumetsästykseen. Nimittäin jos läheltä tömäyttää 64 grammaa hauleja sorsaan, niin siit linnusta ei paljon jää jäljelle.
   Itellä on riittäny kyseinen patruunan koko ihan hyvin ja 70 pitkälläkin jää kauniisti eikä saalis mene pilalle.

   • Duck's hunter

    Baikal on hyvä kun aloitta metsästämisen on edullinen ja varmatoiminen. Kadun sitä kun myin oman baikalini pois jokus muinoin.


  • mikorke

   terve,
   itse olen omistanut muutamia haulikoita matkanvarrella ja tällä hetkellä kaapissa seisoo Lincoln pr.
   kokemukset pyssystä ovat hyvät. ainoa miinus on alussa lievä jäykkyys asetta taitettaessa mutta se poistuu iän myötä. Nyt n. 100 laukausta takana ja ase on notkea.
   Suosittelen....

  • haulikkomies

   Itselläni on myös lincoln premier tosin kaliperi on 12/76. hyvin on pelittäny. kyllä 12/76 pystyy ampumaan kettuja ja hanhiakin kun vaan pistää iso hauliset paukut piippuun. erittäin hyvä haulikko ja hinta laatusuhde on loistava!

   • MasaMize

    Huvä on myös Leijona DLX Hunter tai Leijona Sport Hunter kalinperi on kylläkin 12/76.
    Hinta tolla ekalla n.690e ja tolla tokalla 750e


  • Kurt

   No mulla eka oli ykspiippunen Valmet, sitte tuli Baikal IJ27 12/70, hyvä peli, on tippunu teeret ja metsot, ei ruostu, ei sit millään ja aina toiminu. Seuraava pyssy on Baikal IJ27 12/76 ejektoreilla ja vaihtosuppareilla. Ja sitä ei sit tarvii vaihtaa ainakaa 20 vuoteen. Että jos rahalle vastinetta haluat..

  • jeps

   Joo tuo Baikal IJ27 12/76 ejektoreilla ja vaihtosuppareilla kuulostas hyvältä. Päällekkäispiippunen on hyvä valinta ja nuo vaihtosupparit olis hyvät sais eka piipunki suoralla sylinterillä ja olis vaihtoehtoja. Itellä Tikka 712 12/76 ja minimagnumit on riittäny kanalintujahtiin ja myös tavalliset paukut. Ainoa miinus minun pyssyssä on ettei ole ku kiinteät piiput, se suora sylinteri olis mahtava jos pomppaa läheltä ja vaikeasta paikkaa ylös joku elukka, olis vähän niinku Roope Ankan tussari. Osumaan alko paremmin ku lyhensin perän sopivaksi ottamalla pehmusteen pois. Perän pituus on haulikkoammunnassa ensisijaisen tärkeä joten ÄLÄ osta ylimitoitettua haulikkoa ja laita vaikka 200 € lisää sillä hyvin huollettuna ase kestää kymmeniä vuosia.

  • Sportti ampuja

   Haulikoista puhuessa pitää muistaa se että haulikon tukki on haulikon tähtäin.

   1) Sopiva haulikon perän pituus on sellainen että liipasin on etusormen ensimmäisen taipeen kohdalla, perän ollessa käden taipeessa kiinni. (Huomio mahdollinen vaatetus)

   2) Sopiva haulikon perän korkeus on sellainen että näet jyvän kun poskiluu on kiinni perässä. Tämä asian on harvemmin kunnossa! Yleensä perät ovat liian matalia. Itse tykkään ampua "pystyssä" olevalla piipulla, täten näen kohteen kokonaan ampuessa. Eli peräni on korkea.

   3)Ase tuntuu hyvältä tähdätessä. Ja tunnet olosi hyvältä kun "nostat" aseen poskelle. Eli ase ei ota kainaloon kiinni ja muutenkin tuntuu että ase loksahtaa helposti kohdalleen.

   Miksi nosto on " " merkeillä? Koska se kuvaa väärin oikeata nosto tekniikkaa! Oikea nosto tekniikka kuvaa paremminkin työntö! Eli asetta työnnetään noin 50 asteen kulmassa siten että piipun korko ei heittelisi ollenkaan.

   4) Aseen tasapaino on sopiva sinulle. Tätä pystyy korjaamaan lyijypainoilla. Itse tykkään ampua etu painoisella aseella. Täten rekyyli ei heittele piippua minne sattuu.

   5) Se tärkein asia! Et tee haulikolla mitään jollet osaa ampua sillä! 90% haulikkolla sohlaavista metsästäjistä ei osaa ampua! Se on karu fakta!

   Eli ensi kesänä menet lähimmälle kiekko radalle treenaamaan. Kyllä siellä ohjataan ja opetetaan uutta ampujaa ilomielin! Kun menet radalle ja katsot ampujien haulikoita niin huomaat kuinka isoja eroja löytyy perissä!

   Ja jos asut Etelä-Suomessa niin kannattaa myös käydä riistapoluilla. Tässä haulikko ammunta lajissa ammutaan erillaisia liikkuvia tauluja ja kiekkoja.

   • Sportti ampuja

    Unohtui kokonaan sanoa asia lyhyesti.

    Sopiva ase on sellainen mikä sopii parhaiten sinun henkilökohtaisen anatomisten mitta suhteiden kanssa yhteen.

    On harvinaista että ase sopii sinulle ilman mitään modifikaatioita.

    Itsellänin on Beretta 682 johonka on kahdet piiput (vaihtosupisteinen ja skeet piipuinen). Ja sitten löytyy myös puoli automaatti Benelli.

    Tuossa aikaisempi kaveri kehui että ase notkistuis jo 100 laukauksen jälkeen. Tätä en pidä hyvän aseen merkkinä! Antaa hieman sitä kuvaa että aseesta tulee liian väljä hyvin nopeasti!


  • rauhaa luonnosta

   olen metsätänyt 40 vuotta monenlaisilla haulikoilla 8 vuotta on lincoln premier 12.76 ei ole ollut muuta vikaa kuin nallipiikt lyhennetiin tähän astisista haulikoista paras upotus tappava ase olen testannut n monia patruunoita paras on sellier bellot mini -magnum 42,5 ramman lataus haulikoko 3.75-4.00 milliä jos ase on kohti jänistä vähän ylimatkallekin siihen jää.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. ALFA TV:N Konkurissi katastrofi media-alalle

   ALFA TV:n konkurssi on katastrofi, koska paljon hyviä asiaohjelmia katoaa televisiotarjonnasta ja ALFA:lla ääneen pääsi myös yrittäjiä ja tasapuolises
   Maailman menoa
   683
   2694
  2. Tajuan, että tein virheen

   kun pidin sinua hyvänä, mukavana, vaatimattomana, ymmärtäväisenä, oikeudenmukaisena ja älykkäänä ihmisenä. Sitä mielikuvaa ikävöin, en koskaan oikeaa
   Ikävä
   98
   1949
  3. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   48
   1949
  4. Martinan jorailut

   Ai että Martina on jäykän näköinen kun hän joraa muiden naisten kanssa botskilla Dubaissa..Ja onpa hänellä hiirenhäntä ponnariksi🙄 Tämä ei ole provo,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   326
   1726
  5. Mulla on ikävä sitä aikaa

   kun säkin olit ihastunut minuun mies. Siltä se silloin alussa tuntui. Sekosin susta täysin ja tuntuu että en pääse irti enää.
   Ikävä
   54
   1355
  6. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   96
   1223
  7. Arvaapa mies

   montako vuotta oon sua ihaillut salaa?
   Ikävä
   82
   1073
  8. Miehet hoi!

   Kysymys teille Jos näätte ja tapaatte naisen,joka on mielestänne mukava ja haluaisitte jatkaa vaikka siitä mihin jäitte tai haluatte nähdä tämän nais
   Ikävä
   46
   1051
  9. Sano sano todella

   Onko sinulla Ikävä minua?
   Ikävä
   78
   1011
  Aihe