Nämä kaikki tiedot puhelimesi lataa pilveen

Yleensä oletuksena

Nämä kaikki tiedot puhelimesi lataa pilveen
http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288734201552.html

"Android-, iPhone- ja Windows Phone-puhelimet tallentavat monenlaista tietoa puhelimestasi Googlen, Applen ja Microsoftin verkkopalveluihin, varsinkin jos olet sallinut automaattisen varmuuskopioinnin.

Applen iPhone-puhelimista löytyy pitkä lista asioista, joita puhelimesta voi tallentaa automaattisesti yhtiön iCloud-pilvipalveluun.

Jos varmuuskopiointia ei ole ottanut pois päältä puhelimen asetusten iCloud-kohdassa, verkkopalveluun siirtyvät esimerkiksi sähköpostit, yhteystiedot, kalenteritiedot, Safari-nettiselaimen kirjanmerkit, muistiinpanot ja valokuvat.

Omana kohtanaan valikossa on myös dokumentit ja data. Tämä tarkoittaa muun muassa tekstiviestejä, jotka nekin siis siirtyvät Applen pilveen.

Toinen kiinnostava kohta on avainnippu. Applen iCloudiin liitettynä palvelu tallentaa kaikkien käytettyjen verkkosivujen käyttäjätunnukset ja salasanat, luottokorttitiedot sekä käytettyjen wlan-verkkojen tunnukset ja salasanat. (!!!!)

Toiminnon avulla saa nämä tiedot siirrettyä iCloudin kautta toisille Applen laitteelle sekä pidettyä mahdolliset salasanojen muutokset ajan tasalla kaikissa kytketyissä laitteissa.

Google seuraa liikkeitäsi

Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa varmuuskopiointiasetuksia löytyy sekä asetuksista että kuvat-kansiosta. Lisäksi Google seuraa myös liikkeitäsi, ellei ominaisuutta ole otettu pois päältä.

Kuvakansiosta valokuvat tallentuvat käyttäjän Google -tilille, eli Googlen pilveen.

Asetuksista löytyy kohta Varmuuskopionti ja palautus, josta annetaan lupa muun muassa selaimen kirjanmerkkien, wlan-salasanojen, ja puhelimen asetusten talletukseen. Android-puhelimet kopioivat myös puhelimen yhteystiedot ja kalenterin.

Googlen karttasovellus seuraa myös liikkeitäsi, ellet ole ottanut ominaisuutta pois päältä asetusten Sijainti-valikon kohdasta Sijainnin ilmoittaminen.

Windows Phone 8.1 tallentaa puheluhistorian

Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän asetusten Varmuuskopiointi-valikosta löytyy omat kohtansa sovelluksille, tekstiviesteille ja valokuville.

Sovellukset ja asetukset kohdasta annetaan lupa puhelimeen tallennettujen sovellusten tiedot, eri sähköpostitilien salasanat, puheluhistorian, selaimen kirjanmerkit ja puhelimen sanastoon opetetut sanat.

Tekstiviestien kopioinnin saa pois päältä omasta kohdastaan, samoin valokuvien ja videoiden varmuuskopioinnin."

-- Applen iCloud, Googlen Android ja Microsoftin Windows Phone tallentavat siis varmuuskopioina pilveen kaikkien käytettyjen verkkosivujen käyttäjätunnukset ja salasanat, sähköpostitunnukset ja salasanat ja salasanat, luottokorttitiedot sekä käytettyjen wlan-verkkojen tunnukset ja salasanat.

Saa USA:n hallinto/NSA PRISM-yhteistyökuvioiden kautta sekä tiedostojen varmuuskopiot että puhelimen palautustiedostot, joista löytyy kaikki salasanat eri palveluihin yhdellä kertaa. Kyllä tämä antaa melkoisen etuaseman kansallisen etuaseman varmistukseen.

Oletuksena uusissa paketissa otetuissa älypuhelimissa pakkaa olemaan raksit valinnoissa, jotka alkavat siirtää pilveen puhelimen kaiken datan heti kun verkkoyhteys joko SIM-kortin datayhteydella tai WiFi:n kautta laitetaan päälle ensimmäistä kertaa, ja nehän ovat päällä oletuksena;)

Tämä tuskin on sattumaa, pikemminkin tarkkaan harkittu keino saada henkilökohtaiset tiedot ja salasanat isänmaan etua ajamaan. Urkintamoodi.

Toisaalta, kuka tietää kuinka paljon puhelimen käyttäjätietoja ja salasanoja valuu verkkoon mobiililaitteesta, vaikka varmuuskopioiden siirtämisestä pilveen kohdat olisi ilman rakseja. Paljonko tutkitaan mitä dataa mobiililaitteet lähettävät salattuna Applelle, Googlelle tai Microsoftille jatkuvasti.

0

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        74
        5288
      2. Haistoin ensin tuoksusi

        Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
        Ikävä
        17
        2396
      3. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        26
        1917
      4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        44
        1608
      5. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        12
        1571
      6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        5
        1368
      7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        9
        1277
      8. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        4
        1226
      9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        6
        1209
      10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        14
        1183
      Aihe