Kun susi tappaa koiran

Heini Marianne.

Eli kun koira on metsästysretkellä ja sattuisi törmäämään suteen, kuinka usein susi tappaa koiran vai lähteekö usein lätkimään karkuun? Kun eikös sitä sanota että susi pelkää ainakin ihmistä... Ja kuinka usein ylipäätään tapahtuu noita että koira törmää metsästysretkellään suteen?

Miten sitten susi tappaa koiran jos se tappaa? Pureeko se ensiksi kaulasta ja tukehduttaa saaliinsa kuoliaaksi ja rupeaa sen jälkeen syömään vasta tätä? Niin kuin jotkut kissapedot tekee Afrikassa saaliilleen vai rupeaako susi syömään koiraa elävältä? :(

Miksi muuten joskus tulee Venäjän rajalta kuvia tapetuista koiran ja suden sekotuksista, eli näköjään myös joskus on mahdollista että koiran ja suden sielut kohtaavat sillä tavoin että rupeavatkin parittelemaan sen sijasta että se susi tappaisi koiran... No koiraeläimiähän ne molemmat ovat, toinen vaan enemmän kesyttömämpi ja peto kuin toinen...

Millon suomessa on susi muuten viimeksi tappanut ihmisen? Tietoa tästä kellään...

19

1624

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Susiturkki

      • sudetkuoppaan

        Sexårig flicka uppäten av varg, Kuikkala, Finland - Vargfakta
        www.vargfakta.se/.../sexarig-flicka-uppaten-av-varg-kuikkala-finland/
        Nyhet i Österbottniska posten, mars 1932, handlar om ett länge okänt fall där en människa, ett 6-årigt flickebarn blivit dödad och uppäten av en varg.


    • werewolf

      Susi tappaa aina.
      Kahdelta ystävältäni kuukausen sisällä kolme koiraa.

      • Anonyymi

        Miksi piti koiriaan irti.minulla on kolme metsästyskoiraa ja aina tiedän missä koirat liikkuva(panta) Ei tulisi mieleenikään päästää koiriani susialueella maastoon!!On oltava joko todella idiootti tai täysin välinpitämätön koiran omistaja joka toisin menettelee! Sinulle lienevät koirat enemmän näyttely esittely ja elvistely välineitä kun kotieläimiä?


    • Metsästystilanteessa tappaa poikkeuksetta ja aloittaa syömään koiran suolia vielä ku koira on henngissä. Sellasessa tilanteessa missä susi ei kato koiran haastavan reviirinhaltijaa niin tilanne saattaa muuttua, varsinki jos kiimanen narttukoira kohtaa urossuden.

    • huitermollikka

      No, ne koirasudet syntyy, kun kiimainen narttususi kohtaa uroskoiran. Urossusi tappaa koiran .

    • sudet_on_hävitettävä

      Sudet ovat tänä vuonna tappaneet monta kymmentä koiraa. Tässä juttu päivän lehdestä. Koiran kanssa ei enää kannata mennä metsään.


      Kahdesti karkuun suden hampaista
      Itärajan susitihentymä saa metsästyskoirien omistajat varuilleen

      STT
      SOTKAMO Sotkamossa asustava Siltaniemen Lucy eli tuttavallisemmin Sasta on Suomen onnekkain venäläis-eurooppalainen laika. Kahdesti se on suden kohdannut ja yhä henki pihisee.
      – Ensimmäisellä kerralla hivoteltiin, toisella kerralla osui ja mitä tapahtunee kolmannella kerralla, huokaa koiranomistaja ja innokas metsästäjä Jukka Tuikka.
      Sastan ja susien ensimmäinen kohtaaminen tapahtui 2012 syksyllä. Hirvien perässä ollut koira kohtasi tutkan perusteella sudet 1,5 kilometrin päässä isännästään. Hirvet saivat jäädä, kun koira kiisi kohti turvaa.
      – Nopeat kintut pelastivat sen, Tuikka toteaa.
      Yhtä hyvin ei käynyt tänä syksynä, kun syyskuun alussa sudet pääsivät sananmukaisesti iholle kiinni.
      – Noin 600 metrin päässä kuului kauhea kiljahdus. Tiesin heti, että jotain on nyt sattunut. Koira tuli metsästä hurjaa vauhtia rinta veressä ja sudet perässä. Sormet työnsin turkkiin ja tunsin heti, että sitä on purtu pahasti. Kurkkuun susi oli ottanut kiinni, tutkapannassa oli puremajälkiä ja samoin mahassa, Tuikka kertoo.
      Etelä-Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon susitihentymä on saanut koiranomistajat miettimään koko harrastuksensa mielekkyyttä. Yhtä lukuun ottamatta kaikki tänä vuonna riistavahinkorekisteriin merkityt koiravahingot ovat osuneet näille alueille. Rekisteriin on kirjattu 24 susien aiheuttamaa koiravahinkoa.
      – Kahden vuoden aikana tilanne tuntuu räjähtäneen käsiin. Ei se pelkkää sattumaa ole, jos Sotkamossa jää kahden viikon aikana kaksi sutta auton alle, huomauttaa Suomen Laikajärjestö ry:n puheenjohtajana toimiva Tuikka.
      Tuikka myöntää susien kuuluvan suomalaisen luontoon, mutta kanta on hänen mielestään tällä hetkellä paikoitellen liian suuri.
      Lääkkeeksi susiongelmaan hän esittää, että kannanhoidollisen metsästyksen ohella myönnettäisiin nykyistä herkemmin poikkeuslupia.
      – Tilanteesta ulos pääsemiseen pitää löytää kultainen keskitie. Susi on luontojaan salojen arka eläin, joka pelkää ihmistä. Yhä useammin ne kuitenkin liikkuvat lähellä asutusta. Susi oppii taatusti väistämään taas ihmistä, jos sitä ruvetaan metsästämään, Tuikka uskoo.

      • omavalinta

        Monikohan koira on viety omistajansa hihnasta? Mikä pakko niitä on päästää yksin metsään, jos siellä saattaa olla susia?
        Koira ajaa vaikka olisi hihnassakin ja jos ei kunto kestä koiran perässä kulkemista sitten kannattaa vaihtaa harrastusta.
        Miksette käytä ajomiehiä, jos koiranpuolesta pitää pelätä?


      • Anonyymi
        omavalinta kirjoitti:

        Monikohan koira on viety omistajansa hihnasta? Mikä pakko niitä on päästää yksin metsään, jos siellä saattaa olla susia?
        Koira ajaa vaikka olisi hihnassakin ja jos ei kunto kestä koiran perässä kulkemista sitten kannattaa vaihtaa harrastusta.
        Miksette käytä ajomiehiä, jos koiranpuolesta pitää pelätä?

        Niinpä. Mitäpä, jos metsästäjät metsästäisivät ihan ihmisten voimin, ilman koiria. Ajomiehet ajamaan, niin säästyttäisiin näiltä rakkaiden haukkujen turhilta kuolemilta. Näin jokainen omistajalleen uskollinen ja metsästyksen riskejä ymmärtämätön, omistajansa antaman koulutuksen ja isäntänsä miellyttämisen haluinen koira eläisi oman elämänsä. Mitä järkeä on tappaa susien luonnollista riistaa kyttäämällä ruokintapaikoilla, seistä värjöttelemässä metsässä odottamassa ja asettaa ihan itse koiransa tälläiseen tiedostettuun riskiin.


    • suojatkaakoirat
      • Kotirauhaton

        Hieman pelivaraa antaa, mutta on vain pelkkä hidaste. Olihan sillä Ruotsissa suden hyökkäyksen kohteeksi joutuneella hirvikoirallakin susiliivi, mutta kymmenessä minuutissa raatelivat niin, että selvisi hengissä viimetipassa omistajan paikalle ehdittyä.
        Sen videon kun käy katsomassa, niin siitä näkee miten susi/sudet käyvät koiran kimppuun. En osaa linkittää, mutta löytyy esim. kakusanoilla "Klara koira kuvasi susien hyökkäyksen". Koiralla tutkapannan lisäksi oli kamera mukana ja sen lisäksi ripaus onnea.

        Nimimerkki "omavalinta" vaikuttaa kovin tietämättömältä siitä, miten paljon sudet rajoittavat ihan tavallista tavantaavia näillä "susien suojelualueilla". Koko ajan joutuu olemaan omalla pihallaankin kuin silmät selässä, käyttämään koiransa AINA hihnassa ulkona ja riittävän pitkä kalikka aseena toisessa kädessä. Tälläkin hetkellä pihapiiriämme koristaa kahden suden jälkijonot, eikä ole edes ensimmäinen, eikä toinenkaan kerta. Pelottaa ja ihan aiheesta!


    • hukkaanmeni

      4.12. Vamtakunnan tv uutisissa suden pyyntilupauutisen yhteydessä oli raatokuvamateriaalia kaadetusta otuksesta. Tarkkasilm.iset katsojat huomasivat otuksen omevan koirasusi, sillä sen kynnet olivat muun väriset, kuin mustat. Ja tähän tuhlattiin suden kaatolupa!

    • Anonyymi

      Voi , voi sentään , Fifin paikka metsässä on isäntänsä sylissä , siellähän on muutenkin hankala maasto , punkkeja ja likaa : Fifi voi juosta vapaasti verkkoaidatulla hoidetulla piha-alueella isäntänsä valvonnassa .

    • Anonyymi

      Voi kun susi tappaisi ne metsästäjätkin.

      • Anonyymi

        Van tiiätkö, mitä ihmisen tappamisesta susille seuraisi. Kaikki sudet satavarmasti tapettaisiin sukupuuttoon. Eikä sitä pystyisi estämään EU:n ministerit eikä Suomen viranomaiset.

        Nii jotta outellaan vuan kaekessa raohassa semmosta tappausta.. Ja sitte pannaan kuula- ja hauliruiskuilla tätärättättäijää..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Van tiiätkö, mitä ihmisen tappamisesta susille seuraisi. Kaikki sudet satavarmasti tapettaisiin sukupuuttoon. Eikä sitä pystyisi estämään EU:n ministerit eikä Suomen viranomaiset.

        Nii jotta outellaan vuan kaekessa raohassa semmosta tappausta.. Ja sitte pannaan kuula- ja hauliruiskuilla tätärättättäijää..

        Enemmän karhu on ihmisiä tappanut tai kimppuun hyökännyt kuin susi. Miksi ette niitä ole sukupuuttoon tappaneet? Niitä perrrrrkeleitähän on jo liikaa. Kylissäkin.


    • Anonyymi

      Antaa supi ja villisikantojen kasvaa rauhassa hah hah haaa. Olisi kiva nähdä kuinka suojelijaämmä lentää reisivaltimo verta suihkuten villisian kulmahampaan repiessä.

    • Anonyymi

      Kerro heti onko joskus ihmiskunnan historiassa moista tapahtunut .Dokumentit ois kiva ylläri?)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11241
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3133
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2984
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1785
    7. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1754
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    9. 85
      1738
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe