Aihe

thai ridgeback

zann

Uusimmassa koirammelehdessä oli näitä koiria ja ihastuin niihin kovin. Niitä on kuulemma suomessakin, mistä niitä voisi saada? Onko kukaan nähnyt? :D

10

576

  Vastaukset

  • tommosissa täysin karvattomissa kiehtoo? Eikö koskaan tule pieneen mieleen miten se kärsii näissä -30 asteen pakkasissa kun me ihmisetki ollaa täystollattuina kuin mitäkin tönkkösuolattuja muikkuja. Ja koiraa ei edes ole luotu miksikään vaatteiden käyttäjäksi.

   • ei sillä dobberillakaan paljoo karvaa oo eikä boxerilla, saman lainen koira tuo on


   • Kuvista päätellen ei se poikkea tästä kotoisesta suomenajokoirastakaan, joka on vuosia ollut suosituin rotu maassamme, tälläkin hetkellä taitaa olla top 5 joukossa. Joten, niitä kokemuksia kiitos.


   • Ei tuo kyllä karvaton ole, vaan lyhytkarvainen. Samanlainen löytyy ajokoiralta, beaglelta, monelta molossilta, ja mm. bokserilta. Ihan normaali karva, ja suomen talvessakaan ei ole ongelmaa kun pukee. Pukeminenkaan ei kuulu muille ihmisille pätkän vertaa. Ainoat turkinlaadut mitä en ymmärrä ovat oikeasti karvattomat eli mm. meksikon karvatonkoira ja kiinanharjakoira.

    Ja mitä pahaa on pukemisessa? Jos palelee, se puetaan, ei se mikään ongelma ole. Suurempi ongelma on ylipitkäkarvaisissa ainakin käytännön kannalta, jos vikoja aletaan etsiä. Mutta en ala, koska en ota stressiä muiden ongelmista.


   • zann kirjoitti:

    Kuvista päätellen ei se poikkea tästä kotoisesta suomenajokoirastakaan, joka on vuosia ollut suosituin rotu maassamme, tälläkin hetkellä taitaa olla top 5 joukossa. Joten, niitä kokemuksia kiitos.

    No sitte kannattaa ottaa se ajokoira, ovat huomattavasti terveempiä, myös päästään.

    http://koirarodut.suntuubi.com/?cat=348 Ei aloittelijoille.

    Muutenhan noista roduista ei oikein voi puhua samana päivänä, ajokit ovat siellä suosittujen rotujen joukossa hyvien ominaisuuksiensa vuoksi, ridgebackit ei myöskään kuulu niihin koiriin, joihin luotan.


   • meniakaasitten kirjoitti:

    No sitte kannattaa ottaa se ajokoira, ovat huomattavasti terveempiä, myös päästään.

    http://koirarodut.suntuubi.com/?cat=348 Ei aloittelijoille.

    Muutenhan noista roduista ei oikein voi puhua samana päivänä, ajokit ovat siellä suosittujen rotujen joukossa hyvien ominaisuuksiensa vuoksi, ridgebackit ei myöskään kuulu niihin koiriin, joihin luotan.

    No rakenteeltaan nuo ovat upean näköisiä, ja ajokoiraa en viitsi ottaa kun en metsästä. Millaisia päävikoja noilla sitten on? Rotuesittelyssähän mainitaan että tuo dermod-sairaus on sellainen että se on synnynnäinen ja ei voi ilmaantua koiraan jälkikäteen.


   • Voi laittaa myös talvella sille takin? :D


  • Joku ehti jo antaa ymmärtää että nämä olisivat luonnevikaisia. Pitääkö tämä paikkansa!? Onko kenelläkään kokemusta rodusta?

   • http://eurobreeder.com/breeds/thai_ridgeback_dog.html
    Vieraile oikeiden kasvattajien sivuilla ja kysy sellaisilta jotka kasvattaa/harrastaa niitä pitkän ajan takaa se todellinen tieto. Muutamia noita on kasvattajissakin joten kielii siitä ettei ole suosittu ja ei todellakaan kaikkien rotu!


   • Tuskinpa nyt voi sanoa,että koko rotu on luonnevikainen.Mistään rodusta...

    Minulla on kokemusta muutamista,tutun kautta.Ei sen isommasta otannasta.
    Omaan makuuni ne on vähän vähän turhan "totisia",ylipäätään.
    Ihan asiallisia koiria kylläkin,jos osaa tuon tyyppisen kasvattaa oikein.Kaikki ei tule toimeen oman sukupuolen kanssa,mutta ehkä koskee enemmän oman porukan ulkopuolisia.
    Itse sanoisin,että ei ihan helpommasta päästä,jos ei nyt vaikeimmastakaan.Varsinkin jos on jo vankkaa kokemusta.Aloittelijalle sen verran kumminkin saattaapi olla haasteellinen,että kannattaa tarkoin miettiä,onko rahkeita,varsinkin jos saa haasteellisemmasta päästä vielä yksilön.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   391
   23709
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   15904
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   392
   14793
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   11533
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   5910