Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ranskis!

Heeeelp!!

Meillä on 4kk ranskis narttu, ahnekko mikä, joka ei ole sisäsiisti. Oisko kellään tehokkaita vinkkejä?! Ja millä sen saa lopettamaan huonekalujen jyrsimisen? Rautasia tavaroitaki purree...

4

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EläinhoitajaQ

      Ranskikset voivat fyysisesti niin huonosti mm. hengitysvaikeuksineen ja selkävaivoineen, että nillä ei ole kivuilta ja ongelmilta hetken rauhaa. Koirasi reagoi kipuihin joita hänellä on ja yrittää purkaa sitä puremalla ympäriinsä. Ranskiksilla on paljon vatsa- ja ruoansulatuaongelmia, koska eivät pysty hengittämään samalla, kun syövät - nielevät paljon ilmaa syödessään, seurauksena mm. oksentelua, ripulia, vatsakipuja ym. ruoansulatusongelmia ja sisällepaskomista. Sinun koiraasi ei pysty siltä osin auttamaan, sillä mielisairaat ja narsistiset "kasvattajat" (eläinrääkkääjät) jalostavat tahalteen näitä koiria ja näitä ongelmia niille, väittäen, että se on "normaalia" ja kuuluu rotuun. Tee palvelus tuleville koiran hankkimista harkitseville ihmisille ja kerro meille, keneltä olet ostanut pennun ja kuka on kasvattaja, jotta ihmiset osaavat välttää heidän "tuotoksiaan". Koiran käyttäytymistä voidaa muuttaa ja oireita lievittää, mutta tervettä koiraa ranskiksesta et saa, ellei sitä ole risteytetty toisrotuisen kanssa, saaden aikaan terve yksilö.

      • pöh ja pah

        Jos pentu 4kk ikäisenä ei ole sisäsiisti ja jyrsii huonekaluja, niin sillä tuskin on juurikaan tekemistä noiden mainitsemiesi "jalostusvikojen" kanssa. Eiköhän nuo ole yleisesti "pentujen vikoja", eli harjoittelun puutetta. Ja ihan samalla tavalla ranskis opetetaan kuin muutkin rodut: paljon toistoja, kieltoja, kärsivällisyyttä jne. Mitään hyviä neuvoja en osaa valitettavasti antaa, itse ole vain ollut sitkeä. Ja sisäsiistejä sekä tavarat rauhaan jättäviä noista on tullut.

        Mitä ranskisten terveyteen tulee, niin huonoon suuntaanhan se on valitettavasti menossa ja koska on jo aikas huonolla tolalla muutenkin, niin sääliksi käy. Nuo aloittajan kertomat "oireet" on kuitenkin vaivanneet kaikkia minunkin pentujani, joista yksikään ei ole ollut ranskis vaan noita vähemmän jalostetun rodun edustajia (mm. itäsiperian laika ja beagle). Että se siitä.


    • fanilla

      Normaalia se pennulta on. Pentu olisi vietävä ulos sen herättyä ja syötyä. Kehuja onnistumisesta.
      Puruluita tarvitaan, kun ikenet aristaa ja hampaat alkaa vaihtua. Sen jälkeen pureminen vähenee. Vetolelun kanssa hampaat irtoaa helposti, kunhan ei liiaksi ns. ärsytä. Voi tulla vihaiseksi.
      Oma koiruus tuli sisäsiistiksi 4 ja 1/2 kk.n iässä, kun päivisin oli siisti ja laitoin yöksi kuljetuskoppiinsa ja luukun kiinni. Tyyny tms pehmuke tietysti petinä, minkä päällyksen saa vaihtoon ja pesuun helposti. Sen neuvon sain eräältä tutulta. Ei saanut traumoja, vaan se koppi on koirani lepo- ja turvapaikka. Rankaisuun koppia ei käytetä.

      Aamupisulta tultua annan pari pientä herkkupalaa. Aamuruuan saa a.p.llä ja jotakin lisuketta lusikallinen papanoiden päälle. Puruluuta n. kerran viikossa nyt aikuisena ja iltap.llä toinen annos papanoita ilman lisukkeita. Iltapisun jälkeen saa mäykky muutaman froligin kiitokseksi.
      Lenkillä lähes joka päivä, joskus monestikin, säästä riippuen.

      Töissä käyvillä voi olla vaikeaa kouluttaa sisäsiistiksi.

    • KoiratOppii

      sisäsiistiksi, kun niitä käytetään ulkona tarpeeksi usein ja pentua kehutaan heti, kun tekee ulos jotakin. Aikuista koiraakin pitää ulkoiluttaa vähintään 3 krt pvä:ssä, jos haluaa sen olevan sisäsiisti.
      Huonekalujen pureskeluun auttaa toruminen ja koiralle tarjotaan tilalle sallittavaa pureskeltavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2184
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2013
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1632
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1460
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1347
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      50
      1215
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe