Adlibris nettikauppa, onko turvallinen?

adlibris

Haluaisin tuolta muutaman kirjan tilata, lahjaksikin menisi yksi.. Mutta mietityttää, kun kirjat ovat muihin verrattuna niin halpoja?
Googletin aiheesta, mutta vain yksi keskustelu löytyi, jossa puhuttiin, että kirjoja ei aina tahdo kuulua. Mutta tähänhän on helppo ratkaisu, otan laskulla, ja maksan vasta kun kirjat tulevat perille.
Olen kuitenkin hieman epäröivä vielä, kun en ole koskaan koko nettikaupasta kuullut. Jos jollain on kokemuksia, olisin kiinnostunut kuulemaan.

Viitsisi oikein suomalaisesta kirjakaupasta tilata, kun 30e on aika iso raha pelkkään kirjaan tuhlattavaksi.

Kiitos kovasti vastauksista! Ja anteeksi jos tämä on väärässä kategoriassa.

12

6615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Clavos

      Itse olen jotain satunnaisesti sieltä silloin tällöin tilaillut, eikä mitään ongelmia ole ollut.
      Eli omien kokemusten perusteella voin kyllä suositella.

    • Kirjoja

      Olen ollut jo usean vuoden asiakkaana, ja kyllä ne kirjat sieltä ovat aina kotiin ilmestyneet. Joskus olen ottanut laskulla, joskus maksanut etukäteen. Edullinen ja helppo, suosittelen!

    • suosittelen61

      On luotettava. Muutama kirja tullut tulattua ja aina saanut moiteetta :)

    • Lämmin suositus

      Olen tehnyt useita tilauksia Adlibriksesta ja aina tilaus on tullut luetettavasti perille. Olen tilannut laskulla.

      Adlibriksessa on erilaisia toimitustapoja. Jos valitsee ilmaisen postituksen, kirjoja joutuu odottelemaan hieman kauemmin (noin viikko). Jos kirjoilla on kiire, 1-3 pv:n toimitus maksaa muistaakseni jotain 3 euron kieppeillä, mikä sekin on huippu halpaa ottaen huomioon postin normaalit taksat.

    • sieltävaan

      oon tilannut sieltä koulukirjoja eikä oo ollut mitään ongelmia :)

    • Anonyymi

      Olen tyytymätön asiakas.

      Tilasin kaksi kertaa ja halusin laskulla. Kummallakaan kerralla ei tullut laskua tilauksen mukana. Ekalla kerralla ajattelin että hävinnyt. Kyselin perään koirien ja kissojen kanssa. Pahoittelivat ettei tullut mukana ja laittoivat laskun sähköpostilla. Toisella kerralla laskua ei taas näkynyt tilauksen mukana. Ei postissa eikä sähköpostissa. Tulipa maksumuistutus. Tilausten välillä oli kuitenkin aikaa. Siksi kun toinen kerta niin pistää miettimään että tekeekö sitten tota kaikille. Jäi tosi huono maku suuhun. Yrittäjänä se kyllä on oma vika jos ei muista laskuttaa. Se vasta antaa huonon maun että lähettää vain muistuslaskun. Arvaatte varmaan tilaanko enää samasta puljusta? Se että pitää jopa kysellä laskun perään niin eipä anna kovin hyvää kuvaa luotettavuudesta.

      Kelle kaikille on käynyt samoin?

    • Anonyymi

      Joo, ei toimi tämä lainkaan. Huijausfirma käytännössä nykyään.

    • Anonyymi

      Tilasin kirjan ja ilmoittivat, että on tulossa. Kun ei kuulunut reklamoin, pahoittelivat ja kohta tuli uusi ilmoitus, että kirja on matkalla. Postin ilmoitusta ei kuitenkaan kuulunut. Tästä on jo pari kuukautta aikaa. En tilaa tuolta koskaan enää mitään.

    • Anonyymi

      Vielä vuonna 2019 Adlibris oli varsin luotettava firma jonka jälkeen se muuttui todennäköisesti osaavan henkilökunnan poistumisen kautta epäpätevien ja välinpitämättömien työntekijöiden kuluttajia halveksivaksi "kuseta surutta"- verkkokaupaksi. Tilasin sieltä vuosia sitten paljon kirjoja vuositasolla kunnes tilanne muuttui katasrofaalisen surkeaksi. Lähettivät tilaamani kirjat puutteellisin osoitetiedoin jolloin saapumisilmoitusta ei tietenkään tule vaan paketti menee palautukseen jonka sinä kuluttajana maksat. Epäpätevät työntekijät eivät myönnä virheitään ja viallisia palautuskirjoja lähetetään uudelleen asiakkaille vaikka rikkinäiset, kastuneet ja homeiset kirjat pitäisi laittaa silppuriin. Asiakaspalvelu toimi myös useita vuosia sitten mutta ei enää moneen vuoteen. Firma on menettänyt tuntemiani pitkäaikaisia asiakkaita kymmenisen ja jos sen suhteuttaa tilaajamääriin niin puhutaan tuhansista menetetyistä asiakkaista joita on palveltu epäeettisesti ja halveksivasti. En suosittele kyseistä firmaa kenellekään koska kuluttaja-asiamies voi antaa vain neuvoja vaikka kyseessä olisi selvä petos. Harmillista että aikanaan laadukas kirjakauppa muuttui epäluotettavaksi ja asiakkaisiin vihamielisesti suhtautuvaksi toimijaksi joka tuskin maksaa edes veroja Suomeen. Näin käy firmoille jotka palkkaavat epäpätevää henkilöstöä, joilta puuttuu asiakaspalvelukyky ja asiantuntemus. Lisäksi jos eettisiä arvoja ei ymmärretä niin tämä verkkokauppa jonka kirjavalikoima on pudonnut takavuosilta lähes 90 prosenttia ei enää toimi vuotta kauempaa.

    • Anonyymi

      Muutaman oppikirjan ja -harrastekirjan tilauksen verran kokemusta.
      Maksoin tilauksen yhteydessä.
      Kaikki sujui moitteettomasti.
      Ei huomautettavaa.

    • Joskus oon tilaillu mut siitä on jo aikaa. Sillon toimi ihan hyvin. Tässä jokin aika sitten luin että luvallisesti kiertävät Suomessa veroja ni boikotoin sen takia. Ja ei nää muutkaan kommentit oikein vakuuta että enää toimis hyvin..

    • Anonyymi

      Monta vuotta sitten olin asiakas kymmenisen vuotta ja ostin paljon kirjoja, mutta sitten jotain muuttui, ja kirjat alkoi tulla hitaasti, ja lisäksi ne käyttää Rutosalaiseen tyyliin Karna-maksua, kuten muutkin Suomen markkinoilla olevat ruotsalaiset firmat (suomalaiset käyttää suomalaista, joka on turvallinen). Karnassa ongelma on, että ensinnäkin mentävä sivustolleen ja pistettava joitan mahiksia, ja silti kuka vaan pääsee suhteellisen helposti sun tietoihin käsiksi, jotka printtaantuu sinne kaupan ruudukoihin.

      Sitten vain lopettamaan Adlibris ja Karna ja pyytämään itsensä unohtamista ja jotain muuta mitä en enää muista; nykyään pitää toimittaa ID:nsä, jossa järkeä vain jos niillä kaikilla se jo on, siis firmakin vaatii sen, jos hommanut sieltä jotain mutta tietoja niillä ei välttämättä ole. Ruotsissa on vielä Suomeakin surkeampi tietoturva ja kaikkien tiedot saa kaikesta jos ei ole itse kaikkea keiltänyt, eikä se silloinkaan täysin onnistu.

      Klarna astuu udelleen voimaan, jos ei ole varovainen, että liike käyttää Klarnaa, sillä kaikki maksutavat on Klarnaa, että oltava hyvin tarkkana. Se ero on iso prosessi ja vie puolisen vuotta päästä taas niistä eroon. Ne tekee kiusaa tahallaan. Pitäisi riittää kun menee sivustolle ja painaa nappia ja varmistaa osoitteestaan, kun kyseessä nyt vain on karna ja joku firma toisessa tapauksessa.

      Tiedetään mm. Googellakin, että piilottavat ja tekevät vaikeaksi tahallaan, josta on tullut jo muutosta EU-lailla. Kekseilläkin tehdään netissä samaten kiusaa, että siihen oltava ohjelmansa, kun kuka hullu niitä painelisi saati menisi pitkälle asetuksissa, että kaikki tuhat firmaa ei saa tietoa yms. Klarnaa ja firmoja vastaan ei kuitenkaan ole lakeja, ja ne saa kannatusta kuten huijarit ja rikolliset yleensäkin, jos joku tuo faktoja esiin, koska eivät halua Suomen markkinoiden kärsivän tai laittaa vaihtoiehdoksi suomalaista maksupalvelua.

      Prisma on toimiva ratkaisu ja nopea, ja Amazon.de samaten. Joku Suomalainen ja ehkä Amateeminen sitten ei niinkään, kun ne tulee mistä sattuu ja menee luultavasti viikkoja saada se. Andlibris ollut luotettava (en tiedä nykyään), mutta liian hidas taitaa olla nykyään, jo vuosia, ja ne käyttää Klarnaa, kuten ruotsalaiset frmat, ja ne puolustavat kyllä maintettaan, jos käyttävät Klarnaa, mutta faktat ei muutu miksikään sillä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      4121
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2368
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2076
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      101
      1733
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1362
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      311
      1290
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1237
    Aihe