Kipua vai kutinaa ja missä

Kutinat

Nyt on pakko jo pyytää apua koska tahtoo helpottaa koiran oloa jos vain suinkin kykenee. (Vasta ensi viikolla pääsee lekurin vastaanotolle)

Elikkä olen tuore saksanpaimenkoiran ylpeä emäntä. vajaa pari viikkoa sitten hain itselleni 5-vuotisen leikkaamattoman saku pojan. Näin jälkeenpäin ajateltuna oireet oli nähtävillä jo siinä myyntitilanteessa. Valittaa ja on todella rauhaton, tajuton rappukäytävä ralli kun pihalle menossa ja kun ovi avautu ni aivan totaalisesti lähti henkseleistä. Rodeo on hyvä kuvaus. Olen tosin saanut tilannetta rauhotettua melkoisesti ihan pelkillä rajoilla ja rakkaudella. Ja ehkä pari namia on tainnut upota suuhun jos toiseenkin viime päivinä. :D Aamuisin riehuu kun on uus päivä, uudet kujeet, mutta kunhan saa liikuttua niin rauhottuu eikä välttämättä edes vedä lainkaan. Kuikuiee vaan missä mie tuun.

Oon nyt seurannu tilannetta, ystävystyny koiruuden kanssa ja alan olla sata varma, että sen käytös johtuu suurimmalti osalti tukalasta olosta eikä mistään muusta. Älykkään oloinen koira, peruskäskyt menee, huomioi ihmisen ulkoillessa välillä tosi hyvin ja sisällä on todella huomionkipeä, seuraa kun hai laivaa. Viekkuun on pakko päästä nukkumaan. :) Kiltti, leikkisä, ei tuhoa kotona mitään, nukkuu tosi nätisti koko yön,
Kouluttamaan aloitin eilen (naksutin-nami menetelmä) ja uskon, että tuosta ois vaikka mihkä harrastustoimintaan. Seuraa mua ku hai laivaa. Paitsi ulkona. Flexin heitin mäkeen jo, koska sillo on ihan mahoton hihnassa...että kuka taluttaa ja ketä.

Omistaja neuvoi käyttämään karstaa harjaamiseen, että sillä lähtee hyvin, mutta kun iskin kamman turkkiin niin se ei hievahtanutkaan. Siis kampa, koira kylläkin. Muualta kropasta on antanu selvittää pienissä osissa vaikkei kamalasti oo nauttinutkaan, mutta persaus ja kaulus..ei toivoakaan. Alkaa ulisee kamalasti. Vedin kauluksen äsken koneella ihan lyhyeksi, koska en aio väkivalloin repiä toisen turkkia auki. Se oli ihan kostea, huopaantunut ja yksi kalju läntti löytyi myöskin, joten oletan tehneeni oikean ratkaisun. Ihossa ei ollu hotspotteja, mutta punertavia ohuita juovia kylläkin. Yksi aamu sen polvessa oli verestävä läntti jota kirputti hulluna.

Eli nämä havaitsemani oireet: huohottaa, vinkuu, ulisee, keskittymiskyvytön, ruokahaluton (pitää houkutella syömään aktivointipallolla), nuolee huuliaan/tassujaan, kaulaa ei saa rapsuttaa, välillä vaikuttaa tosi apaattiselta ja huokailee vaan silmät puoliummessa (siis näin jos en hetkeen oo sille kehittelemässä aktiviteetteja)....
Tai sitten vaan olen harhaluulonen, ihan niinku omienki oireiden kanssa. Google=kaikki kupasta syöpään.

JA remmirähinä! Se on varmasti koulutettavissa, mutta vain jos koiralla on hyvä olla muuten. Samoin haukkuu kauhiasti epäilyttävän näköisiä tyyppejä ja rappukäytävän ääniä, mutta nehän on lajille ihan ominaisia piirteitä. Lopettaa kyllä haukkumisen kun käskee.

Suomi24 on pelottava paikka, elekää huutako mulle moon herkkä ihminen! :D

7

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SPKn sairaudet/Flick

      Kirjoitin pitkän viestin mutta se hävisi. Käväisepä eläinlääkärissa tutkituttamassa koirasi labrakokein. Turha vaatia kutisevalta koiralta yhtään mitään, mieti itseäsi mihin pystyisit keskittymään jos iho kutisisi koko ajan joka paikasta. Tuskin mistään syövästä on kyse. Ruoka-aine allergia, hot-spot, muu iho-tulehdus, ulkoloiset jne.jne.

      Toivottavasti asia selviää pian.

      • lis.

        Borrelioosi?


    • Kuulostaa siltä että koira on laitetty kiertoon kun ei ole viitsitty satsata hoitoon...

      Mitäs siinä, kunhan, aloittaja, saat tuon koiran terveysongelmat hoidettua häiritsemästä koiraa, niin saat siitä aika hyvän rekun, uskon näin.
      Ite jättäisin varmuuden vuoksi antamatta koiralle lisäaineita ja viljaa sisältävää ruokaa, siitä voisi aloittaa tuo ihon hoidon.

      Kunhan heittelen: Millä karstalla sanoivat että kannattaa vedellä? Jotkut käyttävät niitä karstoja missä on niitä ohuisia piikkejä pystyssä; kannattaa kokeilla omaan nahkaan miltä tuntuu, ihon saa helposti naarmuille...
      Joku alusvillanpoistaja/furminaattori on hyvä, jotta saa turkkia ohuemmaksi ja iho hengittää. Pennuille ja hoitoa aloittelevalle koiralle on hyvä myös hiusharjan tyyppinen harja, missä on pyöreäpäiset harjakset; ei ehkä mikään tehokkain väline, mutta on iholle miellyttävän tuntuinen.

    • Kutinat

      Flick;
      Lekurille ollaan tosiaan menossa ensi viikolla. Ja siinä mielessä koiruuden kannalta tuli oikeaan paikkaan, että itse kärsin itse puoli vuotta ihosairaudesta jolle en löytänyt mitään syytä...joten tiedän mitä on yrittää maata paikallaan kun oma olo niin älyttömän kauhea, että järki meinaa lähteä. Sellaisia kivoja kolmen vuorokauden valvomisputkia. Voisin palauttaa koiran takaisin - näin sovittiin - mutta jokainen koiranomistaja voi ymmärtää sen kun kemiat vaan kaikesta huolimatta klikkaa...että vaikka konkurssiin vetäis niin ei ollu palaamassa. Tosin se jo valmiiksi suolainen kauppahinta saattaa joutua neuvottelupöydälle.
      .....
      Vai mitä muut on mieltä, olenko oikeutettu vaatimaan osaa eläinlääkärikuluista myyjän hoidettavaksi? Turkki on ollut selkeästi hoitamatta pitkään. Myyjåä sanoi harjaavansa sillä karstalla kerran viikossa. Turkista sen verra, että en ole varma lasketaanko lyhyt- vai pitkäkarvaiseksi kun on niin siinä rajamailla. Sanoisin pitkäkarvainen. Samoiten jaloissa on outoja karvattomisa alueita, joita koira itse ei kylläkään huomioi mitenkään...eli ei kutise/kipuile vaan ovat jo arpia.

      lis:
      Borrelioosi ei käynyt mielessäkään, mutta koiralla on silmäkulmassa arpi (josta ed.om. mainitsikin, että punkin poistosta arpi on jäänyt). Ei minun edellisille koirille ainakaan arpia jäänyt punkin poistosta. Epäilin tarinaa kunnes katsoin arpea tarkemmin ja huomasin arvessa olevan aivan selkeän nyppylän.

      Vitikonpaarustaja:
      Tiedossa oli kyllä luopumisen syy, että ei ole aikaa/voimia enää koiraa hoitaa, mutta en nyt odottanut ihan näinkin perusasioiden olevan kuralla notta koiran yleisvointi on noin paha ettei se välillä enää edes jaksa yrittää kertoa, että nyt on paha olla.
      Juuri sellaista karstaa missä on niitä hemmetin kivoja piikkejä. Veljeni sitten huomautti, että eikö sellainen ihmisten hiusharja olis parempi ja koiruus rakastaui siihen aivan täysin. Tykkää kun mahasta rapsuttaa sillä, mutta kaulalle varsinkaan se ei kyllä mahtanu mittään.. Tosiaan ihan tuolla kammalla aloin sitä pohjavillaa selvittää kun koira oli yltäpäältä huopaantunut. Tätä ei karstalla siis voinut huomata lainkaan...hyvin liuku ja nappas irtokarvat matkaansa. Roskiin joutaa.

      Teen kyllä kaikkeni (ja niin tekee kyllä taustaväkikin), että tämä on nyt se pysyvä loppuelämän koti ja rekku sais nauttia loppuelämästään. Uskon, että miulla on paljon sille annettavaa, mutta sillä miulle vielä enemmän. Se on nyt jo saanu miut hölläämää omaa otettani ihan turhista stressinaiheista. Välillä vaan on niitä turhauttavia hetkiä kun koira ihan selkeästi yrittää pyytää jotain, mutta kun ei vaan keksi mihin sattuu/kutittaa vaikka on kolunnu koko koiran läpi rapsutellen ja painellen. Ainoa tosiaan missä sen maltti sillä menee on toi kaulus ja kankkuvillat. Ja häntä myöskin, mutta nyt jo antaa paremmin sitä harjata kunhan muistaa sitten jokusen vedon jälkeen rapsuttaa sieltä mistä se tuntuu kivalle. Kaulaan ei tartte ku kaks vetoa niin alkaa se ou-ou-ou-ou-ou valitus...tosin en tiiä auttoiko tuo kaulan ajelu jo vähän oloa kun vaikuttaa paljon levollisemmalta.
      Kohteliaskin ukko on kun pyytää aina luvan saako tulla sohvalle/sänkyyn pötköttään.

      • Kutinat

        Samaan topiciin; mikä on liian pitkä lenkki sakulle? Tykkään vaeltaa jaloin/fillarilla joten puhutaan ajoittain kymmenistä. Varmasti tykkää päästä ens kesänä mukkaan telttailemaan.


      • Kutinat kirjoitti:

        Samaan topiciin; mikä on liian pitkä lenkki sakulle? Tykkään vaeltaa jaloin/fillarilla joten puhutaan ajoittain kymmenistä. Varmasti tykkää päästä ens kesänä mukkaan telttailemaan.

        Onko tietoa onko koiran niveliä kuvattu? Sakuilla kun voi olla kaikenlaista nivelvaivaa: ite lähtisin vain pikkuhiljaa pidentämään lenkkiä, nostamaan koiran kuntoa ja katsoisin mitä sen nivelet kestää. Pyörällä en lähtisi heti viemään pitkää lenkkiä, vaelluskaverina varmasti ihan ehdoton.

        Omalle koiralle oon käyttäny hajusteetonta shampoota karvanlähdön aikaan nopeuttamaan turkinvaihtoa: toimisiko tuo myös tuossa turkin kunnostuksessa, saisit huonon turkin nopeammin pois, kun karva olisi liukasta ja puhdasta... Mutta noista iho-oireista johtuen pitäisi huuhdella erityisen hyvin ja varsinkin satsata turkin kuivaamiseen (pyyhe, lenkitys pesun jälkeen, hiustenkuivaaja, pesu aurinkoisella kelillä -sadepäivänä kuivaminen hidastuu) ihan vaan varmuuden vuoksi.


    • Flick.

      Aloittajalle; kerrohan kuulumisia, oletteko jo käyneet lekurissa? Edelliselle koiralleni käytin kutinoiden vähentämiseksi Etiderm, nimistä shampoota, se kun sai aina meressä uituaan ihottumaa. Tuohon kutinaan todennäköisesti olisin soveltuvien hoito sen poissaamiseksi lyhyehkö antibioottikuuri ja sitten ihottumakohtiin paikallisesti vaikka Fuciderm-voidetta. Voisin lähettää vaikka postitse puoleen hintaan, koska meillä ei sitä tarvita. Parasta ennen -päivämäärä ei ole mennyt vielä umpeen. Sain sen eräältä ystävältäni siltä varalta jos ihottumia kesän aikana ilmenisi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      155
      6469
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3888
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2005
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1508
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe