Clion moottorin kestävyys?

Relluttaja

Auto: Renault Clio TCe 90 Navi Style
Moottorin tilavuus 898 cm3, Bensiini
Teho 90hv

Mites paljon tällä koneella voi ajaa kilometrejä, ennen kuin pitää alkaa tekemään koneremonttia?

Luin tekniikan maailman juttua Fordin 1.0 litraisista Ecoboosteista, että raskaalla jalalla 200tuhatta km ja kevyellä jalalla voi selvitä noin 300tuhanteen, jonka jälkeen tulee viimeistään koneremontti eteen.

9

7963

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DGC

      Jos tehdas ei ilmoita niin millä sen selville saisi? Pitäisikö ostaa kymmenen Clioa, ajaa niistä koneet loppuun ja laskea keskiarvo kilometreistä? Eiköhän se valtuutettu jälleenmyyjä tuollaisen tiedon kerro tai jätä kertomatta. Ja vaikka tuosta olisikin joku virallinen arvio olemassa, se on sitli tehtaan koeajama ja luultavasti käyttö ja olosuhteet ovat olleet erilaisia.

      Sama juttu kaikkien autojen kanssa. Kestää 10-20 vuotta selvittää kestääkö joku tietty malli huomattavasti paremmin tai huonommin.

    • jossittelua

      Voihan sitä pohdiskella, minulla on vanhempi bensaturbo ja olen siihen tyytyväinen.

      Kauanko kestää 90 hv:n koneella varustettu yleensä, minkä osan oletetaan hajoavan ensin?

      Kauanko kestää 1,2 nelisylinterinen kone jossa on 4 *300 cm3? Entä onko se vahvuuksiltaan samanlainen kun siitä on periaatteessa vähennetty yksi 300 cm3 sylinteri?

      Turbo on sellainen mitä japanilaisessa ei olisi. Mutta kaikissa dieseleissä on, japanilaisissakin. Dieseleissä on kovempi puristussuhde ja enemmän vääntöä.

    • huolto-ohjelma

      Valmistajan ohjeistuksista riippumatta tee öljynvaihdot laadukkaan suodattimen kera maksimi 10-15tkm tai joka vuosi, niin optimoit kohtuukustannuksilla moottrin pitkäikäisyyttä.

      Tosin uudet paljon mainostetut pienet suorasuihkukoneet ovat valtavia _s a a s t e p o m m e j a_ terveydelle erityisen vaarallisten hiukkaspäästöjen suhteen.

      "Selvitys: Trendikkäät bensamoottorit tupruttavat taivaalle hengenvaarallisia hiukkasia tuhatkertaisesti"

      - http://www.tuulilasi.fi/uutiset/selvitys-trendikkaat-bensamoottorit-tupruttavat-taivaalle-hengenvaarallisia-hiukkasia

      • no joo.

        Tuo 0,9 tCe ei ole suorasuihkutuskone vaan epäsuorallasuihkutuksella, kuten Renaultin pikkuturbobuumin aloittanut 1,4 tCe:kin oli.
        Suorasuihkutus tuli vasta 1,2 litraiseen tCe-moottoriperheeseen.
        Öljyt on tietenkin kaiken a ja o turboautoissa. Bensaturbot käyvät kuumempana ja käyvät korkeammilla kierroksilla jolloin asia korostuu dieseleihin nähden.

        Toi saastejuttu nyt on vähän yliammuttua. Suorasuihkut päästävät nimenomaan kylmänä hiukkasia paljonlaisesti, mutta vastaavasti käyntilämpöisinä kuluttavat vähän ja ovat muuten moninverroin puhtaampia kuin vanhempaa tekniikkaa olevat bensa-autot.
        Voi toki olla, että bensiinimoottoreihinkinmääräysten kiristyessä tulee joskus hiukkasloukut, kuten dieseleihin. Nyky-dieseleissä hiukkaspäästöt ovat DPF-tekniikan ansiosta nollassa ja huonoimmissakin toteutuksissa hyvin lähellä nollaa - jopa kylmäkäynnillä. Aikaisemminhan tämä oli suuri ongelma naftavehkeissä. Eikä noista pöntöistä ole tullut mitään suurta kestävyysongelmaa, vaikka niistäkin lehdistö vuosia sitten skandaalikäryissään varoitteli.


    • Cana67

      On nyt 12tkm mittarissa eikä vielä ole tuntunut että laukee,vaihdan kuitenkin aina varmuuden vuoksi auton aina ennen kun 30tkm tulee täyteen oli sitten mikä tahansa merkki kyseessä.

      • Varoiksi

        Tämä Cana67 onkin varman varmistaja, taitaa miehellä olla vyö sekä henkselit ja pelkää, että housut putoaa. On nääs varma varmistettu, mutta jos sittenkin.


    • JKJKJ

      30 tkm ajettu ja nyt on kone sisäänajettu. Selvästi herkistynyt uuteen verrattuna. Öljyt ja suodatin vaihdettu 10 tkm välein.

    • -näkijä-

      Sitten on moottoriremontti edessä kun kuuluu iso ronksaus ja meno loppuu.

      Eilen näin asiaan varautuneen renaultistin. Hänellä oli hinaussilmukka jo valmiina keulassa vaikka oli uudennäköinen auto. Kuski on varautunut jo etukäteen. Ei kaikki ranskalaisen auton ostajat suinkaan ole hölmöjä.

    • Älyä meseen

      Nyt kun Mersu alkaa käyttämään Rellun koneita, niin siellähän on jo valmiiksi ollut keulalla hinauskoukkujen paikkaa osittava merkki. Nyt sitte merkki menee uusiksi koska nyt koneet sitten kestää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      436
      3195
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2662
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      394
      2616
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2096
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1917
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1143
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe