Vauva 10,5kk ja yöheräily

Paremmat yöunet

Heippa! Meillä on siis 10,5kk ikäinen tyttö ja ongelmana yöheräily. Tyttö siis herää öisin vieläkin vähintään 2 kertaa, joskus enemmänkin. Herättyään ei rauhoitu silittelyyn tai tuttiin, vaan aina pitää saada maitoa jonka jälkeen nukahtaa heti. Välillä on kyse kyllä ihan nälästäkin, kun kuulee oikein miten pikkusen masu murisee. Mutta eiköhän tässä suurimmaksi osaksi ole kyse vain tavasta. Vauva on siis pienestä pitäen herännyt 2-4 kertaa yössä syömään, pahimmillaan jopa 6 kertaa. Välillä ollut n. viikon mittaisia jaksoja, jolloin nukkunut paremmin, ja herännyt vain kerran tai kaksi. Parhaimmillaan nukkunut 11 tuntia putkeen, mutta yleensä 5-6h korkeintaan.
- Päiväunia nukutaan yleensä kahdet, tai sitten yhdet pitkät
- Yöunille käydään 19-20.30, riippuen siitä miten on päikkärit nukkunut ja miten illalla väsyy
- Syö 5-6 kertaa päivässä (aamupuuro, lounas, päivällinen, iltapuuro 1-2 välipalaa. Lisäksi vettä ja maitoa) Syö tosi vaihtelevasti, välillä tosi hyvin ja välillä ei mene kuin pari lusikallista.
- Ulkoillaan pari kertaa päivässä
10kk neuvolassa sanottiin, että yösyömiset/heräilyt olisi hyvä saada loppumaan viimeistään vuoden iässä. Toivon itsekin, että löydettäisiin keino jolla saataisiin tämä loppumaan. On sitä itsekin tosi väsynyt, jos yöllä unet monta kertaa keskeytyy. Unikoulu ei taida tällä hetkellä onnistua, en itse jaksaisi ja mies herää aamulla aikaisin töihin, joten ei tulisi hänen nukkumisesta sitten mitään.
Osaisiko kukaan siis antaa neuvoja ja vinkkejä, että mitä tässä tilanteessa kannattaisi tehdä? :)

11

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas kerran

      mutta kai tiedät ettei heräily välttämättä lopu vaikka syömiset jäisikin pois.Se vaan on vauvojen ja taaperoiden juttu tuo heräily.Juuri tuossa vuoden kieppeillä puskee vielä eroahdistusta mikä kanssa vaikuttaa yöuniin.Toisilla taas hampaiden tulo,varsinkin poskihampaiden pistää yöt hulinaksi..
      Eikä mun mielestä kaksi kertaa yössä edes ole paljon heräilyä..

    • olenomena

      En neuvoja osaa antaa, mutta aina ei pidä mennä neuvolan antamien "sääntöjen" ja ohjeiden mukaan.

      Meille sanottiin puolen vuoden neuvolassa, että ei saa missään nimessä enään antaa yömaitoa, on kestettävä itkut kyllä se siitä oppii.
      Minusta tuntui ilkeältä viedä lapselta yömaito ja vieläkin 11kk ikäisenä lapsosemme saa nukkumaan mennessä unimaidon, sekä viemme sänkyyn täyden maidon ennen kuin itse menemme nukkumaan (osaa itse etsiä maidon sängystä).
      Meilläkin aika säännölliset rytmit syömisten ja päikkäreitten ym kanssa.
      Nukkumaan klo 19, itse menemme klo 22-23 väliin nukkumaan jolloin viemme vauvalle maidon, ja aamulla herätään klo 7-8 väliin.

      Voimia yöheräilyyn, jospa se siitä! :)

    • jh4rtgta

      Hmm... tässä viestissä paistaa läpi se, mikä itselläkin monesti oli esteenä monenlaisten ongelmatilanteiden hoidossa vauvan kanssa. Haluaa ratkaisua, mutta ei ole valmis kokeilemaan tai mahdollisesti kärsimään seurauksista :D Eli se ongelma voipi olla ihan siellä sinun pääsi sisälläkin.

      Meillä, kun miehestä ei vain ole olemaan huutavan muksun kanssa, yöimetys loppui kuopuksella niin, että kun nukuttiin perhepedissä, imetin viimeisen kerran illalla ja yöllä en enää vain antanut tissiä, sanoin että se on rikki hyvää yötä. Eka yönä huusi kahteen otteeseen 1,5-2h, toisena yönä itki puoli tuntia kertaalleen ja sen jälkeen yöimetys loppui. Toki yöheräilyt loppuivat vasta tuossa 2,5v kohdalla.

      Esikoinen nukkui yöt tosi risaisesti tuossa vaiheessa, joten en edes alkanut lopettelemaan yöimetyksiä, kun hän 9kk iässä siirtyi omaan huoneeseensa ja alkoi vihdoin nukkua 2 herätyksellä yönsä. JOskus 1v jälkeen aloin sitten tarjoamaan vain vettä pullosta, niin loppui lyhyeen ne heräilyt.

      Tsemppiä, kannattaa aina kokeilla ja ehkä kärsiäkin muutama yö, koska on paljon helpompaa nukkua viikon päästä kunnon öitä, kuin vain haaveilla niistä. Toki onhan se miehesi varmasti joskus vapaallakin, voisiko niitä univelkoja ottaa takaisin silloin tai voiko hän itse hoitaa unikoulua vapaalla ollessaan?

      • 7,5kk

        tajuaakohan kukaan kotona oleva vanhempi oikeasti, miten raskasta yöheräilyt on työssä käyvälle puolisolle? minun mieheni tekee vaativa vuorotyötä, jossa pitää olla koko ajan skarppina. vuorot on 9-17 tai 15:30-23:30. varsinkin iltavuorojen jälkeen on ihan poikki. ei tulisi mieleenkään alkaa vaatimaan, että hän vapaapäivinään tokkuroi yöt vauvan kanssa, vaan kyllä hänen pitää saada kerätä voimia töitä varten. ja meillä on 7,5kk vanha vauva, joka unikouluista, imetyksen lopettamisesta ja päivärutiineista huolimatta herää joka yö väh. 3 kertaa. nukkuu sängyssään omassa huoneessa, mutta herää siis välillä itkemään/huutelemaan sieltä. rauhoittuu uudestaan kyllä itse, mutta pitää sellaista mekkalaa, että vanhemmat kyllä herää.


    • aloittaja vastailee.

      Itse en vain yksinkertaisesti jaksa tällä hetkellä alkaa mitään unikoulua pitämään, eikä miehenkään nukkumisesta tulisi sitten mitään. Uni hänellekin kuitenkin tärkeää. koska herää aamulla ajoissa töihin. Yöt on katkonaisia kun neiti herää sen 2-4 kertaa, sitten kun maitoa täytyy alakertaan tulla lämmittämään, niin itse kerkeän piristyä enkä aina sitten saa unta heti. On tässä parina yönä koitettu, jos saataisiin tyttö nukahtamaan pelkän tutin tai veden avulla, mutta eihän se toimi. Mies käy töissä 6 päivää viikossa, joten en todellakaan vaadi, että hän alkaisi vapaapäivänä valvomaan yöllä vauvan kanssa. Tytön päikkäreiden aikana nukun vain, jos olen sillä hetkellä tosi väsynyt. Se on mulle semmoista omaa aikaa, että yleensä käyn silloin rauhassa suihkussa tms.
      Mutta helpottaisi kummasti jos tuo yösyöminen loppuisi, vaikka sitten muuten heräisi pari kertaa yöllä. Enkä ymmärrä miten tytöllä voi yöllä olla niin nälkä, nyttenkin muutamana yönä parikin kertaa juonut melkein pullollisen maitoa..

      • 7,5kk

        me ruvettiin tossa samassa tilanteessa muuttamaan vauvan päiväunikuvioita ja en tiedä, onko kyse siitä vai imetyksen lopettamisesta, mutta nyt on päästy siihen tilanteeseen siis, että vauva heräilee kyllä öisin, mutta ei syö ja nukahtaa jonkin ajan kuluttua itsekseen sänkyynsä uudestaan (herättää tosin vanhemmat huutelullaan, mutta meidän ei siis tartte enää onneksi nousta sängystä). me alettiin tekemään niin, ettei enää anneta päivällä eikä illalla maitoa unen yhteydessä, vaan pidetään nukuttamisen ja maidon/muun ruuan välillä ainakin 10 min tauko. viikko meni ja vauva oppi, että rauhoittumiseen ja tyynnyttämiseen ja nukahtamiseen ei tarvita maitoa ja nyt ollaan siis tuossa tilanteessa. meillä tämä on nyt ainakin 3 yötä toiminut, ja pienesti uskallan toivoa, että toimisi jatkossakin.


      • jos nyt et

        jaksa yömaidosta vierottaa niin koita antaa ihan huoneenlämpöistä maitoa.Säästyt ainakin alakerran ramppauksesta..


      • konstit on monet
        jos nyt et kirjoitti:

        jaksa yömaidosta vierottaa niin koita antaa ihan huoneenlämpöistä maitoa.Säästyt ainakin alakerran ramppauksesta..

        tai jos vauva haluaa vain lämmintä maitoa, niin viekää mikro yläkertaan yöksi!


      • aloittaja vastailee.
        jos nyt et kirjoitti:

        jaksa yömaidosta vierottaa niin koita antaa ihan huoneenlämpöistä maitoa.Säästyt ainakin alakerran ramppauksesta..

        Kyllä vauva huoneenlämpöistä maitoa juo, mutta avattu korvikepurkki kun täytyy jääkaappiin laittaa, niin pakkohan se yöllä on alakertaan juosta maitoa hakemaan.


      • konstit on monet
        aloittaja vastailee. kirjoitti:

        Kyllä vauva huoneenlämpöistä maitoa juo, mutta avattu korvikepurkki kun täytyy jääkaappiin laittaa, niin pakkohan se yöllä on alakertaan juosta maitoa hakemaan.

        mutta jos vauva juo melkein pullollisen maitoa, niin onko teille suuri taloudellinen menetys, jos purkin pohjalle jää vähän maitoa ja ette kiikuta sitä jääkaappiin? ostakaa vaikka 2dl:n purkeissa korviketta ja annostelkaa siitä? säästäkää muuss ja heittäkää maito hukkaan, mutta uhratkaa muutama sentti yöunien takia.


    • neuvoista vaari

      Oletko sinä taas niitä äitejä, jotka täällä pyytävät ja saavat vinkkejä, mutta haraavat sitten niitä vastaan? Tuolla oli hyvä pointti vauvan uniassosiaatioiden muuttamisesta eli muutatte unillemenokäyttäytymistä niin, ettei siihen enää liity maito suoraan, vaan vauva tyynnyttää itsensä esim. tutilla/rätillä/lelulla tms.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe