philips hdmi ongelma

Liianhianoa.

Ilmestyi omalle kohdalle pienoinen pulma niin sanotusti puskista. Pelailtiin kaverin kanssa Ps4:sta toissapäivänä ja konsoli ja tv pelasivat ilman mitään ongelmaa. Yritin tänään käynnistää konsolia, mutta ei. Konsoli käynnistyy, televisio käynnistyy mutta hetken miettimisen jälkeen ilmoittaa, että ei signaalia. kun valitsen tv:stä tuon hdmi kanavan, käynnistää se konsolin automaattisesti edelleen niinkuin pitää ja samoin kun laitan konsolin päälle vaihtaa tämä kanavaksi automaattisesti tuon oikean hdmi kanavan. Mistä apu. Mitä teen.

12

4112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lisäystä edelliseen

      Aivan, unohtui mainita. Konsoli toimi toisessa televisiossa samalla hdmi piuhalla. Aivan normaalisti. Asetuksetkin konsolista olivat resoluution ja muiden näyttöasetusten kohdilta automaatti tilassa

    • Outo Philips

      Philipsillä tuntuu olevan jonkinlaisia ongelmia hdmi-yhteyden luomisessa joihinkin laitteisiin. Itselläni on viisi vuotta vanha Philips, joka ei aina suostu muodostamaan yhetyttä Topfieldin digiboksiin. Ruudulle tulee joskus ilmoitus: "Video formaattia ei tueta" tai "Ei video signaalia". (Yhdyssanat ovat Philipsin väelle liian vaikeita!)

      Vika on varmasti televisiossa, sillä olen kokeillut toisellakin digiboksilla, ja sama vika ilmenee silläkin. Toisaalta blu-ray-soitin yhdistyy aina.

      Minulta meni runsas vuosi ennen kuin keksin tai sain selville toimivan tavan. En tiedä onko tästä apua sinun ongelmaasi, mutta kokeile!

      Avaan ensin television jollekin kanavalle, esim. Yle 1. Odotan kärsivällisesti niin kauan, että kaikki kanavainformaatio katoaa ruudusta ja jos ohjelma on vieraskielinen, myös suomenkieliset käännöstekstit tulevat näkyviin.

      Vasta sitten vaihdan television signaalin lähteeksi digiboksin. Koska digiboksissa ei ole virta päällä, ruutuun tulee ilmoitus puuttuvasta videosignaalista. Annan sen olla näkyvissä jonkin aikaa.

      Vasta sitten käynnistän digiboksin. Tämä tuntuu takaavan sen, että digiboksin välittämä kuva näkyy. Jos käynnistän laitteet eri järjestyksessä tai samaan aikaan, yhteys saattaa onnistua, mutta usein ei.

      En tiedä, mistä tämä omituisuus johtuu, mutta pääasia on, että homma kuitenkin toimii. Aikaahan siihen tietysti menee hieman enemmän tällä tavalla, mutta ei mahda mitään.

    • Kiitospaljon

      Kiitos vastauksesta. Kokeilen seuraavaa. Ihme on omasta mielestä siinä, että tv antaa jonkin signaalin hdmi:n kautta konsoliin sillä sen käynnistää. Pitänee ottaa yhteyttä giganttiin ja roudata luultavasti tv:tä edes takaisin

    • jotain vinkkiä

      Kokeile ottaa EasyLink (HDMI-CEC) pois päältä, jolloin laitteet eivät käynnisty automaattisesti. Sitten PS4:n ollessa pois päältä valitse TV:stä oikea HDMI-tulo ja laita vasta sitten PS4 päälle. Jos saat PS4:n kuvan jotenkin muuten näkyviin, niin kokeile kuvalähdölle eri asetuksia, mitä sieltä sitten löytyykin (resoluutio/kuvataajuus, värit, jopa analogisetkin asetukset RGB/S-Video/Komponentti/Komposiitti). Mulla ei noita laitteita ole, joten arvailen vaan. Pikaisesti katsoin ulkomaisilta foorumeilta, että ongelma on tunnettu, mutta yksiselitteistä ratkaisua ei ole.

      • jotain vinkkiä

        Lisään vielä, että mulla oli Panasonicissa myös mystinen vika HDMI-liitännän kanssa. Siinä HDMI-CEC vahvistimeen lakkasi aivan yllättäen toimimasta. Sen toimintojen (päälle/pois, äänenvoimakkuus yms.) asetusvalikot katosivat TV:stä. Tuli virheilmoitus "Function not available" tms. Se liittyi jotenkin tietokoneen (tilapäiseen) liittämiseen. Kun laitoin sen uudelleen kiinni ja otin sitten HDMI-CEC pois sekä TV:stä että vahvistimesta ja takaisin päälle niin alkoi toimia taas. Oliko sulla välillä joku toinen laite kytkettynä? Kuulostaa kyllä surkealta tuo Philipsin toiminta. Itse olen kyllä muutenkin tuota merkkiä vältellyt lukuun ottamatta partakonetta ja leivänpaahdinta.


    • vaihtoon

      Minä taistelin kerran Philipsin kanssa kun yritin saada digikamerasta kuvaa HDMI-kaapelilla. TUli luotua puolikymmentä inputtia sille sinne ja välillä näkyi kuvakin hetken aikaa hyvin, mutta sitten samoilla asetuksilla myöhemmin ei näkynyt. En keksinyt oikeaa logiikkaa ja tuo Philips on ainoana merkkinä jäänyt arvoitukseksi. Sama kaapeli ja kamera toimivat ihan ongelmitta esim. Panasonicissa, jossa valitsen vain HDMI-inputin AV-napilla eikä ole väliä kameran tai tv:n asetuksilla tai että onko kamera päällä tai pois.

      Philipsillä oli omia logiikoitaan jo VHS-nauhuriaikaan. Parempi pysyä erossa merkistä.

    • MikäMättää111

      Mulla on nyt semmonen ongelma uuden Philips pft4109 47'' tv:n kanssa, että se ei tunnista tietokonetta. Toisella tv:llä tunnistaa heti ja tän uuden telkun kans ruutu käy pimeänä tietokoneessa mutta ei signaalia. Meinaa jo mennä hermot tän kans, en ymmärrä miksi ei toimi.

      • Digityttå

        Laita asetuksista PC-tila päälle.


      • kuva palaa.

        Ei yllätä.


      • MikäMättää111
        Digityttå kirjoitti:

        Laita asetuksista PC-tila päälle.

        Ei auta sekään.


    • Anonyymi

      Eilen toimi ps4 hyvin mutta tänään ei enää telkkuun yhdistänyt ja välähti vain nopeasti ps4 kuvake televisiossa en tiede onko vika hdmi portista ja mitä tehdä

      • Anonyymi

        Enpä tiedä kannattaa ottaa yhteyttä sonyyn


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe