philips hdmi ongelma

Liianhianoa.

Ilmestyi omalle kohdalle pienoinen pulma niin sanotusti puskista. Pelailtiin kaverin kanssa Ps4:sta toissapäivänä ja konsoli ja tv pelasivat ilman mitään ongelmaa. Yritin tänään käynnistää konsolia, mutta ei. Konsoli käynnistyy, televisio käynnistyy mutta hetken miettimisen jälkeen ilmoittaa, että ei signaalia. kun valitsen tv:stä tuon hdmi kanavan, käynnistää se konsolin automaattisesti edelleen niinkuin pitää ja samoin kun laitan konsolin päälle vaihtaa tämä kanavaksi automaattisesti tuon oikean hdmi kanavan. Mistä apu. Mitä teen.

12

1306

  Vastaukset

  • Aivan, unohtui mainita. Konsoli toimi toisessa televisiossa samalla hdmi piuhalla. Aivan normaalisti. Asetuksetkin konsolista olivat resoluution ja muiden näyttöasetusten kohdilta automaatti tilassa

  • Philipsillä tuntuu olevan jonkinlaisia ongelmia hdmi-yhteyden luomisessa joihinkin laitteisiin. Itselläni on viisi vuotta vanha Philips, joka ei aina suostu muodostamaan yhetyttä Topfieldin digiboksiin. Ruudulle tulee joskus ilmoitus: "Video formaattia ei tueta" tai "Ei video signaalia". (Yhdyssanat ovat Philipsin väelle liian vaikeita!)

   Vika on varmasti televisiossa, sillä olen kokeillut toisellakin digiboksilla, ja sama vika ilmenee silläkin. Toisaalta blu-ray-soitin yhdistyy aina.

   Minulta meni runsas vuosi ennen kuin keksin tai sain selville toimivan tavan. En tiedä onko tästä apua sinun ongelmaasi, mutta kokeile!

   Avaan ensin television jollekin kanavalle, esim. Yle 1. Odotan kärsivällisesti niin kauan, että kaikki kanavainformaatio katoaa ruudusta ja jos ohjelma on vieraskielinen, myös suomenkieliset käännöstekstit tulevat näkyviin.

   Vasta sitten vaihdan television signaalin lähteeksi digiboksin. Koska digiboksissa ei ole virta päällä, ruutuun tulee ilmoitus puuttuvasta videosignaalista. Annan sen olla näkyvissä jonkin aikaa.

   Vasta sitten käynnistän digiboksin. Tämä tuntuu takaavan sen, että digiboksin välittämä kuva näkyy. Jos käynnistän laitteet eri järjestyksessä tai samaan aikaan, yhteys saattaa onnistua, mutta usein ei.

   En tiedä, mistä tämä omituisuus johtuu, mutta pääasia on, että homma kuitenkin toimii. Aikaahan siihen tietysti menee hieman enemmän tällä tavalla, mutta ei mahda mitään.

  • Kiitos vastauksesta. Kokeilen seuraavaa. Ihme on omasta mielestä siinä, että tv antaa jonkin signaalin hdmi:n kautta konsoliin sillä sen käynnistää. Pitänee ottaa yhteyttä giganttiin ja roudata luultavasti tv:tä edes takaisin

  • Kokeile ottaa EasyLink (HDMI-CEC) pois päältä, jolloin laitteet eivät käynnisty automaattisesti. Sitten PS4:n ollessa pois päältä valitse TV:stä oikea HDMI-tulo ja laita vasta sitten PS4 päälle. Jos saat PS4:n kuvan jotenkin muuten näkyviin, niin kokeile kuvalähdölle eri asetuksia, mitä sieltä sitten löytyykin (resoluutio/kuvataajuus, värit, jopa analogisetkin asetukset RGB/S-Video/Komponentti/Komposiitti). Mulla ei noita laitteita ole, joten arvailen vaan. Pikaisesti katsoin ulkomaisilta foorumeilta, että ongelma on tunnettu, mutta yksiselitteistä ratkaisua ei ole.

   • Lisään vielä, että mulla oli Panasonicissa myös mystinen vika HDMI-liitännän kanssa. Siinä HDMI-CEC vahvistimeen lakkasi aivan yllättäen toimimasta. Sen toimintojen (päälle/pois, äänenvoimakkuus yms.) asetusvalikot katosivat TV:stä. Tuli virheilmoitus "Function not available" tms. Se liittyi jotenkin tietokoneen (tilapäiseen) liittämiseen. Kun laitoin sen uudelleen kiinni ja otin sitten HDMI-CEC pois sekä TV:stä että vahvistimesta ja takaisin päälle niin alkoi toimia taas. Oliko sulla välillä joku toinen laite kytkettynä? Kuulostaa kyllä surkealta tuo Philipsin toiminta. Itse olen kyllä muutenkin tuota merkkiä vältellyt lukuun ottamatta partakonetta ja leivänpaahdinta.


  • Minä taistelin kerran Philipsin kanssa kun yritin saada digikamerasta kuvaa HDMI-kaapelilla. TUli luotua puolikymmentä inputtia sille sinne ja välillä näkyi kuvakin hetken aikaa hyvin, mutta sitten samoilla asetuksilla myöhemmin ei näkynyt. En keksinyt oikeaa logiikkaa ja tuo Philips on ainoana merkkinä jäänyt arvoitukseksi. Sama kaapeli ja kamera toimivat ihan ongelmitta esim. Panasonicissa, jossa valitsen vain HDMI-inputin AV-napilla eikä ole väliä kameran tai tv:n asetuksilla tai että onko kamera päällä tai pois.

   Philipsillä oli omia logiikoitaan jo VHS-nauhuriaikaan. Parempi pysyä erossa merkistä.

  • Mulla on nyt semmonen ongelma uuden Philips pft4109 47'' tv:n kanssa, että se ei tunnista tietokonetta. Toisella tv:llä tunnistaa heti ja tän uuden telkun kans ruutu käy pimeänä tietokoneessa mutta ei signaalia. Meinaa jo mennä hermot tän kans, en ymmärrä miksi ei toimi.

   • Laita asetuksista PC-tila päälle.


   • Ei yllätä.


   • Digityttå kirjoitti:

    Laita asetuksista PC-tila päälle.

    Ei auta sekään.


  • Eilen toimi ps4 hyvin mutta tänään ei enää telkkuun yhdistänyt ja välähti vain nopeasti ps4 kuvake televisiossa en tiede onko vika hdmi portista ja mitä tehdä

   • Enpä tiedä kannattaa ottaa yhteyttä sonyyn


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   695
   15065
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   127
   2323
  3. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   67
   1600
  4. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   118
   1570
  5. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   1314