Jukatanin niemimaa bussilla

Riitta O.

Olen joulukuussa lähdössä ystäväni kanssa Mexicoon. Lennämme Cancuniin ja sieltä olisi tarkoitus alkaa matka esim. Ada busseilla Jukatania kierrellen. Olen ajatellut mennä ensin Meridaan ja sitten Campucheen, josta kaupungista haluaisin tietoja. Onko siellä rantoja, joissa voi kävellä vai onko pelkästään muurilla ympäröity vanha kaupunki. Tarkoitus olisi viettää siellä muutama päivä ja sitten vaikka Chetumaliin, josta haluaisin myös tietoja. Onko siellä mitään? Sitten rannikkoa myöten takaisin Cancuniin. Matkan kesto on 3vk.
Kaikki tieto on tarpeen. Kiitos!

4

203

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riitta O.

      Hei,
      Vielä kysymys koskien Jukatanin kiertomatkaa. Onko tarpeellista varata majoitukset etukäteen vai löytyykö kohtuu hintaisia paikkkoja ilman varauksia joulun aikaan ja miten meksikolaiset viettävät jouluaan? Kulkevatko bussit normaalisti etc.
      Vastauksista tosi kiitollinen!

    • Matka 2013

      Bussit kulkee. Pitkänmatkan bussit korkeatasoisempia kuin vastaavat suomessa. Osta bussiliput ajoissa, matkaa edeltävinä päivinä.

      Voi veikkonen, sehän riippuu aivan siitä kuinka paljon haluat nähdä vaivaa hotelin etsinnässä paikanpäällä ja minkä tasoista hotellia etsit. Vaikea kuvitella ettei hotellia löytyisi paitsi jos paikkakunnalla sattuu olemaan joku poikkeuksellinen tapahtuma. Jukatani kierrettynä busilla. Muuten yllätyt välimatkoista, jukatan on iso alue.

    • Perdone.

      Juu, tuolla on tullut muutama kerta kierreltyä. Tiedä sitten, miten kenellekin toisen henkilön tekemiset ja kokemiset sopivat ja ovat hyödyksi?
      Olen yksin kiertänyt ensimmäisellä kerralla Mexico Citystä päin saapuen ja käyden ensiksi Palequessa. Vaatimaton hotelli oli käytössä, ja kysymällä löydetty.Toisella kerralla Panamasta saapuen ja bussimatkalaisena. Chetumal, Tulum, Muna, Champoton, Ciudad del Carmen, Tampico, j.n.e. Aina majoitus löytyi helposti, kun ei halunnut maksaa luksuksesta.
      Sitten on lennetty Cancuniin ja ensimmäisiksi päiviksi oli varattu hostellista yksi huone etukäteen netin kautta. Sitten matka jatkui Tulumiin (oli mukana tyttärenpoika, jolle piti näyttää erikoisia muinaisia paikkoja) ja parin päivän jälkeen Munaan jossa jälleen mentiin hienoopn rauniopaikkaan, Uxmal`iin. Sieltä jälleen parin päivän kuluttua Champotoniin ja Campecheen ja Meridan kautta Cancuniin. Campeche on melko suuri paikka, rannalla emme käyneet, vain keskustan kautta pysähtyen läpimatka. En tykkää juuri vilkkaista keskustoista, tai suurista kaupungeista. Chetumalissa on ainakin Mexicon merisotakoulu! Silloin kauan aikaisemmin kuljeskelin siellä kaupungilla, mutta kaikki on muuttunut, bussiasemaa myöten. Oli niitä hienoja busseja kyllä silloin kaksikymmentä vuotta aiemminkin.
      Bussien aikataulut kannattaa tarkistaa netistä, ja tehdä suurinpiirtein lista taskuun eri päiville, joilla aikoo kulkea.
      Siellä on kyllä muitakin bussiyhtiöitä, mutta toimivat alueellisesti pääasiassa, ja saattaa olla vähemmän vuoroja kuin ADOlla. Joulun aikaan sinne tunkee niin paljon amerikkalaisia, myös reppumatkaajia, että joissakin raunioiden lähellä olevissa kaupungeissa voi tulla pulaa majoituksesta. Tähän auttaa perhemajoitukset, joita löytyy nykyään netistäkin, mutta pikkupaikoissa myös kysymällä.

    • Perdone.

      Vielä lisään, että joka kerran on ollut telttakin mukana, ja sitä on myös käytetty usein.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      239
      2095
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      153
      1355
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1246
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1025
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      989
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      930
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      923
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      825
    9. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      640
    10. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      639
    Aihe