Kumpi parempi asuinkunta, Oulunsalo vai Kempele?

KempeleVsOulunsalo

Oulunsalon liittyminen Ouluun vaikutti Oulunsalon palveluihin. Osa asioista on paremmin, osa huonommin.

Mm. terveyskeskuspalvelut heikkenivät. On pitemmät jonotusajat hammaslääkäriin ja tk:een. Myös puhelinpalvelu välillä tökkii, mutta yleensä soittavat aika pian takaisin, kun jättää soittopyynnön painamalla numeroa 1.

S-kauppa on hyvä kauppa valikoimansa ja hintatasonsa puolesta. K-kaupassa on myös ihan hyvä valikoima, mutta kalliimpaa. Kirpputorikin täältä löytyy ja yleensäkin palveluja/yrittäjiä on ihan mukavasti.

Täällä tuntuu satavan harvemmin vettä kuin Kempeleessä. Siellä asuva ystäväni on usein soittanut minulle sadesäällä jo vuosien ajan, mutta täällä ei silloin satanut - liekö sattumaa...

Teitä ja puistoja hoidetaan nykyään paremmin kuin ennen ja myös urheilutoimintaa tuetaan enemmän kuin aiemmin. Muusta en tiedä, kertokaa tietävämmät.

Kummassa paikassa on parempi asua, kummassa on paremmat palvelut lapsiperheille, nuorille, keski-ikäisille, ikäihmisille jne.

Kempele kiinnostaa myös, eli mietimme muuttoa joko sinne tai Oulunsaloon....

Kumpi parempi? Kiitos mielipiteistänne!

37

2818

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sää on molemmissa takuulla keskivertoisesti samanlainen.

      Itse en asu kummassakaan, mutta luulen että tulevat kommentit kumpuavat tunnepohjalta. Molemmissa on puolensa, vertaa veroäyriä ja sitä, mitä kunnallisia ja ei-kunnallisia palveluja tarvitset. Tuskin noissa isoja eroja on, mutta katsotaan, mitä kommentoidaan.

    • Ent.kempeleläinen

      Näkisipä tulevaisuuteen, vai osaako joku arvella, jääkö Kempele täysin itsenäiseksi kunnaksi ja millaisia seurauksia sillä on?

      Entä jos Oulun huonontuneihin palveluihin kyllästyneet menevät sankoin joukoin Kempeleeseen asumaan, niin riittääkö palvelujen taso?

      Toki riippuu siitäkin, muuttaisiko sinne hyvä- vai huonotuloisia. Hyvätuloiset tuovat kai enemmän verotuloja ja käyttävät vähemmän kunnallisia tk-palveluja kuin ne huonompituloiset.

      Sää varmaan on tosiaan keskivertoisesti samanlainen, vaikka esim. Hailuodossahan ihan todistetusti sataa vähemmän, joten ehkä meren läheisyys saattaa himpun verran vaikuttaa Oulunsaloonkin - meren ympäröimä lähes sekin ja tuulisempi paikka kuin Kempele - hyttysiä tuulen vuoksi pihamailla viihtyy vähemmän.

      Asuin Kempeleessä 90-luvulla ja tykkäsin, mutta kai se on siitä muuttunut. Zeppeliini ja Zimmari olivat molemmat lähellä. Se sopi meille.

    • 2+2+

      Meitä on moneen lähtöön. Onneksi niitä asiallisia kokemuksiakin varmaan saadaan.

    • Vertailua

      Oulunsalosta pääsee mukavasti ajelemaan suoraa tietä moottoritielle. Työmatka 22 km päähän kestää 20 minsaa liikenteestä riippuen.

      Myös Kempeleestä pääsee joistain paikoista tosi helposti motarille.Joiltain alueelta saa jonotella. Pyörätiet myös ihan ok molemmissa kunnissa.

      Päiväkoteja molemmissa paikoissa ihan hyvin. En tiedä vanhempien ihmistenkokemista/tarvitsemista asioista, mutta nykyään on Oulunsalolaisten nuorten helpompi päästä erilaisiin työpajoihin, harjoittelupaikkoihin ja kesätöihin, kun onhan niitä Oulussa paljon enemmän, kuin ennen pikku kunnassa.

      Molemmissa kunnissa on kansalaisopisto. http://www.ouka.fi/oulu/oulu-opisto/ilmoittautuminen ja http://www.kempele.fi/fi/asukkaalle/kansalaisopisto.html

      Ennen Ouluun liittymitä Oulunsalossa suunniteltiin uimahallin rakentamista. Ehkä on nyt jäissä se hanke jonkun aikaa.

      Luonnon uimapaikat löytyy molemmista kunnista kesällä ja Kempeleen Zimmarissa on hyvä uida talvella.

      Lentoliikenne kuuluu enemmän Oulunsalon lentonkentän Kylänpuolen osuudella ja Kempeleen Sarkkirannassa kuin esim muualla Oulunsalossa siitä ei tiedä juuri mitään.

      Veroäyrit 2014 Kempele 20,50 ja Oulu 20. Kiinteistöveroprosentti molemmissa sama 0,95 ja vakituisen rakennuksen/talon kohdalla molemmissa 0,40.

      Aika lailla samantasoiset kunnat asukkaan kannalta. Suurin mysteeri lienee kuntien tulevaisuus. Ovat vierekkäin, mutta toinen on tosi iso kunta. Joku varmaan osaa kuntien tulevaisuudestakin arvioita kertoa.

    • Spiritual....

      Suvaitsevaisuus on hyvä taito. Meillä asuu lestadiolaisia molemmin puolin naapureina ja ovat fiksuja ja mukavia. Eipä tarvitse kärsiä naapurin tupakoinnista, eikä ole humalaisia kodin ympäristössä pyörimässä.

      He ovat aina ystävällisiä minua kohtaan, pienimmästä isoimpaan. Itse en ole minkään sortin uskovainen.

      Eiköhän eri uskonnon edustajia ole niin Oulunsalossa, Kempeleessä kuin muuallakin. Oulussa monissa paikoissa myös eri kulttuurien edustajia, joten todellakin suvaitsevaisuudella ja ystävällisyydellä saa elää ja asua rauhassa lähes missä vaan..

    • Spiritual...

      Minulle on ihan sama, pitävätkö he tai kuka tahansa itseään minua tai muita ylempinä.Se on täysin heidän oma ongelmansa/kuvitelmansa. En anna kenenkään luulojen vaikuttaa omaan elämääni.

      Minulle tosiaan riittää, että naapurissani asuvat "lestat" ovat ystävällisiä, raittiita ja antavat meille muille naapureille kotirauhan.

      Tietenkin on tosi ikävää noin yleensä, jos kuka tahansa (uskonnosta, sukupuolesta, kansallisuudesta tai mistään riippumatta) kohtelee perheenjäseniään tai ketä tahansa alamaisinaan tai muuten huonosti, mutta se aihe kuuluu johonkin muuhun ketjuun.

      Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella siitä, millaisia kokemuksia tai tietoja ihmisillä on asumisesta Oulunsalossa tai Kempeleessä ja minulla on hyviä kokemuksia molemmista paikkakunnista ja myös naapuruudesta "lestojen" kanssa.

    • Spiritual...

      Hei "Poikkeukselliset"

      Ehkä minulla/meillä on tosiaan käynyt tuuri, kun on rauhalliset ja mukavanoloiset naapurit. Saattavat olla silmänpalvojia tai ei. Se ei oikeastaan minua kiinnosta. Eivät he kuitenkaan vaikuta teennäisiltä ollenkaan, mutta jos lahjakkaasti teeskentevät, niin eivät osaa tai halua muuten toimia. Suon heille heidän tapansa elää ja olla.

      Harmi, että sinulla on huonoja kokemuksia "heistä". Enkä edes ajatellut syyttää sinua siitä. On olemassa monenlaisia naapureita, myös hankalia tapauksia ihan riippumatta heidän uskonnostaan, rodustaan tms.

      Meidän molemmilla puolilla asuvat lestanaapurimme kyllä juttelevat kanssani tai puolisoni kanssa lähes viikottain, jos satumme yhtäaikaa pihalle. Muutaman kerran vuodessa siivoilemme yhdessä piha-alueitamme vieretysten rupatellen. Samoin lumitöitä tehdessä saatamme pysähtyä porinoimaan.

      Heillä ei ole televisioita, joten he lienevät vl:iin kuuluvia. Lapsellamme on kavereita kolmesta lestadiolaisperheestä. Tosi mukavia muksuja hekin.

      Olisi varmaan ikävää asua kenen tahansa huonosti käyttäytyvän tai tylyn ihmisen naapurissa. Jokaisen meistä onkin syytä mennä itseemme ja miettiä, millaisia naapureita itse olemme. Aina ei tosin oma ystävällisyyskään auta, jos naapuri ei käy ihan täysillä tai on jotenkin ongelmallinen tapaus.

    • 17+19

      Kempeleessä on lähellä Zeppelin, Lidl, Biltema ja rautakauppa, mutta ei sinne ole kovin pitkä matka Oulunsalostakaan. Ei siis noiden vuoksi kannata päättää kumpi asuinpaikka on parempi, ellei niitä tarvitse montaa kertaa viikossa.

    • ääni Os:lle

      Ehdottomasti Oulunsalo. Oulunsalo kuuluu Ouluun, eli toimeentulotukihakemuksen voi tehdä netissä. Kempeleessä pitää vielä toimia vanhanaikaisesti, eli viedä täytetty paperihakemus kunnantalolle. Senkin ajan voi käyttää netissä istumiseen.

      • SuomenHulluinSossu

        eikä Kempeleen sossu anna centtiäkään rahaa, vaikka se olisi kuinka perusteltua


    • Molee paree

      Se on ihan sama onko uskovaisia vai ei, tänne mahtuu!

    • KempeleVsOulunsalo

      Saa laittaa myös molemmista kunnista suosikki- ja inhokkialueita.

      Sarkkiranta, Ollila, Ollakka ja Santamäki alueena kiinnostaisi Kempeleestä ja Oulunsalosta kylänpuoli - ehkä keskustan läheisyyskin.

    • 17+19

      Hei sinä "Molempi syvältä" - et ole tainnut koskaan käydä kummassakaan paikassa, sillä luontoa on todellakin molemmissa paljon enemmän kuin monessa muussa paikassa. Oulunsalosta löytyy sekä järvi, että usempia merenrantoja ja paljon metsäalueita ja puistoja. Samoin Kempeleessä upea metsäalue Honkasessa ja muuallakin sekä vesistöä ja puistoaluita.

      Molemmissa kannustetaan harrastamaan liikuntaa - on useita erilaisia kenttiä, halleja jne.

      Molemmissa paikoissa saa myös juoda pohjavettä, Oulun pahanmakuisen ja epäterveellisen pintaveden sijaan.

      Mieluummin saa tulla lestoja vaikka tuplasti lisää kuin huumeidenkäyttäjiä ja entisiä vankilakundeja ym. rikollisia ja häiriköitä. Lestat eivät nääs kännissä reuhaa ja ryöstele muita.

      Onhan lestoissa kuten muissakin ihmisissä epäkohteliaita ja itsetunnoltaan heikkoja, mikä sitten näkyy monella tapaa.

      Taisit ihan huviksesi höpötellä. :)

    • Kas tällä tavalla

      Kempele on kunta, Oulunsalo on osa Oulun kaupunkia.

    • Tule Oulunsaloon!

      Täällä on virkeää ry:n toimintaa ja seuratkin joka viikko!

      Jos olet L , niin osoitteesi on Oulunsalo - ehdottomasti:D

      "17 19" toivottaa lestat tervetulleeksi unohtaen, ettei tavallisissa ihmisissä ole kuin minimaalisesti huumeidenkäyttäjiä (joita kyllä löytyy lestoistakin kuten Oulussa muutama vuosi sitten oulunsalolainen 18-vuotias huumeiden käyttäjä taustaltaan lesta, puukotti toisen nuoren miehen kuoliaaksi).

      Eikä niitä entisiä vankilakundeja juokse täällä solkenaan, nekin ovat minimaalinen vähemmistö, joten vertauksesi ovat yksinkertaisesti naurettavia.

      • Jeps, Oulunsaloon

        vain, täällä vilisee niitä oikeita uskoivaisia - viikottain saat kaikki syntisi anteeksi ry:llä kättä heilauttamalla ja taas voit jatkaa entiseen tahtiin.

        Kätevää, eikös totta!


    • Pikku-kalle,,.

      Koulunpalo on paraspaikka.

    • Ylikiimingistä iltaa

      Masentavaa seutua molemmat niin luonnon kuin ihmistenkin takia. Vetäisin itseni jojoon masennusttuani mm. siihen moottoritien ja vanhan Kempeleen tien ajamiseen.

    • Todella omituista

      Miten ihmeessä täällä saadaan asiasta kuin asiasta väännettyä joku "uskonasioiden juupas-eipäs-väittely"?!

      • Yksinkertaista!

        Juuri siksi, koska asuinpaikan niin sanotulla ilmapiirillä on myös vaikutusta asuinpaikan viihtyisyyteen - siksi ja juuri siksi se on Oulun seudulla merkityksellistä.

        Sen tietää kyllä Oulunsalossa tai Kempeleessä asuva, mitkä asiat ovat ko. paikkakunnilla hyvin ja myös sen, mikä siellä on huonoa tai kielteistä.


    • Kodin etsijä

      Kuinka todennäköistä on, että myös Kempele liittyy Ouluun? Vai liittyisikö Kempele esim. Limingan ja Tyrnävän kanssa yhteen?

      Olemme harkinneet kodin ostoa Kempeleestä, kun se monipuolisine palveluineen ja liikuntamahdollisuuksineen tuntuu Oulunsaloa paremmalta vaihtoehdolta, mutta ehkei tulevaisuudessa kunnilla ole juurikaan eroa, varsinkaan, jos Kempele on "pakotettu" liittymään Ouluun.

      Oulunsalossa oli ennen vähemmän asukkaita, mutta enemmän palveluja - löytyi vaatteita, kenkiä, laukkuja, käsityötarvikkeita jne. Onneksi on vielä pieni sekatavarakauppa Hotti, josta saa monenlaista, mutta se on vähän syrjässä Shellin takana. Kun se ei ole näkösällä, niin ei sinne muista aina mennä. Siellä saa myös sellaista hyvää vanhanajan palvelua, mikä alkaa olla harvinaista.

      Oulunsaloon piti tulla iso S-ketjun myymälä Shellin läheisyyteen, mutta kumma kyllä, sitäkään ei ole tulossa, mikä meitä monia kuntalaisia harmittaa. Kuulin, että Kapteenin ja Shellin yrittäjät olisivat sitä vastustaneet, mutta voisiko olla tosi, että muutamilla yrittäjillä olisi niin paljon valtaa - ehkä siis huhuja vain.

      Monet palveluja tuottavat yritykset Oulunsalossa ovat lopettaneet toimintansa. Nykyään joutuu lähtemään kauemmaksi niin vaate-, kenkä- kuin monen muunkin hankintatarpeen vuoksi - harmittaa! Limingassakin on paljon enemmän kauppoja ja monipuolisempia palveluja kuin Oulunsalossa.

      Kipeästi me Oulunsalolaiset kaipaisimme jotain isompaa kauppaa, josta saisi monenlaista. Esim. Prisma, Halpa-Halli,Tokmanni tai joku muu noiden tyyppinen olisi tervetullut.

      • HjuwaVeliLesta

        tottakai lestayrittäjillä on suurin sananvalta lestalandiassa


    • O.salolainen

      Ennen Ouluun liittymistä nämä pimeät ja pitkät syksyt Oulunsalossa olivat sentään vähän valoisampia, kun joka paikassa oli sentään katuvalot päällä.

      Nyt Oulu säästää siitäkin, joten ei ole kiva käydä kävelyllä, kun on monissa paikoissa mustanpimeitä teitä. No onneksi ei vielä kaikilta teiltä ole katuvaloja pimennetty, mutta ehkä sekin vielä koittaa, kun Oulunhan pitää säästää.

      Harmittaa tosissaan, että Oulunsalossa päätettiin liittyä Ouluun - en yhtään käsitä niitä ihmisiä, jotka sitä puolsivat.

      Pois kai täältä on muutettava ennen kuin pahemmaksi menee.

      Kertokaa toki Oulunsalon hyviä puolia, jos niitä tiedätte - no ehkä jäähalli/liikuntakeskus voidaan lukea hyviin puoliin.

    • Mikris

      Älähän nyt kuitenkaan noin paljon liioittele. Kyllä täällä on ihmisiä ihan joka lähtöön, eikä todellakaan kaikki ole kepulaisia.

      Luontoa lähellä ja meri sekä järvi, joista voi iloita sekä kesällä että talvella.

    • oulunhessu

      Kumpikin skeidoja.
      Muuttakaa pienepiin ympäristö kuntiin.
      mm Nivala tulee tarvitsemaan osaavaa työvoimaa.

    • Ei kai sitä tarvinne kysyykään...oulu tietty.Sääkin on paree ;)

    • Oulunsalost

      Oulunsalon palvelut ovat todellakin heikentyneet. Hammaslääkäriin ja tk:een on paljon pitemmät jonotusajat. Käsittääkseni hampaiden tarkastukseenkaan ei pääse joka vuosi, mutta itseäni se ei haittaa, kun käyn yksityisellä.

      Se mikä haittaa, on monien yritysten lopettaminen ja varsinkin lukion lopettaminen 2017 tai 2018 - se on tosi harmi, oikea kuolinisku Oulunsalolle. Oulunsalo ei varmaan enää kiinnosta muualta Suomesta Oulun korkeudelle muuttavia lapsiperheitä!

      Vaikka täällä on palvelut heikentyneet monin tavoin, niin asuntojen hinnat pysyvät yhtä korkealla kuin ennenkin, mikä on aika kumma homma, sillä yleensähän sijainti määrittelee eniten sitä hintaa ja Oulunsalo ei ole enää huonojen palveluiden vuoksi lähellekään niin hyvä asuinpaikka sijainniltaan kuin ennen. Autoa tarvitaan, että saa tarvitsemiaan palveluita - Kempeleessä kaikki tarvittava on aika lähellä.

      Jos miettii esim. Haukipudasta, niin voi hyvät hyssykät kuinka paljon siellä on yrityksiä, esim. monenlaisia hyviä kauppoja - löytyy myös Lidl ja Säästökuoppa monien muiden lisäksi.

      Mitä on Oulunsalossa? K-market ja S-kauppa. No Hotti ja muutama ruokapaikka myös, mutta kyllä on heikot palvelut. Paitsi, että tulihan meille tänä vuonna autoilijoita palvelemaan katsastusfirma - se on kyllä hyvä ja tarpeellinen.

      Tiet ovat myös tosi heikossa kunnossa, jos ajelee kylänpuolelle tai Papinjärvelle. Ihan hirveitä monttuja tiellä! Myös on roskia luonnossa enemmän kuin aiemmin. Säästetäänkö alueiden siivouksessakin...

      Puita myös on kaadettu ihan hurjasti - miksi ihmeessä terveitä, kauniita puita pitää niin paljon kaataa??? Eikö vähempikin riittäisi? Mihin ne puut viedään? Monella omakotitalon ympäristö on kaljuuntunut - kiitos Oulu, rumalta näyttää.

    • varoOulunsaloa

      älä ainakaan oulunsalon lassilaan muuta
      täällä isoperseinen pienipäinen johtajatar
      määrää koko asutusalueen asioista
      vaikka ei mitään valtuutta siihen ole
      mutta käy päälle lapsellisesti
      joka roskasta
      ja seuraavaksi tuleekin jo postia akan asianajajalta
      ei keinoja kaihda

      • doldis

        Oulunsalo on raiskattu pilalle. Lentokentän takametsiä käytetään kaatopaikkana. Metsät ovat täynnä hakkuutöiden jätöksiä. Koirankusettajat pitävät hurttansa irrallaan, kaikki eivät rakasta teidän päälle hyökkääviä kirppukasoja. Soraroopit ovat kauhukatseltavaa ja tiet järkyttävässä kunnossa.
        Oulun kaupunki on välinpitämätön Oulunsalon asukkaita kohtaan,vähempiosaiset saavat tukea vapaaehtoisjärjestöjen kautta, muuten kuolisivat nälkään.
        Ihmiset ovat kahdessa leirisissä, lestadiolaiset vs loput. Ihmiset ovat kieroja ja tuppisuita ja vihaavat muualta tullutta väestöä. Humalamöly kuuluu kyllä kauaskin.
        Kempele on ehkä mukavampi asuinpaikka.


    • Lestojenkylä

      "Teitä ja puistoja hoidetaan nykyään paremmin kuin ennen "

      Käyppä katsomassa Salonpään koulun ja päiväkodin ympäri menevät tiet. Ihan malliksi tuollainen paikka, jossa tiet ei ole lanaa nähneet vuosikausiin. En ole kuullut kenenkään kehuvan liittymistä Ouluun. Lukiokin yritettiin lakkauttaa. Lestojen lapsille ominaisin piirre on ilottomuus.

      • dol

        Lestadiolaisten lapset aivopestään siihen että kaikki normaali elämässä on syntiä. Säälittää monia nuoria kun ei voi elää sitä elämää jota nuori ihminen tarvitsee, siis vapautunutta ajattelutapaa ja toimintaa.
        Seksuaalisuus on yksi asia joka on vääristelty. Vaimot ovat synnytyskoneita
        Täytyy olla ahdistavaa elämä moisessa ympärisstössä
        Sairaita juttuja kuulee lasten pahoinpitelystä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä,toivon ainakin että se ei ole totta


    • PekeWisser

      kempeleessä pysähtää junat nykyään!!, on se suuren maailman paikka.
      toisaalta tietenni eteläsuomen syntiset houkutukset ovat entistä helpommin saatavilla.

      • dol

        Mitkä ihmeen syntiset houkutukset? Uskonlahkot harrastavat syntisiä houkutuksia pelottemalla ihmisiä ja etenkin lapsiaan helvetintulella, katoomuksen hornan tulikivisateella ja paholaisen riivauksilla. Se on lahkolaisten syntiinlankeemus.


      • SrKrv

        jospa kaappilesbous on paikallisen käsityksen mukkaan hirmunen synti. kauhiaa jos semmosta poteva on vaikka josaki ussonnollisesa yhteisösä töisä.....
        =// XDD


    • Ärräx

      Miksi ihmeessä Oulunsalon Kapteenista katoaa liikkeet? Ai niin, on hurjat vuokrat noilla toimitiloilla.

      Alko lähti ja R-kioski viimeisimpänä. Mikähän firma lähtee seuraavaksi?

    • Hartik

      Eikä ole enää hyvää Oulunsalon hammaslääkäriasemaa, vaan tilalla on Oral, jossa tunnetusti on härskit hinnat.

    • Anonyymi

      Kempele, montako uimapaikkaa...

    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2823
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      21
      1031
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      993
    Aihe