Uusi rescue koira hyökkäilee vanhaa kohti

neuvoton

Heippa kaikille!

Meille saapui kaksi päivää sitten 1,5v rescuekoira narttu. Hän on noin arviolta 25kg ja luulisin, että koirassa on ehkäpä venäjän ajokoiraa ja ripaus seefferiäkin saattaa löytyä. Hän on vaikuttaa hirveän kiltti luontoiselta ja fiksulta tapaukselta. Ei ole lainkaan arka ja tuntuu leimaantuvan ihmiseen jopa liiankin hyvin.

Ongelmat alkavatkin siitä, kun häntä lähdetään tutustuttamaan pieneen Mittelspitz -urokseen. Lähdimme tutustuttamaan heitä hihnalenkillä ja kaikki sujui jopa odotettua paremmin. Leikkiin kutsuakin tuli kummaltakin puolelta ja yhteinen sävel tuntui löytyvän hyvinkin nopeasti. Uskalsimme muutaman tunnin hihnassa hengailun jälkeen päästää heidät vapaaksi juoksemaan vanhaan jääkiekkokaukaloon ja kaikki sujui edelleen hyvin.
Sitten tultiinkin kotiin ja kaikki sujui aluksi hyvin. Nukkuivatkin vierekkäin. Nukkumisen jälkeen alkoivatkin ongelmat. Tämä rescue ei anna mittelin liikkuakkaan ja jos liikkuu, niin yrittää juosta päin ja lohmaista. Kun tämä toiminta kielletään alkaa rescue irvistelemään ja murisemaan. Mitteli on näissä tilanteissa selkeästi alistuva osapuoli ja yrittää kulkea seiniä pitkin kuin varjo. Hakee selkeästi turvaa myös meistä omistajista.

Kysymys kuuluukin, että miten tässä tilanteessa kannattaisi lähteä tutustuttamaan koiria paremmin?
Sisällä vapaana pitäminen on todella stressaavaa, koska rescue ei ainna minkäänlaista varoitusta ennen lohmaisua. Ja kyseessähän on nimenomaan lohmaiseminen/näykkääminen eikä selkeästi ole tosissaan ottamassa nirriä tuolta meidän mitteliltä. Kuitenkin kun en uutta koiraa vielä tunne, en voi ottaa riskiä siitä että päättääkin kohta olla tosissaan.

21

499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä tämä toimii

      Itse en pitäisi yhdessä kun olette poissa. Kokoeroakin kuitenkin on. Vaikea on sanoa että miksi koira hyökkäilee, voi olla epävarmuutta ja jotain mitä on oppinut tarhalta että tämä keino toimii.
      Yrittäkää luoda rauhallinen tunnelma kodissa ja on tärkeää että olette itse rauhallsia. En lähtisi kieltämään rescuekoiraa liikaa koska teidän välilen luottamus voi kärsiä. Sen sijaan kehutaan kun on rauhallinen toisen koiran lähellä.
      Jos haluaa estää hyökkäykset voi mennä koirien väliin ja jääkylmä asenne päälle. Ei sanota mitään vaan tujotat vaan rescuekoiraa kunnes tämä kääntää katseen pois niin sinäkin poistut tilanteesta.

    • Neuvoton

      Ei tulisi mieleenkään pitää koiria yhdessä vielä tässä vaiheessa. Sen verran uhkaavalta tuo tilanne näyttää juurikin tuon kokoeron takia.
      Tuo käytös näyttää kyllä ihan siltä, että tulee ihan reaktiona, niin ettei oikein itsekään ehdi miettimään mitä on tekemässä. Eli kyse voisi juuri olla tuosta opitusta käytöksestä.
      Rauhallisina ollaan pyritty pysymään, mutta itsessäni tunnistan kyllä pientä p*skajäykkyyttä kun koirat ovat kauempana meistä ja en välttämättä ehdi väliin jos jotain tapahtuu. Tuota väliin kävelyä olen tehnyt ihan alusta alkaen, mutta olen todennäköisesti tehnyt virheen siinä, että olen estänyt rescuen liikkumista työntämällä tätä rinnasta pois. Tämä tietysti vaan lisää jännitteitä ja onneksi hokasin sen nyt. Parempi myöhään kun ei milloinkaan...

      Tilanteita on vielä hankala ennakoida, kun uutta koiraa ei tunne ollenkaan.

      • Ehkä tämä toimii

        Oma koira tekee kans vähä samaa jos kadulla tulee koiria vastaan. Ensin ollaan todella ilosia ja sit yhtäkkiä hyökkää.
        Minun koira reagoi vahvasti minun käyttäytymiseen. Jos korotan ääntä se luulee että minä murisen sen kanssa toiselle koiralle ja koirani yltyy vain haukkumaan/murisemaan lisää. Jos kosken koiraani se ottaa sen jotenkin hyökkäyksenä ja hyökkää itse toisen koiran kimppuun.
        Parasta on sanoa vaan että kaikki hyvin jne ka pysyä rauhallisena. Ei olla vielä keksitty pomminvarmaa tapaa.
        Odota vielä kuukausi ja anna aikaa tottua toisiina. Paljon kävelyjä yhdessä.


    • Neuvoton

      Melko huonolta on tämä päivä näyttänyt.
      Nyt huomasin, että tämä uusi koira puolustaa meitä ihmisiä, joka ei sinänsä käy järkeen. Koira ei ole ollut meillä kuin kaksi hassua päivää ja jo nyt pitää itseään johtajana. Tässä asiassa olin ensimmäisestä päivästä lähtien todella tiukka. Minä kuljin ovista ensimmäisenä, minä päätin mihin mennään ja mihin ei jne.

      Nyt tilanne on äitynyt jo niin pahaksi, että koiria ei voi pitää enää samassa tilassa vapaana. Pelkään, etten ehdikkään väliin ja pienemmälle käy huonosti.
      Lenkillä kaikki menee hyvin ja käytiin uudestaan juoksemassa kaukalossa ja siellä leikittiin todella nätisti. Heti kotiin tullessamme tämä lohmiminen ja hyökkäily jatkui. Eli suurimpana ongelmana on nyt tämä reviirikysymys.

    • rusettirinta

      Koiran käytös on minusta opittua tapaa aikaisemmasta kodistaan. Siellä koira on joutunut puolustamaan itseään. Uudessa kodissaan alistaa toista koiraa, ettei itse joutuisi alistetuksi. Koira siis tietää toisen olevan heikompi, mutta entisessä kodissaan on voinut olla toisin.

      Koira on ollut teillä niin lyhyen ajan, ettei voi edes vaatia koiralta hyväksyntää ja luottamusta kaikkeen. Teidän pitää ensin ulkona luoda hyvä suhde, joka ei tule muutaman kerran lenkillä, vaan viikkojen tai kuukausien kuluttua. Olette tehneet aivan oikein tuon ulkoilun, mutta tuloksia ei synny hetkessä. Sisällä koiraa pitää totuttaa toiseen koiraan pikkuhiljaa, lyhyitä hetkiä aluksi. Portilla olisi hyvä eristää koirat, jotta uusi koira oppii tietämään, että tuo kuuluu myös laumaan. Totutus tehdään samoin, kuin jos perheeseen tulee sisäkissa, varovasti viikkoja.
      Mikäli tutustuttaessa uusi koira murisee tai väistää tai hyökkää, niin molemmat koirat vierekkäin maahan ja omistaja pitää varansa, että molemmat ovat "käskyn alla". Tämä saa kestää aluksi vain noin 15sekunttia. Torumista ei saa käyttää, koska pikkukoira voi yhdistää sen itseensä. Senjälkeen koiria kehutaan "hyvä" ja eristetään molemmat erilleen omiin oloihinsa. Harjoittelua pitäisi tehdä muutaman kerran päivässä ja aina samassa paikassa. Uudelle koiralle tottelevaisuus koulutusta, myös lenkillä.

      Kokonaisuutta jos ajattelee, niin ei tuo mikään niin huolestuttava asia ole. Nuori koira hakee paikkaansa epävarmana uudessa kodissaan. Ajan myötä alun ongelmat kyllä loppuu, kun koira aikuistuu.

    • rusettirinta

      "Senjälkeen koiria kehutaan "hyvä" ja eristetään molemmat erilleen omiin oloihinsa."

      Tähän jäi sanomatta, että koiria ei vapauteta, vaan uusi koira ohjataan kaulapannasta omalle paikalleen ja taputuksin kera jätetään sinne. Tutustumisharjoittelussa voi myös käyttää uudelle koiralle jotain kevyttä talutinta perässä, jolloin koirat saavat tilaa.

      Johtajuutta tuo ei ole, vaan koira tuntee itsensä epävarmaksi., että "puolustaa teitä". Ovista ensin meneminen ei vaikuta mihinkään. Se miten paljon sinä hyväilet, koskettelet, komennat, vaadit käskyn noudattamista, koiraa, luo suhteen. Suhteen kautta syntyy luottamus ja sen kautta kunnioitus. Vasta sen jälkeen syntyy tottelevaisuus. Tämä kaikki on teillä vasta alussa.

    • aggre

      tulipahan mieleen sana resurssiaggressivinen. otappa selvää. se kumpuaa nimenomaan sairaalloisesta epävarmuudesta. en ole tavannut koiraa jolta tätä resurssiaggressiivisuutta olisi saatu pois pitkäkestoisellakaan koulutuksella.koska epävarmasta koirasta ei koskaan tule rohkeaa ja itsevarmaa siinä mittakaavassa mitä se edellyttäisi, jotta voisi lakata puremasta toisia koiria. tälläiset koirat ovat sitten ainoita koiria perheessä, eivätkä juurikaan elämänsä aikana ole tekemisissä muiden koirien kanssa.
      oman pikkuisen koiranne takia suosittelisen miettimään tarkkaan mitä aiotte tehdä. se,että elää jatkuvasti varjona eikä omassa kodissaan koira uskalla avautua kunnolla stressaa koiraa älyttömästi.

      • aggre

        tälläiset koirat saavat lisää voimaa hyökkäykselleen ihan jo siitä, että ihminen seisoo niiden vieressä. periaatteessa omistajan läsnäolo siis vain "pahentaa" tilannetta. tietysti väliin on pakko mennä ja yrittää ennaltaehkäistä, mutta usein tämä ennaltaehkäisy vain laukaisee koiran hyökkämään nopeammin ja aikaisemmin mitä se yksin olisi hyökännyt.
        jos kodin sisällä elukoita tarvii eristellä toisistaan se on pidemmän päälle henkisesti aika uuvuttavaa hommaa. kannattaa myös punnita kuinka pitkälle olette valmiita menemään, jotta tämä koira sopeutuisi teille. voihan olla myös niinkin, että se ei koskaan tule sopeutumaan teidän pienen koiran kanssa. mitäs sitten?


    • weiwei

      Taustoistahan se kumpuaa tuollainen käytös. Onko koiralla edes ollut kotia vai onko se entinen katukoira? Kaduilla toimii nimittäin vahvimman laki: jos jotain hyvää löydän (oman ihmisen), niin TODELLAKIN puolustan sitä muilta koirilta.
      Jos heti lähdetään voimakkaasti "luomaan suhdetta" uuteen koiraan, kihahtaa sille pissa päähän oitis moisesta hemmottelusta, johon se ei ole tottunut.

      Itse lähtisin liikkeelle tiukoista säännöistä, jotka tehdään selväksi päivästä yksi alkaen. Uudessa kodissa laumaa johtaa ihminen, ja koirilla ei ole lupa esittää aggressiota. Tästä syntyy kunnioitus, joka tuo tottelevaisuuden. Koiralle pitää viestiä, että sitä SUVAITAAN laumassa, kunhan se kunnioittaa laumanjohtajaa. Eikä heti olla nostamassa eturiviin.

      Tiukkakin viestintä täytyy olla rauhallista ja väkivallatonta.
      Kun koira oppii, että laumanjohtaja turvaa sen hyvinvoinnin, se rentoutuu ja hyökkimisen tarve vähenee. Suhde kehittyy ihmiseen ja toiseen koiraan. Näin koira ansaitsee paikkansa laumassa ja ihmisen hellimisenkin. Koiran hellimisessä tulee aluksi käyttää harkintaa. Jos rescue ei ole sellaiseen tottunut, se voi nostaa sen egoa liikaa. Ja mitteli saa hammasta.

    • rusettirinta

      1,5v rescuekoira narttu. Tässä täytyy ottaa huomioon myös koiran ikä. Tuon ikäinen on vielä niin leikkimielinen. Tilanteet, joissa toinen koira nousee ylös, niin uusi koira on heti haastamassa juuri leikkimielisyyttään alistaen. Tuo kyttäys ei ole aggrea, vaan koirien välisen suhteen luomista. Jos tässä olisi kaksi samankokoista koiraa, niin koirat keskenään selvittäisivät mitä he hyväksyvät. Samoin on emo ja pentu suhteessa. Emo pistää rajat pennulleen. Voidaan siis sanoa, että uusi koira ei ole aggre kenellekään. Jos olisi, niin pikkukoiraa ei enään olisi.

      weiwei
      21.9.2014 17:37 "Jos heti lähdetään voimakkaasti "luomaan suhdetta" uuteen koiraan, kihahtaa sille pissa päähän oitis moisesta hemmottelusta, johon se ei ole tottunut."

      Onko tämä mielestäsi koiran hemmottelua?
      Se miten paljon sinä hyväilet, koskettelet, komennat, vaadit käskyn noudattamista, koiraan, luo suhteen.

      • sakumaanikko

        mulla on juurikin 1,5 vuotias uros saku jonka kanssa on otettu jo purureenejä. eli siis tykkää purra ja käyttää kovasti suutansa arkielämässä ja sille on opetettu että se suun käyttö ja dominointi/röyhkeys on kaikinpuolin hyvä asia. silti ikinä kuuna päivänä tulisi mieleenkään että se saisi täällä iäkästä koiraani tai meillä olevia hoitokoiria dominoida millään muotoa ja kaikenlainen pureminen, kyttäys ja edes näpsimisen yrittäminen (muun kuin leikin ohella) on ehdottomasti kielletty. minä lauman johtajan sanon ketä purraan, milloin purraan ja kuinka lujaa. mikään leikkimielisyys yms. ei oikeuta edes nuorta koiraa puremaan nelijalkaista/kaksijalkaista tai edes etanaa ellei omistaja anna.
        harvoin koira tappaa oman lauman jäsentä heti ekana päivänä. varsinkaan tälläiset epävarmat koirat. ne testaa viikon, kuukauden ja kun ovat saaneet tarpeeksi itsevarmuutta se pahin tapahtuu.
        weiwei puhuu ihan asiaa. kun tutustun uuteen koiraan en todellakaan silittele tai osoita minkäänlaista hellyyttä ensimmäiseen viikkoon ainakaan. eihän se ole mitenkään "ansainnut" sitä. rakkaudenosoitukset ja kaikenlaiset etuoikeudet kuuluvat vain lauman jäsenille, eivät siihen pyrkiville


    • rusettirinta

      On ihan eri asia pennusta asti samalla reviirillä asuva koira, kuin vasta kaksi päivää sitten uuteen paikkaan tullut koira.

      Kyllä minusta suhdetta aletaan luomaan heti. Ja ei voi vaan juuri tullutta koiraa käskyttää tottelemaan, ellei siihen tule vastapainoksi hyväilyä ja käsittelyyn totuttamista. Entäs, jos koira on arka ja epävarmuuttaa uhittelee. Pitäisikö silloinkin olettaa, että koiran pitää ansaita hyväksyntä.

      Aloittaja ei tunne koiran luonnetta vielä ollenkaan ja ymmärrettävästi koirakin on uudessa paikassaan vasta tottumassa talon tapoihin. Siinä tilanteessa jos koiralle ei omistaja osoita hyväksyntää, syntyy koirassa epävarmuudesta johtuva aggressio omistajaankin.

      • sakumaanikko

        suhdetta aletaan toki luomaan heti, väkisinkin sitä tapahtuu. mutta aluksi koiralle luodaan kunnioitus omistajaa kohtaan. koira ei tarvitse rakkaudenosoituksia alkuvaiheessa, vaan se haluaa tietää selvät rajat ja oman paikkansa laumassa. nimenomaan kun puhutaan epävarmasta koirasta se vaatii ohjausta ja tukea ja sitä ei millään silittelyllä ja paapomisella tapahdu. ja kirjoituksen perusteella näkisin että kyseessä on resurssiaggressivinen koira ja tälläistä koiraa ei missään tapauksessa tulisi juurikaan silitellä ja hyväillä, koska useimmat ihmiset eivät tiedä missä kohtaa se on ok ja missä kohtaa palkitsee pahasta teosta ja huonosta mielentilasta.


    • rusettirinta

      "minä lauman johtajan sanon ketä purraan, milloin purraan ja kuinka lujaa."

      Tässä tulee se meidän näkemys ero. Jos koiraa opetetaan johtaja sidonnaisesti, luulot pois, niin tyhmäkin koira alistuu. Asia on toinen, kun se "lauman johtaja" ei ole paikalla. Siitä syystä uuteen kotiin totutettavan koiran täytyy kokea omistajan taholta hyväksyntää, jolloin stressitilanteista vältytään koirien ollessa yksin kotona.

      Aloittaja kertoo: "Tuo käytös näyttää kyllä ihan siltä, että tulee ihan reaktiona, niin ettei oikein itsekään ehdi miettimään mitä on tekemässä." Jos tälläisen koiran alkumetrit uudessa kodissa ovat huomioimattomuus, niin melko varmasti koirasta tulee pelkopuria.

      Aikoinaan erään virkakoiria kouluttavan säätiön johtava kouluttaja iskosti minuun koulutuksen ytimen. "Koiran koulutuksessa epämiellyttävän kokemuksen jälkeen on aina tultava miellyttävä".Jos hyväily, käsittelyyn totuttaminen, vaaditun käskyn noudattaminen on koiran paapomista, niin ihmettelen.

      • sakumaanikko

        en tarkoittanut että koiraa ei huomioitaisi tai se jotenkin eristettäisiin yms. tarkoitin sitä että vierasta/uutta koiraa on ihan turha "rakastaa" (eli käsitellä) sillä tavalla mitä omia lauman jäseniä.kun ap kirjoitti että koira leimaantuu ihmiseen ehkä turhankin hyvin niin sekin herätti heti mielenkiintoni onko uuden koiran miellyttämisyritykset nostettu joka kerta jalustalle ja huomioitu ja ihmetelty ja ja ja ja....
        tälläinen esimerkiksi ei ole koiralle hyväksi, ei ainakaan rescuelle


    • weiwei

      Samoilla linjoilla sakumaanikon kanssa. Silittelyt ja hyväksynnän voi hyvinkin lyhyesti alussa antaa silloin kun koiran käytös on kunnioittavaa. Pienikin ele riittää viestimään. Mistään huomioimattomuudesta ei ole kysymys. Eikä normaali rajojen laitto sinällään ole mikään epämiellyttävä kokemus.

      Koiralta ei pidä hyväksyä uhittelevaa käytöstä mistään syystä, esim. epävarmuudesta johtuvana. Epävarmaa auttaa parhaiten selkeä asema ja selkeät säännöt. Vahva johtajuus antaa psyykkisen turvan koiralle. Näin hallittu lauma on rauhallinen myös johtajan poissaollessa.

    • rusettirinta

      "Eikä normaali rajojen laitto sinällään ole mikään epämiellyttävä kokemus. "

      Tässä tarkoitan, että epämiellyttyvän (toruminen, kuritus, niskasta ravistus, selätys ym) jälkeen pitää tulla miellyttävä (hyväily, sanallinen ilmaisu tai nami, siis palkka), jotta koira oppii oikean suorituksen ja välttää stressin.

      Hiljattain katsoin videon, missa MM-tasolla ipossa kisaava kouluttaja nosti alle 1vuotiasta pentukoiraa kädellään selästä ilmaan, kun koira poikitti "istu" asennon. Haki varmaan sitä, että minä olen johtaja ja määrään. Ei tuollainen ole mitenkään hyvää mainosta ammattikouluttajalle.

      • sakumaanikko

        kisakoirien rakentaminen on aivan eri asia kuin kotikoiran koulutus. niitä on sinänsä turha verrata suoraan toisiinsa. tässä poikittamisen korjauksessa on haettu paljon muutakin kuin korostettu johtajuutta, mutta ei mennä siihen...
        elikkäs ollaanhan täällä samoilla linjoilla, eka tulee korjaus ja sen jälkeen kun koira korjaa käytöstään se saa hyväksynnän. tämä ei vaadi mitään suurempaa hellittelyä. ja kun puhutaan tälläisistä kotikoirien ongelmien korjauksista niin kyse on siis mielentiloista, palkaksi silittelyn sijaan koira saa esim. rauhan. kiihtynyttä epävarmaa koiraa ei saisi silitellä. omistajan tulisi oppia lukemaan koirasta milloin se pään silittely on ok, milloin se vain vahvistaa jännittyneisyyttä/epävarmuutta jne.tämä on äärimmäisen vaikeaa ja sen takia tapahtuu paljon koulutusvirheitä


    • rusettirinta

      "onko uuden koiran miellyttämisyritykset nostettu joka kerta jalustalle ja huomioitu ja ihmetelty ja ja ja".

      sakumaatikon kanssa tuossa ollaan samaa mieltä, ettei koiran mielistelylle saa antaa valtaa.

      Mutta käsittelyllä tarkoitan koiran totuttamista hoitotoimiin, siten että se pysyy seisomassa paikallaan. Kosketellaan varpaan välejä, korvia, harjataan turkkia ym. Olkoon koira arka tai dominoiva, sen on alistuttava (hyväksyttävä) koskettelu. Hyväilyllä tarkoitan, että koiran on ensin totuttava käden kosketuksiin, ennenkuin voidaan käsittelyharjoituksia opettaa. Normaalistihan tämä kaikki kuuluu jo pentukasvatukseen, mutta kun kyse on rescuekoirasta jonka traumoista ei saa selvää muuten kuin kokeilemalla.

      " kisakoirien rakentaminen on aivan eri asia kuin kotikoiran koulutus"

      Niinhän se on, mutta tavallisen kotikoiran ostaja ei sitä aina tiedä. Siksi ei ole oikein, että näytetään pentukoulutusta, jossa pentua vedetään korvasta oikeaan seuruuseen tai nostetaa selkanahasta ilmaan. Tavallinen kotikoiran omistaja saa vääränlaisen mallin, jolle vastapainoksi eräs eläinkouluttaja tarjoaa niitä, älä hymyile, älä mene ovesta ensin juttuja.

      sakumaatikko sun kanssa oli kiva vaihtaa mielipiteitä, kun näytät olevan kokeneemmasta päästä näitä koiraharrastajia, kuten minäkin.

      • sakumaanikko

        olet täysin oikessa tuossa mitä kerroit käsittelystä! monille rescue koiran ottajalle saattaa tulla täysin yllätyksenä kun vähän koskettaa takajalkaa vaikka ihan palkatakseen taputuksella niin koira jo murisee. tälläinen "luonteenpiirre" olisi valmiiksi tiedossa jos omistaja olisi kuvailusi mukaisesti käynyt koiraa läpi ja tutustunut. niin tietää sitten että takajalan taputtelun sijaan taputtelee vaikka lapaa jos haluaa palkata.
        niin monta tapaa kouluttaa kuin on koiran ohjaajia maailmassa, näin se menee. ei voi kuin toivoa että kotikoirien omistajat eivät katselisi mitään kisakoirien koulutuksia :/


    • AP<

      Tervehdys taas kaikille ja kiitoksia vastauksista. Mukavaa kun ei tarvitse puida ongelmaa päänsä sisällä ihan yksin.
      Lisään nyt tähän alkuun, että koira on tullut venäjältä tarhalta. Taustoista ei tiedetä mitään. Todennäköisesti on ollut pentuna kadulla.

      Rescue alkoi seuraamaan minua kuin varjo ja omimaan toiselta koiralta kaikkea mahdollista. Piha, keittiö, makuuhuone.. jne. Lisäksi alkoi ulisemaan heti perääni kun poistuin näkökentästä.
      Soitin eilen sitten nimenomaan rescuekoiriin omistautuneelle koirakouluttajalle ja hän sanoi, että tämmöinen omiminen on rescueille hyvinkin tavanomaista. Samoin seurailu ja päsmäröinti. Kouluttaja ehdotti, että rescue jätetään kokonaan huomiotta sisällä ainakin muutaman päivän ajaksi ja jos muutosta entiseen ei tapahtu, soittelisimme uudelleen. Toki ruokinnasta ja muusta hyvinvoinnista pidetään huolta, mutta ei rapsutuksia, katsekontaktia tai juttelua.
      Muutaman tunnin huomioimattomuuden jälkeen tilanne koheni todella paljon. Kyräily, hyökkäily ja muriseminen loppui melkeinpä kokonaan. Koira rauhottui ja söi vihdoinkin kunnolla. Nukkuikin sikeämmin tämän jälkeen. Stressaavahan se koiralle on jos kokee tarvetta joutua vahtimaan toisen koiran ja ihmisen kaikkia liikkeitä.
      Jatkamme nyt tätä rataa ja toivomme, että kehitys jatkuu. Olen onnellinen siitä, että soitin ammattilaiselle, enkä itse osaamattomuudellani/tietämättömyydelläni pahentanut tilannetta entisestään. Toivoa ei ole menetetty, nyt sitä alkaa vasta löytymään!

      Tulen parin päivän päästä kertomaan miten meillä on yhteiselo alkanut sujumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      91
      2920
    2. Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.

      Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda
      Maailman menoa
      299
      1686
    3. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      246
      1567
    4. Minkä merkkisellä

      Autolla kaivattusi ajaa? Mies jota kaipaan ajaa Mersulla.
      Ikävä
      87
      1391
    5. IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!

      Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel
      Maailman menoa
      402
      1384
    6. Nyt kun Pride on ohi 3.0

      Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että
      Luterilaisuus
      402
      1308
    7. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      2
      1089
    8. Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa

      Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1047
    9. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      329
      874
    10. Miksi Purra-graffiti ei nyt olekkaan naisvihaa?

      "Pohtikaapa reaktiota, jos vastaava graffiti olisi tehty Sanna Marinista", kysyy Tere Sammallahti. Helsingin Suvilahden
      Maailman menoa
      257
      855
    Aihe