Yukon yökiikari

supittaa!

Olen innokas supinnitistäjä, mutta ne lähtevät etsimään saalista vasta pimeän tultua. On hankalaa seurata niiden liikkumista ilman pimeäkiikaria. Tiedän kyllä, että kun laittaa rahaa pari tonnia, niin yöllä näkee yhtä hyvin kuin päivällä...näin olen kuullut...
Onko kellään kokemusta Yukon Patrol 2x24:stä? Hinta pyörii 170e:n yläpuolella.
Entä Citymarketin Newton Night Vision Monocular 2x24, vain noin 50e.
Hintaero melkoinen, mutta en viitsi sijoittaa kovin paljoa hyväntekeväisyyteen, sillä sitähän supinmetsästys on.
Ovatko alle tonnin yökiikarit yleensä metsästykseen soveltuvia?

14

1353

Vastaukset

 • Onko sulla koiraa? Pelkällä kiikarilla ei tee mitään. Vai kuin meinaat suorittaa otuksen lopetuksen? Itseäni se 50:n vehje epäilyttäisi. Lakikin taisi sanoa jotain noista pimeäkiikareiden käytöstä metsästyksessä. Kertokaa viisaammat.

  • valoa vahvistavaa tähtäintä ei saa käyttää metsästyksessä ,samoin valonheittimet on kielletty,ainoastaan loukussa,ansassa olevaaa otusta lopetettaessa on valon käyttö sallittua,samoin luolakoirahommissa
   yökiikareita(yukon) saa veika oy,ltä ,siinä niitä voi käyttää että näkee mitä haaskalla on ,tähtääminen sitten muilla vehkeillä
   jos saat jostakin Vomz -merkkisen 8*56 kiikarin paksulla ristikolla niin se on siinä


 • Ei ole koiraa. Helppoahan se olisi koiran kanssa.
  Ei kai laki kiellä valonvahvistinkiikarin käyttöä saaliin tunnistamisessa...haluan nimenomaan saada selville, että kohde on supi, eikä mäyrä tai naapurin Tessu.
  Aseessa ei saa käyttää tähtäintä, jossa on valonvahvistin ja infrapunavalaisin. Yömetsästys olisi liian helppoa.
  Laitoin hakusanaksi Yukon Patrol ja pääsin tutkimaan kumpaakin vaihtoehtoa samalta sivulta, koska ovat kumpikin Valko-Venäjän (Belarus) tuotteita.
  Hämmästyin, kun Englannissa tämä Yukon maksaa 164,95£=208,5 € ja Newton NV 159,95 £=202,2 €. Siis siellä käytännössä samanhintaiset- vain 5 £ eroa...voi ihmettä kummaa????
  Niinpä kävin "Sittarista" ostamassa tuon Newtonin ja yöllä hiippailin pimeimpään metsään tutkimaan ostosta. Kyllä se hyvin valaisee, mutta tarkkuus ei ollut päiväkiikarin luokkaa.
  Valaisukuvahan muodostuu kuvaputkelle, joten ei voikkaan olla.
  Tuo metsä oli kaupunkialueella ja valopisteitä tietenkin liikaa. Maaseudulla, jossa valosaastetta ei juurikaan ole, niin tuokin yökiikari toimii varmaan paremmin.
  Ihmetytti tuo hintapolitiikka- miten Suomessa myydään 50 €:lla laite joka Englannissa maksaisi 202,2 € ?
  Otan Newtonin mukaan Kärkkäiselle ja pyydän Yukonia vertailuun kaupassa. Objektiivin edessä on suoja päivänvalolta, mutta siinä olevan pienen reiän kautta katsomalla luulisin mahdollisen laatueron näkyvän.
  En tiedä, oliko onnistunut ostos, vai ei- mutta onhan ne oppirahat maksettava...

 • yökiikareita ei saa käyttää metsästyksessä

  • Metsästyslaki (33 §) kieltää keinotekoiset valolähteet sekä yöammuntaa varten tarkoitetut TÄHTÄYSLAITTEET.


  • Lepisto kirjoitti:

   Metsästyslaki (33 §) kieltää keinotekoiset valolähteet sekä yöammuntaa varten tarkoitetut TÄHTÄYSLAITTEET.

   Juuri näin, erillinen kiikari ei ole tähtäyslaite. Aseessa kiinteästi oleva kiikari on tähtäyslaite.


 • Aika kummallinen laki. Kyllähän kohde täytyy varmistaa aina, ennekuin pyssyllä sihtailee.
  Aseen päällä ei tietenkään saa käyttää yötähtäintä- selvähän se.

  Kyllähän maahan on tuotu, ja pyssyjen selkään ruuvattu vaikka mitä tähtäimiä...kun vähemmistökulttuurissa kuuluu jokaiselle aikuiselle miehelle 9 mm:n "poravasara" - lentävillä terillä.

 • Ensimmäisen sukupolven (1950-luvun tekniikkaa) valonvahvistimilla ei tee mitään. Venäläisiä toisen sukupolven vahvistimia saa alta kahden tonnin, mutta vasta Photoniksen ns. Gen2 tai jenkkimalliset Gen3 vahvistimet toimivat kunnolla. Älä haaskaa edes sitä muutamaa satasta.

 • Kuinka helkutissa kaloja saa tuulastaa auton valoja tehokkaammalla lampulla valaisten, ja atraimella sohien- mutta supia ei saa edes tunnistaa yökiikarilla...?

  Mitähän Raamattu sanoo asiasta?

  • Raamattu sanoo, että kalastus ei ole metsästystä.


 • raamattu sallii yötähtäimet

 • raamattu sanoo noin--sekä metsästyksestä että kalastuksesta..selevää teksitä piiperoille ja vegaareille..
  1. Moos. 1:28
  Ja Jumala siunasi heidät, ja Jumala sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset ja lisääntykää ja täyttäkää maa ja tehkää se itsellenne alamaiseksi; ja vallitkaa meren kalat ja taivaan linnut ja kaikki maan päällä liikkuvat eläimet".

 • Mulla Yukon NV 5X60 yö kiikari. Käytännössä vain valovahvistustoiminto on käyttökelpoinen. IR toimintoa ei voi käyttää esimerkiksi supin tunnistamiseen koska silmään tuleen niin paljon valoa ettei vähään aikaan nää hämärässä mitään. Eli, vaikka supi olisikin paikalla et pysty sokaistumisen takia ampumaan. Silloin kun toisen silmän pupilli on pieni ja toinen täysin auki olet näön suhteen täysin sokea hetken, tämä tilanne vaikuttaa jopa tasapainon säilyttämiseen.

 • mitenkäs nykyään villisika kyttäysjahdissa sallitaan valon käyttö

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  154
  4164
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4124
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3899
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  100
  2859
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1184