Varttikate

Sepe

Kannattaako -95 vuoden varttikattoa pinnoittaa vai meneekö uusiksi suosiolla?
Pinnoite aikalailla kattavasti hilseillyt pois.

38

696

Vastaukset

 • Vuonna 95 tehdyt mineriittikatot olivat täysin susia jo syntyessään ! Kun mineriittikatoista poistettiin sidosaine asbesti tuli niistä kertakayttö kattoja jotka kestävät max 20v kohtuullisesti ja ei muuta kun kaatopaikalle ! Teemme kesässä noin 30-50kpl mineriittikattojen pesuja / maalauksia mutta emme tee niitä kattoja missä sidosaineena ei ole asbestia ollenkaan = asiakkaan rahojen hukkaan heittämistä ja täyttä kusettamista !

 • Voiko levyt kääntää, siellä uus pinta ja käsittelee sen..

 • Laita päälle onduline-katto, ei tarvi purkaa aiempaa kattoa, säästyt jätekustannuksilta.

 • Sutta suden päälle vai? taidatkin olla sellainen perinteinen asiakasta kuse...va remppakuukkeli?
  Onduline = tarkoitettu talousrakennuksien / latojen katoiksi ei päällemaalattavissa!
  Kuka hullu haluaisi moista pas..aa omalle katolleen ? tuotteen myyjä varmaankin öööö?

 • Jos levyt ovat ehjiä ja katon alusrakenteet kunnossa, pinnoitus kannattaa tehdä. Hintaa Rubber pinnoitteella töineen tulee 3000-6000€ katon koosta riippuen.

 • Pinnoitukset kannattaa? Mieluummin vaikka vaihtaa pellin tilalle. Ei nuo pinnoitteet sinne levyjen väleihin ja saumoihin mene. Pitäisi jokainen levy irroittaa ja pinnoittaa ja kiinnittää takaisin.

 • Herra niinpää! Mites kun esim konesaumakattoa maalataan niin eikös se maali mene silloinkaan niihin saumoihin? Mikäli ei mene? niin ei peltikattoakaan kannata sitten maalata !
  Mistä näitä valopäitä oikein sikiää? peräkammaareista vai.

  • Ei mene peltikaton saumoihin? Ei se pelti olekaan mikään huokoinen levy. Edelleen ei kannata. Tiilikatteenkin takuu katkeaa siihen ensimmäiseen pinnoitukseen.... Terveisiä peräkammarista


 • No tuo kertoikin jo tietämättömyydestäsi ja valaisi ihan koko asian!
  Peltihän ruostuu ja tottahan toki ne saumatkin pitää maalata etteivät ruostu puhki.
  Toiseksi mineriittilevyhän nimenomaan tarvitsee sen suojaavan maalipinnan ettei se rapaannu.
  Oletkos muuten koskaan maalannut korkeapaineruiskulla? Sillä maali tunkeutuu vaikka tietämättömän ikenien väliin jos tarve sen vaatii. Tiilikatosta lähtee takuu? hmmmm? Onkos 20-30-vuotta vanhassa tiilikatossa jokin takuu vielä voimassa? Uudella suojaavalla maalipinnalla jatketaan helposti vanhan maalittoman ja säänvaihteluille rasittaman tiilen elinkaarta 20-vuodella. 20-30-vuodessa tiilestä on kulunut se alkuperäinen maalipinta pois ja ilman suojaavaa maalipintaa tiili imee itseensä vettä kuin sieni aiheuttaen tiilen rapaantumista. Mikäli tiili saa taas uuden suojaavan maalipinnan pysyy se hyvänä vähintäänkin sen saman ajan kun uudetkin. Perustuu siihen että uusi maalikerros on alkuperäistä maalikerrosta paksumpi ja paremmin uv-säteitä kestävä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan nykyajan tuotteisiin sillä ne ei ole enään ihan samoja tuotteita kun ne mitä teille silloin 50-luvulla opetettiin maalarikoulussa.

 • Laita nyt ihmeessä lisää tietoa ja vaikka linkkejä tutkimuksiin jossa ruiskulla maalaten ollaan saatu 30 vuotta kestävä maalipinta tiilen pintaan.

  Tiilille takuuajat nopealla googletuksella ovat jopa 45 vuotta ja takuuaika loppuu siihen kun sen ruiskulla tai millä tahansa muulla pinnoittaa. Ruiskulla pinnoitettu kestää max 5-7 vuotta. Minkälaisen takuun ruiskuroopet annatta omille töille, 30 vuottako? Sama juttu varttikatoilla, ei ehkä samanlaisia takuita, mutta ei se kalvo siinä pinnassa pysy ja rapautuminen jatkuu.

  Tuo tekstisi valaisi tietämättömyyttäsi.

 • Vuoden 1984 varttikate pinnoitettiin v.2004. Nyt se on taas pinnoitettavassa kunnossa, taitaa vaihtua pelliksi. Peltikaton saa pinnoituksen hinnalla kun saa sopivan talkooporukan.Hyvälaatuinen pelti maksaa tehtaalla Joutsenossa alle 7.-/neliö ja vähän listoja päälle. Meidän katon materiaalipaketti , pellit, listat, ruuvit, aluskate ja puutavara maksaa 2400,-. Ei pinnoitus enää houkuttele.

 • Peltikattokin vaatii huoltomaalauksen 15-20-vuoden välein joten katosta riippuen peltikaton maalaus maksaa noin 10€/m2 tietenkin se karmea ropinahan tulee vielä kaupantekijäksi sateella. Pelti kuuluu autoihin ja tiili katolle, hyvin huollettuna ( roskat pois katolta ) tiilikatto on helppo hoitoinen, hiljainen ja lähes ikuinen tyylikäs katto. Kaikkii katemateriaalit vaativat 15-30- välein kunnon huoltotoimenpiteet = uutta suojaavaa pintaa. Eihän peltikattoakaan kukaan hullu päästä ruostumaan puhki vaan sekin pestän, ruosteet poistetaan ja maalataan jotta katto olis taas uuden veroinen uudella maalipinnalla. Mikäli taas on liikaa rahaa kannattaa katto tietenkin vaihtaa aina uuteen 20-vuoden välein niin ei tartte huoltaa ja on aina uusi katto.

  • > Peltikattokin vaatii huoltomaalauksen 15-20-vuoden välein

   Jaa. Laitatin viime syksynä uuden peltikaton -91 rakennettuun kesämökkiin. Epäilen vahvasti, ettei sille mitään huoltotoimenpiteitä ole tehty. Muuta kuin korjattu jokunen vuosi sitten mökin päälle kaatuneen puun aiheuttamia vaurioita. Tällöinkin on profiilipeltejä vaan oiottu ja laitettu takaisin.

   Hyvin oli edelleen maalit kiinni eli tässä mielessä olisi elinikää ollut vielä 10 vuotta jäljellä. Mutku katto vuosi... naulat puski ylös (nuukapetterit vedelly samoilla nauloilla kiinni puun kaatumiseen liittyvien korjaustenkin jälkeen?), harjan tuuletus, piipun pellitykset yms. tehty päin veetä ja paperinen aluskate lahonnut puhki. Aluskatteen uusimiseksi piti koko katto repiä auki, joten "samalla vaivalla" vaihtui peltikin. En usko, että tällaiseen profiilipeltikattoon kannattaa edes paljoa panostaa, jos/kun kestää 30-40 vuotta ilman mitään maalauksiakin.

   Konesaumakatto on tietenkin ihan eri juttu, sen pitäisi kestää piiiitkään. Vaan näissä juuri on tullut eteen suorituksia, missä maali kuoriutuu parin vuoden päästä irti...


 • Kopio suoraan Suomalaisen tiilen valmistajan sivuilta!
  Vain asioista tietämätön väittää nyt enään muuta.

  Hyväkin katto kaipaa joskus huoltoa
  Tiilikaton käytön aikainen huolto on normaalia kiinteistön hoitoa. Katon puhdistus aika ajoin ja erityiskohtien kunnon tarkistaminen riittävät pidentämään katon elinkaarta. Katon voit halutessasi käsitellä sammalen- ja levänpoistoaineella. Sen voit myös maalata betonitiilikattohin tarkoitetulla erikoismaalilla. Kysy lisätietoja asiakaspalvelustamme.

 • Ei kannata....Itsellä oli ja oli vielä tuo asbestinen versio. Vaihdoin tiilikatteen näköiseen peltikatteseen. Pinnoitus olisi tullut kalliiksi, ja samalla tuli uusittua aluskate ja laudoitus. Varttikate päästää kosteutta läpi ja laudoitus oli pehmennyt joistain kohdin. Miksi peltikate....siksi että kattotuolien kantavuus ei olisi nykymääräyksillä olisi kestänyt tiilikatteen & lumi kuorma vaatimuksia. Nyt parani tuokin, koska peltikate on kevyempi. Samalla piipun pellitys, rännit, kourut ja lumiesteet. Hyvä tuli eikä ropise, ainakaan sisälle ei kuulu.

 • Meillä on v. 1989 tehty peltikatto, Wecmannin valmiiksi pinnoitetusta profiilipellistä. Ei ole vielä mitään huoltoa tehty eikä ole ruosteessakaan.
  Eikä tehdäkään mitään huoltoa. Uusi peltikatto on niin halpa ettei sitä kannata missään tapauksessa maalata.

 • Kaikkein edullisimmaksi tulee vaihtaa tiilikattoon. Monta tonnia peltiä halvemmaksi. Vartin pinnoitus ei missään nimessä kannata.

  • Asbestia sisältävän varttikaton / mineriittikaton vaihtaminen tiilikattoon tulee maksamaan melkoisesti sillä puhutaan 15000 € - 30000 € remontista riippuen omakotitalon katon koosta sillä ensin pitää saada paikalle asbestia sisältävää varttikattoa / mineriittikattoa purkamaan asbestipurkuluvan omistavan yrityksen ja kattolevyt pitää pakata yksilöllisesti muovien sisälle jä lähettää tiettyyn paikkaan joka ottaa vastaan asbestia sisältäviä kattolevyjä. Vasta sen jälkeen pääsee tiilikattoremonttia tekemään. Ruotsalainen Benders tiilikattotehdas sanoo että tiilikaton alle on tehtävä umpilaudoitus tai OSB levytystä ja sen päälle hengittävä aluskate ja sen kattotiilet.

   Asbestipurku nostaa niin paljon kattoremontin hintaa että kannattaa harkita Polyurea pitoisen pinnoitteen ruiskuttamista varttikatolle / mineriittikatolle ja sitä ainetta saaaivan minkä värisellä tahdot ja sen päälle voi vielä ruiskuttaa maalikerroksen joko yhteen kertaan tai kahteen kertaan.

   Meillä on suunniteltu varttikaton / mineriittikaton vaihtamista tiilikattoon mutta tuo asbestityöpurku nostaa aivan kamalan paljon kattoremontin hintaa sillä kaikilla rakennusmiehillä ei ole edes sitä asbestipurkulupaa vaan se tuntuu olevaa niillä yrityksillä jotka tekevät kattoremontteja hyvin kalliiseen hintaan.

   Miten voi tiilikatto tulla maksamaan 20000 € kun tiilet maksaa vain 5000 € / Ormax Protection+ tiilet.


 • Meillä on varttikatto vuodelta 1978, pikkasen on laikukas, täysin ehjiä kaikki levyt, ei pinnoiteta eikä laiteta pelti eikä tiilikattoa.

 • Rubberia pintaan ja katto on taas uuden veroinen.

 • Vanhan asbestimineriittilevyn päälle PELTI. Ja piste.

  • Ainut oikea (halpa) tapa ratkaista katto-ongelma. Jää asbestinpurku ja siihen liittyvä kallis kaatopaikkamaksu kokonaan pois.


  • On nykyään asbestityö.


 • Jos maalauttaa katon niin se maksaa uuden katteen hinnan. Jos pystyy itse uusimaan katon niin maalauttaminen ei todellakaan kannata. Maalattu katto ei ole uusi.

  • Kunnon aluslaudoitus ja pelti päälle. Asbestit jääköön alle.


  • 6755 kirjoitti:

   Kunnon aluslaudoitus ja pelti päälle. Asbestit jääköön alle.

   Paras neuvo !


 • Terve aloittaja, sitä kattoa ei kyllä kannata pinnoittaa uudelleen,koska sitä ei saa tarpeeksi puhtaaksi painepesulla,se hajoaa jos sitä yrittää pestä.En suosittele.

  Terveisin Kattokruunu Oy/Harri Haapakangas p 040 553 9892.

 • Tietääkö kukaan mitä tuollaisen vanhan mineriittikaton purkaminen nykyään maksaa?

  • Purkamisesta en tiedä, mutta vaihto peltikattoon maksaa 15-20 000 €, urakoitsijasta riippuen.


  • Täällä kommentoidaan eri kate vaihtoehtoja ja kukaan ei tiedä, että mikä on katon kaltevuus?? Jos on loiva katto, niin laittaisin ehdottomasti huopakaton, koska huovan valmistaja jo antaa 25- vuoden takuun ja yleensä urakoitsija, joka touhun tekee antaa 10- vuoden takuun!


 • Meillä maalattiin vuonna 1980 tehty mineriittikatto, nyt valuu lumetkin katolta, ja on hieno ja sileä, ei mitään tarvetta alkaa uutta tekemään. Maalaus maksoi 20€ neliö, ja työt meni verovähennyksiin. Veronpalautusta tuli 1300 euroa.

 • Meille tehtiin polyureapinnoitus varttikatolle kaksi vuotta sitten ja on ollut hyvä!
  170 neliöö ja 8500e, katon uusiminen peltikatoksi olisi ollut 13600e.

  • mikä oli kyseinen yritys joka laittoi pinnoiteet


  • Vanha vartti alle. uusi peltikatto päälle. Kolme vuotta on naapurin katto ollut käytössä, ei ongelmia. Viikon verran kaksi miestä teki ja siisti tuli.


 • Peltiä päälle.

 • Tarvitsetko varttikatteen pinnoitusta esimerkiksi polyurealla? https://kodinplaza.fi/ sivuston kautta tavoitat yhdellä tarjouspyynnöllä useita kattoyrityksiä. Vertaile helposti hinnat, takuut sekä palvelusisällöt.

 • Ormax tiili maksaa n euron kpl ja neliöön menee n 12 kpl on 12euroa neliö
  Tiilikattoa ei kannata pestä/pinnoittaa, uusikaa koko katto. Pärjää taas 30-50 vuotta

 • Onko kokemuksia poluyretaani pinnoitteesta miten kestää suomen talvea varttikatossa ja miten se pysyy. Tietääkö joku yrityksiä jotka tekevät niitä täällä etelä pohjanmaalla.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.