Asunto-osakeyhtiön vuokrauskieltokäytäntö.

Tietää_

"Turkulaisen asunto-osakeyhtiön tiukka asuntojen vuokrauskieltokäytäntö on johtanut kitkerään oikeustaisteluun taloyhtiön ja osakkeenomistajan välillä, kirjoittaa Keskisuomalainen."
http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/56514-kitkera-oikeustaistelu-asuntoon-ei-saanut-ottaa-vuokralaisia

Miten on, onko tuollainen kielto täysin lainmukainen? Jokainen asunnon omistaja varmasti ymmärtää, että naapuriin muuttanut vuokralainen voi laskea oman asunnon arvoa, ja kun ketään ei saa syrjiä, niin vuokrauskiellon tulee koskea kaikkia.

Lähipiiristä tiedän tapauksen, kun arvokkaan kerrostalon arvo romahti, kun Helsingin kaupunki osti itselleen myynnissä olleen kolmion ja asutti sinne somaleita. Asumisviihtyvyyteen vaikuttaneet sosiaaliset ongelmat alkoivat pian, ja muutkin omistajat alkoivat laittamaan osakkeitaan myyntiin. Lopputuloksena oli, että ennen niin arvokas asunto-osakeyhtiö muuttui pakolaistaloksi.

Näin ollen on selvää, että asunto-osakeyhtiö asettaa vuokrauskieltoja, sillä mahdollisesti osakkaiden koko omaisuuden arvo saattaa olla uhattuna.

5

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpön löpön, taas uusi persepanoja kannattavan avautuminen ennen tulevia eduskuntavaaleja jne. Ainoa puolue jota voi kannattaa alkaa "koolla", perseiden äänestäjillä taitaa olla ongelmaa saada persettä!

      • Valittaja_LVK

        Olipa taas aika lailla outo kommentti, onkohan tällä entisellä välittäjällä käkikellossa molemmat viisarit tallella?


    • vasemmistolainen

      Mielestäni tälläinen käytäntö on ihan OK. Sillä kun karsitaan käytännössä konkreettisesti kaikkein epä-sopimattomin sakki pilaamasta hyvää taloa ja siinä asuvien ihmisten rauhaa. Spurgut, nistit ja kaikki sellaiset jotka eivät osaa kerrostaloissa käyttäytyä eli ottaa muita huomioon eivät kuulu kerrostaloihin. Jos osaa käyttäytyä niin sitten ei pitäisi olla ongelmia. Jutussa ei kerrottu sitä, että oliko tälle sukulaiselle vuokrattu häiriöksi jollain tapaa talossa. Jos oli niin ei jutussa koputtamista. Muuten jos ei ollut, niin en tiedä muutakuin että kyyläys järjestelmä toimii kiin kuin tässäkin talossa jossa asun. T. Vasemmiston kannattaja.

    • Voi Olla

      Kielto on kirjattu uutisen mukaan yhtiöjärjestykseen, joten se voi hyvinkin olla lainmukainen. Jos se olisi vain järjestyssäännöissä, niin ei varmasti olisi.
      Oikeudessa varmaan nyt pohditaan, onko asunnon haltuunottoon riittävät perusteet. Vaikka jotain yhtiön sääntöä tai määräystä rikkoisikin, niin se ei automaattisesti tarkoita, että yhtiö saa ottaa huoneiston haltuunsa. Eli onko tuosta puolen vuoden vuokraamisesta ollut yhtiölle vähäistä suurempaa haittaa?

    • Ottaa pattiin

      Ostin asunnon osaketalosta, hyvällä paikalla ja kallis taloyhtiö. Pettymys oli suuren suuri, kun muutettuani sain tietää että talossa on useita vuokralaisia. Todella harmittava tilanne, että naapurini asuu yhteiskunnan rahoilla isommassa asunnossa kuin minä joka laitin kaikki säästöni ja pankkilainan asunnon ostoon. Lisäksi hän savusti minut koko kesän ajan tehokkaasti polttamalla tupakkaa parvekkeellaan taukoamatta.

      Niin. Vahvasti olen sitä mieltä, että vuokratalot ja osaketalot ovat asia erikseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe