Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

omaan kämppään jo 14 vuotiaana!

123456789

Hei, olen 14v poika ja haluisin muuttaa jo omaan kämppään kun en viihdy kotona kun isäpuoli huutaa ihan syyttä ja äiti huutaa myös :'( eli mua ei puolusta kukaan koko talossa.. joten olisiko mahdollista muuttaa jo nyt?:/ olen vastuullinen ja osaan pestä pyykkiä,tiskata ja tehdä ruokaa:)

14

343

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • awfegsrdf
    • Roopesetä

      Millä ajattelit maksaa vuokran? Alaikäinen ei voi edes allekirjoittaa vuokrasopimusta. Vai ajattelitko että sossu tai Kela maksaa sun vuokran vain siksi että sinua ei kiinnosta totella niitä ihmisiä jotka kustantavat sun elämiset ja huvit? Huoh, mistä näitä aloittajan kaltaisia valopäitä oikein sikiää???

    • 123456789

      vittu kun en vain tule toimeen vanhempien kaa.. en mä haluu huostaankaan otettavaks..

    • 4+12

      Ei per***e,kato juippi peiliin ja opettele elämään niinkuin ihmiset tekee..

    • Sinnittele

      Kuten huomasit, täältä on asiallisia vastauksia turha kuvitella saavansa.
      Jos et todellakaan pysty elämään kotonasi asiallista elämää, ota ensimmäisenä yhteys vaikkapa koulusi terveydenhoitajaan joka ohjaa sinua eteenpäin. Vastauksena tosin saattaa olla sossutädit.
      Nuoresta iästäsi johtuen suositteleisin kuitenkin sinnittelemään edes pari vuotta, ja katsomaan sitten tilannetta uudelleen.
      Tsemppiä!

    • Kenkää perseelle

      14v murkku mölyää ja on olevinaan jotain. Suomi ei tarvitse luusereita ja sossuhoroja.

    • 13+13

      minä muutin aikoinaan 15 vuotiaana. hankin työpaikan josta sain työsuhde asunnon. en ole katunut sitä päätöstä kertaakaan.

    • kakkapää

      Just joo. Itse oon 17,5 vuotta, ja nyt muutan. Ei olis tullut kuuloonkaan muuttaa yhtään aikasemmin. Ja 14 vuotias ei ole valmis missään olosuhteissa. Mun mielestä 16 pitää vähintään olla.

      Eikä sulla varmaan oo rahaa millä maksaa vuokraa. Tuskin edes pelkkään ruokaan riittäisi raha sulla.

      Koita päästä johonkin pienryhmäkotiin, jos et oikeesti kestä. Luulen kuitenkin että ruusuisempaa se kotona asuminen on

    • eionnistu443

      Ei laki anna sun vielä muuttaa vaikka kuinka paljon haluaisit. Huomaa ettet ymmärrä raha asioista yhtään mitään. Vuokra yksiö on noin 400 e ( keksitty summa)joka maksetaan kaksin kertaisena takuu vuokrana. Vähintään 16 pitää olla jos edes sillonkaan vanhemmat antaa. Joka kuukaus on tuo 400 vesi ja sähkö. Sitten vielä ruoka menot sun muut. Odota että olet 18. Turha kuvitella et muuttaisit kun se ei ole mitenkään mahollista vielä.

    • KoetaKestääPentuPieni

      Lasten pitää asua vanhempiensa luona aikuiseksi asti. Koeta vain kestää ja muuta sitten pois. Vanhempasi yrittävät kestää sinua vielä parin vuoden ajan.

      • vittu_oon_sun_mutsi_

        fuck you!


    • Katumuksen-kalvama

      Voi rassukkaa! Ymmärrän hyvin tilanteesi. Itse halusin muuttaa kotoa jo 5-vuotiaana samasta syystä. Minulla sattui olemaan yksi sukulainen, jonka luona sain hengähdystauon välillä.
      Usein joutuu ojasta allikkoon, ja huomaa vieraiden käyttävän pahemmin hyväksi. Kun tulet vanhemmaksi, ymmärrät kotiväkesi vaikeuksia olla ymmärtäväisiä vanhempia. Tulet varmaan vielä joskus ponnistelemaan samojen ongelmien kanssa oman pikkupojusi ollessa pettynyt sinuun.Omaa äitiäni en ehtinyt enää kiittämään hänen ponnisteluistaan minun hyväkseni.Joskus kuolema korjaa pois, ennenkuin on ehditty sopia menneet.On vaikeaa elää kysymyksen kanssa: olisinko itse voinut tehdä enemmän vanhempieni elämän helpottamiseksi?

    • elämäopettaa

      Ihan näin yleisesti ottaen niin konfliktiin tarvitaan aina vähintään kaksi osapuolta. Vaikkaan että tuskin se sinun käytöksesikään on ollut mitään ruusuilla tanssia. Ehkä voit katsoa peiliin ja kysyä itseltäsi teenkö jotain väärin.

      Olet iässä jossa luulet tietäväsi kaikesta kaiken vaikket todellisuudessa tiedä mistään mitään. Kiukuttelet ja purnaat kaikessa vastaan. Ihan mitäänsanomattomissa asioissa, jotka tietysti sinusta tuntuu niistä maailman isoimmista asoista.

      Elämä opettaa ja olet aloittanut nyt tämän opiskelun. Valitettavasti sitä on nyt edessä vielä semmoiset 30-40 vuotta, ennen kuin voit sanoa ymmärtäväsi elämästä jotain.

    • odottelua

      Sun ikäsenä ainoa vaihtoehto on mennä lastenkotiin jos vanhemmiltasi haluat pois. Opiskelujen takia jotkut voivat muuttaa 16v riippuen onko vanhemmilla rahaa kustantaa se. Ja silloinkin muutetaan opiskelija kämppään missä vahditaan ja on huoneeseen menoajat. Joten kestä siellä kotona harva sun ikänen tulee toimeen vanhempien kanssa mut et sä minnekkää omaan kotiin saa muuttaa ton ikäsenä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      88
      2313
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2019
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1853
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1400
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe