Nuukalle halpa vaihtoehto vapaa-ajan viettopaikaksi

vinkkejä...

Moikka.
Ihan alkuun ennen kuin aletaan mollamaan olen töissä käyvä veronmaksaja ja tarkka vähistäkin rahosita joita minulle on pikkasen.
Ni kysykseni kuuluu, oisko ideoita antaa.
Olen kovasti miettiny omaa vapaa-ajan paikka mutta päätöstä en oo saanut aikaiseksi oisko toisilla vinkkejä neuvoja.

Olen asuntovaunuja katellut ja käynyt tutusumassa paikanpäälllä n.2000e saisi kuivan vaunun ja tontti tai paikka miksi kutsutaan maksaa vuodessa n.1000e.

Sit kuitenkin aloin funtsaamaan asuntoauto/retkeilyauto oisi mukava kulkisi aina matkassa kaikki. mutta ajan työni puolesta paljon pitkä työmatka n. 25tkm vuodessa ni ei järkee ostaa n.s oikeaa asuntoautoa koska kulutus jo niissä kova abaut 13-15l satasella.

Retkeilyauto oisi kivan kokoinen mutta esim. 400tkm ajettu transporter jossa lämmittimet ja sängyt muuta en tarvitsekaa maksaa jo 5000e. Tokiha ducatoo ja transit saa halvemmalla mutta niistä en oikee innostu.

Tokihan miettiny pienen teollisuustontin vuokraamista/ostamista pienen palan saisi joilla tuhansilla ja sinne pikku parakki ja sauna esim. mutta niitä vähän tarjolla koska kaikki tuppaa olemaan isoja tontteja ja harva maan omistja viittii alkaa lohkomaan ja myymää muutaman tuhannen tonttia.

Oisko ideoita minkalainen idea oisi paras? tokihan funtsannu tarviinko välttämättä vapaa-ajan viettopaikkaa tuleeko siellä oikeesti käytyä mutta kyllä uskon että 10-20 yötä vuodessa siellä viettäs aikaa.

11

675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähillä

      Kai se joku edullinen tontti ja vaunu sinne halvin vaihtoehto olisi.

    • Näin tekisin

      Kuivanmaantontti Itä- tai Pohjois-Suomesta olisi halvin. Toisaalta Keski-Suomestakin löytyy syrjäisistä paikoista melko halpoja kuivanmaan tontteja. Sinne kaivo ja joku halpa mökki. Joskus myydään varsin edullisesti valmiita hirsikehikoita Keltaisessa Pörssissä ja Tori.fi:ssä, jos mökin pohjapiirustuksella ei ole väliä.

    • Työleiri not

      Asuntoauto ja vuokrapaikka.

      Ensin auto, sellanen taroeeksi iso ja muutenkin hyvä. Eivät ole halpoja, mutta tollanen "motorhome" paljon parempi, kuin joku hikinen asuntovaunu. Vaunu vaatii nääs veturin ja se maksaa rahaa sitten pensakuluissa ja muutenkin muussa elämässä. Ei työmatka-autoksi kannata ostaa isoa ja kallista autoa. Siis kahden auton systeemi, sillä halvemmalla voi sitten edullisesti käydä siellä "mökilläkin".

      Ja asunto-autosta, sitä helppo siirtää halutessaan tai tarvitessaan. Lisäksi, siinä varageneraattori, koska moottori, sillä saa vaikkapa sähköä hätätapuksessa.

      Paikan vuokraaminen ehdottomasti järkevämpää, kuin ostaminen. Ei ole pääomaa kiinni ja voi aina "muuttaa" minne haluaa.

      Huomioitavia asioita paljon, jätehuolto yks, energia toinen, Sitten kunnasta riippuen paikat, minne auton saa iskeä parkkiin tai ei. Jossain kunnassa saa parkkeerata asuntoauton järven rantaviivaan, toisissa ei edes hyväksytä vaunuja, tai autoja minnekkään. Että on siinä omat systeeminsä siinäkin.

      Mainitsen. pääkaupunkiseudulla wx-naapuri myi osakkeensa ja osti asuntoauton. Asuntojen hinnat ili korkeella kun myi. Asui kai pari vuotta asuntoautossa ja osti sitten halvalla vereksen kämpän. Sitten alkanyt "mökkeilemään" sillä autolla. Oletan, se sai niinkuin siinä asuntokaupassa paitsi säästöä, myös ilmaisen "kesämökin" kaupan päälle.

      Itsellä tavallinen kesämökki. Ihan ok, mutta välillä harmittaa kaikenlaiset asiat. No tutuin esimerkki kai paskalaki, muutama kymppitonni pitäis keksiä jostain, tosin odottelen eduskuntavaaleja, kuten moni muukin. Ja muitakin harmeja kiinteästä paikasta. Täällä tavallaan "pakko" olla, koska tästä nyt on maksanut ja pitää tehdä remontteja ja sekin, eip ole sitten varaa paljoa markustellakkaan.

      Että siinäpä mun näkökanta, erimieltä varmaan momikin, mutta kun kysyit, vastasin.

      • mek

        Jos ei ole vasivessaa mökillä niin ei tartte tehdä yhtään mitään. Meidän mökillä vanhanajan puucee eli jätökset menee suoraan maahan ja pitäisi laittaa suodatin kangas sinne alle mutta olen mittinyt polttavan wc ostamista kun sen saisi siälle eli mukavuus parnee. Meillä niin sanottu kantovesi ja -70 luvun vaatimuksien mukainen viemäröinti saunasta niin mitään ei tartte tehdä ja se siitä.


    • Mike.

      Mereltä esim saaresta saa halvalla.

    • 15+5

      Ostaisin ehkä asuntoauton, mutta katselin sen kanssa muutaman vuoden, mihin haluan asettua.

    • kirvesmiehen muija

      Hei, yksi vaihtoehto on että vuokraat mökin. Moni vuokraa mökkinsä pikkurahalla kun ei ole itsellä enää käyttöä. Kokeilet oletko mökki-ihmisiä vai et.

      Matkailuauto on myös ihan kiva jos haluaa enemmän matkailla. Mutta ei mitään kovin halpaa lystiä kuitenkaan. Mutta sitäkin voi aluksi kokeilla vuokra-autolla. Niitäkin vuokraa yksityiset.

      Näin me tehtiin aikanaan kun tehtiin isot päätökset. Eikä ole tarvinnu katua.

    • 1+1

      Miksi nuuka ostaisi kalliita vehkeitä tai mökin? Halvempaa ja huolettomampaa vuokrata.

      • Yksi vaihtoehto

        Raumalla katsotaan sopiva, mielellään kaupungin omistama saari, jota kukaan muu ei ole vielä varannut. Sitten sinne pystytetään pressusta ja vanhasta huvilateltasta kyhätty kesämökki. Sitten haetaan kierrätyskeskuksesta vanha sohva ja kaasulrilli ja setutaan taloksi.

        Ei maksa paljon, eikä naapurit häiritse.


    • eekk

      ei kannata ostaa mitään, suomessa on mitä tahansa maatila majoitusta, vuokramökkiä, tasokkaamilla leirintäalueilla hyvät mökit yms. halpabussi firmoilla pääsee. onhan sinulla auto sillä voit matkailla.

    • Telttailijatarrrrr

      Itse en tarvitse autoakaan.
      Kuljen bussilla kesäisin asentopaikalleni,jossa minulla on ruoteille nostettava kangaskota. Pyramidi-teltalla katettu riukula. Makuuhuoneena vanha huvilateltta ja vielä 3x5-kokoinen sadekangaskatos.
      Kaikki voidaan purkaa talveksi kokoon ja kankaat säilyvät vanerilaatikossa pressulla peitettynä talven yli.Fillari kulkee mukanani linja-autossa,jotta minulla on kulkuneuvo päästyäni perille.

      Keittiössäni on kalastuskaupasta ostettu pieni kaasugrilli joka mahtuu pieneen salkkuun. Paikka on toiminut jo 7 vuotta loistavana lomapaikkana.
      Ainoastaan yhtenä kesänä satoi niin paljon,että alkoi olla vaikeuksia.

      Itse en vuokraisi kesälomakuukaudelle mitään mökkejä mistään. Jos vaikka saisikin peräti viikoksi jostakin mökin 200-300 eurolla niin kuussa tuo tekee jo aikamoisen summan.

      Telttailu on halvin muoto lomailla edullisesti. Luonnon kokee sillä tavoin parhaiden ja yöunet on ainakin itselläni olleet teltassa kaikkein makeimmat.
      Paikkaa voi vaihtaa jos alkaa kyllästyttää ja kamat kulkee vaikka fillarin peräkärryssä,joten autoakaan ei tarvita kuluttamaan vähiä rahavaroja.
      Jos yöpyy missä tahansa metsäautoteiden varrella niin leirintäaluemaksutkin säästyy.
      Jokamiehen oikeus antaa luvan leireillä missä vaan Suomen metsissä,kunhan et mene liian lähelle kenenkään pihoja,et tallo viljelyksiä,etkä pidä nuotioita ilman maanomistajan lupaa. Retkikeittimellä pärjää mainiosti ja nuotiota voi pitää virallisilla nuotiopaikoilla. ja ehdottomasti keräät roskasi pois ja viet ne mennessäsi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      686
      5175
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      469
      3544
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      156
      3307
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      170
      2553
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2389
    6. 261
      1980
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1487
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      100
      1398
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1379
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1150
    Aihe