Riika

annemanna

viikon päästä olen riikassa. ja muutama juttu kaipaa vielä selvitystä.

Missä kannattaa vaihtaa rahaa? Täällä vai paikanpäällä? Ja jos Riikassa niin missä siellä. Mikä on kurssi.

Hintatasosta on jo jonkinmoinen käsitys, vaatteet kiinnostaa eritoten, mutta entä korut, muutkin kuin meripihka. Kultakorujen hinnat kiinnostaa. Onko yhtään edullisempaa kuin täällä.

Entäs ne paljonpuhutut varkaat? Uskaltaako ottaa digikameraa mukaan? Ja toimitaanko siellä samoin kuin venäjällä, kassista pohja pois ja kamat meni sinne? Ja kännykän matkaan otto mietityttää myös.

Joku jossain keskustelussa mainitsi että "kotimaiset" vaatteet sekä kengät ovat edullisia ja laadukkaita, mistähän moisia löytää.

Tiedän että kaikki kehottaa lukemaan sen riikainpocket- vai mikä se oli, mutta tuo lontoon lukeminen on hidasta ja vaikeaa joten ihan kotimaisella nuo neuvot olisivat poikaa :)

10

2812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J_K

      Kannattaa käydä Soneraplazan keskusteluja käydä lueskelemassa, siellä juttua esim. hyvistä ostoskeskuksista, Origo yms.

      Varkaita ei yhtään sen enempää kuin Suomessa, en itse ainakaan ole kertaakaan törmännyt. Ei kannata sekoittaa Riikaa ja Tallinnaa, "hieman" eri tyyppiset kaupungit. Itse kokenut aivan turvallisiksi molemmat omalla kohdalla, tosin Tallinnassa nähnyt kuinka kännisten Suomiukkojen rahat viedään. Suomessa mielestäni turvattomamman tuntuista kuin Riiassa.

      Rahanvaihdossa saa paremman kurrsin Riiassa, mutta helpompi vaihtaa etukäteen Suomessa, vaikka Forexsissa, ero ei järin suuri.

    • sue

      rahaa voi vaihtaa monessa paikassa..pankit/rahanvaihtopisteet..katso ensin kurssi.
      1 lati on tällä hetkellä 1,48 €. tuotteen hinta on helppo muuntaa euroiksi seuraavasti. Esim. 4 latia maksava tuote, jaa summa kahtia ja lisää jäännös alkuperäiseen summaan 4 2 ja näin tuotteen hinta on 6 €. Hintataso on joissakin asioissa kalliimpi kuin Suomessa. Ei mikään halpa maa. Ruokailu ulkona myös hinnakasta. Junalla matkustaminen oli halpaa. Taxien kanssa saa olla varovainen, yrittävät "kusettaa" turisteja.
      Digikameran voi ottaa mukaan. Meillä oli pikkureput selässä, eikä ollut turvatonta oli sitten yö tai päivä. Kadulla vastaan tulevat rahanvaihtajat kannattaa kiertää kaukaa. Latvian 2 latin ja Liettuan 2 litan kolikot ovat todella hämäävän samannäköisiä.
      Kultakoruista en osaa sanoa, vaatteita/kenkiä katselin vain ikkunan läpi..hinnat hirvittivät..olinhan menossa vielä Viron kautta Suomeen.

      Tässä edullinen ruokapaikka ja samalla nähtävyys..www.lido.lv ja aivan vanhassa kaupungissa Pelmeni XL, osoitteessa: 7 Kalku iela.
      Delin tyyppinen..missä kerätään annos lautaselle ja se punnitaan.Hinta määräytyy sen mukaan. Edullinen ja hyvää ruokaa. Vaikka salaatit olivat majoneesipohjaisia en saanut vatsaani kipeäksi viime kesänä, ruoka ei ehdi seisoa pitkään, aina tuoretta, koska on suosittu paikka.

      Mielenkiintoista Riikan matkaa!

      • apv

        Hei!
        Valuutta menee mielestäni, jos muistelee markkoja.
        Eli luku kerrotaan kýmmenellä.


      • Expat
        apv kirjoitti:

        Hei!
        Valuutta menee mielestäni, jos muistelee markkoja.
        Eli luku kerrotaan kýmmenellä.

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt, on euro maailmalla vahvistunut..:) Mutta kun kerrot latimäärän yhdeksällä (9), niin pääset aika lähelle mummonmarkkoja.


      • apv
        Expat kirjoitti:

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt, on euro maailmalla vahvistunut..:) Mutta kun kerrot latimäärän yhdeksällä (9), niin pääset aika lähelle mummonmarkkoja.

        hei
        pilkunviilausta.


      • Expat
        apv kirjoitti:

        hei
        pilkunviilausta.

        Ai? Mielestäsi siis 10- ja 9-kertotauluilla ei ole oleellista eroa, ts. 10*10 ja 9*10 antavat saman lopputuloksen?


    • vaihdossa

      Oma kokemukseni toissa kesänä muutamia päiviä. Hieno ja kaunis kaupunki, ei kyllä ollenkaan halpa - ostoksille ei kannata haaveilla. Rahanvaidossa syytä ensin katsella kurssit. Itse huomasin, että keskustan pääkadunkin varrella kurssit vaihteli suuresti ja olivat hyvin huonoja (toki parempia kuin Suomessa). Parhaan vaihtokurssin löysin kauppatorilta - sieltä Zeppelin-halleilta. Se on muutenkin paikka, jonne kannattaa mennä ja oleilla pitempään - näkee paikalista elämää aidoimmillaan. Väkeä on monenlaista, mutta turvalliselle vaikutti, vaikka kuvailin videolla ja tavallisella kameralla.

      • joosef

        Ei kannata ottaa todesta kaikkia kauhukertomuksia. Tosi hieno kaupunki, suurkaupunki Helsingin rinnalla. Hinnat meikäläisittäin halvat, hieman korkeammat kuin Virossa. Osta kenkiä, meripihkaa ja vaatteita. Merkkirätit Suomen hinnoissa. Ei varkaita vilise sen enempää kuin Lahdessa. Humalassa ei tietenkään kannata törttöillä. Hyvä ja edulliunen ruoka keskitason ravintoloissakin. Rahaa ei kannata vaihtaa muutamaa latia enempää. Visalla pärjää joka paikassa paitsi torilla. Stockman laadukkaampi kuin Hesassa.


    • täti tomera

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe