Kotiteatterin kytkeminen

baumeri

Moi, ostin yamaha yht-196 5.1 kotiteatterin. Liitin ps3 ja tallentavan boksin virittimen hdmi 1 ja 2 paikkoihin. Ja sitten virittimen hdmi out ---> tv:n hdmi. Kuva ja ääni tulee hyvin.
Mutta ongelmana on että pitää käynnistää kotiteatteri jotta kuva ja ääni tulisi, voiko tätä tehdä joten muuten? Jos joskus en halua kotiteatteria vaan telkkarin omat äänet.
Telkkarina on http://www.philips.fi/c-p/46PFL3108T_12/3100-series-ohut-full-hd-led-tv-ja-digital-crystal-clear-tekniikka/tekniset-tiedot.
Virittimen takaa löytyvät nämä liitännät;

http://www.soundplaza.co.uk/images/gallery-large/YAMAHA-YHT196-v5.jpg

Minkämoisen johdon pitäisi ostaa että, saisi valita kuunteleeko tv:n äänillä vai ottaako mukaan kotiteatterin, en haluasi että kotiteatteri on aina päällä jos katsoo tv:tä.
Sen verran luin muita keskusteluita että virittimestä lähtee optical, mutta telkkariin ei ole kyseistä liitäntää. tapahtuuko liitäntä RCA johdoilla? Voisitteko sanoa minkä johdon työnnän mihinkä kohtaan...
Ja vielä selvyydeksi, telkkarin takaa löytyy tämmöiset liitännät:

http://pics.mobilluck.com.ua/photo/LCDTV/Philips/Philips_46PFL3108T_12_192738_362416.jpg

Anteeksi jos teksti on sekavaa, mutta vituttaa miksi pitää olla miljoonaa eri liitintä, miksi ei vain yhtä ja sillä kaikki toimisi....

5

1632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olisit tarvinnut

      Jotta ääni ja kuva välittyisivät A/V-vahvistimen kautta televisioon ilman, että se vahvistin on päällä, tarvitaan siinä ominaisuus
      "Input Selection in HDMI Standby Through Mode"
      josta on mainittu täällä vähän aikaa sitten mm. keskustelussa "Apua aloittelijalle" (siis kannattaa lukea vanhoja keskusteluja).

      Asetuksista laitetaan HDMI Standby Through -ominaisuus päälle ja sitten vaikka vahvistin on pois päältä, voidaan sen kaukosäätimellä valita inputti ja valittu kuva ja ääni välittyvät televisioon. Ja sitten kun vahvistin on päällä, ääni tulee vain sen kaiuttimista.

      Se on YAMAHA:lla kai mallisarjasta RX-V47x-alkaen. En tiedä, onko muilla valmistajilla, mutta ihmettelen jos puuttuu. Toisaalta jos se ominaisuus on harvinainen, niin ei ihmekään ettei siitä paljoa tiedetä. Itse ostin RX-V775:n, josta tuo löytyy.

      Mutta aiemmassa YAMAHAssani vuodelta 1998 tai 1999 ei tuota ollut (eipä ollut HDMI-liittimiäkään) ja silloin kytkin HDMI-kaapelit suoraan televisioon (jossa neljä paikkaa) kuvaa ja ääntä varten ja äänen kytkin erikseen optisella kaapelilla laitteesta suoraan A/V-vahvistimeen, jossa oli kaksi optista tuloa. Sitten kun kytkin vahvarin päälle, säädin telkkarista erikseen äänen pois. Tuo meni hankalaksi, kun ei saanut kytkettyä kaikkia laitteita ja joidenkin laitteiden äänen joutui kytkemään analogisestikin ja siksi ostin sitten uuden vahvistimen.

    • olisit tarvinnut

      Katsoin linkittämäsi kuvat.

      Jos haluat tuon valinnat, että äänet joko telkkarista vahvistimen ollessa sammutettuna tai vahvarista, niin voit kytkemä molemmat laitteesi (digboksi ja konsoli) suoraan telkkariin HDMI-kaapeleilla ja lisäksi niistä laitteista kytket myös optiset kaapelit A/V-vahvistimeen. Ja tv:n ääntä varten voit kytkeä koaksiaalikaapelin sen DIGITAL AUDIO OUT -lähtöliititmestä vahvistimen vastaavaan digitaaliseen inputtiin (COAXIAL).

      Tuolla saat homman toimimaan haluamallasi tavalla niin kauan kuin kytkettäviä laitteita ei ole kahta enempää, kun sinulla on tv:ssäsi kaksi HDMI-tuloa ja vahvarissa kaksi optista tuloa.

    • qwe45

      En ymmärrä, miksi pitäisi kuunnella TV:n kaiuttimia vahvistin sammutettuna, kun kotiteatteri on hankittu? Vahvistimen HDMI standby passthrough -toiminnon käyttäminen ei alenna sähkönkulutusta, vaan todennäköisemmin lisää sitä huomattavasti. Ei pitäisi olla suuri vaiva laittaa vahvistin päälle samaan aikaan TV:n kanssa.

      • mainio ominaisuus

        Ei sinun olekaan pakko sellaista ominaisuutta käyttää, jos et halua. Eikä kaikkea myöskään jokainen ymmärrä. Sehän outoa olisi, jos jokainen ymmärtäisi jokaisen asian.

        Mielestäni ominaisuus on mainio. En todellakaan aina käynnistä A/V-vahvistinta kun esim. käynnistän tv:n vaikka ajastaakseni digiboksin (toki jos tv on sammutettuna ja tabletti on lähellä, niin saatan ajastaa digiboksin tablettiakin käyttäen).

        On käyttöä esim. iltamyöhään, kun muut ovat nukkumassa. Ja ainakin minulla puheohjelmissa tv:n kaiuttimet riittävät ihan mainiosti (mutta minulla ei olekaan alle sentin paksuinen tv eikä se ole seinässä kiinni, joten matalatkaan äänet eivät kumise). Kytken A/V-vahvistimen päälle vasta kun ohjelmassa on musiikkia tai äänitehosteita, mutta iltamyöhään tai aamulla aikaisin en. Ja katson tietenkin ääntä kaipaavat ohjelmat sopivampaan aikaan, jolloin en herätä tai valvota muita.


    • tee kytkentä oikein

      Kytkentätavat riippuu laitteistosta. Itselläni on sellainen kytkentä joka mahdollistaa täydellisen valinnan, jos haluan katsella televisio-ohjelmaa tv:n omilla kaiuttimilla niin se onnistuu.
      Jos taas haluan katsella dvd-elokuvia omalla televisiolla monikanavaäänen kanssa (5.1) niin se onnistuu kun kytkee av-vahvistimen päälle. Dvd:n äänisignaali menee av-vahvistimelle ja kytkee television omat kaiuttimet päältä pois.
      Kytkennässä on myös se mahdollisuus, että kytkee monikanavaäänen (5.1) pois päältä ja kuuntelee sitten 2-kanavaista stereoääntä (aux) vahvistimen kytkennän kautta. Tämäkin kytkee television omat kaiuttimet pois päältä.

      Televisiouutisten (ja monien muiden ohjelmien) takia EI juuri kannata panna päälle av-vahvistinta joten ne kuunnellaan television omilla kaiuttimilla. Jos taas kuuntelee musiikkia cd:ltä tai vinyylilevysoittimelta EI televisiota kannata panna päälle. Sitten kuunnellaan pelkästään vahvistimen kautta (aux) stereoääntä.
      Monikanavaisia "audio dvd" ja "sacd" levyjä minulla ei ole, mutta sekin kuuntelumahdollisuus olisi jos laitteistoni tukisi niitä.

      Kannattaaa siis tutustua omien laiiteiden kytkentämahdollisuuksiin. Kaikki kytkennät eivät ole kaikissa laitteissa edes mahdollista. Kannattaa jo laitteiden ostohetkellä tutustua kytkentämahdollisuuksiin. Joskus tämä on vaikeaa kun laitteiden myyjätkään ei ole tietoisia myymiensä laitteiden käytöstä!
      Yksi kokemus: eräässä kaupassa 1. myyjä ei tajunnut asiaa lainkaan ja apua piti hakea 2. myyjältä. Kysymyksessä oli niin yksinkertainen asia kuin "parempi laatuinen koaksiaalinen audiojohto". Ensimmäinen myyjä ei edes tiennyt mikä se on vaan "tyrkytti" tavallisia RCA-parijohtoja ja sitten sitä optista Toslink johtoa.
      Myyjäin ammattitaito ei aina ole riittävä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      46
      3167
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2033
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      18
      1492
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1375
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1351
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1261
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1171
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1105
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1054
    10. 22
      1047
    Aihe