pentu puree ja roikkuu lahkeissa

pentuliini

rupeaa jo olemaan hieman neuvoton olo. Ollaan kokeiltu olla paikallaan ja huomioimatta, vesisuihketta pullosta, annettu tilalle muuta purtavaa, kieltämistä. Mikään ei auta. Pentu murisee ja roikkuu lahkeessa ja näykkii jalkoja ja varpaita. Olen jättänyt pois kaikki leikit pennun kanssa jossa vedetään tai heitellään leluja sillä olen huomannut että ne saavat pennun täysin mahdottomaksi.Hankalaa kun meillä myös lapsia. Miten tämän saisi loppumaan? Pentu nyt 11 viikkoinen.

6

2895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rusettirinta

      Rodunomaisuus näkyy jo pikkupentuna. Aloittajan pennusta en tiedä, onko rotu leikkisä väkkähäärä vai omistajaan leimautuva. Yleisesti kuitenkin, että opeta pentu rauhoittumaan. Eli heti, kun hilluu, niin toiseen huoneeseen hetkeksi. Ulkona kunnon ähähdys ja kuonosta kiinni. Tässä lyhyesti, kun en tiedä rotua.

      • anna kasvaa

        Tuon tekisit 11/vko vanhalle pennulle? Ei sovi minun pirtaan.


    • pentu meilläkin

      pentusi on takiais-vaiheessa, puree kaikkea ja roikkuu kaikessa kiinni. LEIKKI on sen elämän ainoa tarkoitus. Jos et sitä ymmärrä, parasta kun myyt pennun ja otat yli 10 vuotiaan kodinvaihtajan, ei roiku lahkeessa eikä leikikään juuri ollenkaan!
      Pentu roikuu lahkeissa, hihansuissa, toisessa koirassa, kissassa, lattialuutussa, imurin letkussa yms, enkä muuta odotakaan vielä kuukauteen. irroittelen vain hampaita tavaroista ja hoen että irti. ei purra.

    • mitä sviidua

      Voi luoja. Se on vasta pentu! Sen kuuluukin repiä lahkeesta ja sukasta ja pureskella. Oliskohan pitäny miettiä ennenku koiran ottaa. Jos koira olisi esim yli puolivuotias niin ihmettelisin jo,ettei meinaa loppua tollanen käytös

    • vauvakoira

      Tämän saa loppumaan aika, eli yli puolen vuoden ikä. Nyt joko a) palautatte vikkelästi koiran kasvattajalle "ei me tietty että pentu puree" tai b) ymmärrätte että se on pieni lapsi, ja käytöksestä päätellen hyvin pitkästynyt sellainen. Jos on aikaa ja resursseja, järjestät sille toisen pennun leikkikaveriksi lähes päivittäin, pari tuntia vapaata peuhua turvallisella aidatulla alueella tekee ihmeitä. Jos ei muka järjesty, leikitte aina ja koko ajan pennun kanssa riehuleluilla, joita saa kiskoa, purra ja pudistella. Ehkä 30 minuuttia uutteraa leikitystä riittäisi pennullekin kerralla. Koskapa ette osaa, niin pyytäkää joku koiraihminen käymään, näyttämään miten pennun kanssa leikitään. Ja kuten sanottu paljon liikuntaa vapaana metsissä ja niityillä/pelloilla ja aivojumppaa. Omistajan etsimistä puun takaa, sisällä makupalan piilotusta joka hajuaistin perusteella löytyy.
      Olen joillekuille sanonut että pennun hampaat ja leuat ovat sille kuin kädet lapselle, niillä tutkitaan ja kokeillaan kaikkea.

    • 17+13

      Itse tein niin, että nappasin kuonosta kiinni ja puristin niin, että vingahti. Loppui aika nopeasti. Tästä on kahta koulukuntaa, toiset sanovat että ehdoton eiei ja toiset, että toimii. Täytyy vaan pitää huoli, että koira ei ala pelkäämään käsiä ja tulevaisuudessa ei esim. nouda tavaroita. Toimii myös, jos itse vingahtaa kuten toinen koira tekisi, kun sattuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      52
      3857
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2138
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1624
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      1474
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1428
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1332
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1154
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 22
      1066
    Aihe