Kun äiti ei saa enää lasta enää nukkumaan

epätietoinen äiti

Olin yhden yön poissa kotoonta ja sen jälkeen on ollut yhtä helvettiä nukuttaminen. Lapsi kohta 3-vuotias vaan huutaa että on äitiä ikävä kun nukutan häntä (olen siis lapsen äiti) ennen olen saanut hänet hyvin nukahtamaan, noin puolessa tunnissa.

Nyt se nukuttaminen kestää tunnin ja pitäisi koko ajan olla vieressä tai sohvalla ja tuntuu että lapsi ei suostu nukkumaan ja heti kun lähden huoneesta alkaa itku että äitiä ikävä. Olen sanonut että äiti ei lähde mihinkään , nyt nukkumaan ja aamulla nähdään jne ja yrittänyt lohdutella mutta ei auta. Isä kun menee sen jälkeen kun olen tunnin yrittänyt saada lasta nukkumaa niin hän saa lapsen 10 minuutissa nukahtamaan. Lapsella oli silloin kova ikävä minua kun olin yön poissa (sairaalassa) ja oli itkenyt illalla ja aamulla perääni.

Mitä neuvoksi ?

5

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mummin tyttö

      Heti tuli mieleen se kun olit yön poissa niin selititkö lapselle asian, tuon ikäiselle voi jo ihan hyvin kertoa "että äiti on yön pois kotonta, mutta huomenna nähdään ja olet sillä aikaa isin kanssa, ei mitään hätää" jne.

      Oliko tämä eka kerta kun olit pois vai oletko ollut muulloinkin.
      Jos lapsi ei ole tottunut yhtään poissaoloosi niin varmaan säikähti ja ikävöi sinua.
      Tuon ikäiset myös ikävöivät vanhempiaan kovasti, siksi kannattaa aina kunnolla selittää ja keskustella lapsen kanssa yhdessä.

      Itselläni on myös 3 vuotias tyttö.
      Tyttö on mumminsa kanssa 2 yötä viikossa kun olen itse yövuorossa.
      Aina kotona kun käydään nukkumaan niin tyttö itkee "ikävä mummia, haluaa mummin viereen jne" , mummilla ollessaan ei kuitenkaan itke minun perääni.
      Kyllä se vähän jotenkin harmittaa ja mietityttää.....

      Sinulla on varmasti hyvä ja läheinen suhde lapseesi, mutta lapsen on hyvä myös tottua ettet joka hetki ole läsnä...

    • ap,kirjoittaja

      Taisi olla eka kerta kun olen kotoonta pois. Lapsi on ollut kyllä mummulla yötä eikä ole mitään ongelmaa ollut siellä eikä sen jälkeen. Liekö se ollut syynä kun en nyt ollut itse kotona, mutta hän oli ?

      Kerroin kyllä lapselle että äiti ei tule yöksi kotiin ja lapsi oli mukana vielä sairaalassa ja isä kävi hänet sieltä hakemassa ja useaan otteeseen kerroin hänelle että äiti jää yöksi jää tänne jne ja että huomenna tulen hakemaan hänet hoidosta.

      Tänään sanoin hänelle kun oltiin menossa nukkumaan että mennäänhän tänään kiltisti nukkumaan niin lapsi sanoi että "minä itken, äitiä ikävä" sanoin että ei mitään hätää äiti on kotona tässä eikä ole lähdössä minnekkään muuta kuin itsekin nukkumaan kohta.

      On läheinen suhde, teemme 98 % asioita yhdessä ja minä hoidan häntä pääsääntöisesti ja vien hoitoon, haen hoidosta, ja hänen yhteen harrastukseen.

    • ...

      Tuli vaan mieleen yksi mahdollisuus. Kun tulit kotiin sairaalasta juttelitko lapsen kanssa siitä miten ilta oli mennyt kun äiti ei ollut paikalla? Usein apua siitä kun myös autetaan lasta ilmaisemaan sitä kiukkua jota tuntenut äitiä kohtaan kun ei ollut kotona. Voi esim. todeta " lapset on usein vihaisia äidille kun äiti poissa yön, kun ei tunnu kivalta". Kiukku äitiä kohtaan kun äiti ei ole paikalla, on nimittäin se vaikein tunne kestää tämän ikäiselle. Kun äidin kanssa tunteesta puhuu ja ihan ok olla äidille vihainen silloin tilanne usein helpottuu. Jos oikea tulkinta niin lapsesi tulee sinulle kertomaan juuri nukkumaanmeno tilanteessa että oli vihainen kun äiti poissa ja sitten voitte taas käydä läpi mitä poissaolo sisältänyt.

    • tydbb

      Minulle tulee mieleen sellainen asia, että tiesikö lapsi miksi sinä olit sairaalassa? Nuo on yllättävän fiksuja nuo muksut ja onhan hän saattanut säikähtää ihan sitäkin. Ehkä voisit vielä rauhoitella lasta senkin asian suhteen. Meidän 3v puhui monta päivää äidin sairaalareissusta, kun itse kävin yön päivystyksessä istumassa. Piti moneen kertaan kertoa, ettei äidillä ollut hätää, äiti oli vain kipeä ja sai lääkettä lääkäriltä. Ehkä oma vika, kun joskus "pelotellut", että jos teet noin niin loukkaat ja joudut sairaalaan...

      Ja aika hyvin tuonkin ikäinen jo osaa kertoa jos kysyt, että miksi hän ei rauhoitu nukkumaan, pelottaako joku. Joskus ne on ihan ihmeasioita siellä taustalla.

    • ap.kirjoittaja

      Kyllä lapsi tietää miksi olin sairaalassa. Hän oli kotona kun kaatusin ja sanoin hänelle rauhallisesti että käydään sairaalassa katsomassa äitin masun sisään (olen siis raskaana) . Sairaala reissulla ei ole ikinä peloteltu ja kysyin tottakai kun hänet seuraavana päivänä hain hoidosta mitä kaikkea oli isin kanssa tehnyt ja tuliko uni nopeasti jne. Sairaalasta kun lähtivät niin vilkutteli hymyssä suin auton ikkunasta kun jäin sairaalaan ja kysyi vain että tuleeko äiti huomenna kotiin.

      Nyt isi kävi nukuttamassa lapsen ja sujui kuin rasvattu, alle puoli tuntia niin hän oli unessa.

      Katsotaan miten tästä eteenpäin... jännittää ihan se kun olen sairaalassa kun vauva syntyy miten sitten.... ollaan kyllä pohjustettu kun hän kysellyt milloin vauva tulee että äiti on silloin pari päivää sairaalassa vauvan kanssa ja isin kanssa käytte katsomassa joka päivä ja tulette sitten hakemaan kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3045
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2281
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      121
      1673
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1533
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      891
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      13
      743
    Aihe