uudelleen kiinni ruotsista

help me

eli oon kasiluokalla ja mun ruotsi oli seiskaluokan kevättodistuksessa 6. Vielä seiskaluokan välitodistuksessa se oli 8 eli kevään aikana se tippu kaks numeroo. Kevään aikana mun kiinnostus ruotsiin putosi kokonaan ja nyt haluaisin saada siitä taas 8, mutta kasiluokan kielioppi on aika vaikeaa ku en tiedä puoliakaa mitä seiskalla käytiin. kysymykseni on siis onko teillä mitään neuvoja miten saisin numeroo ja ennen kaikkea KIINNOSTUSTA nostettua?

3

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ararkisto

      Pakkoruotsi on kahle suomalaisten sivistyksessä. Taistele sitä vastaan.

      Ruotsalaisuuden ruma historia.

      Pakkoruotsi on suora jatkumo ruotsalaisuuden historian rumuudelle. Ruotsinkieliset tahot jarruttivat suomen kielen ottamista viralliseksi kieleksi ja opetuskieleksi kaikissa vaiheissa.

      Ruotsinkieliset eivät rakenna enää piikkilankaesteitä suomenkielisten lasten koulujen ympärille mutta pakkoruotsilla he ovat rakentaneet sivistyksellisen piikkilankaesteen kaikille suomenkielisille lapsille.

      Pieni lista ruotsalaisuuden rumasta historiasta.

      Agricola joutui odottamaan 4 vuotta painolupaa että sai Uuden Testamentin painettua. Kesti sata vuotta että löytyi rahat Raamatun kääntämiseen kokonaisuudessaan.

      Vuoteen 1860 asti onnistuivat ruotsinkieliset tahot estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen. Ja siten kirjallisuuden ja lukutaidon kehittymisen suomenkielisten joukossa.

      Mikkeliin anottiin koulua suomenkielisille mutta saatiin ruotsinkielinen koulu v. 1873, vaikka alueella ei ollut tarvetta ruotsinkieliselle koululle.

      Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun.

      Helsingin yliopisto suomalaistettiin vasta hivenen ennen Talvisotaa 1937, vaikka suurin osa opiskelijoista oli ollut suomenkielisiä jo pitkään.

      Nykyinen pakkoruotsi tuli peruskoulu-uudistuksessa yli neljäkymmentä vuotta sitten.

      Uusin piikkilanka-aita on Rassenburgin (Raasepori) pakkoruotsin aloittaminen jo ensimmäisellä luokalla kaikille suomalaisille lapsille vaikka suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi.

      *************
      Ruotsalaisuus on oman kielen (pakkoruotsi, virkamiesruotsi, kaksikielisyys), kulttuurin (Ruunebergi ym.) ja oman elintapojen tyrkyttämistä ja pakottamista. Mistä tälläinen kieroutunut suomenruotsalainen identiteetti on saanut lähtönsä?

      Se on saanut lähtönsä siitä että he pitävät suomalaisia alempinaan ja ovat entisestä enemmistöstä Ruotsin valtakunnassa joutuneet vähemmistön asemaan. Sekös heitä v..ituttaa kuin pientä oravaa...buaaahhahh....

    • DI-tyttö

      Paras tapa lienee se, että yrität tehdä aina kaikki läksyt mahdollisimman hyvin, käytä niihin aikaa niin paljon kuin tarvitsee. Puhu myös kotona, että haluat korottaa ruotsin numeroa, ehkäpä kotiväki voi auttaa sinua vaikkapa sanastoja kuulustelemalla. Seuraa tunneilla kunnolla, ja kun tulee joku epäselvä asia, kysy opettajalta. Et ole ainoa, jolle se on epäselvä ja kyllä ope mielellään auttaa.

      Meidän ruotsinope yläasteella sanoi, että kannattaa selittää läksyasiat vaikkapa lemmikkieläimelle, se kuuntelee mielellään. ;-) Heidän koiralleen on kuulemma selitetty sekä ruotsin substantiivien taivutus että saksan sivulauseen sanajärjestys - vaikka se ei niitä koskaan kunnolla oppinut.

      Älä suotta sure, että kasiluokan kielioppi olisi vaikeaa. Kyllä suurin osa ihmisistä pystyy sen oppimaan, ei se mitään erityisen vaikeaa ole.

      Koska ruotsisi on päässyt vähän rupsahtamaan, varaudu siihen, että sen kondikseen saattamiseen menee alkuun vähän enemmän aikaa. Sinunhan on nyt opeteltava ne asiat, jotka ovat seiskaluokan keväällä jääneet vähän heikommille.

      Kun onnistut vaikkapa sanakokeessa, siitä saa taas uutta virtaa ja motivaatiosi kasvaa. Vielä tässä vaiheessa sinun on ihan hyvin mahdollista korottaa ruotsisi vaikka mihin. Lycka till!

    • Äimän Käki

      Ruotsin nuimeroa ja kiinnostusta ruotsiin ei tarvitse nostaa. Ne voi hävittää kokonaan. Ruotsin kieltä ei tarvita. Pane ruotsin tunnilla kuulosuojaimet päähän ja lue sekin aika suomea ja englantia. Niitä tarvitaan. Ja jos se institutionaalinen pakkoruotsittaja-koulukiusaaja tulee jotain valittamaan, niin sano sille, että koulukiusaaminen ei ole pelkästään keillettyä, vaan myös erittäin rumaa ja halveksittavaa, myös opettajilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5917
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3744
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2033
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1239
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe