Pienikö? ruokailusta

MMMMMMMMM

Tytön paino yli 7 kg ja 8 kk. Syntyi ennenaikaisesti 3 viikkoa. Oon vaan nähnyt saman ikäisiä vauvoja jotka paljon isompia. syö puuroa aamulla,illalla (vähän) 2 lämmint ateriaa päivässä ja välissä hedelmäsoseita, leipää,kurkkuu,rypäleitä tykkää napostella. Imetän vielä no kellon ympäri..=D

Mietin myös että minkä ikäisenä vauvalle voi aloittaa sitä korvikemaitoa vai tavallista maitoa imetyksen lisäksi jos oon pelkästään aiemmin vaan imettänyt. Tiedän et äitinmaito parasta, mut nyt tuntuu et hän ryystää sitä niin paljon et menee voimat kokonaan, aamulla varsinkin yön jälkeen ihan muumio olo, kun imetty kuiviin..olen antanut vauvalle ruokailun yhteydessä vettä. Mut pitääkö tuohon maitoon sitten totuttaa pikku hiljaa (korvike)?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • jotain apua

   Hei. Ekaksi haluan sanoa, että kaikki vauvat kasvavat omaan tahtiinsa, kuten varmaan tiedätkin :)
   Meidän tyttö oli 8kk neuvolassa n. 8,5kg. Tyttö myös aina ollut vähän huono syömään, välillä ruokaa menee paremmin ja joskus päiviä jolloin ei mene kovinkaan paljon. Pääasia että kuitenkin kasvaa tasaisesti :)
   Tuohon maito asiaan osaan sen verran sanoa, että 10kk neuvolassa sanottiin, että voi alkaa maistelemaan maitotuotteita. Silloin siis aloitettiin rasvattoman maidon käyttö korvikkeen joukossa ja puuron tein myös rasvattomaan maitoon.

  • 1v:n äiti

   Meidän tyttö syntyi lasketun ajan kieppeillä mutta pienipainoisena. 7kk iässä oli 7025 g ja 1-vuotisneuvolassa 7905g. Tyttö oppi 10kk kävelemään ilman tukea ja on vilkas. Syö nykyisin mielellään kaikkia ruokia, mutta melko pieniä määriä. On vaan luonnostaan siro :) Omasta neuvolakortista katsoin, että olen itsekin ollut lapsena pienikokoinen.

   10kk voi aloittaa hapanmaitotuotteet, meillä otettiin tuolloin ruokajuomaksi piimä. Usein neuvolasta suositellaan myös öljylisää, jos lapsi on pieniruokainen, esim. aamu- ja iltapuuroon teelusikallinen rypsiöljyä.

  • mty,k

   Meidän neiti on syntynyt ihan laskettuna aikana pienipainoisena ja on jatkanut samaa siroa linjaa nyt 5 vuotta. Ensimmäisen vuoden ajan jaksoi hermoilla sitä "pieniruokaisuutta", mutta koska neiti on aina kasvanut tasaisesti omaa käyräänsä, en enää sen jälkeen ole asiaa murehtinut. Hän on aina syönyt yhden vähän isomman aterian ja muilla ruuilla hieman napostelee mitä milloinkin. Aamupalan syöminen on aina ollut huonoa.

   Minä en enää sotkisi kuvioihin korviketta, kun olette noin pitkälle ilman päässeet. Anna lisäksi vettä ja hiljokseen 10kk iässä totutelkaa hapanmaitotuotteisiin. Me aloitimme maidon juonnin jo 11kk iässä, kun muksu ei enää jaksanut rinnalla viihtyä enkä halunnut kuukaudeksi ottaa korvikkeita käyttöön.

   Jos imetys kuitenkin tuntuu työläältä, niin kannattaa ensin antaa korviketta sekoitettuna rintamaitoon pieniä määriä ja sitten hiljokseen kasvattaa korvikkeen määrää ja vähentää rintamaitoa. Näet sitten jos reagoi korvikkeeseen mahallaan. Mitään korvikemaitoja en ole koskaan käyttänyt, koska minusta se on turhaa rahastusta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   639
   5710
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   3992
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   235
   1963
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   261
   1561
  5. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   146
   1543
  6. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   115
   1431
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   57
   1130
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   1065
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   1024
  Aihe