Pienikö? ruokailusta

MMMMMMMMM

Tytön paino yli 7 kg ja 8 kk. Syntyi ennenaikaisesti 3 viikkoa. Oon vaan nähnyt saman ikäisiä vauvoja jotka paljon isompia. syö puuroa aamulla,illalla (vähän) 2 lämmint ateriaa päivässä ja välissä hedelmäsoseita, leipää,kurkkuu,rypäleitä tykkää napostella. Imetän vielä no kellon ympäri..=D

Mietin myös että minkä ikäisenä vauvalle voi aloittaa sitä korvikemaitoa vai tavallista maitoa imetyksen lisäksi jos oon pelkästään aiemmin vaan imettänyt. Tiedän et äitinmaito parasta, mut nyt tuntuu et hän ryystää sitä niin paljon et menee voimat kokonaan, aamulla varsinkin yön jälkeen ihan muumio olo, kun imetty kuiviin..olen antanut vauvalle ruokailun yhteydessä vettä. Mut pitääkö tuohon maitoon sitten totuttaa pikku hiljaa (korvike)?

3

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jotain apua

      Hei. Ekaksi haluan sanoa, että kaikki vauvat kasvavat omaan tahtiinsa, kuten varmaan tiedätkin :)
      Meidän tyttö oli 8kk neuvolassa n. 8,5kg. Tyttö myös aina ollut vähän huono syömään, välillä ruokaa menee paremmin ja joskus päiviä jolloin ei mene kovinkaan paljon. Pääasia että kuitenkin kasvaa tasaisesti :)
      Tuohon maito asiaan osaan sen verran sanoa, että 10kk neuvolassa sanottiin, että voi alkaa maistelemaan maitotuotteita. Silloin siis aloitettiin rasvattoman maidon käyttö korvikkeen joukossa ja puuron tein myös rasvattomaan maitoon.

    • 1v:n äiti

      Meidän tyttö syntyi lasketun ajan kieppeillä mutta pienipainoisena. 7kk iässä oli 7025 g ja 1-vuotisneuvolassa 7905g. Tyttö oppi 10kk kävelemään ilman tukea ja on vilkas. Syö nykyisin mielellään kaikkia ruokia, mutta melko pieniä määriä. On vaan luonnostaan siro :) Omasta neuvolakortista katsoin, että olen itsekin ollut lapsena pienikokoinen.

      10kk voi aloittaa hapanmaitotuotteet, meillä otettiin tuolloin ruokajuomaksi piimä. Usein neuvolasta suositellaan myös öljylisää, jos lapsi on pieniruokainen, esim. aamu- ja iltapuuroon teelusikallinen rypsiöljyä.

    • mty,k

      Meidän neiti on syntynyt ihan laskettuna aikana pienipainoisena ja on jatkanut samaa siroa linjaa nyt 5 vuotta. Ensimmäisen vuoden ajan jaksoi hermoilla sitä "pieniruokaisuutta", mutta koska neiti on aina kasvanut tasaisesti omaa käyräänsä, en enää sen jälkeen ole asiaa murehtinut. Hän on aina syönyt yhden vähän isomman aterian ja muilla ruuilla hieman napostelee mitä milloinkin. Aamupalan syöminen on aina ollut huonoa.

      Minä en enää sotkisi kuvioihin korviketta, kun olette noin pitkälle ilman päässeet. Anna lisäksi vettä ja hiljokseen 10kk iässä totutelkaa hapanmaitotuotteisiin. Me aloitimme maidon juonnin jo 11kk iässä, kun muksu ei enää jaksanut rinnalla viihtyä enkä halunnut kuukaudeksi ottaa korvikkeita käyttöön.

      Jos imetys kuitenkin tuntuu työläältä, niin kannattaa ensin antaa korviketta sekoitettuna rintamaitoon pieniä määriä ja sitten hiljokseen kasvattaa korvikkeen määrää ja vähentää rintamaitoa. Näet sitten jos reagoi korvikkeeseen mahallaan. Mitään korvikemaitoja en ole koskaan käyttänyt, koska minusta se on turhaa rahastusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe