Uusi ympäristlministeri haluaa tuhota suomen loput vapaat kosket

Vaelluskalojenturmio

Suomen virtavesistöt on padottu laajasti. Koskiluonnon rippeiden turvana on ollut vuonna 1987 säädetty laki, jonka murtamiseen on viime aikoina ilmennyt halukkuutta.
Suomalaisten selvä enemmistö, 67 prosenttia, kannattaa vapaiden virtavesien suojelua. Ainoastaan 12 prosenttia ei pidä suojelua tarpeellisena. Luvut selviävät WWF:n keväällä teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta.

LÄHDE: http://wwf.fi/wwf-suomi/viestinta/uutiset-ja-tiedotteet/WWF--Aikeet-koskiensuojelulain-purkamiseksi-vastuuttomia-2293.a

Neljäs ja kaikista laajakantoisin teema hallintoneuvon kokouksessa oli koko vesivoiman tulevaisuus Suomessa. Yhtiön mahdollisen strategiamuutoksen kautta koko vesivoimarakentamisen osaaminen saattaa vähitellen loppua Suomesta. Käytännössä vesivoimarakentaminen on Suomessa erilaisten lakien ja säännösten takia lähes kokonaan estetty. Siksi myös valtion linjapäätökset koko vesivoiman tulevaisuudesta Suomessa on otettava nyt poliittiselle agendalle. Esitämme, että sääntelyä puretaan siten, että vesivoiman lisärakentaminen ja investoinnit tulevat mahdollisiksi Suomessa lähivuosina.

Harri Jaskari, Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston vpj
Sanni Grahn-Laasonen, Kemijoki Oy:n hallintoneuvoston jäsen
Lisätietoja:
Harri Jaskari 050 512 2874
Sanni Grahn-Laasonen 040 732 8340

LÄHDE: http://www.harrijaskari.fi/blogi/2013/09/tiedote-jaskari-ja-grahn-laasonenvesivoimaosaaminen-uhkaa-kadota-suomesta-lisarakentaminen-mahdollistettava/

Loppua Suomesta vesivoimarakentaminenhan on käsittääkseni lopetettu jo kaikissa muissa EU-maissa sekä Amerikassa jossa päinvastoin vaan puretaan voimalaitoksia ja patoja Suomessa aina monet asiat päinvastoin senhän takia koskiensuojelu laki noin 40 vuotta sitten perustettiin jotta se suojelisi loppuja henkitoreissaan sukupuuton partaalla olevia vaelluskalakantojamme niiden oloja ollaan siis pahentamassa mikäli koskiensuojelulain avaaminen saadaan ahneuksissaan menemään läpi eli Sanni Grahn-Laasonen vaatii jo ensimmäisenä päivänään vesivoiman lisärakentamista Suomeen jossa lähes jo kaikki joet on tuhottu vastuuttoman myrkynvihreän vesivoiman tieltä.
Hyvästi ne viimeisetkin, vähäiset, henkitoreissaan elävät vaelluskalat..

0

<50

Vastaukset

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.