Wilma ja Kiva koulu

toisaalta

Wilmaan opettajat itkee, jos tytär pulisee tunnilla. Mutta jos tyttären tavaroita varastetaan tai tytärtä satutetaan fyysisesti niin eipä kuulu koululta mitään.

11

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihän me...

      Ei meidän koulu...!

    • Ekatokakolmasneljäs

      Minulle nyt ap:n avauksesta tulee mieleen, että lapsesi pulisee tunnilla ja todennäköisesti vähän helvetin paljon, jos kerran kotiin asti asiasta tulee viestiä. Pikkuiset pulinat ja isommatkin jää yleensä koulussa hoidetuiksi ja koteihin ollaan vain vaikeissa tapauksissa yhteydessä. Ja nyt yrität kehittää ongelmaa jostain muusta kuin itse asiasta. Hyvin tyypillistä vanhemmille, että aletaan kääntämään huomio ongelmasta pois... Ja lapsesi tietysti reagoi viestiin, että häntähän siis pahoinpidellään ja tavaroita varastellaan, joten sinä kiihdyt siitä ja kaikki onkin opettajan vika.

      Jos oikeasti on varastettu ja pahoinpidelty, niin soita sinne koululle. Älä kuitenkaan sotke näitä kahta asiaa keskenään.

    • 4 lapsen isä

      Kyllä aloittaja on oikeassa. Kiva koulu toitotetaan, mutta täysin turhaa lörinää. Osa opettajista sekoaa vilmaan ja naputtaa asioista siirtäen vastuutaan vanhemmille. Toisilta opettajilta ei tule mitään tietoa lapsen asioista.

      • opex

        Hah, viestisi sisältää juurikin klassisen pulman: jos ope viestii oppilaan käytöksestä, hän on nipo, joka on seonnut Wilmaan ja siirtää vastuun vanhemmille. Mutta annas olla, jos ei viesti, niin sitten valitetaan, että ei tule tietoa lapsen asioista.

        On aivan sama, mitä ope tekee, väärinhän se on kuitenkin. Ja mikäli oma lapsi on tehnyt väärin, tietty huoltajatyyppi reagoi asiaan aina samalla tavalla eli yrittämällä saada kaikki unohtamaan varsinaisen asian ryhtymällä muistelemaan, että silloin viime kuussakin loppui kalanpalat ruokalasta, mitä koulu tekee sille.

        Tiedoksesi muuten, että koulu ei voi siirtää vastuuta sinulle, koska se vastuu neljästä lapsestasi on jo sinulla. Sinä olet vastuussa siitä, miten he käyvät koulua ja käyttäytyvät siellä. Ja koska olet vastuussa, opettaja kertoo sinulle, miten menee, jotta voisit kotona toteuttaa paremmin vastuutasi.


      • wilma on vitsa

        Ei Wilmaan tee mieli laittaa mitään koska merkinnät lasketaan ja niistä saa jälki-istuntoa esim. vihko kotona, osa läksyista tekemättä, heitti kumilla luokkatoveria, kännykkä soi oppitunnilla ...nämä on tosia viestejä ja tarkoittavat tunnin jälki-istuntoa

        wilman väärinkäyttöön kyllästynyt ope


      • wilma on vitsa kirjoitti:

        Ei Wilmaan tee mieli laittaa mitään koska merkinnät lasketaan ja niistä saa jälki-istuntoa esim. vihko kotona, osa läksyista tekemättä, heitti kumilla luokkatoveria, kännykkä soi oppitunnilla ...nämä on tosia viestejä ja tarkoittavat tunnin jälki-istuntoa

        wilman väärinkäyttöön kyllästynyt ope

        Kannattaisiko ottaa asia puheeksi vaikka seuraavassa opekokouksessa? Vikahan ei varsinaisesti ole Wilmassa, jos koulussanne jaellaan mielivaltaisia sanktioita. Perusopetuslaissa asetetaan sanktio, jota voidaan tarvittaessa käyttää kotitehtävänsä laiminlyöneen oppilaan kohdalla ja tämä sanktio ei ole jälki-istunto..


    • wilmaankyllästynyt

      Ahkerimmat opettajat merkkaavat jopa 11 merkintää tunnilla Wilmaan. Yläasteella siis. Toinen tavoite on saada hankalille oppilaille mahdollisimman paljon merkintöjä, jotta saadaan heidät siirrettyä muualle. En laita itse Wilmaan mitään. Neljästä merkinnästä tulee jälki-istunto. Jos minulla on huomauttamista tai kiittämistä otan suoraan yhteyttä huoltajaan. Wilmaa siis käytetään väärin ...
      tv. open aika oppimistouhuun ei rankaisuun

      • Sanomalehtimies

        " Toinen tavoite on saada hankalille oppilaille mahdollisimman paljon merkintöjä, jotta saadaan heidät siirrettyä muualle."

        No kenellä on, kenellä ei. Ja jos tuohon pyritään, onko siinä jotakin vikaa? Kyllähän ns. hankalia oppilaita yleensä siedetään paljon kauemmin kuin pitäisi. Jos oppilas jatkuvasti tienaa negatiivisia merkintöjä Wilmaan, hänen paikkansa ei ehkä kaikilla tunneilla olekaan ns. normiluokassa.

        Minusta nämä sähköiset yhteydenpitojärjestelmät syövät opettajan aikaa turhan paljon, kun kaikesta pitää raportoida. Meillähän on koteihin päin tiedotusvelvollisuus. Vanhemmilla ei ole velvollisuutta ottaa tiedotteita vastaan.

        Ihan periaatteellisella tasolla on kyllä oikeastaan parempi tiedottaa; aikaisemminhan nuo merkinnät olivat ainoastaan opettajan arvostelukirjassa tai päiväkirjassa, eivätkä vanhemmat välttämättä tienneet lainkaan, että lapsi myöhästelee, laiminlyö läksyjään, häiritsee tunneilla tai kunnostautuu erityisesti biologian projektityössä tai tukee ja kannustaa ihailtavasti luokkakavereitaan liikkatunneilla.


    • Ylivelkainenope

      Wilma on fasismia. Terveisiä teille Starsoft oy:n osakkaat siskot ja veikot!

    • 4 lapsen isä

      Kyllä Opex on aivan pihalla wilman hyödyistä ja haitoista. Vanhinta lapseni lähetin tänävuonna yliopistoon ja nuorin opiskelee viidennellä. Kyllä matkan varrelle on tullut erittäin epäpäteviä opettajia joista on enemmän haittaa kuin hyötyä lapselle. Tähän kun vielä sotketaan heidän wilma sekoilunsa, niin sääliksi käy.

    • Anonyymi

      moi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      92
      1948
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      415
      1514
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1283
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1069
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      70
      1008
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      976
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      953
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      939
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe