kuorsauskisko kokemuksia

annikaaa111

Jakaisin tähän oman kokemukseni. Ei missään tapauksessa kannata ostaa niitä lääkärien tekemiä sikakalliita kiskoja, kun nämä halvat muutaman kympin kiskot tomii myös. Jos ei ole yli/ali purentaa niin jokaisella toimii nämä itsemuotoiltavat apteekkiversiot.

Ensimmäiset 2-3viikkoa hampaat kipeytyvät pahasti, mutta älkää vain lannistuko ja lopettako kiskon käyttöä ensimmäisen parin viikon aikana siksi koska hampaat ja leuat kipeytyvät! Kuukauden käytön jälkeen kisko ei aiheuta enää minkäänlaisia kiputiloja, koska hampaat ja leuat ovat tottuneet täysin. Kuorsaus on myös poistunut kokonaan ja mieliala parantunut kummasti, kun kuorsauksen tuomasta nolouden tunteesta ei tarvitse enää stressata muun perheen saadessa nukkua viimein rauhassa.

Päiväväsymys jota epäilin kuorsauksen aiheuttamaksi ei ole hirveästi parantunut, mutta saapahan viimein muu perhe nukkua rauhassa. Sen sijaan jatkuvat yölliset heräämiset hapeenpuutteeseen ovat vähentyneet lähes olemattomiin.

Suosittelen kaikille kuorsauksesta kärsiville kuorsauskiskoja, älkää siis turhaa leikkautako niulurisojanne ynnä muuta vastaavaa - leikkauksista kun ei ole todistetusti mitään hyötyä.

10

5174

  Vastaukset

  • Somnolis tilattu ja tässä koko ajan totutellaan pitämään suussa, (päivällä :-) ) toivottavasti auttavat sitten yöllä...

   • No niin ja kokeiltu on... hirmu kipeäksi erityisesti etuhampaat tulee jo noin tunnin käytön jälkeen nyt heti alussa, saa nähdä mitä tästä tulee.


   • Kokeilua 2 kirjoitti:

    No niin ja kokeiltu on... hirmu kipeäksi erityisesti etuhampaat tulee jo noin tunnin käytön jälkeen nyt heti alussa, saa nähdä mitä tästä tulee.

    Joko on suu jo tottunut paremmin kiskoihin?

    Tärkeintä on tosiaan se että ei saa luovuttaa! Jo parin viikon käytön jälkeen leuat ja hampaat alkavat tottua kipuun. Kiskojen käytön alkuvaiheessa käy myös niin että hampaiden purenta ei osu täysin kohdalleen varsinkin aamuisin ja tämä voi tuntua aluksi ehkä jopa pelottavalta. Ei kannata turhaa pelätä, sillä 8 tuntia suussa olevat kiskot tottakai vaikuttavat vielä kiskoihin tottumattoman suun käyttäytymiseen.. Ensimmäisen kuukauden jälkeen ikenet, hampaat ja koko suu on yleensä jo tottunut kiskoon jolloin leukojen rakenne on voimistunut ja täten hyväksynyt kiskon kaverikseen.

    Toki jos alkuvaiheessa on suu erittäin kipeä esimerkiksi kahden ensimmäisen yön käytön jälkeen, voi tällöin nukkua yhden yön ilman kiskoja, jolloin leuat saavat pientä lepoa. Tämän jälkeen pitäisi kuitenkin taas jatkaa heti seuraavana yönä kiskojen käyttöä, sillä jos luovuttaa ja jättää heti useammaksi päiväksi kiskot yöpöydälle, yleensä ne sitten lopullisesti siihen unohtuukin.


  • joo-o
   Kertokaas lisää ihmiset.
   On kiva tietää jos auttaa meitäkin.

  • Ostin puolisen vuotta sitten kuorsauskiskon (Hinta jotakin noin 35 euroa) ja kuorsaus loppui heti kiskon käytön alettua. Ekat päivät oli suu kyllä ihan hemmetin kipeä, mutta tiesin että se kipu menee ohitse kunnes suu tottuu kiskoon. Viikon päästä suu oli tottunut laitteeseen eikä kovaa kipua enää ollut. Aamuisin saattaa vielä olla pientä kipua etuhampaissa, mutta sehän toki kuuluu asiaan, kun 8 tuntia pitää yöllä kiskoa suussa.

   Sekä muut ihmiset, että itse, voin tällä hetkellä paljon paremmin. Enää ei ole tarvinnut stressata siitä, että häiritsen muiden yöunia kuorsauksellani. Ne jotka eivät kärsi kuorsauksesta, eivät ymmärräkään kuinka paljon se stressaa kuorsaajaa itseään, kun tietää että häiritsee joka ikinen yö muita ihmisiä. Perheenjäsenistä naapureihin. Se on sekä hemmetin stressaavaa, että myös noloa, kun joudut aamuisin kuuntelemaan niitä valituksia, kuinka muut ovat menettäneet yöunensa kuorsauksesi takia. Kiitos kiskon, enää ei siis tarvitse stressata. Myös unen laatu on parantunut huomattavasti.

  • Itselläni oli ollut jo vuosia omituisia hengenahdistus oireita ja joskus oli myös unettomuutta. Painajaisia näen yhä toisinaan ja yhdistän nämä kuorsaukseen/hengityskatkoksiin. N. Vuosi sitten hankin teknikon tekemät kuorsauskiskot ja unenlaatu/pituus on selvästi parantunut. Hartiavaivat ja yöllinen wc ravaus vähentynyt. Ylipainoa minulla ei ole, mutta isohkot nielurisat, paksu kaula ja pieni alaleuka ovat omiaan altistamaan uniapnealle..

  • Kiskot auttaa.
   Ainut että tulee patteja suuhun.
   Olisiko allergiaa.

   Se totta että hirveä
   Stressi kuorsaamisesta.

  • Itse liputan ammattilaisen tekemän omaan suuhun muotoillun kuorsauskiskon puolesta. Kokeilin kyllä apteekin isoja möhkyjä, mutta kamalilta tuntuivat. Samaa lääkärin tekemää kiskoa olen nyt käyttänyt vuosikausia. Toimii myös purentakiskona. Hampaat pysyy ilman yöllisen puremisen/narskuttamisen aiheuttamia vaurioita, joten kylläpä on monin verroin "haukkunut" hintansa takaisin. Joskus jos unohdan laittaa kiskon suuhuni, niin mies kyllä pukkii hereille, eli kisko toimii loistavasti kuorsauksen hillitsijänä.

  • Viikon kahden hammaskipu on pientä siihen että kuorsauksella häirihtee viikkoja, kuukausia jopa vuosia toisen unta. Sama kun kuorsaajalle sanottaisiin että öisin pitää laittaa herätys soimaan joka 50min välein, koko yö. Siinä vähän vertailukohtaa.

  • Niin kyllä hampaista ne kivut hellittää kun nämä halpiskiskot ovat ne vääntäneet sellaseen asentoon ettei vääntöä enää tule. Huvikseenhan ne hammaslääkäris muotin suusta ottavat niitä henk.koht kiskoja varten.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   146
   3428
  2. Puma hakee uutta elättäjää.

   Nyt on nahkahousut jalassa ja Kämpissä uuteen nousuun. Taitaa olla uus lompakko hakusessa kv-staralla.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1444